• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşte Gezi olaylarında saldırıya uğradığı iddia edilen başörtülü kadının görüntüleri:

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
O görüntülere Kanal D Haber ulaştı
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ismini vermediği başörtülü bir kadın, Gezi olayları sırasında Kabataş'ta, güpegündüz saldırıya uğramıştı. Belden yukarıları çıplak, ellerinde deri eldivenler, başlarında siyah bandanalar bulunan 80-100 kişilik bir grup, bebeğiyle birlikte durakta bekleyen genç kadını dövmüştü. Yetmemiş, üzerine idrarlarını yapmışlardı.

Türkiye günlerce bu iddiayı konuştu. ama, kamuoyu o görüntüleri bir türlü göremedi. Ve o görüntülere, Kanal D Haber ulaştı.

Güvenlik kamerasının tarihi, 1 Haziran 2013'ü, yani Gezi olaylarının başladığı tarihi gösteriyor. Saat 19.42...Polis raporuna göre Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun gelini kameranın görüş açısına giriyor. Elinde bebek arabası, arabada da bebeği var. Genç kadın Kabataş tramvay durağının karşısındaki kaldırıma geçiyor, ve eşini beklemeye başlıyor.

Ve 5 gün sonrası...

Zehra Develioğlu polise başvurdu, o gün yaşadıklarını anlattı. Kaldırımda beklediği sırada, 80 - 100 kişilik bir grubun yaklaştığını; Gruptaki erkeklerin belden yukarılarının çıplak olduğunu; Ellerinde eldivenler, başlarında da siyah bandanalar bulunduğunu anlattı. Kalabalıktan bazıları kendisine küfür ettiğini,birinin de tokat atarak yere devirdiğini, ardından da 4-5 kişinin üzerine idrarlarını yaptığını söyledi. Saldırganlardan bazılarının da cinsel tacizde bulunduğunu belirtti.

Genç kadın daha sonra Adli Tıp Şube Müdürlüğü'ne gitmiş, rapor almıştı. Raporda, bacaklarının iç kısmında, kısa sürede geçebilecek 5 adet morluk olduğu belirtilmişti. Morlukların, itiş kakış sırasında oluşmuş olabileceğinin de altı çizilmişti.

Şimdi yeniden o güne dönelim. O görüntülerin devamına bakalım.

Genç kadın bebek arabasıyla kaldırımda bekliyor. 19:43'de, yanından 8-10 kişilik bir grup geçiyor. Bir hareketlenme yok. Kalabalık, kısa süre içinde genç kadının yanından uzaklaşıyor. Çevrede de olağandışı hiç bir hareketlilik gözlenmiyor.

19:48 :15'de 10-15 kişilik bir başka grup geliyor. Develioğlu'nun yanında 30 saniye kadar duraklıyorlar. Polise göre burada söz dalaşından dolayı bir hareketlilik oluyor. Grup 19.50'de görüntüden uzaklaşıyor. Çevrede yine bir olağanüstülük gözlenmiyor. Kabataş iskelesinin güvenlik görevlileri de normal işlerine devam ediyor.

Genç kadın, 19: 48 - 19: 58 arası kaldırımda sabit olarak bekliyor. Çevrede de her şey olağan seyrinde. araçlar hızla önünden geçiyor

19: 58'de eşi geliyor.

Bir dakika sonra, ikisi birlikte yolun karşısına geçiyorlar. 54 saniye sonra da, kameranın görüş açısından çıkıyorlar.

Polis, günlerce bu iddiayı soruşturdu. Tam 73 ayrı kameranın görüntülerini topladı tek tek inceledi. Bölgedeki büfecilerin, taksicilerin ifadelerini aldı. Yetinmedi, baz istasyonlarından alan taraması yapıp, o zaman diliminde orada bulunan herkesi tespit etti, ifadeye çağırdı.

Onlardan bazılarını da, teşhis için Develioğlu'na gösterdi. İfadesinde ayrıntılı eşkal veren Develioğlu, şüphelileri teşhis edemedi.

