Kontakt Lens İstanbul`da Tanita Tikaram Lens

Gozdems

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2010
1.352
10
Merhaba kızlar, İstanbulda yaşıyorum. Tanita Tikaram Lens almak istiyorum. Netten alışveriş yapmak istemiyorum. Bir kaç optiğe gittim, çoğu Tanita Tikaram`ın adını bile duymamış. İstanbul`da Tanita Tikaram satan bildiğiniz bir yer var mı acaba?

Merhaba kızlar, İstanbulda yaşıyorum. Tanita Tikaram Lens almak istiyorum. Netten alışveriş yapmak istemiyorum. Bir kaç optiğe gittim, çoğu Tanita Tikaram`ın adını bile duymamış. İstanbul`da Tanita Tikaram satan bildiğiniz bir yer var mı acaba?

Selam Gozdems,

Bildiğim bir yer var. Özelden tarif edebilirim dilersen.
Fakat ilk defa kullanmayı düşünüyorsan, aylık lenslerle deneme yapmanı tavsiye ederim öncelikle. Maddiyat, gözünde duruşu, sağlık ve renk açısından bu aylık denemeler önemli. Benim bulduğum yerde çiftini 200 TL'ye indirmişlerdi yıllık kullanım için. Aklında bulunsun :KK66: O lensleri almadım fakat tester lensleri ile deneme yapıp bilgi sahibi oldum. Test etmek de +20 TL aklında bulunsun :KK66:
Çünkü benim gözlerim çok ama çok zordur, her lens durmuyor geneli kayma batma yapıyor. Bu açıdan Tanita çok rahat oldu. Tabi bu durum şahsıma, göz yapıma özel bir durum. Renklere gelince doğal durmuyorlar. Gri arıyorsan, piyasadaki en açık gri diyebilirim. Diğer renkleri de hoş durmadı.
Rahat durduğu için tanitaya kafayı takmıştım netten almayı düşündüm.. rakamlar uçuk çıkınca eee renk de tam tatmin etmeyince, bi de alt tarafı lens onun yerine bi çift ayakkabı alırım daha iyi diye düşününce, Fresh Look misty grey aldım, aylık. Çok hafif kayma yapıyor bazen, görüş açıma gelip buğu yapıyor arada o kadar. Hevesimi almış oldum yani :)

NOT. gözlerim açık kahve, elamsı hareler var etrafında.

Canim, Tanita Tikaram´in reklamini yaptigi lens serisi SOLEKO firmasina ait. Iki serisi var onlarin: 1. Queen´s Solitaire, 2. Queen´s Solitaire Multifocal.
Google resim bölümünde arama yapip bakabilirsin.

Son düzenleme:
canım İstanbul'da kaldığım sırada lensimi kaybetmiştim, Cevahir Alışveriş Merkezi'ndeki optiklere sormuştum. eğer alacağın lensin rengi belliyse avm'deki optikler 2günde falan getiriyor, ellerinde hazır olmasa da.

Gozdems selam canım, yeni üyeler özelden mesaj atamıyormuş şimdi farkettim :KK66:
Mesajı buraya yapıştırıyorum, sevgiler.
Selam canım, adresi açık olarak bilmiyorum. Bağdat caddesinde dolaşırken optikçilere uğruyodum lenslere bakmak için. Onlar yönlendirmişti. Fakat tarif edeyim, caddeyi biliyorsan rahatlıkla bulacağından eminim...
marks and spencer olduğu ışıklara geliyosun. marks and spencer, burger king'in olduğu hizanın yani yolun karşısına geç o ışıklardan. ileride nezih kitap evi var. kitap evinin olduğu apatmanda, soldan girişi var. ismini hatırlamıyorum tam olarak. göz sağlık merkezi gibi birşeydi. apartmana varınca sorun olmaz çıkartırsın bence

Canim, Tanita Tikaram´in reklamini yaptigi lens serisi SOLEKO firmasina ait. Iki serisi var onlarin: 1. Queen´s Solitaire, 2. Queen´s Solitaire Multifocal.
Google resim bölümünde arama yapip bakabilirsin.

:) VSY markasına ait, sen hangi arama motorunu kullanıyosun :KK66:

:) VSY markasına ait, sen hangi arama motorunu kullanıyosun :KK66:

Cicim senin oldugun yerde, semtte, ilde, ilcede o marka adinda satiyorlardir, belkide cakmadir, cin malidir aldiklarin ama AVRUPA GENELINDE SOLEKO FIRMASI üretiyor diye bilinir o lensleri ve o isim altinda (kutusunda soleko yazmasi dahil, tanita tikaram resmi ile)satiliyor her lenscide!! Yurt disindanim!! Burda cakma satanlara kanunlar tokat cakar!! :)

Ayrica kendimde kullaniyorum 12 yildir güzelim, kullandigim lensin birakta herseyini bileyim. Arama motoruyla sanirim senin aran iyi. :)

