İstanbulda laboratuvar/embriyolog olarak en iyi yer neresi? Amerikan Hastanesi / Acıbadem Maslak / Memorial Şişli ve diğerlerini kıyaslıyorum

Merhabalar. Nasıl gidiyor sizin tedavi? benim ki çok şükr yolunda sizi de merak ettim sorayım dedim :)
Biz doktorumuzun istediği test ve filmleri henüz tamamlamadık eşimin işlerinden dolayı . Sanırım Ocak ayını buluruz başlamak için . Siz benden önce transfer olursunuz öyleyse güzellikle sağlıkla geçsin

İstanbul tüp bebek merkezi

Yazılarınızı okudum da öyle güzel anlatmışsınız ki bizde şişli memorialde başladık ilk deneyimimiz henüz ama içimize sinmeyen ve her gelen doktorun bir haber olduğunu gördükçe canımı sıkan bir süreç işliyor. Ocakta transfer olacağım kısmet tabi tutmazsa sonraki denemelerimde bende amerikan ı tercih edeceğim, çünkü memorialde ki sistemi hiç sevmedim, banada ışık olduğunuz sağolun. Biz zaten zor hasta gurubundayız küçük bir hata umursamazlık bizim kaderimizi değiştirecekken oradaki sistemsizlikle zor bu iş. Haklarını yiyemem ama laboratuvarı çok içten ve ilgili bence başarılı da. Ama sadece laboratuvar yetmiyor işte..

İyi yapıyorsunuz. Amin inşallah sağlıkla gelir Allah gönülden anne baba olmak isteyen ve bunu layığıyla yapabilecek kimsenin kucağını boş bırakmasın
Sizin doktorunuz kimdi ? Güleryüzlü iletişimi açık bir karakter mi? Yazdıklarınız hep çok pozitif umutlandırıyor insanı. Nasılsınız şuan gebeliğiniz oluştu mu?

Bende hamilelik mutluluğu var sanırım o yansıyor Haklısınız, bence de Memorial’daki en zor kısım bu doktorların değişmesi kısmıydı. Dosyanıza bakıp takip ediyorlar. Yoğun bir merkez. Bence yine İstanbul’da en iyi yerlerden birisi, laboratuar çok iyi çok hakimler o güven veriyor. Biraz da şans ve kısmet meselesi. Amerikan daha sakin ve genelde tek doktorla işliyor. Umarım güzel sonuçlar alırsınız, hayırlısıyla gelir bebeğiniz

Sizin doktorunuz kimdi ? Güleryüzlü iletişimi açık bir karakter mi? Yazdıklarınız hep çok pozitif umutlandırıyor insanı. Nasılsınız şuan gebeliğiniz oluştu mu?
Zorlukları başta yaşasak da şu anda çok şükür her şey yolunda O yüzden benim de keyfim yerinde. Umarım sizin de en hayırlı zamanda bebeğiniz olur, o zaman keyfiniz yerine geliyor Gebeliğim devam, 5. Ayını bitirdik Detaylıya girdim çok şükür bebek de iyi benimle ilgili de her şey yolunda Gebelik sağlıkla oluştuktan sonrası gerçekten çok daha kolay, kalp atışını duyunca ve o da sağlıklıysa sonrası çok otomatik ve kolay ilerliyor. Doğal bir süreç. Bizde o doğallık aksadığı için zorluk oluyor ama olunca çok doğal. Bizim gibi tüp bebek tedavisi görenler için başı zor ve o da insanı daha endişeli yapıyor. Doktorum Prof. Dr. Kayhan Yakın. Ben çok memnunum, çok minnettarım kendisine Allah razı olsun ondan.

Inshallah sizin her şey çok güzel ve yolunda gider. Sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi :) benim onkoloji durumumdan dolayı hızlı ilerliyoruz. Kısmetse Ocak ayına transfer olur.

Me
Merhabalar yazınızı gördüm de yazmak istedim. Bizde memoryıla başlıyoruz yakında. Şuan ön tedavi görüyoruz da biz çok memnunuz hekimimiz İpek hanım ve çok titiz davranıyor. Çok yakından ilgileniyor. Ön muyahane bile ücretsiz olmasına rağmen çok titizdi. İstediğimiz zaman hep randevu bulduk. Hemşireler falan da ilgili geldi siz neden memnun kalmadınız acaba

