• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri İstediğim Gelinliğin Kumaşları ve Dikim Tekniği Hakkında Bilgi?

krizsavar azmine hayran kaldım :) ben senın kadar dayanamazdım heralde gelinlikcilere.. bende senın gıbı fransız dantelı olsun ıstıyorum.. adanadayım sımdı annemler izmirde .dugun adanada olacagı ıcın mecburen hazır almam gerek.. izmirde bulamam dıye dusundum.. istanbul bana daha ümitli geldi.. aradıgımı bulmak acısından.. sımdı de oraya gıdıcem.(ablam orada). pronovias ıkıncı el buldum. temiz. bi de akay 2.el buldum.. bunları bı denıcem olmazsa baska ikinci eller bulucam...

günaydın :) hayatımda bir kere olacak bir şey ve hayatımda belki de bir kere bana özel bir şey dikilecekti. vücudum itibariyle hazırların çoğu yakışmıyordu ve kumaşlara aşırı takıntılıydım, tepkisiz kalıyordum her baktığım gelinlikte. içime sinmiyordu -ki ben hayatta içime sinmeyen şeyi seçmem pek, kalsın der bırakırım-. e gelinliksiz kalacak halim de yoktu. eşim bu konuda kendisinin çok büyük payı olduğunu söyler, haklıdır da :10: o destek vermeseydi herhalde içinde kendimi hissetmeyeceğim bir gelinlik giyecektim ve en az bir sene konuşacaktım :)
adanada da diktirebilirsin aslında? pronovias ın hangi modelini buldun bu arada :16: gelinliğini görmeyi merakla bekleyeceğim, zaman çabuk geçiyor :31:
bir de gelinlikten sonra en önemli konu fotoğrafçı. bu konuda da umarım iyi birini seçersin, benim daha iyisi olabilirdi diye içimde uhde kaldı :31:

günaydın :) hayatımda bir kere olacak bir şey ve hayatımda belki de bir kere bana özel bir şey dikilecekti. vücudum itibariyle hazırların çoğu yakışmıyordu ve kumaşlara aşırı takıntılıydım, tepkisiz kalıyordum her baktığım gelinlikte. içime sinmiyordu -ki ben hayatta içime sinmeyen şeyi seçmem pek, kalsın der bırakırım-. e gelinliksiz kalacak halim de yoktu. eşim bu konuda kendisinin çok büyük payı olduğunu söyler, haklıdır da :10: o destek vermeseydi herhalde içinde kendimi hissetmeyeceğim bir gelinlik giyecektim ve en az bir sene konuşacaktım :)
adanada da diktirebilirsin aslında? pronovias ın hangi modelini buldun bu arada :16: gelinliğini görmeyi merakla bekleyeceğim, zaman çabuk geçiyor :31:
bir de gelinlikten sonra en önemli konu fotoğrafçı. bu konuda da umarım iyi birini seçersin, benim daha iyisi olabilirdi diye içimde uhde kaldı :31:

baracco buldum pronoviastan.. bir de alcanar.. ama bunlar straples modeller .. ustune bolero yaptrmam gerekecek..orıjınalı olmalı falan.. bunları gıdıp denicem istanbulda sahiplerini bulup.. ama sıcak bakmıyorum pek cunku straples oldugundan on kısmı bıraz rahatsız edıcek gıbı.. zaten bakalım vucuuduma nası olucak uyacakmı... tereddutlerım var. genel olarak zayıf bırısıyım ama mesela omuzlarım geniş degıl.. kollarımda cok zayıf degıl...bu yuzden belkı bu hazırlar yakısmaz..gidip bi bakıcam yınede..
bide akay ın ıkıncı elını buldum cok temız ve ıstedıgım gıbı kol kısmı da gelınlıkle bır..yani sonradan eklemeli bolero seklınde degıl..bütün duruyo gelınlıkle o yuzden cok hosuma gıttı.. umarım olur..
fotografcı konusuda maalesef tuttugumuz salonun fotografcısı var .parasını odedık bıle.. henuz nası oldugunu bılmıyoruz:14: ama mecburdu ıstedıgımız salonu tutarken fotografcı zorunlulugu da vardı.. sacma dı mı.. bunları gıdıp bı arastırıcam sımdıden.. ki sonra hayal kırıklıgına ugramayayım..

