Canım sezeryan normalde yasak ama sağlık problemleri olur ise yada çatı darlığı rahim açılmaması gibi sebeblerden dolayı olabilir yada özel hastane para için yapabilir28 aralık son gün olarak hesapladı doktor. normal doğumdan korkuyorum. özel hastanede doğum yapacam allahın izniyleisteğime bağlı sezeryan yaparlar mı?
Teşekkür ederim cevabın icin keske bu kadar korkmasaydım ama yapacak bisey yok :)Canım sezeryan normalde yasak ama sağlık problemleri olur ise yada çatı darlığı rahim açılmaması gibi sebeblerden dolayı olabilir yada özel hastane para için yapabilir
Sağlıkla ve mutlulukla buyut bebegini.. normal dogumdan korkuyorum bebegin ciktigini hissetmiosun diyorlar ama en cok korktugum o sancılar iste. Etrafimdaki kisilerden de sancılar hakkında hic iyi seyler duymuyorum daha 5 ay var ama ruyalarıma kadar giriyor nasıl olacak bilmiyorumBence sezeryandan daha cok tedirgin olmalisin. Normal dogum yapamadim ben, sabaha kadar beklediler. Tehlikeli hal alinca sezeryana aldilar.
Hele ki bebegin cok büyük degilse normal dogumdan kacma. Kayip gider. Simdi gözüm kapali normal doguma kosarim cünkü hissettigin birsey olmuyor kasilma disinda. yani korkulu gelen vajina muhabbetini zaten hissetmiyorsun diyorlar.
bebisin rahat cikabilecek durumdaysa normal dogumu bir düsün derim.
Derdim ben cektim baskalari cekmesin =)
Sağlıkla ve mutlulukla buyut bebegini.. normal dogumdan korkuyorum bebegin ciktigini hissetmiosun diyorlar ama en cok korktugum o sancılar iste. Etrafimdaki kisilerden de sancılar hakkında hic iyi seyler duymuyorum daha 5 ay var ama ruyalarıma kadar giriyor nasıl olacak bilmiyorum
28 aralık son gün olarak hesapladı doktor. normal doğumdan korkuyorum. özel hastanede doğum yapacam allahın izniyleisteğime bağlı sezeryan yaparlar mı?
Bende korkuyorum 3 ayi doldurduk simdiden arastiriyorum :)28 aralık son gün olarak hesapladı doktor. normal doğumdan korkuyorum. özel hastanede doğum yapacam allahın izniyleisteğime bağlı sezeryan yaparlar mı?
ne güzel anlatmışsınız ben de az korkuyorum doğumdan ama yınede normal doğum ıstıyorum aksılık olmadıkcaAhh ah.. Şu kötü doğum hikayelerini abartarak anlatan kadınlar yüzünden korku oluyo hep. Canım ben 43 haftalık normal doğum yaptım ilk bebeğimi. Bana da anlattılar şöyle oluyo böyle oluyo diye. Korkarak girdim. Bi baktım alakası yok. Sancı dediğimiz olay 5 dk da bir en fazla 20 sn süren bişi. İnan ki dayanilmayacak kadar değil. Zaten serumla ağrı kesici veriyolar. Eğer istersen epudral anestezi ile hiç bişey hissetmezsin. Çocuk doğarken anlamıyosun bile. Bi bakmışsın çocuk doktorun kucağında :)
Ama sezaryen öyle mi. Vücudunu kesiyorlar (zorunlu sebepler dışında keyfiyeten ameliyat olur musun hiç?) kesi sonrası toparlanmak var bi de. Günlerce sürebilen baş ağrıları, geç gelen süt, bebeğini emzirirken bile birinden yardım almak zorunda kalacaksın bi süre. Normal doğumda doğum masasindan kendin kalkıp yürüyebiliyosun. Eve dönerken bebeğin senin kucağında kapidan girsin daha iyi olmaz mi :)
Sezaryenle doğum yapıp ikinci çocuğu normal doğum yapan ve bunun için milyar milyar para harcayan arkadaşım var (bi sıkıntı çıkmasın diye çok iyi bi hastanede doğum yaptı o yüzden çok para harcadı) şimdi diyo ki verdiğim para umrumda değil iyi ki normal doğuma girmişim keşke ilk çocuk da normal olsaydı diyo. Sen ne yap et bi sorun yoksa doktorlardan seni normal doğum için telkin etmelerini iste.
