Ali Rüştü ErgürDoktorunuz kimdi
Merhabalar. Nasıl gidiyor sizin tedavi? benim ki çok şükr yolunda sizi de merak ettim sorayım dedim :)Biz henüz başlamadık ön tetkikler aşamasındayız . Umarım hayırlısı ile istediğiniz gibi netice alırsınız çarçabuk
Biz doktorumuzun istediği test ve filmleri henüz tamamlamadık eşimin işlerinden dolayı . Sanırım Ocak ayını buluruz başlamak için . Siz benden önce transfer olursunuz öyleyseMerhabalar. Nasıl gidiyor sizin tedavi? benim ki çok şükr yolunda sizi de merak ettim sorayım dedim :)
İstanbul tüp bebek merkeziİlk yumurtalarım Acıbadem Altunizade de toplandı. Tutmadı ve hatta sona kalan 1 tanesi bölüm taşındığı için bize sormadan Acıbadem Ataşehir şubesine taşındı . Biz de onu Acıbadem Maslak a taşıdık . Orada transfer oldum ama yine başarısız . Şimdi doktor değişimi ile en iyi laboratuvar ve embriyologlar peşindeyim . Araştırmalarım neticesinde Amerikan Hastanesi , Acıbadem Maslak , Memorial Şişli iyi . Farklarını , ileri teknoloji kullanan hangisi bilen var mı? Ben bir de en iyi teknolojinin Kıbrıs ta kullanıldığını duymuştum.
Yazılarınızı okudum da öyle güzel anlatmışsınız ki bizde şişli memorialde başladık ilk deneyimimiz henüz ama içimize sinmeyen ve her gelen doktorun bir haber olduğunu gördükçe canımı sıkan bir süreç işliyor. Ocakta transfer olacağım kısmet tabi tutmazsa sonraki denemelerimde bende amerikan ı tercih edeceğim, çünkü memorialde ki sistemi hiç sevmedim, banada ışık olduğunuz sağolun. Biz zaten zor hasta gurubundayız küçük bir hata umursamazlık bizim kaderimizi değiştirecekken oradaki sistemsizlikle zor bu iş. Haklarını yiyemem ama laboratuvarı çok içten ve ilgili bence başarılı da. Ama sadece laboratuvar yetmiyor işte..Ya ne güzel, içinizi rahatlattıysam çok sevindim. Doktorunuz çok önemli. Sizin memnun olduğunuzu anladım mesajlardan. Amerikan’ın laboratuar ekibi de çok iyi. Bilgi vermek için aradılar, konuştuk gittiğimizde. Çok hakimlerdi. Zaten websitesinde onların da bilgileri vardı.
Benim taze transferle tuttu, hem de ne tutmak. Betası yüksek geldi. Doktorum zaten bu bebek sağlıkla gelcek merak etmeyin dedi hemen. Çok şükür şimdiye kadar rahat geçti hamileliğim. Biraz bulantım oldu, yorgunluk oluyor tabi o kadar. Bu arada ben de 35 yaşındayım, genç falan değilim yaniYumurta rezervim iyi neyse ki. Taze transfer eğer yumurta toplamada EST değeri çok yükselirse riskli, yoksa değil. O da toplanan yumurta sayısıyla ilgili. Benim ilkinde 15 olunca mecbur donduruldu, ikincide 9 olunca taze yapabildik. Bundan 10 sene önce dondurulmuyordu, hep taze transfer yapılıyordu. Doktorun kararı, ben hep onlara bıraktım. Amerikan’da embryolog da çok tatlı birisi. Ben transferi bekliyorum malum her yer açık Embryolog geldi bu çok iyi bir embryo, mükemmel falan dedi. Gülerek yaptık transferi. Ben çok olumlu hislerle ayrıldım, öyle de oldu sonucu. Umarım sizin de her şey yolunda gider, ne zaman kısmetse hayırlıysa o zaman gelir bebeğiniz
Sizin doktorunuz kimdi ? Güleryüzlü iletişimi açık bir karakter mi? Yazdıklarınız hep çok pozitif umutlandırıyor insanı. Nasılsınız şuan gebeliğiniz oluştu mu?İyi yapıyorsunuz. Amin inşallah sağlıkla gelirAllah gönülden anne baba olmak isteyen ve bunu layığıyla yapabilecek kimsenin kucağını boş bırakmasın
Bende hamilelik mutluluğu var sanırım o yansıyorYazılarınızı okudum da öyle güzel anlatmışsınız ki bizde şişli memorialde başladık ilk deneyimimiz henüz ama içimize sinmeyen ve her gelen doktorun bir haber olduğunu gördükçe canımı sıkan bir süreç işliyor. Ocakta transfer olacağım kısmet tabi tutmazsa sonraki denemelerimde bende amerikan ı tercih edeceğim, çünkü memorialde ki sistemi hiç sevmedim, banada ışık olduğunuz sağolun. Biz zaten zor hasta gurubundayız küçük bir hata umursamazlık bizim kaderimizi değiştirecekken oradaki sistemsizlikle zor bu iş. Haklarını yiyemem ama laboratuvarı çok içten ve ilgili bence başarılı da. Ama sadece laboratuvar yetmiyor işte..
