Selamlar,
Taze taze havadisler de benden :) 2 hafta önce Neslihan'a gideceğim diye ortadan kaybolmuştum,Bugün ancak gidebildim.Kafamdaki tek sorun Kpss, atanabilme ve eşimin benimle atanacağım yere gelip gelmemesiydi.(Misal Şırnak çıktı, o orada ne iş yapabilir endişesi vardı.)Neyse öğleden sonra 5 için randevu aldık ama cafeye geç gelmiş fala bakan kişi ve biz gittiğimizde daha üçte randevusu olanlara bakıyordu.Yediye kadar bekledim, o epey yorulmuş, bense epey sıkılmıştım beklemekten.
Geçmişi anlatanlardan sıkılırım epey, ben bunak mıyım arkadaş elbet geçmişimi biliyorum, bana dün kaç gram et yediğimi söylesen ne fayda? Neyse bu abla geçmiş muhabbeti yapmadı.Ve söyledikleri hep şimdiki zaman ve gelecekle ilgiliydi.
*Devlette çalışacaksın, masan var ama hiç oturamayacaksın, habire fıldır fıldır gezeceksin dedi. (Öğretmenim)
*Antalya ya da Ankara'ya atanmak istiyorsun (Evet kesinlikle Antalya'yı düşlüyorum ama daha kitap açmışlığım yok ve sınav haftaya) içinde "a" olan bir şehre atanıp taşınacaksın, merak etme eşin de seninle oraya gelecek. (Bu benim için bombaydı, zira ne sınav dedim, ne eşim gelir mi olayı yaptım )
*İstesen de istemesen de ki düşünmüyorsun ama her şekilde seneye aslan ya da yengeç olan bir oğul sahibi olacaksın dedi.(30 yaşımdan önce hiç anne olmayacağım diye boşuna düşünme içinden,(ki ben tam da bunu düşünüyordum) bu bebek süpriz olacak dedi)
*Eşin üretim müdürü dedi bir de, yok dedim o elektronik tamir işlerinde denetleyici, yok dedi üretim müdürü, ay dedim eşimin işini benden daha mı iyi biliyorsun, sonra eve dönerken eşime sordum dedi ben üretim ve teknik müdürüyüm, pozisyonum böyle geçiyor. (Birşey üretmedikleri için ne alaka demiştim, kapak oldu bana
)
Vurucu noktaları oldu özetle.Ve de çok spesifikti."2 parça altın bozdurmuşsun hayrola? " diye deli deli bir çıkışı vardı ki sanırsın onun 2 parça altınını çalıp bozdurup harcamışım :))
Dedim kusura bakma özür dilerim ama ihtiyaçtan bozdurdum
(Ki tam tamına 2 parça bozdurmuştum)
Fal biterken de herkese klasik bir dilek tut ve 1den 5e kadar bir sayı tut diyor.Ben gene "sınavı kazanacak mıyım? Atanacak mıyım?" diye içimden dilek tutup 3 rakamını tuttum.Gene o belerten gözleriyle "ya iş olayını halledicen demedim mi sana? Daha ne diye hala düşüyorsun, atanacaksın işte ayrıca da sayın 3" dedi.Hööh dedim ve kalktım masadan.
Özetle benim hoşuma gitti. (Bebek süprizi hariç)
Ama tavsiyem geç saate ve cumartesiye kalmadan randevu alıp gitmek, hem beklememiş hem de onun yorgunluk olayını engellemiş olursunuz.
Annem, arkadaşı, yengem falan gittik bu ara ayrı ayrı ve hepimizde "hööh daha neler, nasıl da bildi, etti" havalarında çıktık ama teyzem gitmiş geçen gün.Kendisinin 2 kızı var, aynı abla "bir kızın bir oğlun var" diye başlamış ve teyzem hiçbirşey bilemedi diye beş karış suratla çıkmış. :1closedeyes:
O yüzden kefil neyin değilim.Çok acelesi olmayanlara şu Kpss atamalarını bekleyin derim :) Ben kitap defter yüzü açmadan kazanır, içinde "a" olan yere tası tarağı toplar gidersem "ahanda çıktı, koşun bacılar" derim. kaydirigubbakcemile3
Keyifli günler.