Gelinlik Modelleri İstediğim Gelinliğin Kumaşları ve Dikim Tekniği Hakkında Bilgi?

pogacaayak

2012- ∞
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2011
8.838
1.110
148
Merhaba arkadaşlar. Kafamı hayli yoran bir konuda sizlerden yardım almak istiyorum. Gelinlik incelerken kumaşları arasındaki farkı tam anlamıyorum, anladığımda da anladığım tarzdakinden bulamıyorum :) Gelinlikçilere istediğimi doğru bir şekilde ifade etmek için bu başlığı açmak istedim.

Kabaca istediğim gelinlik modeli şu:

Eki Görüntüle 490214

ama etekte kullanılan bu malzemeyi sevmiyorum, sanırım bu malzemenin gözenekleri geniş. ben daha su gibi akan, gözenekleri sık bir tül arıyorum. bu kumaşın adı nedir? şunlar gibi:

ve dantel... dışarda baktığım gelinlikçilerin bana fransız danteli dedikleri çok ince, resimlerdeki gibi durmuyor. ben daha kalıp gibi duran tarzda istiyorum. kirpikli oluyor diye okumuştum orijinali için ama orijinal dantellerin bazılarında yok gelinlikte kullanılışına göre. istediğim dantel tipi şu + en başta koyduğum gelinliğin dantelini de beğeniyorum:

Eki Görüntüle 490218

bu danteli nasıl söylersem gelinlikçi beni anlar ve o incecik eski perdeler gibi kumaşlardan göstermez?

sonradan ekleme bir not: gelinliğin dikilmiş hali 3. sayfadadır :)

Son düzenleme:
model olarak da yine en yukardaki gelinliğin etek tarzı yuvarlak duruyor, ben daha düz inmesini istiyorum ve o kadar kabarık olmasını istemyorum, kabarıklığı neye göre belirliyoruz? örnekler:

Eki Görüntüle 490222 Eki Görüntüle 490224 Eki Görüntüle 490225

gelinliğimin yüksek belli olmasını istiyorum, bel çukurumdan başlasın... yukardaki ilk pronovias resminde olduğu gibi. ve en sondaki bayıldığım gelinlik gibi arkadan bağlanan belli belirsiz bir fiyonk istiyorum önden bir bant şeklinde ilerleyen arkada fiyonk olan bir parça...

gelinliğim en baştaki resimdeki gibi kayık yaka olacak. kafamı karıştıran bir model de şu, acaba yakası böyle mi olsa diye düşünüyorum bazen:

son yakayı geçersek, anlattığım bu tarz bir modelin dikim tekniği ne olmalı?

Öncelikle istediğine yakından bakalım:

Gelinliğin eteğindeki tül geniş gözenekli değil aslında, ancak nedense en üst katı kısa ayrıca sanki yeterince kat tül kullanmamışlar, o yüzden hoş durmuyor.

Senin istediğin etek için hayal tül kullanmaları yeterli, İngiliz tül veya ipek tül veya avrupa tül denen türler de var ancak bunları gelinlikçiler biraz daha zor bulur ve daha maliyetliler. Kristal tül olmasın yeter ki. Parlak ve sert bir tüldür o. Yalnız bence son arkası fiyonklu gelinlik tül değil şifon olabilir.

Dantele gelince. Senin beğendiğin kayık yaka olanda kordoneli Fransız kupon kullanılmış, şöyle bir dantel:

Senin dediğin kenarları kirpikli olmayan ancak benzer görünen danteller Fransız kuponların metrelik kopyaları, şöyle görünür:

Bu iki dantel türünden biri güzel sonuç verir.

Dikimde pek bir şeyi yok. Belde hafif büzgülü tam daire kloş kesim etek yapılacak, kabarıklığı bizim gelinlik piyasasında tarlatan, yabancı gelinlik piyasasında tül katların sayısı ve tutturulma biçimi belirler. Hep diyorum, pronovias tarzı görüntü için en az 5 kat tül olmalı.

sen prenes model istiyorsun:)
o kolay canım ya sorun etme dikimini:)
kumaşa gelirsek parlayan birşey seçme
2 sene oldu artık hatırlamıorum kumaşları ama gerekirse kumaşçıya birlite gidin seçin ya da elindekileri gösteersin mienes fikir vermiş zatn.
bu gelinlik tarzı çok moda bu sene o yüzden muhtemelen diktireceğin yerde benzerlerini görür kumaşına da bakarsın.
alttaki kayık yakayı beğenmedim kibar durmaz gelinlkte ceket havasında:S
üstteki kayık daha güzel.

