• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri İstediğim Gelinliğin Kumaşları ve Dikim Tekniği Hakkında Bilgi?

Kemerler genelde ekstra oluyor, bu yüzden ayrı bir saten kurdeleye dikililiyor. Pronoviasta bermeo, pomelo, diosa modelleri dantel-tül-kemer örnekleri sayılabilir. Madem eteğin birleşme noktasına takmak istiyorsunuz, o zaman gelinliğin yüksek belli dikilmesi lazım. Çünkü bu kemerler tam bel oyuntusuna takılmalı.

o zaman da dantelli kısım azalacak :( ben zaten yüksek bel istiyordum ama çok da yüksek değil, en başta koyduğum gelinlik gibi istiyorum. neyse bakıcaz artık.. bir dalamadım ki şu gelinlik piyasasına, öğreneyim işleri :20:

duvağımın kısa olmasına karar verdim, uçları dantelli. ama topuzumun tepesinde şifondan yapılmış güller de istiyorum, ilk koyduğum gelindeki gibi:16:

gelinliğimin uçlarının şimdilik dantelsiz kalmasını istiyorum, her yerden dantel fırlasın istemiyorum. daha çok şeker bir gelin olmak istiyorum, ağır ve asil olmaktan ziyade. düğün Kasım'da olsa bile :)

çiçeğimin turuncu tonlarında mı pembe tonlarında mı kırmızı tonlarında mı yoksa papatya mı olacağına karar veremedim henüz.

gelinliğimi çok merak etmeye başladım:16:

gelinlik dikimim bir muamma olmak üzere... haftasonu büyük umutlarla gittiğim gelinlikçilerin hiçbirisi dikim yapabileceğini söylemedi. artı hayalimdeki kayık yaka gelinlik de yakışmadı. yöntem hep aynı, katalogdan sipariş -istediğin noktaları değiştirerek- sonra ekstra oynamalar için atölyede çalışmalar... prova diye bir şey yok, gelinliğin gidişatını görmek, vs...

yaşadığım şehirde dikimini beğenmediğim, hep eski tarz -bol saten, satenden güller, kalın kumaşlar, taşlar- gelinlik dikmiş bir gelinlikçi var. ya riske atıp kumaşları temin ederek ona diktireceğim ya nişanlımın şehrine -750 km uzakta- gidip ordaki beğendiğim gelinlikçiye diktireceğim -tabi kısa sürede dikmeyi kabul ederse; çünkü orda kalmak için zamanım kısıtlı olacak-.
en son seçenek, katalogdan beğenmek zorunda kalacağım...

gelinlik dikimim bir muamma olmak üzere... haftasonu büyük umutlarla gittiğim gelinlikçilerin hiçbirisi dikim yapabileceğini söylemedi. artı hayalimdeki kayık yaka gelinlik de yakışmadı. yöntem hep aynı, katalogdan sipariş -istediğin noktaları değiştirerek- sonra ekstra oynamalar için atölyede çalışmalar... prova diye bir şey yok, gelinliğin gidişatını görmek, vs...

yaşadığım şehirde dikimini beğenmediğim, hep eski tarz -bol saten, satenden güller, kalın kumaşlar, taşlar- gelinlik dikmiş bir gelinlikçi var. ya riske atıp kumaşları temin ederek ona diktireceğim ya nişanlımın şehrine -750 km uzakta- gidip ordaki beğendiğim gelinlikçiye diktireceğim -tabi kısa sürede dikmeyi kabul ederse; çünkü orda kalmak için zamanım kısıtlı olacak-.
en son seçenek, katalogdan beğenmek zorunda kalacağım...

yaaa çok üzüldüm gerçekten bende senin gösterdiğin ilk modeli görünce heeehh işte hayalimdeki gelinlik bu demiştim :(((
gerçekten çok güzel Anlamadım yani ben bunu dikemem mi dedi gelinlikçiler ?
Hangi şehirdesin buarada

Tokat'ta baktım gelinliğe. Hiçbiri dikebiliriz demedi. kataloglarından bir model beğenecekmişim, onun üzerinde oynama yapabilirlermiş. fakat malzemeye -onların malzemeleri dışında- , ana hatlara karışma hakkım yokmuş, prova diye bir şey zaten yok; çünkü İzmir'de dikilecek gelinlik. fabrika ürünü... çoğu izmirle çalışıyor. tokat'ta dikebilecek bir yer bulamazsınız, burda öyle bir sektör yok dediler. bu kişiler bence gelinlikçi dememeli kendisine, gelinlik satışı yapıyorlar sadece...

evet arkadaşlar uzun çabalar ve araştırmalar sonucu ortaya çıkan gelinliğim, içime sindiği için çok mutluyum. bir de içinde hareket edebilirsem :)

$2012-10-06 17.36.00.jpg $2012-10-06 17.34.52.jpg

gerçekten anlattıklarını hatırladığım kadarıyla tamda tarif ettiğin gibi hayırlı uğurlu olsun :16:
Umarım hareket etmeside rahat olur

gelinliğin tam istediğim türden harika :34: bana da örnek olmus oldu. ben o dantel parcalarını etekte de istiyorum tek fark o :9:

dantelin gelinliğe ayrı hava kattıgını düsünüyorum.

Allah güle güle kullanmayı nasip etsin
:nazar:

Güzel olmuş, bir kere fransız kupon kullandırmayı başarmışsın :D eteğin kabarıklığı bence daha iyi orijinal modelden ziyade. tek acabam, bence kalıbı çok yukarıdan çalışmışsınız, yani gerdan mesafeni kısaltmışlar biraz. kapalı olsun istedin galiba? mutlulukla giyin...

