• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İstanbul Atatürk Havaalanında Büyük Patlama

Babamla konuştuk az evvel . Kendisi havaalanında çalışırken (baskomiser) canlı bombà düzenegi kaç kez cihazdn geçti tatbikat sırasında dedi. Adam kulaklık sandım kabloları vs algilayamiyormus şekli. Suphelenmiyormus.Bu olayda sanırım girişte olmuş, denememis cihazı geçmeyi ama denese imkansız değil yani . Yani yaşıyorsak sansliyiz mi diyelim ne diyelim bu ülkede.
Artık ecelimizle değil terör yüzünden ölme ihtimalimiz daha yüksek.
Ne desek boş asıl konuşması gerekenler böyle koltuklarında susarken.

https://eksisozluk.com/entry/61426008
Orada bulunan ve olaylara çok yakın olan biri yazmis.
Dünyadaki cehennem tasviri resmen. Kabus diyeceğim az kalır, cehennem ya :(
Kafamda canlandı, ben olsam olduğum yerde donar kalır...
Yerde yatan insanlar diyor ya Adamın sığınmayı düşündüğü yerde patlama olmuş resmen. Bizler yazıyoruz ya şansa yaşıyoruz diye, yok yok esas bunu yazan şansa yaşıyor. Bir anlık karar değişikliği ya, bir anlık! Hayat ne zaman bu kadar ucuzladı? Allah kahretsin ya! Kahretsin! Kilometrelerce uzaktayken dehşetten payımı alırken, bunun sorumluları hiç mi bir şey hissetmiyor? Ya da destekleyenler? Siz nesiniz ya? Ortalama insan ömrü 60 yıl bu ülkede, hepimiz zaten ölüp gideceğiz, neyin hırsı, neyin psikopatlığı bu ya? Kimin ne hakkı var o insanlara bu cehennemi yaşatmaya?
Dünya iyi bir yer değildi biliyordum ama bu kadar kokuşmuş bir pislik yumağı olduğunu bilmiyordum.

Tekrar hayal ettim, tek olsan neyse, ya yanında çocuk olsa, ailen olsa... Aman Tanrım! Onları bir arada ve sağ tutmak zorundasın. Her yerde siren sesleri, ölüler, yaralılar... Şok oluyorum şu anda.
Belki de o valizini alıp, eve geçip sahur yapacaktı, patlama olmasaydı. Ama artık yok.
Lanet olsun ya :(

Biz bu kafayla daha çok can veririz. Soma gibi bir facia atlattı da bu ülke ardına dönüp bakmadı ne oldu diye. Hala adamlar gayet güzel izin alıp hala işletebiliyor onca insanın canı kimin umrunda bu kaos ortamından beslenen kan emicilere Allah fırsat vermesin !! Islah etsin etmiyecekse belalarını versn ne denir ki.!

Çok üzücü ve kaygı verici olaylar yaşanıyor
İlk önce asker polisler öldürülmeye başlandı sonra şehirler yakılıp yıkıldı sivil halk öldürüldü kilis suriyeden bombalandı canlı bombalar patladı ankarada turkiye tarihinin en büyük canlı bomba katliyamı yaşandı ve işin acı tarafı bazı kesimler bu katliyamları taktir etti kınayanlar zamanla alıştırıldı
duble yollar köprülere rağmen artık halk olarak endişelenebilirmiyiz

Dünyadaki cehennem tasviri resmen. Kabus diyeceğim az kalır, cehennem ya :KK43:
Kafamda canlandı, ben olsam olduğum yerde donar kalır...
Yerde yatan insanlar diyor ya Adamın sığınmayı düşündüğü yerde patlama olmuş resmen. Bizler yazıyoruz ya şansa yaşıyoruz diye, yok yok esas bunu yazan şansa yaşıyor. Bir anlık karar değişikliği ya, bir anlık! Hayat ne zaman bu kadar ucuzladı? Allah kahretsin ya! Kahretsin! Kilometrelerce uzaktayken dehşetten payımı alırken, bunun sorumluları hiç mi bir şey hissetmiyor? Ya da destekleyenler? Siz nesiniz ya? Ortalama insan ömrü 60 yıl bu ülkede, hepimiz zaten ölüp gideceğiz, neyin hırsı, neyin psikopatlığı bu ya? Kimin ne hakkı var o insanlara bu cehennemi yaşatmaya?
Dünya iyi bir yer değildi biliyordum ama bu kadar kokuşmuş bir pislik yumağı olduğunu bilmiyordum.

Tekrar hayal ettim, tek olsan neyse, ya yanında çocuk olsa, ailen olsa... Aman Tanrım! Onları bir arada ve sağ tutmak zorundasın. Her yerde siren sesleri, ölüler, yaralılar... Şok oluyorum şu anda.
Belki de o valizini alıp, eve geçip sahur yapacaktı, patlama olmasaydı. Ama artık yok.
Lanet olsun ya :KK43:

Söylediklerinin aynısı kafamdan geçip duruyor. Ben olsaydim ne yapardim diye. Bu gece uçağımız vardi, ya keyfi olarak daha erkene alsaydik. Annem, babam, kardeslerim, hangi birine bakardım. Ben hayal ederken nefesim kesiliyor, başkaları bunu yaşadı, yüzlerce insan bu kadar korkunç bir şeyi yaşadı.

