Merhabalar arkadaşlar, şapkaların tarifini zaten yazmak istiyordum fakat birtürlü fırsat bulamamıştım.
Önce yünüm kalın yünlerden ( nako nun bonbon yünlerinden) bir tane yetiyor.
5,5 numara şişe 9 ilmek başlıyorsunuz.
1.sıra: 1 ilmek düz ör bir artır(artırma işini ilmeği örer gibi alıp şişe geçirerek yap),1 ilmek düz ör 1 artır
2.sıra: hepsi ters
3,sıra: 2 ilmek düz ör 1 artır
4.sıra: hepsi ters
5.sıra: 3 ilmek düz ör 1 artır
6.sıra: hepsi ters
bu şekilde 9 ilmek örüp 1 artır yapana kadar devam edin.Sonra yeniden hepsini ters örün ve ilmekleri kesin.Ancak bir bakın burası şapkanın tepe kısmı eğer küçük olursa (bazen bonbon ların inceside oluyor çünkü) o zaman devam edin 10 ilmek ör,1 artır yapın öbür sıra hep ters . 11 ilmek ör 1 artır yapın sonra gene hepsi ters yapıp kesin.Tepe kısım bitti.
Sonra şişe 20 ilmek atın.2 ters 2 düz lastik örmeye başlayın.Başınızın çevresi kadar bunu örün.Tavsiyem ölçmek için ördüğünüz tepe kısmın başıyla lastik örgünüzün başını üstüstre koyup sonuna kadar ölçerek uzunluğu ayarlayabilirsiniz.Sonra bunuda kesin şapkanın çevre örgüsüde bitti.
Sonra ördüğünüz tepe ile çevre kısmı birbirine dikerek birleştirin.Sonra çevre kısmın ucundan başlayıp ilmek almaya başlayın bütün çevreyi ilmek alarak şişe geçirin ve başlayın bir sıra düz bir sıra ters örmeye.ben 28 sıra örüyorum.Fakat ilk 14 sırada her sırada 20 yada 25 ilmekte bir artırıyorum.Sonraki 14 sıra ise artırdığım kadar kesiyorum ve bunu ikiye katlayıp içten dikiyorum.Bu siperliği oluyor.Sonra kenar çevresini de dikiyorum.
Süslemesi içinde uygun bir renk sosis yün alıp şişe iki ilmek alıp bunları örüyorum .Şapkanın çevresi kadar kesiyorum ve bunu şapkanın siperlik kısmının dikişli bölümü vardıya (28 sıra örmüştüm ikiye katlayıp dikmiştim hani) işte o dikişli bölüme bu sosis yünlerden ördüğüm parçayı dikiyorum şapka bitiyor.Ben işyerindeyim çıksam bile açtıkça mesajlarınıza cevap veririm, yardımcı olurum arkadaşlar.Hepinize kolay gelsin.