Ben fala terapi amaçlı gidiyorum. Arkadaşlarımla cafede oturup muhabbet ediyoruz, kahvelerimizi içiyoruz, falcının söylediklerini paylaşıp yorum yapıyoruz, eğlenceli oluyor. Oturup söyledikleri çıkacak diye beklemiyorum.
Hayattan istediğim şeylerin ya da falcıların söyledikleri güzel şeylerin gerçekleşmesi için tabi ki dua ediyorum. Allah dua için de yeter ki dua edin, sonra oturup gerçekleşmesini bekleyin dememiş. Dua ettiğiniz şey için çaba gösterin yoksa gerçekleşmez demiş. Ben de çaba gösteriyorum.
Fala inanıp hayatımızı ona göre şekillendirmenin günah olduğuna inanıyorum ama eğlence amaçlı ya da terapi amaçlı olduğunda zararsız olduğunu düşünüyorum. Tıpki bir arkadaşımızla derdimizi paylaşmak ve ilerisi için yorum yapmak gibi.
Allah kimseye geleceği bilme yetisi vermemiş evet. Ancak bazı kişiler gelecekle ilgili bazı olayları gerçekten tahmin edebiliyorsa bu da Allah vergisi bir yetenektir. Bu başlık altında yazılanların tamamını okursanız herşeyi bilen falcı diye bahsedilen kimse yoktur, bazı olayları tahmin edebilenleri vardır, her söyledikleri gerçekleşmiyor zaten.
Bu da benim fikrim :)
ben fala terapi amaçlı gidiyorum. Arkadaşlarımla cafede oturup muhabbet ediyoruz, kahvelerimizi içiyoruz, falcının söylediklerini paylaşıp yorum yapıyoruz, eğlenceli oluyor. Oturup söyledikleri çıkacak diye beklemiyorum.
Hayattan istediğim şeylerin ya da falcıların söyledikleri güzel şeylerin gerçekleşmesi için tabi ki dua ediyorum. Allah dua için de yeter ki dua edin, sonra oturup gerçekleşmesini bekleyin dememiş. Dua ettiğiniz şey için çaba gösterin yoksa gerçekleşmez demiş. Ben de çaba gösteriyorum.
Fala inanıp hayatımızı ona göre şekillendirmenin günah olduğuna inanıyorum ama eğlence amaçlı ya da terapi amaçlı olduğunda zararsız olduğunu düşünüyorum. Tıpki bir arkadaşımızla derdimizi paylaşmak ve ilerisi için yorum yapmak gibi.
Allah kimseye geleceği bilme yetisi vermemiş evet. Ancak bazı kişiler gelecekle ilgili bazı olayları gerçekten tahmin edebiliyorsa bu da allah vergisi bir yetenektir. Bu başlık altında yazılanların tamamını okursanız herşeyi bilen falcı diye bahsedilen kimse yoktur, bazı olayları tahmin edebilenleri vardır, her söyledikleri gerçekleşmiyor zaten.
Bu da benim fikrim :)
Merhaba bayanlar..
Hiçbirinizi dini incancını bilmiyorum ve bu sebeple de fal ya da falcılık ile ilgili Kur-an'ı Kerim'de yer alan ayetleri anlatmayacağım. Sadece şunu belirtmek istiyorum, Allah tarafından bizlere verilen en büyük nimeti yani aklımızı kullanarak hareket etmeye çalışalım lütfen.. falcı dediğimiz insanlar bizlerin mutsuz,çaresiz,heyecanlı,hayattan birşeyler beklediğimiz zamanlarda aklımızı karıştırıp palavralarına inandırmaya çalışıyorlar ve bizler de duymak istediklerimize inanıyoruz. Elbette bunları söylemek bana düşmez hepinizden özür dilerim yazdıklarımı hakaret vs. olarak algılamayınız. Yalnızca düşüncelerimi söylemek istedim. Kaldı -ki kimseye geleceği görmek gibi bir özellik verilmemiş.. Peygamberlere bile.. Bu sebeple bu umut tacirlerine rızkınızı yedirmeyin ve günahlarına ortak olmayın.
Sevgilerimle...
Arkadaşlar dini inancın dışında, ne kadar sadece eğlencesine terapi amaçlı felan da yapıyoruz desek; fal gerçekten bağımlılık yapıyor ve bir karar alırken falcıya gitmeden hatta onun dediklerini başka bir falcıyla karşılaştırmadan insan karar veremez hale geliyor oraya buraya gereksiz paralar saçıp sonradan doğru çıkmayan fallara göre kararını vermiş oluyor.
Bu aralar kendimi tutup olayları akışına bıraktım. Kafam daha rahat terapi gibi geliyor rahatlıyorum dediğim zamanlarda daha huzursuzmuşum.
Bu forumda yazan çoğu kişiye gittiğimi ve dediklerinin çıkmadığını söyleyebilirim. Ama yine de iyi bir falcı duyunca denemeden duramayacağımı da biliyorum.
Tamamen hayırlısıyla bu duruma ileride son vermeyi diliyorum.
arkadaşlar bugun yine fal baktırdım arzuya çok iyi geçti.
Adasuri, bu arzu hangi Arzu? Üsküdar' daki mi yoksa Nostradamus Bağdatcaddesindeki mi hangisi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?