İstanbul Çapa Tıp Fakültesinde Doğum Yapan Var mı?

ArbutusUnedo

Guru
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2011
1.128
957
333
Merhaba,

Çapa Tıp Fakültesinde doğum yapan var mı aramızda? Veya yapmayı düşünen? Ben öğretim üyesi muayenesiyle ile Çapa'da muayene oluyorum, hocamdan çok memnunum ama doğum mesai saatleri dışına denk gelirse kendisi doğumda bulunamıyormuş. Bunun dışında tam teşekküllü olduğu için güvenilirliği yüksek ama yine de insanın içi rahat etmiyor. Doğumhanesi, odaları nasıldır, refakatçi kalabiliyor mu birebir yaşamış veya tanıdığı yaşamış olan var mı?

Canim sorularina cevap vremeyecegim ama bende capada kontrollerim icin mesai disi muayene eden doktor ariyorum. Doktorunun adi nedir acaba ve tavsiye eder misin?

Canim sorularina cevap vremeyecegim ama bende capada kontrollerim icin mesai disi muayene eden doktor ariyorum. Doktorunun adi nedir acaba ve tavsiye eder misin?
Mesajını yeni gordum kusura bakma, prof. Dr. Önay Yalçın'a gidiyorum ben gebeliğimin başından beri. Kendisi univ. Bölüm baskanı. Kesinlikle tavsiye ederim ama bu biraz da ne istediğine bağlı. Bu hoca cok konusmaz, ama sordugun sorulara cok guzel cevap verir. Pimpirik değil hic, rahattır ama cok tecrubelidir gerekliyi gereksizi iyi ayırt eder. Surekli kafa karıştırmaz, o da olabilir bu da olabilir seklinde yaklasmaz nettir. Ben cok memnunum kendisinden, gecen erken dogum riskiyle hastaneye yatırdı beni ve tam tesekkullu bir muamele gormemi sagladı.

Kendi sorularıma az da olsa yanıt buldum paylasmak istiyorum. Erken dogum riskiyle Capada bir gece kaldım, prof. Doktorum tum mudaheleleri yonlendirdi ve tam tesekkullu bir tedavi gordum. Capa gercekten de riskli gebeliklerin takip edilebilecegi guvenilir bir yermiş, oZelden kac tane kadını "capaya git biz bisey yapamayız" diye yonlendirmisler.

Bina cok köhne, dogumdan sonra kalınacak odalar 5-2-1 kisilik. Tek kisilik harici odalara erkek giremiyor ama bayan refakatçi alınıyor. Odalar eski ve boyaları dokuluyor ama bence yeterli, yataklar fln temizdi gayet. Yani suslu puslu bal dok yala bir odadansa guvenilir bir dogum ve tedavi olacagının guveni daha agır bastı bende. Hemsire ve doktorlar cogunlukla guleryuzlu, ilgili ve sıkı sıkı seni kontrol ediyorlar.

Insallah dogumumu burada yapmaya karar verdim.

Cok tesekkur ederim canim. Daha once capadan doc. Dr funda gungor ugurlucan hem laparoskopi hemde histereskopi yapmisti bana ozellikle histereskopi cok basit bir islem olmasina ragmen sonrasinda ben cok sorun yasamistim.doktorumu degistirmek istedim. Onay ve halil hoca arasinda arastirma yapiyordum. Verdigin bilgiler son derece onemli benim icin cok tesekkur ederim. Dilerim saglikla kucagina alirsin bebisini.

Amin sen de inşallah :)

Canim birkac sey daha sorabilir miyim? Ben randevu aldim onay hocadan. İkili testbtarihime denk gelmis oluyor o bu testleri yapiyor mu? Birde her muayene icin ayrica ucret yatirilacak degil mi?
Tabii ki ne demek. Her türlü testi yapıyor üniversite bünyesinde ücretsiz. Ben ikili test yaptırdım, tüm kan ve idrar testlerimi yaptırdım, detaylı ultrasona girdim. Bunlar için Önay hoca rapor yazarak seni ilgili bölümlere gönderiyor, oralarda testlerin yapılıyor.

