İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploması

, ev kiralarına bir sınır getirilmesini isterim bu azmış ev sahiplerine bir dur denilsin isterim . ve herkesin ev sahibi olması için daha çok kolaylıklar getirilsin isterim.
Bu konu daha beter bir durum alacak gibi görünüyor.. Emlakçılar bir bölgeyi çok değerli bir hale getirebiliyor ancak ev sahipleri kazanırken ev alacaklar için durum dahada zorlaşıyor. Banka kredileri bile yetersiz, belli miktar birikimin yoksa..
Şubat 2016 sonunda yeni bir yasa önerisi verilmişti Hal yasası..
http://www.haberler.com/her-isteyen-ev-ve-araba-alip-satamayacak-8206462-haberi/
Bu yasa ile mesela ev sahibisin ama evini kendin satamayacaksın, emlakçı satacak, sebebi ucuza satmaman için.. Aynı şekilde arabanı da galerici satacak.. Yani tamam onlada kazansın ama şu an o fiyatlar düşmez, dahada artar.. Çünkü emlakçılara düzenleme yok..
Ev sahiplerini onlar coşturuyor. Pis ve bakımsız evini sırf muhit solayısı ile 1000 den aşaı kiralamam, ne kaptırırsaka giriyorlar..
Devlet emlakçı ve galericiyi takip edecek, düzenlemeye gidebilecekmi sence...
Bence zor..
Özetle aslında bu sistemde demokratik değil, benim 250 binlik ev alama bütçem varsa, ben 275 bine alıcam..
Yani dayatmadır bu, belki mahallemdeki birinden almak isteyeceğim ama araya emlakçı sokup komisyon vermek zorunda olacağım.. Adil değil..
Dahada sarpa sarıyor gibi..

Ciddi soruyorum gerçekten Erdoğanın hiçmi hatası yok hiçmi eleştirebileceğiniz bir şey bulamıyorsunuz böyle körü körüne sadakat doğru mu sizce
Bana sormadiniz biliyorun ama.erdogana yuzde yuz guvenmiyoruz tabiiki. Tabikide yanlis yaptigini dusundugumuz seylerde var. Koru korune sevdigimizi destekledigimizi soyleyenler bizler degil antierdogancilar.
Bunu onlar uyduruyor.
Sua icin Türkiye icin daha iyisi yok. Iclerinde en iyisi. Keske cook iyisi gelsede o secilse. Ama bakin foruma. 2 kisilik bir aile bile gecinemiyor. Birbirine sozunu geciremiyor birbirlerini memnun edemezken bir cumhurbaskaninin 75 milyon insani ayni anda memnun etmesini bekleyemeyiz.
Asil antierdogancilar koru korune herseyde sucluyor. Su borusu patlasa erdogan yapti. Tas yagsa erdogan yagdirdi.
Bir insanin kendi cumhurbaskanina saygisizligi ancak bukadar olurm kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi duymak zorunda.
Bizim icin dediklerini birazda kendileri icin dusunmeleri gerek bazi insanlarin.
Empati kurmak gerek.

Bana sormadiniz biliyorun ama.erdogana yuzde yuz guvenmiyoruz tabiiki. Tabikide yanlis yaptigini dusundugumuz seylerde var. Koru korune sevdigimizi destekledigimizi soyleyenler bizler degil antierdogancilar.
Bunu onlar uyduruyor.
Sua icin Türkiye icin daha iyisi yok. Iclerinde en iyisi. Keske cook iyisi gelsede o secilse. Ama bakin foruma. 2 kisilik bir aile bile gecinemiyor. Birbirine sozunu geciremiyor birbirlerini memnun edemezken bir cumhurbaskaninin 75 milyon insani ayni anda memnun etmesini bekleyemeyiz.
Asil antierdogancilar koru korune herseyde sucluyor. Su borusu patlasa erdogan yapti. Tas yagsa erdogan yagdirdi.
Bir insanin kendi cumhurbaskanina saygisizligi ancak bukadar olurm kimse kimseyi sevmek zorunda degil ama saygi duymak zorunda.
Bizim icin dediklerini birazda kendileri icin dusunmeleri gerek bazi insanlarin.
Empati kurmak gerek.

Vay be. Su an Türkiyede en iyisi olan iftiraci, dolandirici, yolsuzluk yapan, istedigi sekilde basbakan sutlayan, ülkede güvenlik, emniyet saglayamayan biri ise vay Türkiyenin haline diyorum baska birsey demiyorum.

