How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

İstanbul'a atanmak

Mavibalon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2022
196
82
28
Merhaba hanımlar. Eylül'de nasipse atanacagim öğretmen olarak . Bu yıl alımların yüzde ellisi belki daha fazlası İstanbul'a olacak . İstanbul'a hiç gitmedim. İnternet üzerinden araştırıyorum fakat sanki hep yetersiz gibi geliyor . İlçeleri kafama oturtamiyorum bir türlü. Açılan ilceler genelde şunlar oluyor . Esenler ,Esenyurt , Bağcılar , Arnavutköy, Küçükçekmece, Büyükçekmece , Sultangazi , Avcılar , Gaziosmanpaşa , Bahçelievler..
Buralarda yaşayanlardan kira , mülteci ,ulaşım gibi bilgiler öğrenmem mümkün mü ? 🙏🤗

Atamanız hayırlı olsun öğretmenim.. benim de ilk atamam İstanbul’a olmuştu ☺️ilkatamaya genelde çok iyi ilçeleri açmıyorlar zaten. Aralarında nispeten Büyükçekmece avcılar Bahçelievler iyidir. Kira konusu sıkıntı yalnız tek başınıza halletmeniz çok zor. Branşınız uygunsa özel ders şansınız diğer şehirlere göre daha iyidir İstanbul’da. Tekrar hayırlı olsun🥰

Merhaba hanımlar. Eylül'de nasipse atanacagim öğretmen olarak . Bu yıl alımların yüzde ellisi belki daha fazlası İstanbul'a olacak . İstanbul'a hiç gitmedim. İnternet üzerinden araştırıyorum fakat sanki hep yetersiz gibi geliyor . İlçeleri kafama oturtamiyorum bir türlü. Açılan ilceler genelde şunlar oluyor . Esenler ,Esenyurt , Bağcılar , Arnavutköy, Küçükçekmece, Büyükçekmece , Sultangazi , Avcılar , Gaziosmanpaşa , Bahçelievler..
Buralarda yaşayanlardan kira , mülteci ,ulaşım gibi bilgiler öğrenmem mümkün mü ? 🙏🤗
Oraları hiç tavsiye etmem. Tuzla,Maltepe,Beykoz,Kadıköy bu taraflar daha iyi...daha çok güzel ilçe var ama fiyatlar uçuk.. Bağcılar,Gop,Esenyurt,Sultangazi buralardan uzak durun ... 🤮

Saydıklarınız arasından Büyükçekmece ve Bahçelievler en iyi iki seçenek. Bahçelievlerde merkezi kısım çok güzel ve pahalıdır, merkezi olmayan kısım ise maalesef daha uygun ama tekinsizdir. Büyükçekmece ise genel olarak iyidir, 1+1 siteli çok güzel evler var, fiyatları da uygun. Buranın dezavantajı ise İstanbul’un epey batısında olması. Yani İstanbul’daymış gibi hissetmeyeceksiniz. Ama son durumları düşünürsek bence bu güzel bir şey ve Büyükçekmece’de güzel sahiller, Avmler, parklar var. Metrobüs imkanı da var ama çokk yol gidersiniz hafta sonu İst merkezi gezmek için falan.

Hayirli olsun🌸

Gaziosmanpaşa ulaşım olarak kolay lokasyon. Benim yaşadığım kısımda mülteci yok, hiç görmedim. Kiralar zaten dudak uçuklatıyor. Ama imkan dahilinde asla seçilmemesi gerek. Bahçelievler Büyükçekmece daha makul çevre olarak
Teşekkür ederim. Gaziosmanpaşa için de sanırım yaşanması zor mahalleler varmış . Hepsini tek tek bulmak çok zor olacak . Kiralar da çok pahalı . İstanbul'da kiralık evi internetten bakmak mi manntikli yoksa gelip araştırmak mi ??? Hoc koskoca İstanbul'da arayarak nasıl ev bulunur 🤔🤔🤔

