İstanbulda laboratuvar/embriyolog olarak en iyi yer neresi? Amerikan Hastanesi / Acıbadem Maslak / Memorial Şişli ve diğerlerini kıyaslıyorum

gunes199

Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2023
163
68
39
İlk yumurtalarım Acıbadem Altunizade de toplandı. Tutmadı ve hatta sona kalan 1 tanesi bölüm taşındığı için bize sormadan Acıbadem Ataşehir şubesine taşındı . Biz de onu Acıbadem Maslak a taşıdık . Orada transfer oldum ama yine başarısız . Şimdi doktor değişimi ile en iyi laboratuvar ve embriyologlar peşindeyim . Araştırmalarım neticesinde Amerikan Hastanesi , Acıbadem Maslak , Memorial Şişli iyi . Farklarını , ileri teknoloji kullanan hangisi bilen var mı? Ben bir de en iyi teknolojinin Kıbrıs ta kullanıldığını duymuştum.

Memorial Sislinin laboratuari cok iyi. Benim olgunlasmamis yumurtalarimi labda olgunlastirabiliyorlar ve hatta 5./6. Gune gidiyor o embryolar. En iyi tedavi ve en iyi doktorlar Sisli Memorialda diyemem, takipleri iyi fakat cok standart bir tedavi uyguluyorlar o yuzden cok fazla bir fark yaratmiyorlar tedavide. Ama Tukiyedeki en iyi lab orda diyebilirim.

Teşekkür ederim bunu bilmiyordum iyi oldu bence doktor kadar laboratuvar için de düşünmemiz gerekiyor

Bende haftaya amerikan hastanesine görüşmeye gidecem, yani tüp bebek ve hastane konusunda hiç bilgim yok çevremde de yok, sadece eşim için gittiğimiz ürolog orayı daha kurumsal diye önerdi, bizde aradık randevu verdi

Tövbe tövbe :) biz de haftaya randevu aldık orası için ve nickname imiz aynı gibi diye bir an ben mi yazdım dedim :))

Merhaba biz amerikan hastanesi ve şişli memorial arasında kalmıştık, memoriali seçtik ve çok doğru bir karar aldığımızı düşünüyoruz laboratuvarı çok ilgili ve başarılı bence bizim için önemli olan lab kısmıydı zaten sperm sorunumuz sebebiyle. Ben tavsiye ederim şişli memoriali.

Bizde tup bebeğe başlayacağız doktorumun özel kliniği var doktorum memorial hastanesinden çıkma suan ise Amerikan ve Acibademle anlaşmalı Amerika’nın laboratuvarı daha iyi olduğunu sonra Acıbadem ve mermorial hastaneleri dedi o yüzden Amerikan tercih ettik

Süper bilgi . Teşekkür ederim. Peki sakıncası yok ise kim doktorunuz

Ben de cevap yazmak istedim. Hem Memorial’da hem Amerikan’da tedavi gördüm. Bence ikisi de laboratuar olarak iyi. Standart ve iyi çalışıyor, embriyologlar da öyle. Doktorlar da öyle. Benim ilk denemem Memorial Şişli’de oldu. Bizim spermdi mesele., hareket az sayı az ve morfolojik problemler var. 15 yumurtadan 10’u 5. Güne gitti, pgt yapıldı, 6 embryo iyi geldi, 4’ü iyi kalite 2’si orta, 5 transfer 1 histereskopi oldum. Sonuçta oradaki gebeliklerim kimyasal gebelikte sonuçlandı ya da tutmadı. İkinci deneme için, Amerikan Hastanesi’ne gittim. Orada da gene 9 yumurta toplandı, 6 embryo oldu. Gene 4 iyi kalite 2 orta kalite. Bu defa taze transfer yapıldı ve ilk transferde hamileyim, 20 haftalık olduk çok şükür Çok tatlı bir kızım olacak, heyecanla onu bekliyorum.