Zorlukları başta yaşasak da şu anda çok şükür her şey yolundaSizin doktorunuz kimdi ? Güleryüzlü iletişimi açık bir karakter mi? Yazdıklarınız hep çok pozitif umutlandırıyor insanı. Nasılsınız şuan gebeliğiniz oluştu mu?
Inshallah sizin her şey çok güzel ve yolunda gider. Sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi :) benim onkoloji durumumdan dolayı hızlı ilerliyoruz. Kısmetse Ocak ayına transfer olur.Biz doktorumuzun istediği test ve filmleri henüz tamamlamadık eşimin işlerinden dolayı . Sanırım Ocak ayını buluruz başlamak için . Siz benden önce transfer olursunuz öyleysegüzellikle sağlıkla geçsin
Merhabalar yazınızı gördüm de yazmak istedim. Bizde memoryıla başlıyoruz yakında. Şuan ön tedavi görüyoruz da biz çok memnunuz hekimimiz İpek hanım ve çok titiz davranıyor. Çok yakından ilgileniyor. Ön muyahane bile ücretsiz olmasına rağmen çok titizdi. İstediğimiz zaman hep randevu bulduk. Hemşireler falan da ilgili geldi siz neden memnun kalmadınız acabaYazılarınızı okudum da öyle güzel anlatmışsınız ki bizde şişli memorialde başladık ilk deneyimimiz henüz ama içimize sinmeyen ve her gelen doktorun bir haber olduğunu gördükçe canımı sıkan bir süreç işliyor. Ocakta transfer olacağım kısmet tabi tutmazsa sonraki denemelerimde bende amerikan ı tercih edeceğim, çünkü memorialde ki sistemi hiç sevmedim, banada ışık olduğunuz sağolun. Biz zaten zor hasta gurubundayız küçük bir hata umursamazlık bizim kaderimizi değiştirecekken oradaki sistemsizlikle zor bu iş. Haklarını yiyemem ama laboratuvarı çok içten ve ilgili bence başarılı da. Ama sadece laboratuvar yetmiyor işte..
İnşallah teşekkür ederimInshallah sizin her şey çok güzel ve yolunda gider. Sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi :) benim onkoloji durumumdan dolayı hızlı ilerliyoruz. Kısmetse Ocak ayına transfer olur.
Bizde ilk ipek hanımla görüşmüştük ve direk burada başlayalım demiştim çok ilgili ve sıcak bir doktor transferimide onun yapmasını rica edeceğim kalbimden geçen bu. Benim ilk rahatsızlığım aysu isimli bir doktorla görüşmemiz oldu hiç hoşlanmadım çok dağınık bişeyleri 10 defa sorup asla dinlemiyor eşim gerildi tersleyecekti artık neyseki yapmadı ama yapsa da haklıydı tabi.. dosya bile oluşturulmamış semra hanım gelecek diye panikle daha önce attığımız maşlleri çıktı almaya toplamaya çalıştı ama bir daha görüşme için onu yazsalar asla istemem o gün bu ne böyle dedirtti ve zerre kadar güven vermedi sonra semra hanım geldide rahatladım. İkinci sıkıntı yaşanan nokta hemşire hattının durumunuzu bilmeden direk cevap vermesi biryere danışmaması oldu. Opu günü için eşime perhizini 1.5 gün öncesinde bozabileceği söylendi eğer opu gününe kadar bozmasa 5. Gün olacaktı onlar net bir biçimde bozması gerekiyor sıkıntı yok dedikleri için dinledik. Opu günü laboratuvar