Güzel olmuş, bir kere fransız kupon kullandırmayı başarmışsın :D eteğin kabarıklığı bence daha iyi orijinal modelden ziyade. tek acabam, bence kalıbı çok yukarıdan çalışmışsınız, yani gerdan mesafeni kısaltmışlar biraz. kapalı olsun istedin galiba? mutlulukla giyin...

evet dantel yazılarını okuya okuya başardım :) başkalarını yapmak için ikna etmeye çalıştılar, hatta ben bunları istemiyorum ne yapacağız diyene kadar bu danteli göstermediler bile. en son baktılar ikna olmuyorum, dikim odalarına gidip bir de bu var dediler. ben de işte bu dedim :1: eteğin kabarıklığı hareketi çok kısıtlıyor, bu bile bana kabarık geldi :26: gerdan kısmında beden yapımdan dolayı biraz görüntü bozukluğu oluştu, ama daha aşağısını da ben istemedim. bu modelin straplez şekli mağazada vardı, onu denemiştim. ama kadınlara ben kuyruk istemiyorum demeyi unuttum ve kuyruk da yapmışlar:26: hiç arkaya bakmadığım için sondan bir önceki provada farkettim kuyruğu. bir haftada dikildi ve sadece iki gün gitmedim provaya :)) mutluluklar dileğin için sağol, bu gelinliğin bu halde olmasında yazılarının etkisi var. çok teşekkür ediyorum :) insanın içine sinen bir gelinliği giymesi çok güzel bir şey...

Çok beğendim canım gelinliğini... :16:

Yeni hayatında mutluluklar, geç oldu sanırım ama :17:

yok canım geç olmadı, hala taze geliniz :9:
çok teşekkürler, daha güzeli, en içine sineni senin olsun canım :16:

:9::17::9:

Allah bizlere de nasip etsin inşallah canım. Bu arada 2013 diyordun sen? Eskiden konuşmuştuk gelin topicinde hatırladın mı bilmiyorum ama... :26: Ablan vardı onun evlenmesini bekliyordun, öyle anımsıyorum. :26:
Herşey hızla yetişmiş ne de güzel olmuş :16:

Bu arada bende gelinliğimi İzmir'de bakıcam... :17: Umduğum gelinliği orada bulacağıma inanıyorum :17:

:9::17::9:

Allah bizlere de nasip etsin inşallah canım. Bu arada 2013 diyordun sen? Eskiden konuşmuştuk gelin topicinde hatırladın mı bilmiyorum ama... :26: Ablan vardı onun evlenmesini bekliyordun, öyle anımsıyorum. :26:
Herşey hızla yetişmiş ne de güzel olmuş :16:

Bu arada bende gelinliğimi İzmir'de bakıcam... :17: Umduğum gelinliği orada bulacağıma inanıyorum :17:
amin canım:16: 2013 ocak diyordum, kasım 2012'de evlendik, evet canım, hatırlıyorum:31: ikimiz de evlendik bu arada :52:
hazır firmalardan mı bakacaksın? hazır firmalara çok bakmadım ama miss defneyi beğenmiştim sadece. bir de çok pahalı gelmişlerdi bana, daha doğrusu fiyatına değecek gibi gelmiyordu hiçbiri. zaten aklımda da diktirmek vardı. umarım içine sinen bir gelinlik bulursun canım, kocaman gelinlik şehrinde seni bekliyordur büyük ihtimalle :16:

amin canım:16: 2013 ocak diyordum, kasım 2012'de evlendik, evet canım, hatırlıyorum:31: ikimiz de evlendik bu arada :52:
hazır firmalardan mı bakacaksın? hazır firmalara çok bakmadım ama miss defneyi beğenmiştim sadece. bir de çok pahalı gelmişlerdi bana, daha doğrusu fiyatına değecek gibi gelmiyordu hiçbiri. zaten aklımda da diktirmek vardı. umarım içine sinen bir gelinlik bulursun canım, kocaman gelinlik şehrinde seni bekliyordur büyük ihtimalle :16:

O zaman ikinizde çok mutlu olun canım:16: Sevindim, beklemek işkence gibi zaten. :50:
Miss Defne'nin bulundugum yerdeki mağazasına baktım canım çok değil ama 1-2 modeli dikkatimi çekti :) Ordan hazır bakıcaz çünkü ben İzmir'e uzak bi bölgede, Trakya'dayım. :31: Bedende ve istenmeyen yerlerde oynama yaptırabilirim tabi ama en baştan diktiremem canım çünkü prova şansım yok. Hoş senin de yokmuş ama... :31:
Bulucam bulucam bende inanıyorum bulucağıma canım, çok sağ ol güzel dileklerin için. :16:

krizsavar azmine hayran kaldım :) ben senın kadar dayanamazdım heralde gelinlikcilere.. bende senın gıbı fransız dantelı olsun ıstıyorum.. adanadayım sımdı annemler izmirde .dugun adanada olacagı ıcın mecburen hazır almam gerek.. izmirde bulamam dıye dusundum.. istanbul bana daha ümitli geldi.. aradıgımı bulmak acısından.. sımdı de oraya gıdıcem.(ablam orada). pronovias ıkıncı el buldum. temiz. bi de akay 2.el buldum.. bunları bı denıcem olmazsa baska ikinci eller bulucam...

Back