- 18 Eylül 2022
- 1.306
- 990
- 35
-
- Konu Sahibi rosmari335
Lütfi kırdar sehir hastanesinde gectigimiz kasım ayından beri yanlış hatırlamıyorsam tüp bebek ünitesi var. Tedavinize isterseniz orada devam edebilirsiniz.
Hatta tüp bebek asamasına gecildiginde herkesin oldugu polikinlik kısmında tedaviniz devam etmiyor ana binada tüp bebek ünitesi var o kısma geciyorsunuz.
Bende orada tüp bebek tedavisi görüyorum. Ve doktorumun hemşirelerin danışmadakilerin bile ilgisinden memnunum her gittigimde adımla hitap edilip nasıl oldugum soruldu bu muameleyi devlet hastanelerinde görmeyeli uzun zaman olmuştu.
Ben Lütfi Kirdar hastahanesinin dibinde oturuyorum tam 2 yıl önce evlendim rahmime baktırmak İçin öylesine o hastanede bir doktora gittim doktor poliplerimin olduğunu alınması gerektirdiğini söyledi fakat tam o esnada Acıbadem kozyatagı şubesine geçti bende peşine Acıbadem kozyatagında gittim poliplerin alınması İçin histeroskopi mi ne öyle bir operasyona girdim meğerse tüplerimde çürümüş ameliyat esnasında tüplerimi de aldılar operasyondan sonra bizim bu doktor Acıbadem den ayrıldıbizde ismini cismini bilmediğimiz Acıbadem kozyatagında Cem fıçıcıoğlu hoca ile görüşmeye devam ettik doktor bey ile ilk transferimde pozıtıfı ı gördük hastane tertemiz hasta sayısı az olduğu İçin ilgi de fazla
Sgk raporuyla ilk tedavim benim 10.499 gibi bi ödeme yaptık. Tam ödeme yapacagımız günden bir gün önce zam gelmiş fiyatlara.Yazdıklarınız biraz aklımı çeldi açıkçası. Peki ne kadar ödeme yaptınız, yapacaksınız?
Sgk raporu ne oluyor bilgi alabilir miyim?Sgk raporuyla ilk tedavim benim 10.499 gibi bi ödeme yaptık. Tam ödeme yapacagımız günden bir gün önce zam gelmiş fiyatlara.
Belirli sartlar var bu sartları tasıyorsanız devlet hastanesinde sgk indirimiyle tedavi olabiliyorsunuz. Lütfi kırdar dısarıya rapor vermiyor illa kendi hastanesinde tedavi istiyor ama zeynep kamil mesela dısarıya rapor veriyor devletten aldıgınız o raporla sgknın gectigi özellerde de indirimle tedavi oluyorsunuz.Sgk raporu ne oluyor bilgi alabilir miyim?
Çok açıklayıcı oldu çok teşekkür ediyorum bilgilendirme içinBelirli sartlar var bu sartları tasıyorsanız devlet hastanesinde sgk indirimiyle tedavi olabiliyorsunuz. Lütfi kırdar dısarıya rapor vermiyor illa kendi hastanesinde tedavi istiyor ama zeynep kamil mesela dısarıya rapor veriyor devletten aldıgınız o raporla sgknın gectigi özellerde de indirimle tedavi oluyorsunuz.
Şartlarda da iki tane iğneli asılama yaptırmış olmak, eşlerden birinin belirli sürelerde sgklı calışıyor olması, üç yıl evlilik sartı bunalr en önemli olan ve aklımda kalanlar. Bir de kadın için yaş sınırı vardı ama tam aklımda degil23- 40 olabilir. Ama egerki erkekte sperm problemi veya kadında amh düşüklüğü varsa asılama sartı aranmadan doktor görüşünden sonra direk tüp bebek kararıda alınabiliyor. İlk tedavide hastane masraflarında da ilaçlarda da hemen hemen yarı yarıya indirim oluyor.
Oran giderek düşüyor ama bu sekilde toplam üç kez tedavi hakkınız oluyor sonrasında sgk destekli olmuyor.
Yani şöyle evrak tamamlama kısmında evraklarınızda eksiklik varsa polikinlik kısmında sizinle ilgileniyorlar erkek veya kadın için farketmiyor. Normal polikinlik ekstra bir özellik beklemeyin.Çok açıklayıcı oldu çok teşekkür ediyorum bilgilendirme içinEşim test yapmadan sürece başlayamıyoruz ve fırsatımız olmadı maalesef. Bir de lütfi kırdarda oda vs de yokmuş bunlar sıkıntı devlette. Sonra sürece başlayacağız biz de.