minenes e katılıyorum kabarık ve daha katı bir dantel görüntüsü için kordoneli fransız danteli seçebilirsiniz (ben pek taraftar değilim ama inci işletip de daha belirgin hale getirebilirsiniz)

etek için de 5-6 kattan az olmayacak şekilde hayal tül kullanırsanız istediğiniz görüntüyü elde edersiniz..

ben kumaşlarımı eminönünden aldım, bir çok gelinlik kumaşçısı var 2-3 saat oralarda gezip kumaş bakarsanız zaten otomatik olarak nasıl bir şey istediğinizi anlarsınız..

canım maalesef istanbulda değilim... bahsettiğiniz detayları gelinlikçime karar verdiğimde ileteceğim. özellikle tül kat saysını ve dantel detayını... umarım istediğim yapılır.
bu senenin modası ama Sivas'ta öyle dandik modeller var ki, bunlardan şimdiye kadar 4 tane gördüm bilginiz ve yardımlarınız için teşekkür ederim.

bir sorum daha arkadaşlar: bu gelinliğe nasıl duvak yakışır sizce? uzun mu kısa mı? kenarları dantel mi olmalı?
bana uzun duvağın taşınmasının -dantelli ve taşlıysa- zor olduğu söylenmişti, baş geriye doğru gidiyormuş sürekli.
yoksa tamamen tül ve saçın tepe noktasından tutturulan bir duvak mı olmalı? aslında o modeli çok seviyorum ama yüzüm çok yuvarlak değil. o şekilde toplanan saçın yakışmayacağını düşünüyorum.

ben olsam gelinliği daha az kabarık yaptırıp gelinliğin alt kısmına da dantel ekletirdim üstü çok enfes şıkır şıkır gelinliğin altı çok sade ve kabarık geldi bana ve dvak olarak bilemiyorum bencebu gelinliğe uzun bir duvak yaptırmazdım ben olsam tac koydurup taca bağlı bir duvak yaptırırdım ve duvağı fransız dantelinden yaptırırdım çünkü duvak ince olabilir

ben 2 kat duvak yaptırdım oynarken uzun olanı çıkaracağım. kısa olanın kenarlarına dantellerden çerçeve yaptırdım (bu sene çok görüyorum), kenar dilimi de koyulabilir tabi.

mesajın tümünü okursanız zaten daha az kabarık istediğimi göreceksiniz :) etek ucu konusunda kararsızım aslında... sizin dediğiniz gibi olan modelleri gördüm onlar da güzel duruyor. ama ben biraz klasik biraz spor bir gelinlik istiyorum dantelden ne kadar spor olabilir düşünmeli tabi :) taca bağlı duvak? bu tabirlere yabancıyım. ama sanırım daha demin bahsettiğim modelden bahsediyorsunuz:

ama bu modelin bana yakışacağını düşünmüyorum. gelinliğe de gitmez sanki...

bu gelinlik beyaz olmalı di mi? haftaya cumartesi gelinlik bakmaya gideceğim hem de deneyeceğim ilk defa

ben bu konudan anlamıyorum ama sadece tahmin yürüteceğim anladığım kadarı ile ilk modelin tülü sert perde tülü gibi
senin istediğin ise hafif görünen daha soft duran bir tül çeşidi mesela ilk gelinliğe baktığın zaman bakar bakmaz bu tüllü gelinlik diyebiliyorsun
ama diyeri tüllülüğünü daha az belli ediyor mesela ben bir gelinliğe baktığımda eteğin orta kısımlarına kadar satenin üzerinde tül yok gibi durur ama alt kısımlara baktığımda var görünür çünkü
alttan saten yada her ne tür kumaş kullanmış iseler onun yansıması olur doğru anladıysam sende bu tarz birşey istiyorsun
hem tül havası versin hem kumaş havası versin böyle kolalanmış perde kumaşı gibi durmasın benim tahminin eğer istediğin bu tarz birşey ise ipek tül olabilir bu
örnek vereyim daha iyi bir model bulamadın bu ne demek istediğimi anlatır

mesela ben bu gelinliğin eteğinin orta kısımkarına falan baktığımda tül var demem taki etek ucunu görene kadar çünkü orada alttaki kumaşın yansıması var
sende anladığım kadarı ile bu tarz birşey istiyorsun benim tahminin kesin bilen daha iyi bilir ama ipek tül olması lazım ipek gibi hafif duruyor çünkü
ama kesinlikle hayal tül olmaz birkere hayal tül en azından benim bildiğim işlemeli olur daha çok fransız dantelinine benzetmek için kullanılır o tül çeşidi avrupa tülüde ipek tüle yakın ama ilk gelinliğin tülünün çok çok ince hali ilk bakışta tül olduğunu belli eden ama bunun kadar ağır duymayan bir tül görsellerde çıkıyor adını feriha koydum da ferihanın ilk giydiği gelinlik öyle tülmüş bakabilirsin ama bunu hayal tül ile yakalayamaszın baştan savma birşey olur birde bu tarz gelinlikler nedense bizde yok yada ben bilmiyorum herşeyin kolayına kaçılmış