Cicim senin oldugun yerde, semtte, ilde, ilcede o marka adinda satiyorlardir, belkide cakmadir, cin malidir aldiklarin ama AVRUPA GENELINDE SOLEKO FIRMASI üretiyor diye bilinir o lensleri ve o isim altinda (kutusunda soleko yazmasi dahil, tanita tikaram resmi ile)satiliyor her lenscide!! Yurt disindanim!! Burda cakma satanlara kanunlar tokat cakar!! :)

Ayrica kendimde kullaniyorum 12 yildir güzelim, kullandigim lensin birakta herseyini bileyim. Arama motoruyla sanirim senin aran iyi. :)

tanita tikaram lens yazdığında VSY markasının bir ürünü olarak çıkar. başka bir şey çıktığını görmedim sayfalarca...VSY'nin çakma lens üretebileceğini düşünmüyorum.
VSY - Tanita Tikaram
yurtdışında avrupada değilim, mağazalardan bakılmayacığına göre, söylediğin gibi tt yi soleko'nun ürettiğine dair kurumsal dökuman, içerik paylaşabilirsen netlik kazanabilir..

Tanita Tikaram lensler Türkiye'de VSY firması tarafından üretiliyor kızlar yurtdışında nedir bende bilmiyorum.

kızlar bende bikaç optikçiye sordum ama hiçbiri duymamış bile bendee 2 gün önce lensal.dan 138 tl ye tanitalarımı aldım gayette memnunum çok doğallar rainbow giallolarımıda yeni almıştım ama tanitaları kullanıyorum:)

şuan rainbow elite line yeşil kullanıyorum, tanita tikaram sarı almayı düşünüyorum..optikçilerde hiç rstlamadım sanırım bende netten alacağım...

@ boho

"Kurumsal döküman" getirecekmisim :). Isim gücüm yokta, bi forumda hanimefendinin birine kurumsal döküman getirecekmisim. :)

Sana vsy bilmem neden diyorlarsa, tamam sen öyle bil. Ben 1000000% eminim Soleko - Tanita Tikaram!
Uzatmaya gerek yok, konu gitgide komiklesiyor ikimiz tarafindanda...

Salı günü rainbow lensleri türkiyeye getiren Tech Lens firmasına gittim lensimle ilgili bir sorunu halletmek için. Sağolsunlar inanılmaz ilgili ve sevecen insanların çalıştığı son derece ciddi ve bir o kadarda müşteri memnuniyeti esas alınarak çalışan bir firma sorunumu hemen hallettiler. Oradaki yetkili hanımefendi soleko lenslerin rainbowlarla aynı olduğunu söyledi hatta bir kaç tanesinin rengini bizzat görme şansım oldu. Tanitalara takmış durumdayım bir internet sitesinde çapı 14.50 olarak belirtilmiş ama vsy firmasının sitesinde ürünler bölümünde 14.00mm olarak belirtilmiş. Vsy firmasına 2 kez mail attım telefon numaramı da yazdım ama kaç gün oldu ilgilenip geri dönen yok. Tanita kullanan arkadaşlardan rica ediyorum bu lenslerin çapı nedir. 14.00mm benim gözümde rahat olmuyor. sipariş vericem bilgi alamadığım için sipariş veremiyorum yardımlarını bekliyorum teşekkürler.

arkadşım diğer konu altınada yazdım ama içim rahat etmedi taniitann çapı 14.00!!!

Nehircim sağol arkadaşım forumda bir kaç konu başlığı altında sormuştum biri vermezse biri cevap veir diye sağolsun bir arkadaş daha cevap vermiş 14.0mm çap çok fena hayal kırıklığına uğradım. Minimum 14.20mm ile rahat ediyorum. Firma 0.2mmlik bi farkın gözümü etkilemeyeceğini söylesede denediğim 14 çaptaki lenslerle pek rahat edememiştim. En iyisi doktoruma danışmak ondan sonra lense karar vermek olacak. Bu arada alternatif düşünüyorum. Soloticalar harika arzu hanım ice önerdi cor yada nc. Ama oda çok riski bi renk bazılarında yeşilimsi ve donuk duruyor bazılarında muhteşem. Denemeden lens almak çooooook zor. Tekrar teşekkür ederim canım. Herşey gönlünce olsun. Çok mutlu ol :KK34:

önemli deği canım gerçekten yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:KK9:bende çünkü baya bi sorun yaşadım bu lens konusunda herkese yardımcı olmak isterim bidiğim kadarıyla benide tanitalar rahatsız etti biliyomusun gözümde ya allerji oldu yada alışmadığıı için mii bi gözüm kızardı bayaa solotica çok doğal diğerlerine göre birde youtube da istemediğin kadar video var onlardan en azından fikir sahibi olabilirsin rainbowla tanitanın inan hiç farkı yok ama soloticada mavi tonları daha başarılı galiba...
evet denemeden almak maalesef çok şanssızlık..güzel dileğin içinde ayrıcaa çoook saol:)

