• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul'da deprem

Depremi Istanbulda sadece ben hissetmedim herhalde. Allahtan hissetmedim. Kizimla banyodaydik. En buyuk korkularimdandir depreme banyoda yakalanmak. Allah beterinden korusun.

[FONT=pt_sansregular]Radikal.com.tr - Ege'de gerçekleşen depremi Prof. Dr. Ahmet Ercanlar değerlendirdi. Ercanlar'ın hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamalar şöyle:

"Saroz’dan giden fay Yunanistan’a doğru uzanıyor. Bizim korktuğumuz kuzey fayı üzerinde oldu deprem. İstanbul, Tekirdağ klonu üzerinde değil. Saros Körfezi'ne giren Kuzey Anadolu kırığını Gökçeada'nın kuzey batısında oldu. Deprem 5 ve 7 km derinlikte olması nedeniyle özellikle Marmara'da Ege Bölgesi'nin her yerinde Bodrum'a kadar güçlü olarak hissedildi.

Depremin sığda olması güçlü hissettirdi. Deprem yaklaşık kuzeydoğu güneydoğu batısında deniz için bir kırık yarattı. Kırığın boyu 50-60 km uzunluğunda. Bunun arkasından büyük bir deprem beklentim yok ama artçı depremler 5,5'lik olabilir. 15 gün içinde olacaktır. Yazlıklara gidecekler ürkebilir.
[/FONT]

[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD="width: 100%"]
[FONT=pt_sansbold]Ege ve Marmara'da güçlü deprem[/FONT]
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

[FONT=pt_sansregular]Deprem yapması söz konusu değildir. Deprem belirtisi 3 yıldır veriyordu, depremciklerle kendini gösteriyordu. Özellikle Girit'te 5,5’lik depremleri gördük ama bunları Türk sularına doğru geleceğini 15 gün önce belirtmiştim. Şimdi bize yaklaştı."[/FONT]

'BÜYÜK HASAR YAPMAZ'
[FONT=pt_sansregular]Habertürk'te konuşan bir diğer deprem uzmanı Şerif Barış ise şunları söyledi: "Bu büyük bir deprem. En yakın yerleşim yeri Gökçeada... 87 km Çanakkale'ye mesafesi var. Türkiye'ye büyük hasar yapmaz. Ancak çok çürük yapılar ve çok büyük panik olursa can kaybı yaşanır. Vatandaşların sakin olması gerekiyor. Herhangi bir deprem beklentisine girmesinler. Bu bizden bağımsız Yunanistan’da olan bir deprem. Bu bir şans. Bu kadar uzak olan deprem sönecek ve hasarını azaltacaktır."[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]
[/FONT]

Biz bu sene bir kaç kare depreme yakalandık,akdeniz bölgesi olarak.Doğrudur - Türkiye'de sık deprem oluyor da bazen hissetmiyoruz

Haberlerde 25-30 saniye dediler.:53::53:
Bunu diyen Gökçeada'dan biriydi tvden de takip ediyorum şu an. 1 sn bile 10 sn gibi hissediliyor işte böyle durumlarda... Gerçi yaşanan yerin merkezi olunca uzun sürmüş olabilir

Ben de 10-15 saniyedir diye tahmin ettim ama 8 sn de olabilir.
Tabii söz konusu deprem olunca 1 sn bile uzun geliyor

ya önce yavaş yavaş başladı sonra biraz hızlandı sonra tekrar yavaşlayıp bitti o yüzden 8 saniye çok az geldi sanki daha uzundu gibi
ama insan korkunca dediğin gibi çok geliyo saniyeler dakika gibi geliyo

Arkadaşlar resmi açıklamalara göre can kaybı yokmuş yaralı olanlar da hep korku ve panikle balkondan-camdan atlayanlarmış.

ben zaten kendimi sürekli sallnıymuş gibi hissediyorum deprem çok etkiler beni yine öyle bişey sandım ama sonra kocaman duvar saatimiz var o duvara çarpmaya takır takır ses çıkarmaya başladı sonrada hızlandı zaten :( evdede yalnızım çok korktum :(
allahtan denizde olmuş şiddeti çok karada olsaydı büyük felaketlere yol açardı

hepimizin korkulu rüyası deprem.. hepimize çok geçmiş olsun :5: gölcükteyim.. küçük ama hissedilirdi biz hepimiz aşağı indik apartmancanak.. ama panik durumu çok kötü bi türlü aşamadık bu durumu anneme panik yapma diyorum sen ne kadar genişsin diyor yav... panik ancak daha kötü durumlar oluşturur lütfen böyle durumlarda panik yapmadan önce derin bi nefes alın ve yapacaklarınızı bir sıraya koyun ilk işiniz kendinize bi sığınma alanı bulmak olsun yıkılacak dökülecek yerlerde durmayın örneğin mutfak deprem anında en tehlikeli alan derhal ordan çıkın... hemen alelacele kendinizi apartmana atmayın sürüyorsa depremin bitmesini bittiysede bi kaç dakika daha yeni bi dalganın gelip gelmeyeceğini bekleyin ve ondan sonra sakin adımlarla çıkın dışarı... deprem yüzleşmek zorunda olduğumuz bi gerçek ve alışmak zorundayız lütfen bilinçli hareket edelim.. rabbim bir daha yaşatmasın bizlere...

