• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

isteğe baglı sezeryan ı artık ssk karşılamıyor..!!!!!

asenamm

bir elif mıktarı gülümse
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2009
2.228
11
116
İstanbul
bugun hastane ye gittim.. ve sezeryan konusunu konuştum doktor la... ancak ssk artık sezeryanı karşılamıyormuş... karşılaması için buna gerek olan durumu rapor etmesi gerekıyormuş.. belgelenmesi gerekıyormuş.. bu usg vs.. ile... yani devlet sezeryan a karşı iyi savaş açmiş.. özel hastane de ise sezeryanlar 850 tl den başlıyor... buna bebege ait testler dahil degilmiş..

neden sezeryan istiyorsunuz ki?

hep normal dogum istedim.. istiyorum.. ama bazı nedenlerden dolayı sezeryan olmayı düşündüm.. ama bu sefer yerınde çok rahat olan bebegimi bı anda aldırmak haksızlık oldugunu düşündüm.. çunku şu anda şukur sorunum yok..

ve son anda vazgeçtim zaten:))) beklemedeyım...

ah ah bu yasa önce çıksaydı ya doktorum da belgelerle ispatlayaöasaydı bende normal dogursaydım...neyse bunada şükür

bu yasa zaten vardı bir-iki senedir. Bende 15,5 ay önce sezeryanla doğum yaptım devlet hastanesinde. Ama çok uğraşıldı normal için olmayınca olmadı işte. Doktorlar orda bi arkadaş beni sezeryana alın artık dediğinde "bunu devlete nasıl açıklıycaz peki" demişti..Yani ben doğum yaptığım zaman da vardı bu.. Uzamn doktor gelip benim dosyamı götürüp raporunu yazdı ve ben öle gittim sezeryana.
Ama her işte vardır bi hayır.. ne kdar normal olsun desekte olmayınca olmuyor.

hep normal dogum istedim.. istiyorum.. ama bazı nedenlerden dolayı sezeryan olmayı düşündüm.. ama bu sefer yerınde çok rahat olan bebegimi bı anda aldırmak haksızlık oldugunu düşündüm.. çunku şu anda şukur sorunum yok..

ve son anda vazgeçtim zaten:))) beklemedeyım...

tebrik ederim arkadasim en dogru karari vermissin bebegin ve kendi sagligin icin ..
kesinlikle keyfi sezeryana karsiyim ben epiduralle normal dogum yaptim
allaha sukurde cok guzel gecti .. inan normal dogum korkulacak bir sey degilmis helede epiduralle olunca .. insallah saglicakla kucagina alirsin bebisini ;)

Back