Kanal D'nin ulaştığı görüntüler ve polis raporu bununla sınırlı.

Genç kadının iddialarını doğrulayan başka görüntü var mı bilinmiyor.
http://haber.kanald.com.tr/Haber/Gu...-Haber-ulasti-53157.aspx#.Uv0ELiZD3Lc.twitter

Son düzenleme:
Gezi olaylarina iftira atsinlar da nasil olursa olsun...
Polis seferber olmus hayali hikaye icin...Basortulu bacisi ya...
Yalanci ,duzenbazlar

Tayyib birilerine iftira atar, birileri Tayyib'e iftira atar. Ama sorsan herkes cok durust herkes sutten cikmis ak kasik. Bu arada da ortaya cikan kaos ortamindan faydalananlar buyuk lokmayi goturur. ii uykular turkiyem

Kaç cuma geçti yayınlayacaklardı...
Biliyorduk asılsız olduğunu, bunun tersi düşünenler vardı, gerek burada gerek çevremde...
Ben de bekliyorum, gezi olaylarında "ama türbanlı bacımıza neler yapmışlar" diye başlayan cümleleri kuranları ...

Ben cok merak ediyorum, acaba dunya yuzunde bu kadar cok palavrasi yakalanmis ve hala bu kadar durustluk timsali gorulup yere goge konulamayan bir basbakan var midir diye... Yoksa bu Turk milletine has bir ozellik midir? Aziz Nesin hakli miydi yoksa az mi demistir?

Basortulu bacisini hayali ciplak vatandaslar basip ustune gupegunduz trafigin bol oldugu bir yerde isemislerdir, gunlerce bu konusulmustur... Hem de siradan vatandaslar tarafindan degil, koca bir ulkenin basbakani tarafindan... Kendini bu hayali olayla hakli cikarmaya ugrasan bir basbakan tarafindan... Kadin da basortulu imis, yani basortusu olmasa zaten hic onemli degil, sicsalar ustune hakketmistir o... Mesela o "kirmizili kadin" olsa idi ne diyecekti? Kadinin yuzune bir metreden biber gazi sikildi da ne dedi? "Polisim destan yazdi.." Ayrimciligin da bu kadari... Koca bir ulkenin basbakaninin agzindan...

Tek kelime ile rezillik..

Son düzenleme:
:1: Bakalim yurdum insani eksi sozlukte bu konu hakkinda ne yazmis:

"hayal etmeye çalışıp edemediğim grup. üstleri çıplak olabiliyor ama hem üstleri çıplak hem de deri eldivenli olunca görüntü bulanıklaşıyor. zaten sadece bu bile geçersiz kılmalıydı bu beyanı. üstleri çıplak deri eldivenli 80 kişi mahalleden efendi efendi geçse bile karakola götürülür bu memlekette. götürülsün de zaten. ben istemem şahsen mahallede böyle görüntü.":19:

Bir digeri de soyle demis:

"çok acayip abazan bir kafanın erotik fantezilerinin aktörleri.
o zaman taner reisden gelsin: (bkz: oh yeah) (bkz: oh yeah)
benim eşim hayal etse direkt boşanma sebebi. direkt."

Simdi bu aktorler bu basortulu bacimizin hayal urunleri mi, yoksa gucunu dinine bagliligindan alan basbakanimizin mi? Hangini bosamali acep?:52:

Böyle bir kurguya , siyaseti , entrikaları falan bir kenara koydum ama bir kadının kendine yakıştıracağı ve her yerde anlatacağı ihtimalini vermeyenlerdendim .

Öyle buna inanırken amacım gezi ruhunu karalamak falan değildi , Başbakan diyorsa doğrudur ise asla değildi ... Sadece bir kadın ortaya çıkıp benim üzerime işediler , yarı çıplak adamlar beni taciz etti der mi yahu dedim ? İnsan kendine hayal ürünü bu senaryoyu ne uğruna yazar ve baş role kendisini koyar ???