sizin gibi hastalarda 5. Gün olması daha doğruydu denildi keşke bozulmasaydı.. düşünsenize dosyamıza bakmadan bir cevap verilmiş ve bu bizim hayatımız kadar önemli belki tek şansım belki sonra tekrar deneme için param yok vs.. zaten o günkü spermler kullanılamamış, kendi tercihimizle her hafta gidip dondurttuğumuz tek tük sperm vardı onları çözdüler ama anladımki burada savsak bir sistem var buradaki en önemli sıkıntıda tek doktorun hakim olmaması konuya açıkcası ben bir sonraki denememi amerikan hastanesinde yapmayı düşünüyorum araştıracağım. Ama tekrar tercih edermiyim burayı mecbur kalmazsam etmem, laboratuvarı çok ilgili ve net onları da itinaları için gönülden tebrik ederim.Me
Merhabalar yazınızı gördüm de yazmak istedim. Bizde memoryıla başlıyoruz yakında. Şuan ön tedavi görüyoruz da biz çok memnunuz hekimimiz İpek hanım ve çok titiz davranıyor. Çok yakından ilgileniyor. Ön muyahane bile ücretsiz olmasına rağmen çok titizdi. İstediğimiz zaman hep randevu bulduk. Hemşireler falan da ilgili geldi siz neden memnun kalmadınız acaba
İnşaalah başka merkeze hiç ihtiyaç duymazsınuız ve burdaki denemeniz pozitif olurBizde ilk ipek hanımla görüşmüştük ve direk burada başlayalım demiştim çok ilgili ve sıcak bir doktor transferimide onun yapmasını rica edeceğim kalbimden geçen bu. Benim ilk rahatsızlığım aysu isimli bir doktorla görüşmemiz oldu hiç hoşlanmadım çok dağınık bişeyleri 10 defa sorup asla dinlemiyor eşim gerildi tersleyecekti artık neyseki yapmadı ama yapsa da haklıydı tabi.. dosya bile oluşturulmamış semra hanım gelecek diye panikle daha önce attığımız maşlleri çıktı almaya toplamaya çalıştı ama bir daha görüşme için onu yazsalar asla istemem o gün bu ne böyle dedirtti ve zerre kadar güven vermedi sonra semra hanım geldide rahatladım. İkinci sıkıntı yaşanan nokta hemşire hattının durumunuzu bilmeden direk cevap vermesi biryere danışmaması oldu. Opu günü için eşime perhizini 1.5 gün öncesinde bozabileceği söylendi eğer opu gününe kadar bozmasa 5. Gün olacaktı onlar net bir biçimde bozması gerekiyor sıkıntı yok dedikleri için dinledik. Opu günü laboratuvar sizin gibi hastalarda 5. Gün olması daha doğruydu denildi keşke bozulmasaydı.. düşünsenize dosyamıza bakmadan bir cevap verilmiş ve bu bizim hayatımız kadar önemli belki tek şansım belki sonra tekrar deneme için param yok vs.. zaten o günkü spermler kullanılamamış, kendi tercihimizle her hafta gidip dondurttuğumuz tek tük sperm vardı onları çözdüler ama anladımki burada savsak bir sistem var buradaki en önemli sıkıntıda tek doktorun hakim olmaması konuya açıkcası ben bir sonraki denememi amerikan hastanesinde yapmayı düşünüyorum araştıracağım. Ama tekrar tercih edermiyim burayı mecbur kalmazsam etmem, laboratuvarı çok ilgili ve net onları da itinaları için gönülden tebrik ederim.