Sen gidince kaydını yaptırıp muayene ücreti yatıracaksın seni muayene edecek, sonra seni ikili test yapılan bölüme gönderecek. Tarih uygunsa o bölüm sana gebelik haftana uyan bir randevu verecek (aynı gün olmaz sanıyorum) ve o tarihte ikili teste gideceksin. Sonucu çıkınca da Önay hocaya gidip göstereceksin. (Sonuç gösterirken poliklinikte bekliyorsun hastalar bitince müsait olunca seni alıyor) Sonuç göstermek için gittiğinde ayrıca para ödemiyorsun, rutin kontrollerin için para yatırıyorsun. Yanında asisanı var onunla bu konuları detaylıca görüşebilirsin gittiğinde.

Cok tesekkur edrim canim tekrar. Kafam rahatladi sayende surekli dusunup durdugum bir konuydu. Dogum icinde tqvsiyelerini bekliyorum burda bi kardesin oldugunu unutma Allah kolaylik versin

ArbutusUnedo, verdiğin değerli bilgiler için çok sağol. Umarım senin ve bebeğinin sağlığı iyidir. Benim takibimi de Önay Yalçın yapıyor. Kendisinden ve hastaneden gayet memnunum. Takip süreciyle ilgili içim rahat ancak senin de ilk mesajında yazdığın gibi doğum ve sonrasıyla ilgili kafama takılan sorular var. Hocanın hiçbir durumda doğum aşamasında devreye girmediğini sanıyordum ben. Ancak senin mesajlarından anladığım, mesai saatlerine denk gelirse doğumda bulunabiliyor ya da senin durumunda olduğu gibi yönlendirme yapıyor. Doğru mu anladım acaba? Hocanın olmaması durumunda uzman doktorlar mı ilgileniyor peki? Bir de tek kişilik odalar hakkında bir bilgin var mı? İsteğe mi bağlı yoksa ancak şansa denk gelirse mi özel odada kalabiliyorsun? Sonra banyo imkanı var mıdır? Cerrahpaşa'da bazı bölümlerin özel odalarında banyo vardı. Bu arada geceliği 100 lira civarında diye biliyorum ama belki sendeki bilgiler daha günceldir.

Honey_86
O oaysenur

Çapada dogumum gerceklesti 10 gün önce, 40. Haftada nst sonuclarının aniden kötülemesi sebebiyle zorunlu sezeryana alındım. Özel hastane olsa punduna getirip para icin sezeryana aldılar derdim ama çapaya güveniyorum, durumum gercekten acil olmasa yapmazlardı.

Kontrole gitmistim hazırlıksız, dogurup geldim:)

Daha önce dediğim gibi ben konfor degil uzmanlık ve tam tesekkül aradım. Iyı ki burayı tercih etmişim.

Son haftaya kadar kontrollerimi önay hoca yaptı. Mesai haricinde gidince takibi uzmanlar yapıyor ve önay hocayla haberleşip karar veriyorlar. Son kontrolde önay hocayı göremeden beni dogumhaneye aldılar nst kötü diye. Sonuçları hep hocayla paylastılar hocanın yorumuna göre işlem yaptılar. En son dogumhanedeki uzmanlar sezeryana alcaz seni acil dediler, hocamla görüşmeden ikna olmam dedim. Hoca baska hastalara bakıyordu o sırada ama bırakıp yanıma geldi doğumhaneye ve bana durumu anlattı. İkna oldum. Acilen kosa kosa ameliyathaneye aldılar ailemle gorusmeme bile vakit olmadı. Ama onlara haber gitmiş, dogar doğmaz bebişi de göstermişler eşime ve anneme.