Inshallah sizin her şey çok güzel ve yolunda gider. Sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi :) benim onkoloji durumumdan dolayı hızlı ilerliyoruz. Kısmetse Ocak ayına transfer olur.
İnşallah teşekkür ederim ben artık eskiden olduğu gibi illa anne olacağım olmalıyım diye düşünmüyorum. O konuda yol katettim, böyle de güzel diyorum. Ve P Pumpkin04 ün yukarıda dediğine çok katılıyorum . Yani o gebelik sağlıkla oluştu ve o bebiş yerleşti ise artık doğa ananın desteği ile de bir şekilde serpilip doğuyor . Özünde nasip meselesi, ilaçların yarattığı ruhsal etkiden uzaklaşıp bakmayı başarabildiğimizde. Bununla ilgili teslimiyet sürecindeyim sanırım güzel haberlerinizi bekliyorum

Bu arada, benim böyle bir başlık açıp sonra burada hiç yazmayan bir yer ve doktor ile anlaşmış olmam da ironik oldu biz momart/ Erbil yağmur ile anlaştık. Henüz başlamadık ama yeni yılda oradayız . Başlık nedeniyle kimseyi etkilemek istemem

Bizde ilk ipek hanımla görüşmüştük ve direk burada başlayalım demiştim çok ilgili ve sıcak bir doktor transferimide onun yapmasını rica edeceğim kalbimden geçen bu. Benim ilk rahatsızlığım aysu isimli bir doktorla görüşmemiz oldu hiç hoşlanmadım çok dağınık bişeyleri 10 defa sorup asla dinlemiyor eşim gerildi tersleyecekti artık neyseki yapmadı ama yapsa da haklıydı tabi.. dosya bile oluşturulmamış semra hanım gelecek diye panikle daha önce attığımız maşlleri çıktı almaya toplamaya çalıştı ama bir daha görüşme için onu yazsalar asla istemem o gün bu ne böyle dedirtti ve zerre kadar güven vermedi sonra semra hanım geldide rahatladım. İkinci sıkıntı yaşanan nokta hemşire hattının durumunuzu bilmeden direk cevap vermesi biryere danışmaması oldu. Opu günü için eşime perhizini 1.5 gün öncesinde bozabileceği söylendi eğer opu gününe kadar bozmasa 5. Gün olacaktı onlar net bir biçimde bozması gerekiyor sıkıntı yok dedikleri için dinledik. Opu günü laboratuvar sizin gibi hastalarda 5. Gün olması daha doğruydu denildi keşke bozulmasaydı.. düşünsenize dosyamıza bakmadan bir cevap verilmiş ve bu bizim hayatımız kadar önemli belki tek şansım belki sonra tekrar deneme için param yok vs.. zaten o günkü spermler kullanılamamış, kendi tercihimizle her hafta gidip dondurttuğumuz tek tük sperm vardı onları çözdüler ama anladımki burada savsak bir sistem var buradaki en önemli sıkıntıda tek doktorun hakim olmaması konuya açıkcası ben bir sonraki denememi amerikan hastanesinde yapmayı düşünüyorum araştıracağım. Ama tekrar tercih edermiyim burayı mecbur kalmazsam etmem, laboratuvarı çok ilgili ve net onları da itinaları için gönülden tebrik ederim.

İnşaalah başka merkeze hiç ihtiyaç duymazsınuız ve burdaki denemeniz pozitif olur doktor konusunda sadece İpek hanımı tanıyorum ve dediğim gibi yaklaşık 6 7 kere muyahane oldum resmen hayranım kendisine. Asla ticari düşünmüyor. Hatırlatmama rağmen bazı testleri yaptırmadı boşuna masraf çıkmasın size diye sadece gerekli işlemleri yapıyor. Zaten ön muyahaneye gittiğimde de senin tüp bebeğe ihtiyacın yok git 6 ay dene demişti o zaman da çok şaşırmıştım. Bu ay da başlamak için gittim yumurtalarına önce ön tedavi yapalım diğer ay başlayalım dedi ve ön tedavi için 4 kere muyahane ye çağırdı hala kuruş para ödetmedi. Yani hem çok titiz hemde hastaya gereksiz masrafları sırf kazanç sağlamak için yüklemiyor. Kesinlikle transferde ısrarcı olun. Eğer bi aksilik görürse kesinlikle işlemi erteleyip önlemler alacaktır ve en doğru zaman için çabalar. Gerisi rabbimin takdiri tabi hemşireler konusunda bende çok enerji alamadım yani nasıl desem biraz daha sanki süreç dışında kalıyorlar süreci tam takip edemiyorlar. Dolayısıyla ben daha çok doktorla muhatap kalmaya çalışıyorum yani hemşireye değil de doktora soruyorum. Bi şekilde tatmin olmadığım bilgi olursa ısrarla İpek hanıma yönlendirme istiyorum. Laboratuvar ve doktor bu denli iyiyken bide tabi Semra hanım gibi bi etki varken açıkcası doğru yer diye düşünüyorum sizde şuan olumsuz bi kafayla ilerlemeyin doğru yerdesiniz bence transfere bu gözle gidin

