- 2 Ağustos 2011
- 8.838
- 1.110
- 148
- Konu Sahibi pogacaayak
-
ben olsam gelinliği daha az kabarık yaptırıp gelinliğin alt kısmına da dantel ekletirdim üstü çok enfes şıkır şıkır gelinliğin altı çok sade ve kabarık geldi bana ve dvak olarak bilemiyorum bencebu gelinliğe uzun bir duvak yaptırmazdım ben olsam tac koydurup taca bağlı bir duvak yaptırırdım ve duvağı fransız dantelinden yaptırırdım çünkü duvak ince olabilir
bu gelinlik beyaz olmalı di mi? haftaya cumartesi gelinlik bakmaya gideceğim hem de deneyeceğim ilk defa
ben bu konudan anlamıyorum ama sadece tahmin yürüteceğim anladığım kadarı ile ilk modelin tülü sert perde tülü gibi
senin istediğin ise hafif görünen daha soft duran bir tül çeşidi mesela ilk gelinliğe baktığın zaman bakar bakmaz bu tüllü gelinlik diyebiliyorsun
ama diyeri tüllülüğünü daha az belli ediyor mesela ben bir gelinliğe baktığımda eteğin orta kısımlarına kadar satenin üzerinde tül yok gibi durur ama alt kısımlara baktığımda var görünür çünkü
alttan saten yada her ne tür kumaş kullanmış iseler onun yansıması olur doğru anladıysam sende bu tarz birşey istiyorsun
hem tül havası versin hem kumaş havası versin böyle kolalanmış perde kumaşı gibi durmasın benim tahminin eğer istediğin bu tarz birşey ise ipek tül olabilir bu
örnek vereyim daha iyi bir model bulamadın bu ne demek istediğimi anlatır
mesela ben bu gelinliğin eteğinin orta kısımkarına falan baktığımda tül var demem taki etek ucunu görene kadar çünkü orada alttaki kumaşın yansıması var
sende anladığım kadarı ile bu tarz birşey istiyorsun benim tahminin kesin bilen daha iyi bilir ama ipek tül olması lazım ipek gibi hafif duruyor çünkü
ama kesinlikle hayal tül olmaz birkere hayal tül en azından benim bildiğim işlemeli olur daha çok fransız dantelinine benzetmek için kullanılır o tül çeşidi avrupa tülüde ipek tüle yakın ama ilk gelinliğin tülünün çok çok ince hali ilk bakışta tül olduğunu belli eden ama bunun kadar ağır duymayan bir tül görsellerde çıkıyor adını feriha koydum da ferihanın ilk giydiği gelinlik öyle tülmüş bakabilirsin ama bunu hayal tül ile yakalayamaszın baştan savma birşey olur birde bu tarz gelinlikler nedense bizde yok yada ben bilmiyorum herşeyin kolayına kaçılmış
evet sert perde kumaşı gibi durmasını istemiyorum, hareket ettikçe kırışmasını takılmasını istemiyorum. ilk örneğimdeki tül takılmış, katlanır gibi olmuş mesela altlarda, hiç hoş görünmüyor benim gözüme. sizn verdiğiniz örnekte alttaki saten kumaş görünüyor. ben kat kat tül olmasını istiyorum; ama düz dursun su gibi aksın istiyorum, takılmasın istiyorum. en beğendiğim görüntü rosa claralarda var, onlar da çok kabarık değil ama.. ve baktım çeviri doğru söylüyorsa çoğunda ipek tül kullanılmış. minenes'in tahminlerinden biri olan şifon da istediğim görüntüyü veriyor, kabarıklığı sağlar mı bilemiyorum ama. ipek tülü tercih edemem sanırım; çünkü fiyatının fazla olduğunu düşünüyorumşu görüntülere bayıldım, her ikisinde de farklı bir kumaş var sanırım:
Eki Görüntüle 493439 Eki Görüntüle 493438
Piyasadaki ipek tül ipekten yapılmıyor, adı ipek tül. Metresi 10-15 lira, sanırım eni 3 metre. Eni öyleyse bir kat için 4 metre gitsin desek, 6 kat da yapsak hani göz dolduracak bir görüntü için, en fazla 360tl olur. Fazla mı?
Yalnız, pronoviasın filan tül etekleri de biraz toplanıyor. Hiçbir zaman çekimlerdeki gibi durmaz. Tül birbirine yapışabilen, takılabilen bir kumaş. Ama önemli de olmamalı. Şifon takılmaz yalnız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?