Son düzenleme:
bu gelinlik beyaz yada başka söyleyişle inci beyazı
artık beyaz gelinlikler tercih edilmiyor
bu renkler çok dah güzel:)

evet sert perde kumaşı gibi durmasını istemiyorum, hareket ettikçe kırışmasını takılmasını istemiyorum. ilk örneğimdeki tül takılmış, katlanır gibi olmuş mesela altlarda, hiç hoş görünmüyor benim gözüme. sizn verdiğiniz örnekte alttaki saten kumaş görünüyor. ben kat kat tül olmasını istiyorum; ama düz dursun su gibi aksın istiyorum, takılmasın istiyorum. en beğendiğim görüntü rosa claralarda var, onlar da çok kabarık değil ama.. ve baktım çeviri doğru söylüyorsa çoğunda ipek tül kullanılmış. minenes'in tahminlerinden biri olan şifon da istediğim görüntüyü veriyor, kabarıklığı sağlar mı bilemiyorum ama. ipek tülü tercih edemem sanırım; çünkü fiyatının fazla olduğunu düşünüyorum şu görüntülere bayıldım, her ikisinde de farklı bir kumaş var sanırım:

Son düzenleme:

Piyasadaki ipek tül ipekten yapılmıyor, adı ipek tül. Metresi 10-15 lira, sanırım eni 3 metre. Eni öyleyse bir kat için 4 metre gitsin desek, 6 kat da yapsak hani göz dolduracak bir görüntü için, en fazla 360tl olur. Fazla mı?

Yalnız, pronoviasın filan tül etekleri de biraz toplanıyor. Hiçbir zaman çekimlerdeki gibi durmaz. Tül birbirine yapışabilen, takılabilen bir kumaş. Ama önemli de olmamalı. Şifon takılmaz yalnız.

Son düzenleme:
arkadaşlar bir soru daha:

ben günlük hayatta da beli çevreleyen kemerli elbiselere bayılırım. gelinliğimde de kemer olsun istiyorum. gelinliğin danteli boncuksuz olursa zaten çok sade kalacak ve bir yerden ahenk katmak istiyorum. dantelli gelinliğe dikilmiş -takılmış değil- kemer uyar mı? ben pek göremedim örnek kemerin varlığını hissetirmesi için satenden yapılması gerekiyor sanırım. üst dantel alt tül orta saten, çok mu karışık olur? kemerim parlak taşlı veya beyaz çiçekli olsun istiyorum veya arkadan veya önden fiyonk? örnekleriniz var mıdır? kemerin dikilme yeri eteğin başlangıç noktası olmalı. bazen gelinlerimiz üstüne takıyor, altta dantel devam ediyor ve etek başlıyor, o şekilde istemiyorum. mesela unlar uyarlanabilir mi dantelli gelinliğe?

Eki Görüntüle 493502 Eki Görüntüle 493501

ben yapışmasını istemiyoruummm.. şifon da çok mu sert durur ki? neyse bu haftasonu gelinlik bakarken bakacağım duruşuna tüllerin ve çeşitleri de soracağım. istediğim şey belirgineşecek gibi bu haftadan sonra, inşalllah :)
360 çok değil, sonuçta sınırımız 2000 lira. gelinlikçinin bu gelinliğin dikimine ne kadar isteyeceği durumu belirler. kumaşlar 750 tutsa, gelinlikçi 1000 lira istese bana yine iyi geliyor...

pronovias larda istediğim kuşak, kemer ayrıntıları varmış. onlardan kafamda bir istek belirleyebilirim.
pronovias neden fiyonk kullanmaz hiç :))

Şifon tülden yumuşak ve dökümlüdür. Ancak dokuması daha sıktır, tül kadar şeffaf değildir.

Kemerler genelde ekstra oluyor, bu yüzden ayrı bir saten kurdeleye dikililiyor. Pronoviasta bermeo, pomelo, diosa modelleri dantel-tül-kemer örnekleri sayılabilir. Madem eteğin birleşme noktasına takmak istiyorsunuz, o zaman gelinliğin yüksek belli dikilmesi lazım. Çünkü bu kemerler tam bel oyuntusuna takılmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…