Bu konu daha beter bir durum alacak gibi görünüyor.. Emlakçılar bir bölgeyi çok değerli bir hale getirebiliyor ancak ev sahipleri kazanırken ev alacaklar için durum dahada zorlaşıyor. Banka kredileri bile yetersiz, belli miktar birikimin yoksa..
Şubat 2016 sonunda yeni bir yasa önerisi verilmişti Hal yasası..
http://www.haberler.com/her-isteyen-ev-ve-araba-alip-satamayacak-8206462-haberi/
Bu yasa ile mesela ev sahibisin ama evini kendin satamayacaksın, emlakçı satacak, sebebi ucuza satmaman için.. Aynı şekilde arabanı da galerici satacak.. Yani tamam onlada kazansın ama şu an o fiyatlar düşmez, dahada artar.. Çünkü emlakçılara düzenleme yok..
Ev sahiplerini onlar coşturuyor. Pis ve bakımsız evini sırf muhit solayısı ile 1000 den aşaı kiralamam, ne kaptırırsaka giriyorlar..
Devlet emlakçı ve galericiyi takip edecek, düzenlemeye gidebilecekmi sence...
Bence zor..
Özetle aslında bu sistemde demokratik değil, benim 250 binlik ev alama bütçem varsa, ben 275 bine alıcam..
Yani dayatmadır bu, belki mahallemdeki birinden almak isteyeceğim ama araya emlakçı sokup komisyon vermek zorunda olacağım.. Adil değil..
Dahada sarpa sarıyor gibi..
Kesinlikle katılıyorum bu ne yaa evi olmayanlar ne yapacak alınan ücretler atla deve değil ki kesinlikle el atılmalıdır . planı projesi yapılmalıdır .okadar yol varki duzeltilecek.el atılmalıdır.

Vay be. Su an Türkiyede en iyisi olan iftiraci, dolandirici, yolsuzluk yapan, istedigi sekilde basbakan sutlayan, ülkede güvenlik, emniyet saglayamayan biri ise vay Türkiyenin haline diyorum baska birsey demiyorum.
O sana gore oyle. Sorun orada. Sence kim? Hdp mi? Hdp yandasi chp mi? Yoksa sadece bagirmisini bilen ama hic bir ise yaramayan mhp mi?

Sizler bir tutturmussunu "ama yol yapti"
Keske sizin desteklediklerinizda zamaninda bizim paramizla yol yapsalardida bizde "ama yol yaptılar" diyebikseydikm diğerlerinde bu bile yokken hala elestirebilmeleride bsska bir ironi.
Insan once bi geriye bakar zamaninda ben ne yaptım da simdi elestiriyorum diye.

Bak simdi hatirlatmak sirasi bizde.. O her CB gibi meclisin sectigi, ettigi yemine bagli kalmis ve Anayasadaki tanimina uyan gorevi yapan bir cb degil. O halk oyu ile gelmis, sozumona halkin yuzde ellisinin! sectigi, tarafli, hala AKPli, bunu da saklamaya bile gerek duymayan, dolayisi ile de AKPlilerin cumhurbaskani. Bizim icin sevmedigimiz bir parti baskanindan bir farki yok yani..:KK66:

Insanlar kendilerinde saygi uyandirmayan hic kimseyi saymak zorunda da degiller. Saygi uyandiracak ne ozelligi var? Onune gelene saydirir, kafa tutar, halkina hakaret eder, kimini Alevi diye, kimini ermeni diye, kimini ise kadin midir kiz midir bilemedigi icin asagilar, her gun sakiz cigner gibi yalan soyler, halkinin gozunu cikartan polisleri destan yazmakla over, memleketimin tasini topragini araplara babasinin mali gibi satar, sinirlari acip iceri turlu turlu arap teroristlerini doldurur, gidip les kargalari ile pazarlik yapar, hepsini dagdan indirir, hapishanelerden salar sehirlere doldurur, ulkenin her tarafina bomba yerlestirirlerken gormezden geldigini piskin piskin aciklar, bombalar patlamaya basladi mi "400 mv verin, bu is huzur icinde cozulsun" diye halkini sehitlerle tehdit eder vesaire vesaire.. Boyle bir adama saygi da senden olsun, yetmiyor mu? O sizden biri..:KK58:

Saygi istiyorsan, once saymayi ogreneceksin. Hayatta hersey karsilikli.

Bunu onlar uyduruyor.
Empati kurmak gerek.

Kendi ülkesinin anayasasına saygı duymayan bir cumhurbaşkanına saygı duymak zorunda değilim.
Kendi halkına, cumhuruna saygı duymayan bir cumhurbaşkanına saygı duymak zorunda değilim.
En iyisi bu dediğiniz adamlar ülkeyi soyup soğana çevirmiş, satmış savmış, müslümanlığı ayaklar altına almış insanlar. Sizin en iyiniz bu olabilir, kendinize bunu layık görebiliyor olabilirsiniz ama benim için böyle değil.