Benim tecrübemde Amerikan’da şansım yaver gitti, doktorum Prof. Dr. Kayhan Yakın. Memorial’da da Semra Hanım da bakıyordu, bölüm doktorlarından Yücel ve Umut Bey de. Süreçlerle ilgili artı/eksi meselesini söyeleybilirim. Bir kere fiyatlar benzer, hatta Amerikan daha ucuzdu ilginç bir şekilde. Amerikan’da tek doktor takip ediyor, bence bu çok büyük bir avantaj. Ancak doktorunuz yoksa başka bir doktor bakıyor. Neredeyse 20 yıldır aynı ekip, en yeni gelen doktor bile 2017’de gelmiş. Bence bu bir güvence. Çok az sıra bekliyorum. Genetik test gerekli görmüyorsa yapmıyorlar. Sadece 1 defa kan verdim falan. Memorial’da bir kere sabit bir doktor yok ve her muayenede bazen doktor değişiyor, izin gününe göre. Bence bu geriye dönüp baktığımda dağıtan bir şey. Çok kalabalık, her şeyde çok bekleniyor. Hele Semra Hanım’la ise randevu en az 1 saat kesin bekliyordum. Bu bence zorlayıcı. Bir de ekip olsa da genelde 4-5 yıldır aynı ekip. Ayrılan doktorlar da oluyor. Semra Hanım çok yoğun birisi. Bülent Urman da öyle ama Amerikan’da benzer tecrübede başka doktorlar var, Kayhan Bey, Cengiz Bey, Ramazan Bey gibi hepsi Prof ve 20 yıllık tüp bebekçi. Memorial’da Semra Hanım kıdeminde kimse yok başka. Memorial’da oda veriyorlar, eşimiz de sizinle oluyor. O bir avantaj. Amerikan’da eş gelemiyor, aynı acil servis gibi yan yana yataklar var orada hemşireler ilgileniyor. Hemşireler çok iyi ilgilendiler. Ben glutensiz yiyorum, yemeklerim bile ona uygun geldi. Memorial’da özellikle katta odadayken hemşire 1-2 kere rutin gelir o kadar. Refekatçi olmasa, tek olsan zor mesela. Uzun yazdım ama ben de zamanında bu başlıkları çok okudum. 5 üst üste transfer sonrası çok korkmuştum. Onların hepsi tabi bir opu’da elde edilmişti ve şimdiki doktoruma göre muhtemelen embryolarda gözle görülmeyen bir sıkıntı vardı. Yeni opu yapıldığı anda bu geçti. Eşimdeki sperm parametresinde değişen bir şey yok.

En önemlisi bence nasıl hissettiğiniz. İçimize neresi hangi doktor sinerse onunla ilerleyin. İlginç bir şekilde forumda Memorial ve Acıbadem yorumu çok ama aynı düzeyde iyi bir yer olan Amerikan için yorum daha az. Bol şans dilerim şimdiden, umarım en hayırlı zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

Amin çok teşekkür ederim detaylı anlattığınız için. Ben de Amerikan ile ilgili yorumları az bulmuştum. Çok tebrik ediyorum sağlıkla kavuşun güzel kızınıza okurken nedense tüylerim diken diken oldu. Nasipte var ise bir yer eninde sonunda bahanesi oluyor içimden bir ses Amerikan diyor, umarım doğrudur Acıbadem’de Bülent tıraşın orada beklemekten ve olayı çok onu da yapalım bunu da mı yapalıma çevirdiklerinden daha sakin bir ilerleme bana daha iyi gelecek dediğiniz gibi ekibin tümünün kıdemi de çok önemli bir unsur. Bizim de sanıyorum embriyo genetiklerde bir sorun olmuştu ilk opuda. Umarım sorunumuz her ne ise bulunur ve çözülür.

Bir arkadasima sisli memorialde tupbebek igneleri verilmis toplama isleminden once sonra yanlis igne recete vermisler iki gun ust üste catlama ignesi kullandrmislr sonrada sucu onun uzerine atmislr nden bakmadin diye. Acil yumrta toplamslr ama uckez tupbebek denedi orda olumsuz oldu sonra orayi bıraktı. Ogun okdr agladiki hala ozmani anltrken gozleri dolar. Sukurki sonra kendiliginden hamile kaldi

Tabi, yardımcı olursam ne mutlu bana. Benim de 1 yıl sürdü ilk deneme sürecim. Kaç gece korktum, ağladım bir ben bilirim. Bir türlü meselenin ne olduğu anlaşılmadı. O kısım çok zordu. Benim de açıkçası Amerikan çok içime sindi. Kayhan Bey hem kadın doğum uzmanı hem de üzerine embryoloji doktorası yapmış birisi. O bana çok iyi gelmişti. İlk görüşmede sizin bir şeyiniz yok, az da olsa sağlıklı sperm var, bir. önceki denemedeki zorluk embryoların gücünden dedi ve dediği çıktı. Çok tatlı ve sakin birisi ve aynı zamanda işini çok ciddiye alıyor. Şu anda da o takip ediyor ki bence bu da çok rahatlatıcı bir şey. Tüp bebek doktoruyla doğumu da yapabilcek olmak. Bizde sonuçta Amerikan’nın laboratuarından gebelik elde edildi ve taze transferle ki genelde dondurulmuş daha tercih ediliyor. Çok daha sakin ve o sakinlikten ne beklediğimizi çok iyi anlıyorum. Umarım sizin de çözülür ve süreciniz güzelliklerle sonuçlanır. Gebelik de ayrı bir macera zaten.

Bence yorumlarla ilgili, Amerikan’ın zaten kendisinin bir hasta kitlesi var ve referansla gidiyor insanlar. Reklama çok ihtiyaçları yok. Fakat memorial ve acıbadem bence baya reklam veriyor. Öyle bir hissim oldu. Ben Memorial’a da referansla gitmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…