İstanbul'dan Orta Anadolu'ya kaçmak

İstanbul'dan memleketime taşınayım mı?

• Ankete Katılan
    95

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.974
798
günaydın hanımlar
evliyim ve 3 kızım var. seneye anaokuluna başlayacak iki kızım.
kızlarımı İstanbul'da büyütmek, okutmak konusunda tedirginlik ve tereddütler yaşıyorum.
biliyorsunuz 14 milyonluk karmakarışık bir şehir.

kızlarımı nüfusu az, ulaşımı kolay bir şehirde büyütmeyi düşünüyorum.

eşim için iş sıkıntısı yok ama daha az maaş alacak. kira derdimiz veya borcumuz yok engel anlamında.

yine de hayati bir karar olduğu için sürekli düşünüyorum ve korkuyorum.

sizin fikirleriniz çok önemli benim için.

Ege falan hiç durma derim ama orta anadolu neresi olduğu önemli...yaşamak için seçeceğiniz yer imkanları yaşam şartları kültür ve yaşayış çok önemli

Bu arada ben de karadenizin büyük bir ilçesinde yaşıyorum deniz kenarında evim var...30 yılım Ankarada geçti şimdi büyükşehir denince tüylerim diken diken oluyor hiç sevmiyorum ...

Grill şehre göre değişir

Orta Anadolu deyince Kırşehir Nevşehir Aksaray geldi aklıma

Haaa hiç birini bilmem ben Ankara da büyüdüm ilçede orada bundan 30 yıl önce bile dedikodu had safhada idi

Kim ne yapmış ile beslenen muhafazakar bir yapı şimdi modern olduk herkes sosyal medya dedikoducusu

Küçük yerde herkes tarafından bilinen olmak tercih edilir mi acaba

İstanbul da çok büyük endişede haklısın ama birden aile ortamları seni de germesin ona git buna git vs vs

Okul vs önemli tabii

Bir ara vardı başka şehre tayin konumuz eşim burada ortalama okula verdiğin para ile küçük şehrin en iyi okulunda okutursun çocuğu demişti bu da avantaj

Artık büyükşehirlerin hepsi kalabalık,karmaşık ve tehlikeli maalesef.
Hem sakin hem de gelişmiş bir yer deneyimleyip paylaşan biri olursa gerçekten güzel olur.
Fikir alışverişi yapılabilir burada.
Ben Fethiye,Marmaris ve Antalya'yı çok beğenirim. Ama oralar için gelişme çağındaki genç kızlar için yine tedirgin olabilirsin haklı olarak.

orta karadeniz düşünüyorum

ya yaşam tarzınızı bilmiyorum ama ben orta karadenizde hatta karadenizde yaşamazdım. karadenizliler alınmasın ama atıyorum bi eskişehir ile bi rize bir değil. bu tamamen şehirden beklentinizle alakalı ama.

İstanbul'un neresindesiniz ki? Ben mesela Sarıyer'de yaşasam, kalkıp Konya ya taşınmam.

Ama Ümraniye den Eskişehire geçiş bir artıdır.

Bir de küçük diye güvenli mi oluyor? Geçen İzmir'in bir köyü ile ilgili bir haber okudum, şok, iğrenç ötesi olaylar.

Evlenene kadar, 28 yaş, istanbulda yaşadım. İstanbulluyuz ve hep dua ettim. İstanbuldan ayrılmak için. Şimdi kocaeli deyim. Burası da büyük ama en azından yaşadığım yerde herkes birbirini tanıyor.

Ben olsam denizi olmayan yere gitmem. Memurum eşim burada çalıştığı sürece buradayız. İş değişikliği yaparsa ilk hedefimiz ege.

Ps: istanbulda üsküdarda denize 5 dk mesafede yaşıyordum.

çocuklar doğduktan sonra çok tedirgin endişeli biri oldum. bir yere giderken sürekli etrafı kolaçan ediyorum hem insanlar hem araç kalabalığı.
suç oranları vs derken kabuslar görüyorum.

Irt

Orta karadeniz için hiç tereddüt etmezdim ben...
değil mi?
kökten bir değişim olacağı için ürkütüyor.

dedikodu ve akraba konusunda sıkıntı olmaz. çünkü mesafeliyim yıllardır.
tek derdim çocuklarımın güvenliği.

oraları da düşündüm ama evler pahalı.
o yüzden orta karadeniz, hem memleket iyi olur belki diye düşünüyorum.

ya yaşam tarzınızı bilmiyorum ama ben orta karadenizde hatta karadenizde yaşamazdım. karadenizliler alınmasın ama atıyorum bi eskişehir ile bi rize bir değil. bu tamamen şehirden beklentinizle alakalı ama.
yaşam tarzı olarak çok dışa dönük değilim.
her halukarda çekirdek ailemle olayım yeter bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…