Patlamanın 2 tanesi kontrol noktalarında 1 tanesi de otoparkta. Otoparkta olan patlama kuvvetli muhtemel dikkati dağıtmak için patlatıldı.

Kazen yine de hele de yaz sezonu turist kafilelerinin geleceği dönemde, üstelik bayram tatili de yaklaşmışken daha sıkı önlemler alınmalı belli noktalarda.
Havalimanları, otobüs terminalleri insan trafiğinin en yoğun olduğu yerler.
Daha dün kardeşim Sabiha Gökçen'den iç hatlara uçtu, bizim evin tepesinden geçer muhabbeti yaparken kör talih kardeşinin bindiği uçağı kaçırırlarsa dedi eşim, yani bizim gibi sade vatandaş bile olabilecek bazı şeyleri dile getirirken devletin hala dikkatsiz davranması ne derece doğrudur.

Çok üzüldüm ve bayram ertesi yine uçağa binecek kardeşim için korkmaya başladım.

Çok üzücü ve kaygı verici olaylar yaşanıyor
İlk önce asker polisler öldürülmeye başlandı sonra şehirler yakılıp yıkıldı sivil halk öldürüldü kilis suriyeden bombalandı canlı bombalar patladı ankarada turkiye tarihinin en büyük canlı bomba katliyamı yaşandı ve işin acı tarafı bazı kesimler bu katliyamları taktir etti kınayanlar zamanla alıştırıldı
duble yollar köprülere rağmen artık halk olarak endişelenebilirmiyiz

Çok doğru gerçekten. Ama o kadar ustaca iş yaptıklarını düşünüyorlarki o kadar insanımız ölümüne rağmen hala bir istifa göremeyiz çünkü bizim yöneticilerimiz maşallah 4 4lük!! Anca lanetlerler kınarlar oldu bitti gitti işte. :KK34::KK34:iğrençler

Kontrol aşamasında diye biliyorum.
Hani çantaları falan xraye bırakıyoruz ya havalimanına girerken. Orası.

Iyide ordaki güvenlik personelin mesela silahlari yok. Baska güvenlik önlemleri yok. Belcikadaki saldiridan sonra tüm kamu alanlarda agir silahlari tasayan askerleri koydular, ki halende varlar. Brüksel havalimanin güvenligi tekrar gözden gecirildi, cesitli seyler denenildi. Isid hücrelerini tek tek bulup, olayin sorumlularini hapis'e attilar. Icisleri bakani istifa etmek istemisti,... Hatta gecenlerde yeni bir hücreyi terör eylemini planlarken yakalimislar.

Ki Belcikada sadece 1 olay oldu ve adamlar tekrarlanmamasi icin herseyi yapiyorlar. Bu Türkiyede kacinci? Hic önlem alinmiyor, mit hicbirseye yaramiyor,.. Bu cidden nasil bir ülke yaa!

Saat 17 ye kadar uçak iniş kalkışı yokmuş.Ölenlere rahmet,yaralılara şifa diliyorum.Türkiye nin bu durumu panik ataklarımı tetikledi:(

Vallahi Allah yardım edecek ama insanlarımız da artık uyanacak ve kendi kendine yardım edecek ! Survavior izlemeyecek, gevşek gevşek " Kemal mal Kılışdar ehe he" demeyecek bu adam ne diyor diye dinleyecek, at gözlüğünü atacak biraz ülkeye bakacak. Boğazımıza kadar bka battık ülkece kımıldayacak yerimiz yok.

Saat 17 ye kadar uçak iniş kalkışı yokmuş.Ölenlere rahmet,yaralılara şifa diliyorum.Türkiye nin bu durumu panik ataklarımı tetikledi:KK43:
sorma ya bende alt üst olmuştum suriye gibi mi olacağız diye korkuyorum rüyamda da görmüştüm korkuyordum nasıl günler bekliyor bizi acaba ? korkuyorum cidden

Söylediklerinin aynısı kafamdan geçip duruyor. Ben olsaydim ne yapardim diye. Bu gece uçağımız vardi, ya keyfi olarak daha erkene alsaydik. Annem, babam, kardeslerim, hangi birine bakardım. Ben hayal ederken nefesim kesiliyor, başkaları bunu yaşadı, yüzlerce insan bu kadar korkunç bir şeyi yaşadı.
Aklım durdu, kelimelerim bitti.
Keyfiyetle verilmiş bir kararın neticesinde buradasın! Keyfiyet ya!
Ne oluyor böyle? Ben anlamıyorum cidden.
Neden? Dış ilişkilerin düzelmesi yüzünden diyor birisi, öteki diyor ki terör örgütü, biri de Amerika'nın oyunu...
Tamam da bundan bu insanlara neydi? Sivil vatandaşla alakası ne bunun? Herhangi bir amaç, çirkin bir çıkar için alakası olmayan 28 kişi neden ölüyor?

Back