• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

istanbullu Arkadaşlar yardım eder misiniz?

Melda

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2006
33
5
288
Merhaba arkadaslar.. Yarin esimle beraber istanbula gelecegim.. esimin sabah 9 dan 4 e kadar isi oldugu icin yalniz vakit gecirmeliyim.. Karakoy sabanci unv sine gelecegiz.. ben oradan cumartesi bakirkoy tarafinda bulunan pazara en kolay nasil gidebilirim.. Ya da oralarda vakit gecirebilecegim AM falan var mi.. Yardimci olursaniz cok sevinirim...

Merhaba arkadaslar.. Yarin esimle beraber istanbula gelecegim.. esimin sabah 9 dan 4 e kadar isi oldugu icin yalniz vakit gecirmeliyim.. Karakoy sabanci unv sine gelecegiz.. ben oradan cumartesi bakirkoy tarafinda bulunan pazara en kolay nasil gidebilirim.. Ya da oralarda vakit gecirebilecegim AM falan var mi.. Yardimci olursaniz cok sevinirim...
sanırım marmara forumun arkasında olan yanı cuamrtesı pazarı benım bıldıgım adlyenın o tarafta kalıyordu Marmara foruma gıdebılırsın en yakın orası var

canım trafikten etkilenmemek için karaköy den geçen tramvaya bin, yarım saat kadar sürecek, zeytinburnunda in. Metroyu sor gösterirler. Metroyla 10 dakkada bakırköydesin. Pazar da metro çıkışına yakın zaten.

Avm istersen de en yakın fatihte var. Historia avm. Karakoyden tramvaya binip haseki durağında inip az yurursun 10 dk fslan.

Metrodan hangi durakta inmeliyim.. cok eskiden g,tmst,m fakat karakoy tarafindan hic bilmiyorum.. incirlimiydi inciraltimiydi.. oralarda bir hastane falan vardi bilmem hala duruyor mu.. Bir de gitmeye deger mi o pazar .. onceden baya buyuk ve guzeldi ama yaklasik 5-6 sene once idi son gidisim..

Karakoy tarafinda ki AVM ler icin taksiyi kullanmam daha mantikli sanki.. cok uzak degil anladigim kadari ile..

Metrodan hangi durakta inmeliyim.. cok eskiden g,tmst,m fakat karakoy tarafindan hic bilmiyorum.. incirlimiydi inciraltimiydi.. oralarda bir hastane falan vardi bilmem hala duruyor mu.. Bir de gitmeye deger mi o pazar .. onceden baya buyuk ve guzeldi ama yaklasik 5-6 sene once idi son gidisim..
İncirli :)

sanırım marmara forumun arkasında olan yanı cuamrtesı pazarı benım bıldıgım adlyenın o tarafta kalıyordu Marmara foruma gıdebılırsın en yakın orası var
cumartesı pazarı buyuk bır pazar ve karakoyden tramvaya bın zeytınburnunda ın ındıgın yerden aktarma yap bakırkoy e bın ıkı durak sonra ın ındıgın yerde pazar pazarın onu de marmara forum

bakırköy pazarının hemen karşı tarafında marmara forum avm var.

Cnm metroda bakırköy incirli durağın adı, anons eder zaten.
Yani bence bana kalırsa eşinin işi kısaymış oraya kadar gitmek yerine madem karakoydesin ya taksime çık ordan istiklal cdsi de bi avm kadar vakit alıyor zaten, ya da karakoyden eminönüne yuru gulhane sultanahmet vs yuruyerek turistik gezi niyetine turla o da olur.

cok tesekkur ederim arkadaslar..

Kisaca toparlayacak olursak Karakoyden tramvaya biniyorum.. Zeytin burnunda iniyorum.. ayni duraktan Bakirkoy tramvayina biniyorum.. bindikten sonraki 2. durakta iniyorum..

Bir sorum daha olacak Sabanci unv tramvay duragi yakin mi acaba.. Bilen var mi?

Yalniz oldugum icin cok fazla yuruyerek gezmeyi tercih etmiyorum.. Aval aval nereye gidecegini bilmeden bakinmak geriyor acikcasi.)
Aslinda o dediginiz yerleri gormeyi cok isterim ama cesaret edemiyorum acikcasi.. O nedenle kapali yerlerde olayim en azindan sinemaya falan gider vakit geciririm diye dusundum.. Birde su pazari merak ediyorum .)

Kisaca toparlayacak olursak Karakoyden tramvaya biniyorum.. Zeytin burnunda iniyorum.. ayni duraktan Bakirkoy tramvayina biniyorum.. bindikten sonraki 2. durakta iniyorum..

karakoyde sabancı unıv nı bılmıyorum .fakat yukardada yazdıgım gıbı zeytınburnunda ın ındıgın yerden tekrar bın ıkı durak sonra bakırkoydesın.ındıgın yer hem pazar hem marmara forum.

Bu arada karakoyden metro mu tramvay mi? ya da ikisi de ayni mi.)

Yürüme mesafesinde cnm

Bence İstanbulşa gelmişken vaktinizi AVM de öldürmeyin.
Eminönüne geçip kapalıçarşıyı ve mısır çarşısını gezebilirsiniz.
Eski gülhane parkında bir yürüyüş yapablirsiniz, oradan Sultanahmete gidebilirsiniz meşhur Sultanahmet köftesi yiyebilirsiniz.
Sirkeciden vapura binip boğaz havası alabilir, Üsküdar Salacak sahlinde bir şeyler yiyip çebilirsiniz.

Avm yi kastediyorsan yani derdin alışveriş ise ben mahmutpaşa ve eminönü çevresini tercih ederdim, ki benim kişisel favorimdir. Doğma büyüme beyoğlu kızıyım ve hala Anadolu yakasından kalkıp bu bölgeye geliyorum alışverişe.
Hem de bakırköy lokasyonu uzak ve karmaşık gelir sana..
Iyi gezmeler

Cok cok tesekkur ederim arkadaslar inanin cok yardimci oldunuz .. ne yapacagimi bilemiyordum simdi az cok fikrim oldu.. daha rahat gezebilrim..
Bence İstanbulşa gelmişken vaktinizi AVM de öldürmeyin.
Eminönüne geçip kapalıçarşıyı ve mısır çarşısını gezebilirsiniz.
Eski gülhane parkında bir yürüyüş yapablirsiniz, oradan Sultanahmete gidebilirsiniz meşhur Sultanahmet köftesi yiyebilirsiniz.
Sirkeciden vapura binip boğaz havası alabilir, Üsküdar Salacak sahlinde bir şeyler yiyip çebilirsiniz.
Soylediginiz yerleri gormeyi inanin ben de cok istiyorum ama dedigim gibi yalniz olacagim icin cok fazla cesaret edemiyorum.. ama pazar gunu de istanbulda olacagiz.. Esimle beraber bu dediginiz yerleri gezebiliriz umarim.. C.tesi gunu icin dedigim gibi cok dikkat cekmeden ya kapali bir mekanda ya da pazarda gecirmek biraz daha kolay olacak saniyorum.. onumuzdeki agustos ayina kadar her cumartesi istanbulda olacak esim.. sanirim bu dediginiz yerleri sirasiyla gezebilirim biraz daha alistiktan sonra .)

Back