arkadaşlar ben Mletem hastanesi'nde ilk doğumumu yapmıştım ve memnun kalmıştım. Kontrollere de oraya gitmeye devam ediyordum fakat evime çok uzak olduğundan bir de yeni açılan ve kadın doğumda iyi olduğu söylenen Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'ne gideyim dedim, ki demez olaydım !!!!!!
Hastaneyi karalamak istemem, gayet büyük, son teknoloji aletler, randevu sistemi güzel işliyor fakatttt oradaki (özellikle isim veriyorum ki aynı şey bir başkasının başına gelmesin) ALEV AYDIN isimli doktor olduğu söylenen bayana aman bu niyetle gitmeyin.
Saat 15.15 de randevum var, ben ortalama 15.35 gibi girdim ve bu iyi bir şey. İçeriye üç hasta alınıyor, sırası gelen arka kısıma geçiyor. Ön kısımda beklerken, hamileliğini yeni öğrenmiş, ilk kez muayene olmuş bayan heyecanla soruyor: "Doktor hanım üzerine giy git dediniz ama bir şey söylemediniz, bebeği gördünüz mü..." demeye kalmadan azarla "bu hafta da ne söyleyeyim sana bebek var işte, kalp atışı da var, oraya yazdım git tahlil falan ver!!!" dedi! Sonuç göstermeye gelen başka bir bayan; "içtiğim vitamin mide bulantısı yapıyor, dünkü doktor başka bir vitamin yazacaktı" diyor. Artık ilaç yazmak için yerinden kalkması lazım ondan mıdır bilinmez. "Miden bulanıyorsa vitamin içme, çıkabilirsin" diyor. Bundan ders çıkarmayan ben, kontrol olmak için sıram gelince içeri kısma geçtim. Tam karnıma jeli sıktı ve ultrasonda bakarken birden telefonu çaldı ve bir elinde ultrason cihazı bir elinde telefon konuşmaya başladı. 5 dk. geçti, 10 dk. geçti, 20 dk. geçti, evet yarım saat konuştu. Ne konuştuğunu da söyleyeceğim bekleyin! bu arada ben yanında, üç kişi içeri kısımda, onlarcası da dışarı da bekliyor. Yarım saatlik mesai böyle harcanıyor!! Telefon konuşması bitince ne yaptığının farkında olmadan bir daha jel sıktı, sonra vazgeçti ve "kalkabilirsin bitti" dedi!! NE??!! O anlık şoktan mı, edepten mi, saflıktan mı bilmem patlamadım!! Ama keşke insanlık adına bir kaç laf söyleseydim!
Oradaki hiç bir insan onca saat orada sebepsiz beklemeye, bebeğini o doktora göstermeye gelmiyor. İnsanlar bebeklerinin durumunu merak ediyor.
Artık yeni mezun olduğundan beklediğini mi bulamadı, telefon konuşmalarındaki gibi herkesi aşağılayabileceğini mi düşünüyor, kendi ve diğer insanlar diye bir ayrım mı yapıyor bilinmez!!
Oradaki hastaların duasını da alabilir bedduasını da, bir düşünelim kaçının duasını almıştır acaba?! Benim diyeceğim; Allah da böyle insanların her işini zorlaştırsın!