Keske sizin desteklediklerinizda zamaninda bizim paramizla yol yapsalardida bizde "ama yol yaptılar" diyebikseydikm diğerlerinde bu bile yokken hala elestirebilmeleride bsska bir ironi.
:KK70:Su lafa da gulmeden gecemeyecegim izninle.. Duyan da 2002 den once toprak yollarda atla gidip geliyor, bogazi da karsidan karsiya yuzerek geciyorduk sanir..

Kesinlikle katılıyorum bu ne yaa evi olmayanlar ne yapacak alınan ücretler atla deve değil ki kesinlikle el atılmalıdır . planı projesi yapılmalıdır .okadar yol varki bilinmeyen .el atılmalıdır.
El atıldı..
Ama vatandaşın aleyhine atıldı..
Bunu onaylayan kim? Devletin başındakiler kimler..?
Sana hep bozulurum aşırı savunuyorsun kişiyi savunuyorsun diye.. Ama bak isteyince sorguluyorsun..
Emin ol biz onların derdi değiliz..
Şu terör meselelerini bile kendi leyhine çeviren bir sistem var..
Biz halk olarak neye yetişeceğimizi bilemez durumdayız..
Senin gelecekten umudun var mı? Benim pek yok..
Çünkü liberal ekonominin kölesi durumuna geldik iyice.. Geçmişte çokmu farklıydı diyeceksin..Evet farklı değildi..
Çünkü 80 sonrası genelde sağ hükümetler oldu, örnek özal, demirel, erbakan, çiller.. Ekonominin içine ettiler.. Benim ailem 1996 da ev sahibi oldu babam emekli olunca ve emekli ikramiyesi ile aldılar evi, o zaman Dsp hükümeti vardı.. Koşullar süper değilsede, yinede ev alabiliyorduk.. Şimdi evin parasının yarısı değil emekli ikramiyeleri..

Bunu onlar uyduruyor.
Empati kurmak gerek.

Neden Erdoğan bu hale geldi ona da bakmak lazım. Neden insanların ona tahammülü kalmadı son yıllarda.
Tam bir egoist kendisi.
Sadece kendi çıkarları için hareket ediyor.
En basıtı bu diploma. Hepimiz biliyoruz burda sahte olduğunu .
Türkiye için daha iyisi yoksa Türkiye zaten bitmiş demektir.
Şu konu da yaniliyorsun. Kòrü körüne inanlar var. Ve duymak istemiyorlar. Yapıyorsa vardır bir şey diyorlar. Sadece yandaş kanallardan haber izleyip okuyup sadece destekçisi olan insanlarla Erdoğan i konuşup. Araştırmayan, aksi görüşe ve eleştiriye kapalı insanlar var.
Beni hayretler içine düşüren durum bu.
Geçenler de biri ile bu konu da sohbet etme fırsatım oldu örnek vereyim , ^ben yıllarca bu adamı savundum partilerin de bulundum mitinglerinde bayrağını salladim, bana anlatma ben yıllarca yanlış bayrak tutmuşum diyemem^ dedi. ^benim ortamim gider benim işim bozulur bilmemek daha iyi ^ diyor.
Yani bu düşünce yapısında oldukça daha çok şey gider elimizden. Ama insanlar bugün bu yenilgiye hazır değil, geleceğe itiyorlar.

Şu mübarek günlerde Rabbim vatanımızın sonunu Hayır eylesin. Memleket içinde huzur ve barış olsun inşallah

O sana gore oyle. Sorun orada. Sence kim? Hdp mi? Hdp yandasi chp mi? Yoksa sadece bagirmisini bilen ama hic bir ise yaramayan mhp mi?

Sizler bir tutturmussunu "ama yol yapti"
Insan once bi geriye bakar zamaninda ben ne yaptım da simdi elestiriyorum diye.

Niye bana göre öyle?

Kabatas yalan ve iftirasini söylemedi mi?
Camide icki ictiler yalanini söylemedi mi?
17 aralikta yolsuzluklar su an amerikada arastirilmiyor mu?
Reza zarrab Türkiyede neredeyse halk kahramaniydi. Ne oldu? Emine Erdogan'in vakifi ile yolsuzluk yapti, para akladi.
Ergenekon davasi icin "bu davanin savcisi benim" dedi, ne oldu? Ergenekon dedigimiz gibi fos cikti. Ama onca insan hayatindan oldu.
Israil icin önce birsürü sey dedi, yurdumun insanlari colayi boycot ederek fanta iciyorlardi. Ne oldu? Simdi israil'e ihtiyacimiz var oldu.