Sağolun hayırlısı tabi. Doktorla görüştürmüyorlar öyle hemşire hattıyla iletişime geçiyoruz sadece anlamadım ben tam olarak siz direk kendiniz doktorla telefonla mı görüşüyorsunuz. İlk aysu hn la görüşseniz hastaneyi terk ederdinizİnşaalah başka merkeze hiç ihtiyaç duymazsınuız ve burdaki denemeniz pozitif olurdoktor konusunda sadece İpek hanımı tanıyorum ve dediğim gibi yaklaşık 6 7 kere muyahane oldum resmen hayranım kendisine. Asla ticari düşünmüyor. Hatırlatmama rağmen bazı testleri yaptırmadı boşuna masraf çıkmasın size diye sadece gerekli işlemleri yapıyor. Zaten ön muyahaneye gittiğimde de senin tüp bebeğe ihtiyacın yok git 6 ay dene demişti o zaman da çok şaşırmıştım. Bu ay da başlamak için gittim yumurtalarına önce ön tedavi yapalım diğer ay başlayalım dedi ve ön tedavi için 4 kere muyahane ye çağırdı hala kuruş para ödetmedi. Yani hem çok titiz hemde hastaya gereksiz masrafları sırf kazanç sağlamak için yüklemiyor. Kesinlikle transferde ısrarcı olun. Eğer bi aksilik görürse kesinlikle işlemi erteleyip önlemler alacaktır ve en doğru zaman için çabalar. Gerisi rabbimin takdiri tabi hemşireler konusunda bende çok enerji alamadım yani nasıl desem biraz daha sanki süreç dışında kalıyorlar süreci tam takip edemiyorlar. Dolayısıyla ben daha çok doktorla muhatap kalmaya çalışıyorum yani hemşireye değil de doktora soruyorum. Bi şekilde tatmin olmadığım bilgi olursa ısrarla İpek hanıma yönlendirme istiyorum. Laboratuvar ve doktor bu denli iyiyken bide tabi Semra hanım gibi bi etki varken açıkcası doğru yer diye düşünüyorum sizde şuan olumsuz bi kafayla ilerlemeyin doğru yerdesiniz bence transfere bu gözle gidin
Yani şöyle sormam gereken soruları gerekirse not alıyorum ve muyahaneden sonra doktorun kendisine soruyorumSağolun hayırlısı tabi. Doktorla görüştürmüyorlar öyle hemşire hattıyla iletişime geçiyoruz sadece anlamadım ben tam olarak siz direk kendiniz doktorla telefonla mı görüşüyorsunuz. İlk aysu hn la görüşseniz hastaneyi terk ederdinizbizde ilk ipek hnmla görüştüğümüzde sizinle aynı duyguları hissetmiştim bence başlanan doktorla devam ettirseler aslında sıkıntı olmayacak çünkü sana hakim olacak bakalım umarım dediğiniz gibi olur bir daha denemeye ihtiyacımız kalmaz
Öyle tabi bende notlar alıyorum gidince soruyorum, ilk görüşmem ipek hn 2. Görüşmem aysu ve semra hn, 3 yücel bey, sonrasında sadece gönül hanımla 2-3 defa sanırım. Yumurta toplamayı yapan doktorun ismini hatırlayamadım ama hiç bir sorun yaşamadım toplama ve sonra ki süreçte. Bir daha aysu hn ile görüşme yada transfer deseler zaten kabul etmem ipek yada gönül hn isterim1 defa görüşme zaten yeterince sinirimi bozdu kendisiyleYani şöyle sormam gereken soruları gerekirse not alıyorum ve muyahaneden sonra doktorun kendisine soruyorumsiz tüm süreci aysu hanımlar mı geçirdiniz birde yumurta toplamayı kim yaptı ve memnun muydunuz
Ben şuana kadar baskılama tedavisi görüyorum yani gerçekten başladığımızda yumurta boyları eşit olsun diye bi ön tedavi ve her seferinde bana İpek hanımı verdiler acaba sürece başlayınca değişecek mi? Birde bi şey daha sormak istiyorum memoryıl embriyo/sperm/yumurta karışmaması için nasıl bi güvenlik önlemi sunuyor yada vadediyor hiç gözlemleme durumunuz oldu mu?Öyle tabi bende notlar alıyorum gidince soruyorum, ilk görüşmem ipek hn 2. Görüşmem aysu ve semra hn, 3 yücel bey, sonrasında sadece gönül hanımla 2-3 defa sanırım. Yumurta toplamayı yapan doktorun ismini hatırlayamadım ama hiç bir sorun yaşamadım toplama ve sonra ki süreçte. Bir daha aysu hn ile görüşme yada transfer deseler zaten kabul etmem ipek yada gönül hn isterim1 defa görüşme zaten yeterince sinirimi bozdu kendisiyle
En iyi laboratuvar için bahçecinin laboratuvarları demiyorlar mi acaba ben mi yanlış biliyorum yoksaMemorial Sislinin laboratuari cok iyi. Benim olgunlasmamis yumurtalarimi labda olgunlastirabiliyorlar ve hatta 5./6. Gune gidiyor o embryolar. En iyi tedavi ve en iyi doktorlar Sisli Memorialda diyemem, takipleri iyi fakat cok standart bir tedavi uyguluyorlar o yuzden cok fazla bir fark yaratmiyorlar tedavide. Ama Tukiyedeki en iyi lab orda diyebilirim.