Sağolun hayırlısı tabi. Doktorla görüştürmüyorlar öyle hemşire hattıyla iletişime geçiyoruz sadece anlamadım ben tam olarak siz direk kendiniz doktorla telefonla mı görüşüyorsunuz. İlk aysu hn la görüşseniz hastaneyi terk ederdiniz bizde ilk ipek hnmla görüştüğümüzde sizinle aynı duyguları hissetmiştim bence başlanan doktorla devam ettirseler aslında sıkıntı olmayacak çünkü sana hakim olacak bakalım umarım dediğiniz gibi olur bir daha denemeye ihtiyacımız kalmaz

Selam herkese. Uzun süredir bu başlıkları takip ediyorum ve ilk postum.

Prof. Dr. Cem Demirel’in hastasıyım. Kendisi gerçek bir bilim insanı ve tüp bebek gördüm ki esasen iyi ekip ve iyi teknoloji işi. Uzun yıllardır memorial’da imiş, bu sene Ataşehir Acıbadem’in tüp bebek merkezi başkanlığını üstlenmiş. Pkos’luyum, 30 yaşındayım ve eşimin sperm sonuçları kötü idi. Çok az ilaç kullanarak, sonrasında kanama bile yaşamadığım bir yumurta toplama süreci geçirdim. Yaşımızın genç olmasının bir avantaj olduğunu biliyorum fakat bunun dışında çok konforlu bir süreç oldu. Bizim yan bakmış yumurta ve spermlerimizden 7 tane 5.gün embriyosu oluşturmayı başaran laboratuvarlarının da çok başarılı olduğunu düşünüyorum :) Genetik test yaptırmadığımız için hangileri sağlıklı bilemeyiz ama bu zaten sürecin kendi riski. Her şeyi kontrol etmek mümkün değil.

Hoca sessiz, sakin biri ve sizi bilgiye boğmuyor fakat sorduğunuz soruları şeffaflıkla cevaplıyor. Sevecen ama mesafeli biri. Özel bir muamele beklentiniz olmamalı zira çok yoğunlar ve haliyle hastalarına ayırabildiği süre kısıtlı. Buradan gördüğüm kadarıyla ücretler ortalamanın bir tık üstünde. Biz tüm bu süreçte 80K TL gibi bir harcama yaptık dondurma ve ilaçlar dahil. Az ilaç kullandığım için ilaç masrafımız az, dondurma masrafımız embriyoları teker teker dondurmak istediğimiz için biraz fazla oldu. Şu an moladayız, önümüzdeki ay ilk transfer için tekrar kapısını çalacağız.

Yani şöyle sormam gereken soruları gerekirse not alıyorum ve muyahaneden sonra doktorun kendisine soruyorum siz tüm süreci aysu hanımlar mı geçirdiniz birde yumurta toplamayı kim yaptı ve memnun muydunuz

Yani şöyle sormam gereken soruları gerekirse not alıyorum ve muyahaneden sonra doktorun kendisine soruyorum siz tüm süreci aysu hanımlar mı geçirdiniz birde yumurta toplamayı kim yaptı ve memnun muydunuz
Öyle tabi bende notlar alıyorum gidince soruyorum, ilk görüşmem ipek hn 2. Görüşmem aysu ve semra hn, 3 yücel bey, sonrasında sadece gönül hanımla 2-3 defa sanırım. Yumurta toplamayı yapan doktorun ismini hatırlayamadım ama hiç bir sorun yaşamadım toplama ve sonra ki süreçte. Bir daha aysu hn ile görüşme yada transfer deseler zaten kabul etmem ipek yada gönül hn isterim1 defa görüşme zaten yeterince sinirimi bozdu kendisiyle

Ben şuana kadar baskılama tedavisi görüyorum yani gerçekten başladığımızda yumurta boyları eşit olsun diye bi ön tedavi ve her seferinde bana İpek hanımı verdiler acaba sürece başlayınca değişecek mi? Birde bi şey daha sormak istiyorum memoryıl embriyo/sperm/yumurta karışmaması için nasıl bi güvenlik önlemi sunuyor yada vadediyor hiç gözlemleme durumunuz oldu mu?

En iyi laboratuvar için bahçecinin laboratuvarları demiyorlar mi acaba ben mi yanlış biliyorum yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…