Dikişlerim estetik dikiş, ameliyat gayet başarılı. Aniden oldugu için tek kişilik oda yokmuş 6 kişilik odaya koydular beni. O da fena olmadı herkes birbirine yardımcı oldu odada. Refakatci için zor, sadece sandalye var. Yani koşullar iyi degildi ama vizite gelen uzmanlar, asistanlar, hemşireler, çocuk doktorlaı ve hemşireleri çok iyiydi. Emzirme egitimi verdiler kac kere yardımcı oldular.

Ameliyat agır gecmesine ragmen memnun kaldım hastaneden. Cebimizden tek kuruş çıkmadı üstelik.

Özel oda şansa baglı, yer varsa oluyor. Ben bi kere kaldım gözetim için. Gecelik 90 tl ve icinde tuvalet ile duşakabini vardı. Doğumda bulamadık ama zaten ameliyat o kadar ağrılı oldu ki gözüm özel oda duş banyo aramadı bile :)

Canim hayirli olsun allah anali babali buyutsun bahti guzel olsun yavrunun. Bn cok sanssizim onay hoca emekli oluyor ve funda gungor ugurlucana gittim muayeneye ama kendisi o kadar kaprisliki beni pisman etti. Neymis efendim onay hoca emekli olmasa ona gelmezmisim falan moralimi bozdu muayeneyide nasil yapti bir dakika icinde sok oldum hicbirsey soramadim. Gidebilecegim birde halil hoca var ama hastane degistirmek zorunda kalacagim sanirim

Evet son gunleri hocanın bu aralar hastanede. Talihsizlik olmuş Funda hanımı hiç tanımıyorum ama kuzenim ona muayene olmaya basladı, fena degil diyor ama uzaktan bana pek guleryuzlu gelmedi. Halil hocayı da cok metheden var, ben bayan tercih ettiğim icin Halil hocayı hiç düşünmedim. Tercih edersen ona da cok iyi diyorlar.

Merhaba bende yeni hamilelerdenim ve ilk olucak bu yuzden biraz tecrubesizim arastirma yapiyoru m bi sorum olucakti
Bende capaya gidiyorum simdilik infertilite bolumdeyim nezaman sonra tavsiye ettiginiz doktorlara gidebilirim yada siz nezama. Gitmeye basladiniz.
Ve muayne ucreti olarak nekadar odediniz capanin randevu sisteminden direk bu doktora randevu alabiliyormuyuz.

Hayırlı olsun bebeğin Allah saglıcakla kucagına almayı nasip etsin :)Ben 5. Haftamdan itibaren çapaya gitmeye başladım, hep öğretim üyesi muayenesine gittim. Yani Önay hoca baştan sona kadar gebeliğimi takip etti. Ama emekli oluyor ve yeni gebe kabul etmiyor. Funda veya Halil hoca var tercih edebilecegin. Online randevu alınıyor www. itf.edu.tr den tc kimlik ve diger bilgileri girip mesai dışı randevuyu tıklıyorsun orda bölümler ve hocalar çıkıyor zaten.

Amin amiiim cumlemizin, evet emeklilik durumunu size msaj yazdiktan sonra diger yorumlarda sonradan gordum tavsiye ettigin digerlerine gidebilirim bende cok cok tesekkurler bilgi verdigin icin :)

Iyi aksamlar canim dr secimini yaptinmi? Bende bugun ilk defa gittim kayit actirdim ama hoca muayenesi nasil oluyor nasil yapabiliyoruz?

Allah anali babali büyütsün canım
Benide ozel dr um capaya yonlendirdi kendisi tanidikti... Pihtilasmadan dolayi dogumum riskli belki igne baslanilacak onemli olan senin ve bebeginin sagligi dedi..
Dun gittim normal randevu alip gebe polk. Den.. Sizin yazilari okuduktan sonra halil hocadan randevu aldim. Yerleri nerde hocalarin nasil gidicem bilmiyorum anlatirmisiniz lutfen?
Çok korkuyorum 2 ayin kaldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…