• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Istanbul'da yasam, hayat sartlari ve gecim derdi

AmberRose

Blow a kiss, fire a gun
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Mart 2015
579
764
53
Merhaba arkadaslar,

insallah dogru yere acmisimdir konuyu. Asil sorum su: Bekar bir insan 2800 TL maas ile Istanbul'da gecinebilir mi?

Kiralarin cok pahali oldugunu artik biliyoruz, her yerde bu söyleniyor zaten, ama farzedelim ki kira 1500 TL, geri kalan 1300 TL faturalara yeter mi? Dogal gaz ve suyun ne kadar olucagini bilmiyorum,o konuda hic bir fikrim yok. Bu zamana kadar sordugum HERKES kesinlikle olmicagini, bir insanin o maas ile gecinemeyecegini söyledi.

Calisma sartlari da sunlar:

2800 TL Maas
+ yemek karti
+ servis
+özel sigorta

Merhaba arkadaslar,

insallah dogru yere acmisimdir konuyu. Asil sorum su: Bekar bir insan 2800 TL maas ile Istanbul'da gecinebilir mi?

Kiralarin cok pahali oldugunu artik biliyoruz, her yerde bu söyleniyor zaten, ama farzedelim ki kira 1500 TL, geri kalan 1300 TL faturalara yeter mi? Dogal gaz ve suyun ne kadar olucagini bilmiyorum,o konuda hic bir fikrim yok. Bu zamana kadar sordugum HERKES kesinlikle olmicagini, bir insanin o maas ile gecinemeyecegini söyledi.

Calisma sartlari da sunlar:

2800 TL Maas
+ yemek karti
+ servis
+özel sigorta
Geçinilir. Oturmayı düşündüğünüz semte de bağlı tabiki. Ama 1000 civarı bir kira faturalar kışın 600 civarını buluyor. Arta kalan para ile şok abartmadığınız sürece geçinirsiniz net. Olay ayağınızı yorganınıza göre uzatmak.

isyeri avrupa yakasinda olucak, evin oldugu semt hic önemli degil (tabi ki de yakinlarda olsa iyi olur ama sart degil)

isyeri avrupa yakasinda olucak, evin oldugu semt hic önemli degil (tabi ki de yakinlarda olsa iyi olur ama sart degil)
Nereye yakın olması mesela servis hangi güzergahta? Küçükçekmece de rahatça bulursunuz uygun fiyatlı merkezi bir ev. Ama Avrupa dan Asya yakasına yaklaştıkça fiyatlarda aynı derecede artacaktır

Nereye yakın olması mesela servis hangi güzergahta? Küçükçekmece de rahatça bulursunuz uygun fiyatlı merkezi bir ev. Ama Avrupa dan Asya yakasına yaklaştıkça fiyatlarda aynı derecede artacaktır

bak iste bu konulari bilmedigim icin bisey diyemicem, servislerin belli güzergahi mi oluyor? bana kapidan alip kapiya götürdüklerini söylediler, ya da belli bi noktadan alip, tekrar oraya birakiyorlar.

peki ya ev bakmak icin en güvenilir siteler hangileri?

bak iste bu konulari bilmedigim icin bisey diyemicem, servislerin belli güzergahi mi oluyor? bana kapidan alip kapiya götürdüklerini söylediler, ya da belli bi noktadan alip, tekrar oraya birakiyorlar.

peki ya ev bakmak icin en güvenilir siteler hangileri?
Tabiki mutlaka bir güzergahı vardır. Genelde e5 üzerinde belli otobüs duraklarından alırlar. İşyeri nerede bu çok önemli? 2 saat yol gitmek zorunda kalabilirsiniz yoksa ve İstanbul trafiğinde çok yorucu olur. Sahibinden ev aramak her zaman en iyisidir. Her semtin iyi ve kötü bölgeleri var mutlaka. Bu konuda bilgim dahilinde yardımcı olabilirim. Mesela Küçükçekmece de cennet civarına bakmalısınız. Kanarya da asla ev bakmayın. Tek başına yaşayacak bir bayan için uygun değil. Halkalı sakin ama servis güzergahında olduğunu sanmıyorum ve servisten sonra da epey yol yapmanız gerekebilir. Genelde metrobüse yakın evlere bakmanız tavsiyemdir. Hem istediğiniz yere kolayca gidersiniz hem de servise yürüyüş mesafesinde olursunuz

