İstanbul'da deprem

Çok çok geçmiş olsun prezentabl ulasabildin mi annene çocuğuna merak ettim yorumlarini okuyunca

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Yunanistan'da meydana gelen ve İstanbul'da ve Türkiye'nin birçok şehrinde hissedilen 7.2 deprem Türkiye'de telefonları da kilitledi. Yakınlarına ulaşmak isteyenler cep telefonlarından arama yapamadı.

Hürriyet

​Haberlerde izliyorum balkondan atlayıp yaralananlar varmış 3 kişi.

Çok geçmiş olsun. Tekrar olmasın in şa Allah. ..deprem gprmüş biri olarak anlıyorum ne kadar korkunç olduğunu.....
Ziyaretçi sayısı şoka soktu beni

İzmiri de çok kötü salladi..6.5 muş İzmirde..
Hepimize geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Maltepe de dayım var hissetmedim diyor.Yanlız yaşı 80e yakın

Saat 12.26 sıralarında İstanbul'da uzun süren bir sarsıntı yaşandı.

Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Gökçeada'nın batısında 6.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Amerikan Jeolojik Araştırma Kurumu ise merkez üssü Yunanistan’dan olan 7.2 büyüklüğündeki depremin derinliğinin 91 km olduğunu duyurdu.

Deprem, Manisa, İzmir, Çanakkale ve Balıkesir'de de hissedildi.

Yaşanan deprem, insanları sokağa dökerken, telefon hatları da bir süre kilitlendi.

AFAD'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın internet sitesinde İstanbul başta olmak üzere çok sayıda ilde hissedilen depremin Ege Denizinde ve 6.5 şiddetinde meydana geldiği açıklandı
Bu haberturk un haberi

Son düzenleme:
Habertürkte bir hasar filan meydana gelmediğini söylüyor çok şükür.

İstanbulda ki yakınlarımı arıyorum fakat hatlar düşmüyor..
En sonunda bir tanesini düşürebildim..

Çok geçmiş olsun herkese inşallah bir daha tekrarlamaz.. =(

Bende şimdi kartaldaki görümcemle konuştum iş yerindeyim bende hissetmedim ama deprem olmuş diyor..
Ama hissedenlerde var.. =(

Ege'de gerçekleşen depremi Prof. Dr. Ahmet Ercanlar anlattı.

"Saroz’dan giden fay Yunanistan’a doğru uzanıyor. Bizim korktuğumuz kuzey fayı üzerinde oldu deprem. İstanbul, Tekirdağ klonu üzerinde değil. Saros Körfez'ine giren Kuzey Anadolu kırığını Gökçeada'nın kuzey batısında oldu. Deprem 5 ve 7 km derinlikte olması nedeniyle özellikle Marmara'da Ege Bölgesi'nin her yerinde Borum'a kadar güçlü olarak hissedildi.

Depremin sığda olması güçlü hissettirdi. Deprem yaklaşık kuzeydoğu güneydoğu batısında deniz için bir kırık yarattı. Kırığın boyu 50-60 km uzunluğunda. Bunun arkasından büyük bir deprem beklentim yok ama artçı depremler 5,5'luk olabilir. 15 gün içinde olacaktır. Yazlıklara gidecekler ürkebilir.

Deprem yapması söz konusu değildir. Deprem belirtisi 3 yıldır veriyordu, deprenmciklerle kendi kendini gösteriyordu. Özerllikke Girit'te 5,5’luk depremleri gördük ama bunları Türk sularına doğru geleceğini 15 gün önce belirtmiştim. Şimdi bize yaklaştık. Kesin büyüklüğünü bilmiyorum.

BÜYÜK HASAR YAPMAZ
Habertürk'te konuşan bir diğer deprem uzmanı Şerif Barış ise şunları söyledi: Bu büyük bir deprem. En yakın yerleşim yeri Gökçeada... 87 km Çanakkale'ye mesafesi var. Türkiye'ye büyük hasar yapmaz. Ancak çok çürük yapılar ve çok büyük panik olursa can kaybı yaşanır. Vatandaşların sakin olması gerekiyor. Herhangi bir deprem beklentisine girmesinler. Bu bizden bağımsız Yunanistan’da olan bir deprem. Bu bir şans. Bu kadar uzak olan deprem sönecek ve hasarını azaltacaktır.

Hürriyet

Bugün saat 12:25'te meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki deprem Antalya'dan İstanbul'a kadar çok geniş bir bölgede hissedildi.. İstanbul'un bütününde hissedilen deprem büyük korku yarattı. Depremin merkez üssü Gökçeada açıkları... Derinliği ise 10 kilometre... Yunanistan Deprem Enstitüsü ise depremin büyüklüğünü 7.2 olarak ölçtü ve merkez üssününün Dedeağaç yakınları olduğunu duyurdu... Depremden sonra cep telefonları kilitlendi, Kandilli'nin sitesi çöktü... İstanbul'dan Antalya'ya kadar çok geniş bir bölgede hissedildi...

Özellikle Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'nde şiddetli hissedilen deprem sırasında camlardan atlayanlar oldu...

Depremin ardından yine ölçüm karmaşası yaşandı. Depremin büyüklüğü önce 6.7 olarak açıklandı. Ardından gerçek büyüklüğü AFAD duyurdu: 6.5...

Yunanistan ise depremin merkez üsssünün Dedeağaç yakınları olduğunu ve büyüklüğünün 7.2 olduğunu açıkladı..

Milliyet

eskişehirdeyim burda bile fena hissedildi çok uzun sürdü

İzmir fena sallandı kızlar ben İzmir Alsancak Kordon'dayım birde burda herkes dışarı çıktı. Çok salladı çok.

Hanımlar bilgi vereyim en azından sakaryadan en azından tanıdıklarınız vs varsa endişelenmeyin, benim ailem çok endişelenmiş çünkü
Telefonlar bir çekiyor bir çekmiyor özellikle avea hala çekmiyor, türksel ve ev noları çekiyor,
Cidden çok hissedildi kendimi kocaa binada beşikte gibi hissettim,
Bu tarafta can kaybı vs yok sanırm adam akıllı haber alamasakta o yönde bir şey duymadık,
rabbim herkese yardım etsin,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…