Bende uzun araştırmalarım sonunda Dr.Mustafa Bahçeci'nin Nişantaşında bulunan tüp bebek merkezinde tedavi olmaya karar ver(miştim)dim. Merkez dünyanın en iyi tüp bebek merkezleri arasında gösteriliyor. Doktorum Süleyman Tosun gayet ilgili bir doktor, görüşme için gittiğimiz ilk muayenede bizden herhangi bir ücret talep edilmedi.Bizden istenen testler sonucunda mikroenjeksiyon yapılmasına karar verildi. İlk mikroenjeksiyonumu 2006 yılında yaptırmıştım, kliniğe ödediğimiz ücret 1800 euro civarıydı, ilaçlar hariç. İlaçlarla beraber yaklaşık olarak toplamda o zaman 5 milyarı bulmuştu. Dr.Mustafa Bahçeci Alman hastanesinin de tüp bebek bölüm başkanı olduğu için laboratuvar olarak Alman hastanesi kullanılıyor, transferler Alman Hastanesin'de yapılıyor. İlk mikroenjesiyon denemem başarısız olduğu için toplanan yumurtalardan döllenen 10 emriyo donduruldu.Sanırım her merkezin dondurma özelliği yok, bunu da merkezleri araştırırken incelersen iyi olur. Ve şu anda şubat ayında dondurulmuş embriyolardan yapılan transferle hamileyim.:)
Rapor içinse merkezde eğer sigortalıysan SSK'nın ödediği tutar kadar indirim yapıyorlar o yüzden rapor almaya gerek yok. Dondurulmuş embriyo transferi olduğu için merkeze 1000 euro civarı transfer parası ödedim, ilaçlar yaklaşık 3000 ytl tuttu sanırım. Tahlillerimin birkaç tanesi hariç hepsini de SSK'da yaptırdım..Ben İstanbulda otuduğum için konaklama problemim yoktu ama kliniğin anlaşmalı olduğu oteller var.Klinikten ve doktorumdan ben her şekilde çok memnun kaldım, tavsiye ederim.