Merhaba. Ben de normal doğum istiyorum inşallah bi aksilik olmazsa. Şu an 40+4 oldum, bekliyorum hala bebek gelsin diye... siz 43e kadar nasıl beklediniz? 41 olunca suni sancı teklif ediyorlar zaten... Bu gebelik hali hayırlı ve sağlıklı bir dogumla nihayete ersin istiyorum artık, 2 hafta daha bekleyemem sanırım... siz nasıl bi motivasyonla 43ü buldunuz?Ahh ah.. Şu kötü doğum hikayelerini abartarak anlatan kadınlar yüzünden korku oluyo hep. Canım ben 43 haftalık normal doğum yaptım ilk bebeğimi. Bana da anlattılar şöyle oluyo böyle oluyo diye. Korkarak girdim. Bi baktım alakası yok. Sancı dediğimiz olay 5 dk da bir en fazla 20 sn süren bişi. İnan ki dayanilmayacak kadar değil. Zaten serumla ağrı kesici veriyolar. Eğer istersen epudral anestezi ile hiç bişey hissetmezsin. Çocuk doğarken anlamıyosun bile. Bi bakmışsın çocuk doktorun kucağında :)
Ama sezaryen öyle mi. Vücudunu kesiyorlar (zorunlu sebepler dışında keyfiyeten ameliyat olur musun hiç?) kesi sonrası toparlanmak var bi de. Günlerce sürebilen baş ağrıları, geç gelen süt, bebeğini emzirirken bile birinden yardım almak zorunda kalacaksın bi süre. Normal doğumda doğum masasindan kendin kalkıp yürüyebiliyosun. Eve dönerken bebeğin senin kucağında kapidan girsin daha iyi olmaz mi :)
Sezaryenle doğum yapıp ikinci çocuğu normal doğum yapan ve bunun için milyar milyar para harcayan arkadaşım var (bi sıkıntı çıkmasın diye çok iyi bi hastanede doğum yaptı o yüzden çok para harcadı) şimdi diyo ki verdiğim para umrumda değil iyi ki normal doğuma girmişim keşke ilk çocuk da normal olsaydı diyo. Sen ne yap et bi sorun yoksa doktorlardan seni normal doğum için telkin etmelerini iste.
Merhaba. Ben de normal doğum istiyorum inşallah bi aksilik olmazsa. Şu an 40+4 oldum, bekliyorum hala bebek gelsin diye... siz 43e kadar nasıl beklediniz? 41 olunca suni sancı teklif ediyorlar zaten... Bu gebelik hali hayırlı ve sağlıklı bir dogumla nihayete ersin istiyorum artık, 2 hafta daha bekleyemem sanırım... siz nasıl bi motivasyonla 43ü buldunuz?
Ewet canim ozel hastanede yada devlette tanis doktor varsa hemen yaoiyolar ozelde tanisa gerek yok tabi para karsiligi yapiyorlar ben normal dogumu aklimin ucundan bile gecirmedim hic sevmiyorum dusuncesini bile ve epidural sezeryan oldum ve aslaaaa pisman degilim mucizeye an be an hic acisiz tanik oldum aci olmadigi icin o an bebeginin her zerresini inceliyorsun cok guzel bir duygu yaa benim arkadas normal yapti cok pisman o an cocugu unuttum kendi derdime dustum diyodu ama sezeryan bambaska bence epidural olan ama
Dikis yok diyorsunuzda normal dogum yapilan yerde de illaki dikis oluyor ve aci da dogal olarak illaki olur....bagirsaklar disari.cikmiuor ya nerden cikti o :) yada tamam karnin aciluuor ama sen yesil.ortunun arkasinda keyifli keyifli gulerken oluyor hepsi ve ameliyat sonrasi dogal olarak illaki aci olucak hemen kalkamama ilk gun normaldede oluyor genelde gordugum kadariyla...ayy yok yok kalsin ben gelemem normal.doguma hayatimda hic tatmicamada hic.pisman degilim herkezin kendi secimi ben arkadasa yasadigim.tecrubenin kolaylini ve rahatlagini anlatmak.istedim.sadeceBen de 13 gün önce normal doğum yaptım. Bence o arkadaşınızin şanssızlığı. Doğum bittiği anda ne sanci ne de acı kalıyo. Doğduğu anda gördüm oğlumu yanımda yaptılar bakımını. Her yerini gayet güzel inceleyebildim seyrettim. Doğumdan sonra odama geldikten sonra ben giydirdim oğlumu. Çünkü hareket etmeme engel karnimda dikiş yoktu. Benim de bir arkadaşım önce sezaryenle doğum yaptı. Ama sonrasında çok sıkıntı yaşadı. İkinci doğumunda bilmem kaç bin lira çok iyi bi doktor bulup normal doğum yaptı. Doğumdan sonra konuştuk dediği ilk şey "dünya varmış" oldu. Keşke ilk doğumumda normal olsaydi dedi. Bence mucizenin ta kendisi normal doğum. Üstelik epudral anesteziyle normal yapabiliyosun. Kesilip dikilmek bağırsaklarınin dışına alınıp geri koyulması bana daha ürkütücü geliyo.
Zaten sezeryan olacak son haftaya girdim tık yok hicbir belirti yok koş desen kosacam o derece bende sezeryan istiodum korkudan hayırlısı bu hafta bitioDikis yok diyorsunuzda normal dogum yapilan yerde de illaki dikis oluyor ve aci da dogal olarak illaki olur....bagirsaklar disari.cikmiuor ya nerden cikti o :) yada tamam karnin aciluuor ama sen yesil.ortunun arkasinda keyifli keyifli gulerken oluyor hepsi ve ameliyat sonrasi dogal olarak illaki aci olucak hemen kalkamama ilk gun normaldede oluyor genelde gordugum kadariyla...ayy yok yok kalsin ben gelemem normal.doguma hayatimda hic tatmicamada hic.pisman degilim herkezin kendi secimi ben arkadasa yasadigim.tecrubenin kolaylini ve rahatlagini anlatmak.istedim.sadece