salonun fotoğrafçısı dışında dış mekan düşünmüyor musunuz canım? straplez düşünmüyorsan, belki minenes'le konuşup onun dikmesini veya yönlendirebileceği bir yer isteyebilirsin, sonuçta onun istediğin şeyi anlayacağını düşünüyorum :26: benim de omuzlarm çok ama çok dar, kayık yakaya da minenes'in fikriyle karar vermiştim :16:

salonun fotoğrafçısı dışında dış mekan düşünmüyor musunuz canım? straplez düşünmüyorsan, belki minenes'le konuşup onun dikmesini veya yönlendirebileceği bir yer isteyebilirsin, sonuçta onun istediğin şeyi anlayacağını düşünüyorum :26: benim de omuzlarm çok ama çok dar, kayık yakaya da minenes'in fikriyle karar vermiştim :16:

salonun fotografcısı anlasırken ıster dış mekan ister stüdyo cekımı ıstedıgınızı yaptırabılırsınız dedı..verdıgımız ucrete salonda 50 poz cekım ve dugunun basından sonuna kadar vıdeo cekımı de dahıl toplam 750 tl ye anlastık.dış mekan cekımı de dahıl buna tabı.. bana bıraz fazla geldı.. cunku dış mekanda nasıllar bılmıyorum.yanı fotografcı hakkında hıc bı fıkrım yok ıyı ya da kotu..ınsallah ıslerını hakkıyla yapan bırılerıdır..:(
sımdı fotolarına baktımda vucut tıpımız senınle aynı nerdeyse :) sadece benım belım bıraz ınce. omuzlar baya dar.. belım azıcık daha kalın olsun ısterdım hıc degılse orantılı gorunurdum... zaten eger hazırlarda umdugumu bulamazsam dıktırıcem.. belkı mınenesın de kapısını calabılırım kım bılır :34:

Eğer omuzların dar ise Krizsavar'a de önerdiğim gibi kayık yaka ideal seçim. Hem de göğüs çatalının üstünden bir 5cm kadar yukarı kumaş çıkmasını sağlar. Straples bir gelinlik rahatça kayık yakaya çevrilebilir, zira aynı dantel kullanılmaması olumsuz bir durumdan ziyade olumlu, özellikle yapılmış bir görüntü bile verebilir. Mesela alcanar modelinin üstüne şu tarz bir yaka yapıp, yakanın yapıldığı dantelden de gelinliğin üzerine aplik serpilirse tadından yenmez :) Aşağıdaki örnekte de 2 farklı dantel birlikte kullanılmış. Uygulanagelen bi teknik.

wedding-dress-bridal-gown-rosa-clara-2012-240.jpg

Ya da böyle bir yaka:

rosa-clara-dresses-2012-bridal-adamo.jpg

Son düzenleme:
Eğer omuzların dar ise Krizsavar'a de önerdiğim gibi kayık yaka ideal seçim. Hem de göğüs çatalının üstünden bir 5cm kadar yukarı kumaş çıkmasını sağlar. Straples bir gelinlik rahatça kayık yakaya çevrilebilir, zira aynı dantel kullanılmaması olumsuz bir durumdan ziyade olumlu, özellikle yapılmış bir görüntü bile verebilir. Mesela alcanar modelinin üstüne şu tarz bir yaka yapıp, yakanın yapıldığı dantelden de gelinliğin üzerine aplik serpilirse tadından yenmez :) Aşağıdaki örnekte de 2 farklı dantel birlikte kullanılmış. Uygulanagelen bi teknik.

wedding-dress-bridal-gown-rosa-clara-2012-240.jpg

Ya da böyle bir yaka:

evet gercekten farklı dantel cok degısık durmus.. cok guzel.. benım kollar bu mankendekı gıbı bu kadr zayıf degıl mınenes.. sence nası durur.. daha ınce ya da daha kalın mı gosterır.. ınce gosterse ne ıyı olur:1: bırde sence ıcınde rahat olur muyum mesela kollar yukarı dogru kayar mı ne bılım .. sırf o yuzden kolumu kaldırmam mesela ben..:)

Ya da böyle bir yaka:

su tarz yakaları cok begenıyorum.. sence pronovıas baracco nun ustune olur mu .. $1358034664jh4.jpg ya da su tarz $wanda borges.jpg

canım benim de belime çevremdekiler "senin belin yok" derlerdi, o zaman senin belin hakikaten yok :26: bence ince bel gelinlikte hiç problem değil, hatta çok daha güzel duruyor :16: minenesin önerisi de çok çok güzel :16: senin istediğine benziyor gibi

canım benim de belime çevremdekiler "senin belin yok" derlerdi, o zaman senin belin hakikaten yok :26: bence ince bel gelinlikte hiç problem değil, hatta çok daha güzel duruyor :16: minenesin önerisi de çok çok güzel :16: senin istediğine benziyor gibi

evet o ekledıgım omuzları acık olan cok hos ya.. layıkıyla dıkecek bırını bulabılırsem tabii

sen normal straplez alırsın, üzerine de o yaka şeklinde yapılmış bolero yapılır minenesi'in gösterdiği gibi, o zaman tadından yenmez :16: bizimle paylaş olur mu gelinliğini, istediğin gibi olsa da olmasa da :17:

sen normal straplez alırsın, üzerine de o yaka şeklinde yapılmış bolero yapılır minenesi'in gösterdiği gibi, o zaman tadından yenmez :16: bizimle paylaş olur mu gelinliğini, istediğin gibi olsa da olmasa da :17:

ayy paylasmam mııı.. subatta ıstanbula gıdıcem hepsını bır bır denıcem ve karar verıp hemen eklemelerını yaptrcam...ınsallah guzel bısı cıkar ortaya