Rusya'ya karsi gelmisti, ne oldu? Simdi iki pilot icinmi aramizi kötü edelim oldu.

Artik analar aglamayacak dedi, ne oldu? Tabutun yaninda propaganda yapti. Analar aglarken kizini evlendirdi. Analar aglarken bir boksörün cenazesine gitti.

Evet yol yapmak ile ne yapti allasen? Yukardaki yazdigim seylerden sonra ne önemi var artik? Senmi para aliyorsun yol köprü yapilirken? Dogaya katliam yaparken? Hayir yine Erdogan'in insaatci arkadaslarin menfaati oluyor. Köprüden gecmek icin bile vatandas para ödemek zorunda.

Ki ben diger hükümetler süper harika demedim. Ama simdiye kadar Erdogan'in yaptigi kural cignemeleri, yolsuzlugu hicbiri yapmadi dogrudur. Ve evet chp bir alternatif, liberal demokrat parti bir alternatif. Erdogan'in elinde yargi var, medya var, hersey var, nasil muhalefet olsun?

Niye bana göre öyle?

Kabatas yalan ve iftirasini söylemedi mi?
Camide icki ictiler yalanini söylemedi mi?
17 aralikta yolsuzluklar su an amerikada arastirilmiyor mu?
Reza zarrab Türkiyede neredeyse halk kahramaniydi. Ne oldu? Emine Erdogan'in vakifi ile yolsuzluk yapti, para akladi.
Ergenekon davasi icin "bu davanin savcisi benim" dedi, ne oldu? Ergenekon dedigimiz gibi fos cikti. Ama onca insan hayatindan oldu.
Israil icin önce birsürü sey dedi, yurdumun insanlari colayi boycot ederek fanta iciyorlardi. Ne oldu? Simdi israil'e ihtiyacimiz var oldu.

Rusya'ya karsi gelmisti, ne oldu? Simdi iki pilot icinmi aramizi kötü edelim oldu.

Artik analar aglamayacak dedi, ne oldu? Tabutun yaninda propaganda yapti. Analar aglarken kizini evlendirdi. Analar aglarken bir boksörün cenazesine gitti.

Evet yol yapmak ile ne yapti allasen? Yukardaki yazdigim seylerden sonra ne önemi var artik? Senmi para aliyorsun yol köprü yapilirken? Dogaya katliam yaparken? Hayir yine Erdogan'in insaatci arkadaslarin menfaati oluyor. Köprüden gecmek icin bile vatandas para ödemek zorunda.

Ki ben diger hükümetler süper harika demedim. Ama simdiye kadar Erdogan'in yaptigi kural cignemeleri, yolsuzlugu hicbiri yapmadi dogrudur. Ve evet chp bir alternatif, liberal demokrat parti bir alternatif. Erdogan'in elinde yargi var, medya var, hersey var, nasil muhalefet olsun?
Yazacak cok sey var da... neyse..
Buna gercektende enerjim yok cunku yillardir zaten yaziyoruz... cigusu ispatlanmamis seyler. Ve cogusuda erdogan tarafinda ispatlanmis seyler.
Evet. Sizlere gore oyle. Bizkere gore oyle olmadigina gore sizlere gore oyle olmus oluyor dogal olarak.

El atıldı..
Ama vatandaşın aleyhine atıldı..
Bunu onaylayan kim? Devletin başındakiler kimler..?
Sana hep bozulurum aşırı savunuyorsun kişiyi savunuyorsun diye.. Ama bak isteyince sorguluyorsun..
Emin ol biz onların derdi değiliz..
Şu terör meselelerini bile kendi leyhine çeviren bir sistem var..
Biz halk olarak neye yetişeceğimizi bilemez durumdayız..
Senin gelecekten umudun var mı? Benim pek yok..
Çünkü liberal ekonominin kölesi durumuna geldik iyice.. Geçmişte çokmu farklıydı diyeceksin..Evet farklı değildi..
Çünkü 80 sonrası genelde sağ hükümetler oldu, örnek özal, demirel, erbakan, çiller.. Ekonominin içine ettiler.. Benim ailem 1996 da ev sahibi oldu babam emekli olunca ve emekli ikramiyesi ile aldılar evi, o zaman Dsp hükümeti vardı.. Koşullar süper değilsede, yinede ev alabiliyorduk.. Şimdi evin parasının yarısı değil emekli ikramiyeleri..
Katılıyorum ama 14 sene öncesine anlat bana biliyorum peynir,zeytin vsvs anlamadığımız o günleri o günlerde hem her sabah zama uyanirdik hemde alım gücü yoktu sefilleri oynardık.şu an insanlara bakıyorum evlerine bakıyorum iki ayda bi değiştirilen cep tellerine bakıyorum .sofralarına bakıyorum. Giyimlerinde ki aşırılığa bakıyorum.sonra dönüp Vatanın 14sene evvelki itibarına bakıyorum.diger ülkeler yanında durduğumuz pozisyona bakıyorum .ve şimdiki lafimizin dinlenirliğine bakıyorum.haa çokmu mükemmel elbet değil.o kadar yazacak şeyler varki .olumlu olumsuz .Şu anki hükümet yaptırımları ile mükemmel mi ASLA değil.