ben zaten kendimi sürekli sallnıymuş gibi hissediyorum deprem çok etkiler beni yine öyle bişey sandım ama sonra kocaman duvar saatimiz var o duvara çarpmaya takır takır ses çıkarmaya başladı sonrada hızlandı zaten :( evdede yalnızım çok korktum :(
allahtan denizde olmuş şiddeti çok karada olsaydı büyük felaketlere yol açardı
Ben de ufacık sarsıntıda hep deprem oluyor sanırım deprem olmasa bile - ben de evde yalnızım ama sanırım soğuk kanlı olmayı öğrendim :)

stanbul-Ankara Uçuşu sırasında farkedilen;
TÜM TÜRKİYE'Yİ YERLE BİR EDEBİLECEK BÜYÜK DEPREMLER İÇİN HERGÜN KUZEY ANADOLU FAY HATTI'NIN ÜZERİNDEN CHEMTRAIL SPREY YÜKLÜ UÇAKLAR BIR YILDIR YOĞUN OLARAK GEÇİYOR !

24 Saat Canlı Yayın Yapılan Bu Linki Tıklayınızve Hava Hareketliliğini Seyrediniz: http://www.flightradar24.com/data/airports/ist/
...
Uçaklar İstanbul-Muş arasındaki Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın bittiği yerde radarda kayboluyor, açıkça niyetlerini belli ediyorlar.

Yolcu uçağı radarında olan ve Kuzey Anadolu Fay Hattı üzerinde seyreden uçaklar Chemtrail Spreyleme yapan uçaklardır, bunu da takip ettikleri yönden anlıyoruz, direkt Kuzey Irak'taki havaalanına değil de fay hattı üzerinden hiç sapmadan dolaşarak havaalanına gidiyorlar.

Fay hattının bittiği yerde radarda kayboluyorlar, bu da büyük depremleri tetiklemek için yapılan türden bir Chemtrail Spreyleme faaliyeti olduğunu gösteriyor.

Uzmanlar çok yakında Büyük Marmara Depremi olacak dedi, Bolu depremi ve ardından medyada yer almayan 2 Marmara Depremi'nden sonra yeni hazırlıklar olduğu görülüyor. Bu resmi gördükten sonra artık hiç kimse Türkiye'de doğal depremler oluyor diyemeyecek.

Ben de ufacık sarsıntıda hep deprem oluyor sanırım deprem olmasa bile - ben de evde yalnızım ama sanırım soğuk kanlı olmayı öğrendim :)

bu sarsıntıyı hissetikten sonra benim yine hayali sallanmalarım dahada artcak :50:

hepimizin korkulu rüyası deprem.. hepimize çok geçmiş olsun :5: gölcükteyim.. küçük ama hissedilirdi biz hepimiz aşağı indik apartmancanak.. ama panik durumu çok kötü bi türlü aşamadık bu durumu anneme panik yapma diyorum sen ne kadar genişsin diyor yav... panik ancak daha kötü durumlar oluşturur lütfen böyle durumlarda panik yapmadan önce derin bi nefes alın ve yapacaklarınızı bir sıraya koyun ilk işiniz kendinize bi sığınma alanı bulmak olsun yıkılacak dökülecek yerlerde durmayın örneğin mutfak deprem anında en tehlikeli alan derhal ordan çıkın... hemen alelacele kendinizi apartmana atmayın sürüyorsa depremin bitmesini bittiysede bi kaç dakika daha yeni bi dalganın gelip gelmeyeceğini bekleyin ve ondan sonra sakin adımlarla çıkın dışarı... deprem yüzleşmek zorunda olduğumuz bi gerçek ve alışmak zorundayız lütfen bilinçli hareket edelim.. rabbim bir daha yaşatmasın bizlere...
En güvenli yer eşyaların olmadığı olduğu yerler - mesela holde duvarda olan tablo ayna gibi şeyler bile riskli

En güvenli yer eşyaların olmadığı olduğu yerler - mesela holde duvarda olan tablo ayna gibi şeyler bile riskli

En az 30 saniye sağa sola gittik geldik valla sınıfcak yavaş başladı sonra hızlandı ve yine yavaşladı hala elim ayağım titriyor Allah'tan can kaybı yokmuş 5 kişi kendini camdan atmış Deniz'de değil Dr Ege de veya marmara da olsaydı olacakları düşünmek bile istemiyorum ... Tatlı hocamız da korkmayın Türkiye nin en sağlam ve depreme dayanıklı binasındasınoz diye sakinleştirmeye çalışıyordu Ana akşam eve döncem, peki ya annem, babam ve erkek arkadaşım? Ulaşasıya kadar hepsine göbeğim çatladı Allah beterinden korusun...

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:
en az 10.15 saniye vardı ızmir de oturuyorm çok sallandi hepimiz e geçmiş olsun en iyisini allah bilir ama tekrarlayblrms

Tatlım dsana alıntı yapmışım yanlışlıkla ne yaptığımı biliyor muyum :(kusuruma bakma

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu depremin olası büyük Marmara depremiyle alakası yokmuş (yani ön belirti değilmiş) sadece bir fay kırılması sonucu enerji açığa çıkmış

Back