Gelinliğin çok güzel canım bende bunun daha az kabarık olanını istiyorum.
Alırken fikrim değişmezse benzer gelinlik giyeceğiz. Hayırlı olsun, uğur getirsin, bol aşklı bir yuvan olsun inşallah

Gelinliğin çok güzel canım bende bunun daha az kabarık olanını istiyorum.
Alırken fikrim değişmezse benzer gelinlik giyeceğiz. Hayırlı olsun, uğur getirsin, bol aşklı bir yuvan olsun inşallah

teşekkür ederim beynelminel, şimdilik bol aşklı bir yuvam var :9:
senin için de aynı temennileri ben sana iletiyorum canım :17: mutlulukla giyilen bir gelinlikle mutluluğa gitmen dileğiyle :16:

model olarak da yine en yukardaki gelinliğin etek tarzı yuvarlak duruyor, ben daha düz inmesini istiyorum ve o kadar kabarık olmasını istemyorum, kabarıklığı neye göre belirliyoruz? örnekler:

Eki Görüntüle 490222 Eki Görüntüle 490223 Eki Görüntüle 490224 Eki Görüntüle 490225

gelinliğimin yüksek belli olmasını istiyorum, bel çukurumdan başlasın... Yukardaki ilk pronovias resminde olduğu gibi. Ve en sondaki bayıldığım gelinlik gibi arkadan bağlanan belli belirsiz bir fiyonk istiyorum:16: önden bir bant şeklinde ilerleyen arkada fiyonk olan bir parça...

Gelinliğim en baştaki resimdeki gibi kayık yaka olacak. Kafamı karıştıran bir model de şu, acaba yakası böyle mi olsa diye düşünüyorum bazen:

Eki Görüntüle 490229

son yakayı geçersek, anlattığım bu tarz bir modelin dikim tekniği ne olmalı?

gelinliğini sivastanmı yaptırdın bende sivastayımda nerden aldın memnun kaldınmı öğrenmek istedim

gelinliğini sivastanmı yaptırdın bende sivastayımda nerden aldın memnun kaldınmı öğrenmek istedim

sakaryada dikildi. Sivas çok başarısız bence ve pahalı :( sivasta haute couture çalışan sadece şeyda gelinlik var, iddialı bir adam dikiyor ama diktikleri zevk bakımından bence fiyasko. Kataloğa bastılar diye kendisini övse de :)

krizzzz kopya çekiyorum senden yarın sabah olsunda gelinlikle ilgili birkaç fikir ver ben bundan istiyorum sanırsam karar verdim üst kısmını henüz netleştirmedim ama alt kısım komple istediğim gibi olmuş seninki topik topik gelinlik yorumalrı okuyorum biraz bişeyler kaptım sanki

kızlar kadıköyde dikişi iyi, kaliteli bir gelinlikçi önerebilir misiniz bildiğiniz?

Merhaba. Ben Sevda Türk
2003 yılından bu yana kadın terzisiyim. 6 yıldır ise Vakko Tekstil A.Ş bünyesinde gelinlik terzisi olarak çalışmaktayım. Ek olarak son 2 yıldır da evimde sizler gibi firmalara yada şahsen talepte bulunan gelin adaylarına gelinlik dikmekteyim. Esenyurt ta oturmaktayım. Dikimleriniz de bünyenize yardımcı olabilmek adına karşılıklı görüşerek size birlikte çalışmayı teklif ediyorum. Dikmiş olduğum modelleri Gelinlik Store sayfamda incelemeniz mümkündür.
İrtibat telefonum 0507 578 43 53
Konu ile ilgili geri dönüşünüzü rica eder saygılar sunarım.
İyi çalışmalar.

canım gelinliğine bayıldım nekadara diktirdin canım 2 ay sonra düğünüm var bende ankarada diktiricem yada alıcam sence 2 ayda yetisirmi bu gelinlik ve benim istediğim modelin aynısı bu cok begendim yaaaaa

teşekkür ederim :17: :16:
benim gelinliğim yazdığım üzere 1 haftada dikildi. 1 haftada dikilmesinin tek handikapı da dantel suyunun silikonla yapıştırılması... sezon kapandığı için bence çok rahat yetişir. gelinlikçini ayarlayıp, önceden söylersen, sana zaman ayırırlar, diktirmeye başlamasan bile. Biz öncesinde söylemiştik :31:

Back