Son kez rahatsız edeceğim sizi. Peki lütfi kırdar spermiogram testini başka hastaneden olursa da kabul ediyor mu?Yani şöyle evrak tamamlama kısmında evraklarınızda eksiklik varsa polikinlik kısmında sizinle ilgileniyorlar erkek veya kadın için farketmiyor. Normal polikinlik ekstra bir özellik beklemeyin.
Fakat evraklarınızda eksiklik yoksa sizi direk tüp bebek ünitesine yolluyorlar kadın içinde erkek içinde tedavi orada devam ediyor polikinlik kısmı ile bir daha işiniz olmuyor orada erkek için oda da mevcut duş vs de mevcut.
Zaten nere giderseniz gidin erkek için de sperm testi yapmadan tedaviye başlanmıyor.
Bir soru daha ya çok özür dileyerekYani şöyle evrak tamamlama kısmında evraklarınızda eksiklik varsa polikinlik kısmında sizinle ilgileniyorlar erkek veya kadın için farketmiyor. Normal polikinlik ekstra bir özellik beklemeyin.
Fakat evraklarınızda eksiklik yoksa sizi direk tüp bebek ünitesine yolluyorlar kadın içinde erkek içinde tedavi orada devam ediyor polikinlik kısmı ile bir daha işiniz olmuyor orada erkek için oda da mevcut duş vs de mevcut.
Zaten nere giderseniz gidin erkek için de sperm testi yapmadan tedaviye başlanmıyor.
Bu konuda net bir bilgim yok çünkü biz ilk sperm tahlilini lütfi kırdarda vermiştik sizin zaten varmış demişlerdi. Güncelini de tüp bebek ünitesinde aldılar.Son kez rahatsız edeceğim sizi. Peki lütfi kırdar spermiogram testini başka hastaneden olursa da kabul ediyor mu?
Hayır önce infertiliteden randevu alacaksanız onlar zaten devamını size söyleyeceklerdir.Bir soru daha ya çok özür dileyerekyazdıklarınızı beni heyecanlandırdı sanırım lütfi kırdar da başlayacağız. Ben bütün tetkikler yapıldıktan sonra tüm tahlilleri infertiliteye uğramadan tüp bebek merkezine mi götüreceğim? Yoksa infertilite randevusu mu gerekiyor?
Merhabalar, pendik medicalparkta bahsettiginiz doktor sanirim semra esenkaya.. ben suan orda tedavi görüyorum.. 23 eylulde transfer oldum sonuc bekliyorum.. ben tuzlada oturuyorum ve calisiyorum.. size tavsiyem kesinlikle evinize yakin ilgili bi doktor bulmaniz.. hafta da iki defa gittigim oluyor is yerinden surekli izin almak zorunda kaliyorum.. hastane is yerime 20 dakika hemen gidip geliyorum.. cok sira beklemiyorum.. devlet ozel ayirmadim ama calistigim icin saatlerce devlet hastanesinde sira bekleyecek zamanim yok diye ozele gitmek istedim..Ulun uluğ hocadan @garipserceDe bahsetti. Araştırdım ama kötü yorumlar da var ticari baktığı gibi. Özel muayenehane ile tüp bebek merkezi arasındaki fark nedir peki? Avantaj ve dezavantajları konusunda. Sanırım yaş ve evlilik itibariyle(1,5 sene) devletten zaten faydalanamıyorum.
Açıkçası elde avuçta yok ama borç harç uğraşacağız. İstanbul'da yaşamak zaten çok güç biliyorsunuz.
Semra Yalçınkaya isminde bir doktor var. Medikalpark Pendik Hastanesinde. Bize de daha yakın. Hiç duydunuz mu? Yakınlık da önemli bir kriter çünkü iş güç arasında git gel zorlayıcı olacak gibi.