Ben masum düşünmüşüm . Demek bir kadın çirkin siyasetin içinde , piyon olmak vazife aşkı ile kendine işenmesine göz yumabiliyormuş hayalden .

Sonrası mı ? Ülkenin başbakanı çıkıp kaç cuma geçti aradan hani yayınlayacaktın şarkısını söyletti ... Şimdi de bu kasetin çıkma zamanı çok manidar değil mi diyecekler ?

Artık her şey manidar !

İftira atıp yalan söylerken başörtünden hiç utanmadın mı be kadın?

İnançların gereği örtündüysen eğer pekala da iftiranın yalanın günah olduğunu biliyorsundur.Tabi inançların gereği örtündüysen!

Yazıklar olsun sizin gibilere.Sırf siyasi amaçlar uğruna o kutsal örtünüzü kullanmayı göze alıyorsunuz ya size aslında diyecek pek bir şey yok.Allah layığınızı versin demek yeterli.

Son düzenleme:
bu kadının kapalı olma amacı sadece siyasi imiş:ssz:

''Ben görüntüleri izledim'' diyenlerden bir ses çıkacak mı acaba :ssz:

Böyle garip kurgular üzerinden insanların gözünün içine baka baka yalan söyleyebilmenin ve dolayısıyla tüm toplum karşısında ''yalancı ve haysiyetsiz '' durumuna düşmüş olmanın karşılığı neydi çok merak ediyorum...

:1: Bakalim yurdum insani eksi sozlukte bu konu hakkinda ne yazmis:

"hayal etmeye çalışıp edemediğim grup. üstleri çıplak olabiliyor ama hem üstleri çıplak hem de deri eldivenli olunca görüntü bulanıklaşıyor. zaten sadece bu bile geçersiz kılmalıydı bu beyanı. üstleri çıplak deri eldivenli 80 kişi mahalleden efendi efendi geçse bile karakola götürülür bu memlekette. götürülsün de zaten. ben istemem şahsen mahallede böyle görüntü.":19:

Bir digeri de soyle demis:

"çok acayip abazan bir kafanın erotik fantezilerinin aktörleri.
o zaman taner reisden gelsin: (bkz: oh yeah) (bkz: oh yeah)
benim eşim hayal etse direkt boşanma sebebi. direkt."

Simdi bu aktorler bu basortulu bacimizin hayal urunleri mi, yoksa gucunu dinine bagliligindan alan basbakanimizin mi? Hangini bosamali acep?:52:
:60::60::60::60:....................

üstüne işemiş olmaları enteresan yaw, kırk yıl düşünsem böyle bişey uydurmak aklıma gelmez:27::27:

bu konunun bu kadar tiye alınıp dalga geçilmesine inanamıyorum hemde hemcinslerim tarafından,kendinizi o annenin yerine koyun, kim başına böyle bir şey gelmediği halde bunları yaşadım der bu okadar kolay bi şey mi?her şeyi hükümete başbakana bağlamak isteyenler bu konuyuda bağlıyolar yani bu hanım bir belediye başbakanının gelini olmasaydı başbakan bahsetmeseydi yine mi böyle tepki verilecekti,hiç zannetmiyorum.Yapmayın etmeyin biz kadınız azıcık empati...

bu konunun bu kadar tiye alınıp dalga geçilmesine inanamıyorum hemde hemcinslerim tarafından,kendinizi o annenin yerine koyun, kim başına böyle bir şey gelmediği halde bunları yaşadım der bu okadar kolay bi şey mi?her şeyi hükümete başbakana bağlamak isteyenler bu konuyuda bağlıyolar yani bu hanım bir belediye başbakanının gelini olmasaydı başbakan bahsetmeseydi yine mi böyle tepki verilecekti,hiç zannetmiyorum.Yapmayın etmeyin biz kadınız azıcık empati...
evette gelmemiş. yalan olduğu ortaya çıktı. anlamadım,neyi savunmaktasınız..

Back