O sizin kriterlerinizlede alakali bence.bazisi asgari ucretle yetirmeye calisiyor bazisina 5 bin lira yetmiyor.azla yetinirim derseniz yasarsiniz.benim esimde o civarda maas aliyor.ben calismiyorum.cocuk var ve ev kredisi oduyoruz cok sukur geciniyoruz ama hep dikkatli olmamiz gerekiyor

Herkesin geçinmekten anladığı şey farklı oluyor.Ben gül gibi geçinirim mesela o şartlarda...

Tabiki mutlaka bir güzergahı vardır. Genelde e5 üzerinde belli otobüs duraklarından alırlar. İşyeri nerede bu çok önemli? 2 saat yol gitmek zorunda kalabilirsiniz yoksa ve İstanbul trafiğinde çok yorucu olur. Sahibinden ev aramak her zaman en iyisidir. Her semtin iyi ve kötü bölgeleri var mutlaka. Bu konuda bilgim dahilinde yardımcı olabilirim. Mesela Küçükçekmece de cennet civarına bakmalısınız. Kanarya da asla ev bakmayın. Tek başına yaşayacak bir bayan için uygun değil. Halkalı sakin ama servis güzergahında olduğunu sanmıyorum ve servisten sonra da epey yol yapmanız gerekebilir. Genelde metrobüse yakın evlere bakmanız tavsiyemdir. Hem istediğiniz yere kolayca gidersiniz hem de servise yürüyüş mesafesinde olursunuz

isyeri kagithane-sisli civarinda, ben yurtdisinda yasadigim icin bu servis olaylarini bilmiyorum (cünkü burda yok)

önemli olan çalıştığına deymesi eline para kalabilmesi yatırım yapabilmeniz. Bilmediğiniz bir şehirde eve çıkmadan önce apart tarzı kalmanız yerinde olur bence. çevreyi ve işi öğrendikten sonra eve çıkarsınız.

isyeri kagithane-sisli civarinda, ben yurtdisinda yasadigim icin bu servis olaylarini bilmiyorum (cünkü burda yok)
Doğrudur haklısınız. Aslında en yakın Mecidiyeköy civarında ev bakmak olur ama oralar birazcık pahalı olabilir. Ev kirası için boş yere 1000 tl üstü para vermeyin. Tek başınıza yaşayacaksanız başlangıçtan stüdyo daire bile size yeter. İlerleyen zamanda hem İstanbul ü öğrenirsiniz hem de düzeninizi kurmuş olursunuz. Ama şunu söyleyeyim biz eşimle o maaşla çok rahat geçiniyoruz sadece kira ödemiyoruz ama bebek beklediğimiz için bir kiradan çok daha fazla masrafımız var. Okmeydanı da yakın olur iş yerinize ama o civarı çok tavsiye etmem. Belki Eyüp taraflarında ev bakabilirsiniz. Yada Şirinevler Yenibosna civarı ev bakılabilir. Ama dediğim gibi ilk kriteriniz metrobüse yakınlığı olsun mümkünse. VE evet avcılar civarında çok güzel ve uygum ev bulabilirsiniz ama iş yerinize çok uzak olur. Metrobüs güzergahı derken en fazla cennet e kadar uzanın. Cennet, Beşyol, Yenibosna, Şirinevler, Merter, Eyüp bence hem uygun kira hem de tek başına bir bayanın yaşamadı için uygun yerler. Yoksa Şişli civarında yaşanmaz mı kesinlikle yaşanır ama orda uygun fiyatlı ev bulmak daha zor gibime geliyor

Back
X