İlçeleri kafama oturtamiyorum bir türlü. Açılan ilceler genelde şunlar oluyor . Esenler ,Esenyurt , Bağcılar , Arnavutköy, Küçükçekmece, Büyükçekmece , Sultangazi , Avcılar , Gaziosmanpaşa , Bahçelievler..
Hepsi birbirinden güzide ilçeler . İstanbul'da artık bodrum kat ve şehrin dışında dahi kiralar uçuk o yüzden okula göre tercih yapın derim . Okula yakın muhitti tercih edersiniz. Zaten okulların çoğu niteliksiz yani yakın çevredeki halkın çocukları olacak. Gop'ta da diğerlerine göre daha rahat çalışılabilecek okullar var Bahçelievler ve B. ,K. Çekmece'de de . Bence okullar tercihe açıldığında okulu baz alın yoksa yukarıda da iyi diye belirtilmiş ama Tuzla ve Çekmece'nin pek bir farkı yok ikisi de şehrin neredeyse sonu Çekmece 'ye en azından belirli bir yere kadar metrobüs var.

Teşekkür ederim. Gaziosmanpaşa için de sanırım yaşanması zor mahalleler varmış . Hepsini tek tek bulmak çok zor olacak . Kiralar da çok pahalı . İstanbul'da kiralık evi internetten bakmak mi manntikli yoksa gelip araştırmak mi ??? Hoc koskoca İstanbul'da arayarak nasıl ev bulunur 🤔🤔🤔
Genelde basık bir ilçe. Her mahallesi basık. Kendi oturduğumuz yer dışında diğer semtlerine hakim değilim, ama öneri olarak Gaziosmanpaşadaki t4 tramvay hattını baz alabilirsiniz.
Kiralık konusunda okuldan bir öğretmen arkadaşım için aylarca uygun kiralık yeri internetten de manuel olarak arayarak da bulamadık. Bir tık daha uygun bir yaşam alanı olarak uygulama otellerine bakabilirsiniz. Belki önünüzü görene kadar barınma ihtiyacını karşılar.

En iyisi okullar açılınca okulları tek tek incelemek, şimdi ne desek hepsi havada kalır. Çünkü her ilçenin her mahallesi de aynı değil. Okulum durumuna göre(ulaşım gibi özellikle) seçim yapıp yaşam alanınızı belirlersiniz. Ben Bahçelievler’de oturuyorum, ama Bağcılar’da çalışıyorum 10 yıldır. İki bölge okulları için de yardımcı olabilirim isterseniz.

İlk atamalar zaten öyle çok da iyi yerlere çıkmaz genelde, çünkü ilk atamadan önce il içi, il dışı, mazeret atamaları yapıldıktan sonra açıkta kalan yerler olur. Ama bu saydığınız yerlerim hepsi de kötü yaşanmaz, meslek yapışmaz dersek haksızlık yapmış oluruz.

Ama şu gerçek maalesef barınma ciddi bir sorun artık İstanbul’da, bunu göz önüne alın. Apartlarda, yurtlarda kalan çok öğretmene rastlıyorum son zamanlarda.

Avcılar İstanbul'un parlayan yıldızı deniyordu bi zamanlar. Şimdi kıçımızı başımızı fotoğraflattırmadan merkezde yürümek imkansıza yakın. Deprem bölgesi olduğu ve evler de genelde eski olduğu için Esenyurt'tan sonra fiyatları uygun olduğu için yığılmalar buradan başladı denebilir.

Metrobüse yakın olursa hem okulunuz hem eviniz, çok sorun olmaz. Zaten İstanbul'da yaşadığınızda zaman algınız ona göre şekillenecek. Bana göre şehir içi 2 saat yol çok normal mesela çünkü İstanbul'da doğdum büyüdüm. Siz de zamanla yola alışırsınız.

Kiralar her yerde uçuk maalesef. Okulunuz belli olsun o zaman semt vs önerisi olur buradan, şimdi çok geniş bi aralık bıraktınız bize :)

Hayırlı olsun 🌟

İlk tercihim büyük çekmece olurdu. Sonra Bahçelievler ama merkez . Bahçelievler merkez güzel ama kiralar uçuk. Yeni Bosna ya da Şirinevler’de Bahçelievler’e bağlı ama arada bariz fark var

Back