Buna gercektende enerjim yok cunku yillardir zaten yaziyoruz... cigusu ispatlanmamis seyler. Ve cogusuda erdogan tarafinda ispatlanmis seyler.
Evet. Sizlere gore oyle. Bizkere gore oyle olmadigina gore sizlere gore oyle olmus oluyor dogal olarak.

Neresi ispatlanmamis. Hepsi olan, Erdogan'in söyledigi sözler. Istersen teker teker ispatini burda yazarim. Nedense her akpli ile bunlari konustugumda tirsiliyor. Konunun üzerine daha fazla gidilmiyor...

Son düzenleme:
Kabatasta yalan soyledi mi soylemedi mi?

Katılıyorum ama 14 sene öncesine anlat bana biliyorum peynir,zeytin vsvs anlamadığımız o günleri o günlerde hem her sabah zama uyanirdik hemde alım gücü yoktu sefilleri oynardık.şu an insanlara bakıyorum evlerine bakıyorum iki ayda bi değiştirilen cep tellerine bakıyorum .sofralarına bakıyorum. Giyimlerinde ki aşırılığa bakıyorum.sonra dönüp Vatanın 14sene evvelki itibarına bakıyorum.diger ülkeler yanında durduğumuz pozisyona bakıyorum .ve şimdiki lafimizin dinlenirliğine bakıyorum.haa çokmu mükemmel elbet değil.o kadar yazacak şeyler varki .olumlu olumsuz .Şu anki hükümet yaptırımları ile mükemmel mi ASLA değil.
14-15 sene önce ülkemizin itibarı vardı.. Şimdi lafımızın dinlendiği kısıma pardon ama :KK70::KK70:
14-15 sene önce kredi kartlarını millet 36 taksitle bir şey almadan önce düşünürdü..
Cep telefonunu mevcut hükümet getirmedi, zaten cep telefonu 1993 ten itibaren dünyaya tanıtıldı ve mevcut teknoloji gelişerek tüm ülkelere yayıldı.. Kısacası o var olan teknoloji idi..
Duble yol diyorsan, var olan yada yol yapımına müsait yerler yol oldu, bizim vergimizle.. O da teknoloji nimetidir ve olması gerekendi.. O iş akp değil herhangi hükümette olsa olurdu.. Öncesi kıyasını bırak, yani teknoloji gereksinimine göre her şey..
İnternette 1995 sonrası dünyada yavaştan yaygınlaştı, benim 96-97 o civarlarda da mail hesabım vardı, facebook diyorsan 2004 te zuckerberg kurdu (abd li kendisi :p), akp yapmadı yani :p Daha sonraki bir çok sosyal ağı da ..
4,5 g yide Binali bakan icat etmedi, mevcut teknolojiyi geldi..Yani daha önce mesela 15 yıl önce vardıda getirilmedi değil hiç birşey..
Hani şu teknoloji kıyasını yapmanızda komik oluyor..
Utanmasanız çamaşır bulaşık makinasını hatta buz dolabınıda getirdiler diyeceksiniz:KK70:
Zam haberine uyanmak diyorsun ama galiba sen başka boyutta yaşıyorsun:KK70:
Ramazan pidesini bile hala ayarayamadılar be.. Et konusuna girmiyorum bile kıyma kilosu 40 tl den aşağı değil.. Avrupada kıymanın kilosu 3 euro yani yaklaşık 10 Tl.. (Bizde yaklaşık 15 euro ya tekabül ediyor)
Bunuda örnek alsınlar lütfen :işsiz:
Bu arada insanlar cebinden yiyor yani onlar meh meh deyip milleti doyurmuyor, eşek gibi çalışıyoruz bey gibi yiyoruz.. Bu her devir böyle oldu..
Milletide anlamıyorum bu arada ayranı yok içmeye I phone ile gider z.çmaya ve kıyaslar 20 yıl önce Türkiyede yoktu gibisine :KK53:

Son düzenleme:
Back