Sürecin zorlayıcılığının farkındayım. İlk amh değerimi öğrendiğimde yaşadığım üzüntüyü, döktüğüm gözyaşını anlatamam. Sürecin başı olmasına rağmen. Umarım sizin için de artık sürecin meyvelerini toplama zamanı gelmiştir. Burada öğrendiğim güzel bir dua: Allah sizin de kucağınızı doldursun.Evladınızın ilk dişi, ilk adımı, büyümesinin heyecanı doldursun yaşamınızı
Ben son 3 yildir tedavi goruyorum bikac tane daha ozel hastane gezdim bizim sebebsiz infertilite dogal yolla olsun diye doktor doktor gezdim olmadi... ticari kaygisi olanlar hemen elendi mesela okan üniversitesi hastanesi paramla rezil oldum.. semra hanim ve ekibi hemsireler falan gayet ilgili.. ben subat ayinda görüşmeye gitmistim.. görüşmeye gittikten sonra hamile oldugumu ogrendim ve maalesef düştü kimyasalmis.. ondan sonra tup bebek hazirligim basladi.. biraz pahali hastane evet ama testleri falan devlette ya da daha uygun bi hastanede disarda yaptirip gelebilirsin kendisi soyluyor zaten.. ellerinden geldigince az odeme yapman icin çalışıyorlar..tabi ki orasi da ticarethane ama bana bunu yansitmadilar.. yumurta toplama dondurma transfer ucreti oduyorsunuz.. hepsi 50-60 bin gbi bi rakamdi sanirm kac ay gecti unuttum bende... ilaclar da pahali ve ozele gittiginiz icin devlet hicbirini karsilamiyor.. daha sonra yumurta toplama transfer falan derken bu surec herkes icin farkli ben mayista yumurta toplama olmustum yeni transfer oldum.. yumurta toplamadan sonra baska problemler çıktı semra hanim bu konuda titiz yapalim bitsin demedi... bu arada gittigin bütün muayeneler ücretsiz oluyor.. surec benm gbi uzasa da bi daha muayene parasi vermiyorsun.. paragöz bi doktor olsaydi benm transferimi coktan yapardi sonucta ucretsiz aylarca muayene oldum.. bu arada madem yakınsın ilk görüşme ücretsiz elinde testlerin falan varsa al git hem ucretsiz muayene ediyor hemde bilgilendiriyor..Aa evet Esenkaya yanlış yazmışımlütfi kırdar da Pendik Medikalpark da bana çok yakın. Medikalpark pahalı bir hastane. Siz ne kadar ödeme yaptınız acaba? Bir de ticari kaygılarla mı yaklaşılıyor, hasta yararı mı ön planda, sizin deneyimiz nedir acaba?
Aa çok iyi. Randevu almam gerekiyor mu peki?Ben son 3 yildir tedavi goruyorum bikac tane daha ozel hastane gezdim bizim sebebsiz infertilite dogal yolla olsun diye doktor doktor gezdim olmadi... ticari kaygisi olanlar hemen elendi mesela okan üniversitesi hastanesi paramla rezil oldum.. semra hanim ve ekibi hemsireler falan gayet ilgili.. ben subat ayinda görüşmeye gitmistim.. görüşmeye gittikten sonra hamile oldugumu ogrendim ve maalesef düştü kimyasalmis.. ondan sonra tup bebek hazirligim basladi.. biraz pahali hastane evet ama testleri falan devlette ya da daha uygun bi hastanede disarda yaptirip gelebilirsin kendisi soyluyor zaten.. ellerinden geldigince az odeme yapman icin çalışıyorlar..tabi ki orasi da ticarethane ama bana bunu yansitmadilar.. yumurta toplama dondurma transfer ucreti oduyorsunuz.. hepsi 50-60 bin gbi bi rakamdi sanirm kac ay gecti unuttum bende... ilaclar da pahali ve ozele gittiginiz icin devlet hicbirini karsilamiyor.. daha sonra yumurta toplama transfer falan derken bu surec herkes icin farkli ben mayista yumurta toplama olmustum yeni transfer oldum.. yumurta toplamadan sonra baska problemler çıktı semra hanim bu konuda titiz yapalim bitsin demedi... bu arada gittigin bütün muayeneler ücretsiz oluyor.. surec benm gbi uzasa da bi daha muayene parasi vermiyorsun.. paragöz bi doktor olsaydi benm transferimi coktan yapardi sonucta ucretsiz aylarca muayene oldum.. bu arada madem yakınsın ilk görüşme ücretsiz elinde testlerin falan varsa al git hem ucretsiz muayene ediyor hemde bilgilendiriyor..
Evet randevu almaniz gerekiyorAa çok iyi. Randevu almam gerekiyor mu peki?
O halde lütfi kırdar ile birlikte burası ile de görüşeyim. Bana gerçekten çok yakın. Burası için rapor gerekecek. Lütfi kırdar rapor vermiyorsa mecbur zeynep kamile gideceğim. Genetik testi de yaptırdınız mı? Devlet hastanelerinde sanırım bu tarz hizmetler olmuyordurEvet randevu almaniz gerekiyor
Ben rapor almadm sgk anlasmalari var mi bilmiyorum.. genetik testi suan gerekli gormedi yaptrmadim.. bikac olumsuz denemeden sonra ya da genetik bi hastalik taşıyıcılik varsa yapiliyor diye biliyorum.. benm is yerinden arkadasim akdeniz anemisi taşıyıcısi cikti esi ve kendisi kartalda yaptrdi ucretsiz sanirim genetik testi.. medicalparkta yapiyorlar mi onu bilmiyorumm..O halde lütfi kırdar ile birlikte burası ile de görüşeyim. Bana gerçekten çok yakın. Burası için rapor gerekecek. Lütfi kırdar rapor vermiyorsa mecbur zeynep kamile gideceğim. Genetik testi de yaptırdınız mı? Devlet hastanelerinde sanırım bu tarz hizmetler olmuyordur