önemli deği canım gerçekten yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:KK9:bende çünkü baya bi sorun yaşadım bu lens konusunda herkese yardımcı olmak isterim bidiğim kadarıyla benide tanitalar rahatsız etti biliyomusun gözümde ya allerji oldu yada alışmadığıı için mii bi gözüm kızardı bayaa solotica çok doğal diğerlerine göre birde youtube da istemediğin kadar video var onlardan en azından fikir sahibi olabilirsin rainbowla tanitanın inan hiç farkı yok ama soloticada mavi tonları daha başarılı galiba...
evet denemeden almak maalesef çok şanssızlık..güzel dileğin içinde ayrıcaa çoook saol:)

Tatlım sen gözünün çapını ölçtürmüşmüydün lens alırken? Ben ölçtürdüm ama doktor bana gözünün çapı şu demedi sadece ben renkli istediğim için bana rainbow fantasy önerdi o da 14.20. Ben önümüzdeki günlerde gidip bi çapımı öğrenicem. Gerçi soloticalarda çap sorun olmayacak ama renk konusunda karar veremiyorum. icelar sanki böyle buz mavisi gibi duruyor bazılarında, ama bazılarında yeşilimsi mat bi renk duruyor. Cor olanlar daha açık duruyor ama haresi yok. Nc lar sanki daha koyu duruyor. En sonunda bırakıcam bu işleri kahverengi gözlerle bakıcam dünyaya :p

@ boho

"Kurumsal döküman" getirecekmisim :). Isim gücüm yokta, bi forumda hanimefendinin birine kurumsal döküman getirecekmisim. :)

Sana vsy bilmem neden diyorlarsa, tamam sen öyle bil. Ben 1000000% eminim Soleko - Tanita Tikaram!
Uzatmaya gerek yok, konu gitgide komiklesiyor ikimiz tarafindanda...

"paylaşabilirsen" demiştim aksi halde özelden gönder derdim... bu forumda amaç herkesin bilgilenmesi, bir takım bilgileri paylaşması, yeni şeyler öğrenebilmesi.
tüm google aramalarında VSY sitesinde TT'nin bahsi geçiyor. bu kurumsal bir bilgi, döküman, kanıt vs..
"bu ürünü bu marka değil şu marka üretiyor" şeklinde kişisel bir deneyim paylaştın. yurtdışındasın. amaç bu lensi kullanmak, satın almak isteyen arkadaşlara yardımcı olmak.
öğrenmemiz gereken başka şeylerin de paylaşılması hoş olur.
senin ben böyle biliyorum, yıllardır kullanıyorum demenin arkadaşlara hiç bir yardımı olmayacak.
kendine saldırılmış gibi cevaplar yazıyorsun.. kişisel algılamalar yapmış olman büyük talihsizlik..

Merhabalar,

bu tester lensleri istanbul anadolu yakasında nerede bulabiliriz bir de bunların numaralıları oluyor mu?

teşekkürler...

Merhabalar,

bu tester lensleri istanbul anadolu yakasında nerede bulabiliriz bir de bunların numaralıları oluyor mu?

teşekkürler...

Selam,
Gözün numaralıysa dgöz hast.ne gidebilirsin orda kontrolden sonra lens biriminde deneme de var (renkli de). Benim gözüm numarasız fakat her renkli lens olmuyo ondan araştırmıştım. D.gözde de imkan varmış. Gittim, ırım kırım sordular aşağıya indim lens merkezine. Nerdeyse eliyse lensleri saklıyodu kadın, bütün markalar var dedi ordaki dolap bomboştu nerdeyse.. acelem var çıkıcam modundaydı hep. Amacımı doktora anlatmıştım oysa ki marka bakıp uygun ona göre bi kerede alcam diye. Bu lensçi kadın resmen satış derdindeydi ve markaları sakladı eliyle dolaba bi anda falan kaldırdı :)
Ben de alcak gibi davrandım sırf gözüme uygun olan markanın adını göriyim diye, masasına geçtik sonunda çıkardı ve gördüm markayı.. sonra ayyy kartımı evde unutmuştum alamıcam şimdi, neyse markayı bilmem iyi oldu dedim ve tüydüm ordan hehee :)

İlk gittiğim yerde bağdat cad. bi yer. boyneri düz devam et bi tane kafe var (yaya yoluna hafif yukarda kalan) onun yanında bir giriş var apt. merdivenden aşağıya yürüyosun sanırım 2. veya 3. kat. bi göz merkezi adını hatırlamıyorum. orası rahat iyi bi yer, en iyi ordan bakarsın denemeler (dilediğin kadar) +20TL onu da söyliyim

X