Bebek Beslenmesi iştahsız bebekler :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

annevebebegi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2012
61
0
36
İzmir
kızım aşırı iştahsız ve ben artık neyapcagımı bilmiyorum doktorlar acıkınca yer saglık sorunu yok diyor ama acıkmıyor gerçekten.. hele ki agzına bir kaşık koydugumda onu yutmayıp genzine akıtıyor ve eger hemen arkasından su vermezsem kusuyor.. zaten dogdugundan beri kusan bir bebekti ama ek gıdalara geçince daha da arttı kusmaları ve iştahsızlıgı.. çok moralım bozuluyor takmak istemiyorum ama gerçekten ben zorla 2-3 kaşık vermesem tüm gün yemezse yemez son 3 haftadır da emmiyor hiç bir şekilde memeyi tutmuyor emmeyince de daha cok takar oldum sagım verdiğim sütümü de mutlaka kusuyor zaten bilirsiniz sagınca epeyy az geliyor emmesi için neler yapabilirim?

burdan paylaşalım arkadaşlar yardımcı olalım birbirimize

ahh ahh sevgili arkadaşım bende senin gibi iştahsız bir bebeğe sahibim benim oğlumda kusma sorunu yok fakat anne sütünü de çok az aldı 3 ay kadar şimdi 6,5 aylık ne yapıcam ne yedireceğim artık çaresiz kaldım inan.hiçbir şey yemez oldu son 3 haftada her ay en az 600 gr alan çocuk şimdi sadece 100 gr almış.doktorlara kalırsa herşey normal ama bilmiyorlar biz neler yaşıyoruz...internetten sürekli araştırıyorum farklı tarifler bulup yapıyorum ama sonuç yine hüsran...

offffffffff tam yarama bastınız.benim kızım 28 aylık ek gıdaya geçtiğimizden günden beri ne çektiğimi ben bilirim.artık o kadar sıkıldım ki iştahsız bebek çok zor.hergün ne yapsamda yedirsem diye düşünmekten kaşık hesabı yapmaktan bunaldım.vurdumduymaz anne olabilsem keşke biraz.ama yapamıyorum kendimi çok yıpratıyorum.

Benmkide sizinkiler gibi ... 3,5 aylıkken memeyi redetme durumumuz vardı. Uyanıkken kesnlikle emmiyor. Uykudayken ancak emiyor. Sıkayım dişimi dayanayım 6,ayına kadar dedim ve son 3 haftadır ekgıdaya geçtik. İlk 2hafta çok güzel yedi ama şimdi çok zorlanıyorum. Bunaldım , bunaldım , Bunaldım. bebeğim 6.ayını bitirmek üzere 7 kg. Bazen acaba hazır değilmiydim çocuk için diyorum. Bu arada ben akşam keşfettim belki sizde işe yarar. Sıcak şeyleri çok seviyo benm kızım.

dediğin gibi vurdumduymaz olabilsek keşke...ama nerdeeee bu iştahsızlık nasıl zor bir durummuş madem doğru düzgün bir yere çıkamıyorum aman karnı acıkır belki bişey yer diye...işte bile sürekli aklımda acaba ne yepsam da yedirsem var...burada eski konularda bişey buldum havuç tohumu iştah açıyor diyor bir fikriniz var mı?

yanlız degilmişim :) en azından buna sevindim..

benim kızımda sizin bebişlerden artı olarak kusması da var bugun 5kez kahvaltı hazırladım 5i ni kustu şu 8 aylık olasaya gitmedigimiz doktor yaptırmadıgımız tahlil kalmadı hiç bir şey çıkmıyor ALLAHA ŞÜKÜR reflüsü var diyip yazıyorlar 2 ilaç haydi eve profesorlerde öyle yeni mezun doktorlarda öyle çocugum deneme tahtasımı canım kusması geçmediyse o ilacı bırak şunu kullan o olmadı bunu kullan ne yalan söyliyeyim kusuyor ama ilaç vermiyorum artık bir şişe motillum ve gaviskon içtik bir faydasını görmedim öyle olunca da bıraktım..

iştahsızlıkta ek gıdaalrla birlikte baş gösterdi çok güzel emen bir bebekti 5aylıkkende diş çıkardı tam ek gıdalara yeni geçmiştik hiç iştahlı bir dönemi olmadı bu güne kadar.
yazan arkadaşlarım
sizleri çok iyi anlıyorum nerde orjınal tarif var nerde değişik birşey okusam aklıma gelse hemen hazırlar pişiririm ama sonuç hüsran yemiyor. vurdumduymaz olamıyoruz hele o kustugunda biliyorum karnı aç ama elden gelen de yok o kusuyor ben yediriyorum gece yattıgım zaman hesap yapıyorum bugun ne kadar ne yedi diye vicdan azabı gibi birşeyler yaşıyorum yediremiyorum diye. öyle bir şey ki uyurken bile uyanır kusar uyut sonra uyutabilirsen. bazen gerçekten sabrım zorlanıyor ki benn çokk sabırlı bir insanımdır kolay kolay aman demem ama çok zorlandıgım anlar oluyor aynı anda bir tepside 5 çeşit yemek birikiyor onu yemiyor başka o da yendmedi başka

Allahım sabır versin bebekelrimize de iştah..... birbirimizi en iyi biz anlarız başkası degil eşim kayınvalidem görümcem annem bile anlamıyor takma aman yemesin acıkınca yer diye gerçekten açıkmıyor ya görümcem b ir gün bizde kaldı amannn diyip ertesi gün arkasına bakmadan kaçtı çok fena çok fena diyerek.. tüm gün çamaşır makinem susmuyor kusuyor tencere sürekli kaynıyor ya yerse diye elim sürekli bulaşıkta ufak tefekler yıkanıyor büyük parçalar makineye odanın içinde 3 tane kusarsa diye kaplar var ama hiçbir zaman ona kusturamıyorum halılara koltuklara kusuyor koltuklarımın rengi silmekten soldu halılarım desenn çoktannn gitti duvarlarım bile boyası isyanda

birde sizdede aynı sorunu yaşayan varmı çok merak ediyorum kızıma agzına ne koyarsam koyayım tabikide püre kıvamında (2 bazen 3kere tel sücgenten geçiriyorum) yutkunma hareketini yapamıyor genzine akıtıyor oylede olunca ögürtüyor kendini biraz su biraz yicegi şeyden veriyorum ama buda çözüm degilki çünkü hiç şu şapır şapır yutkunma hareketini yapamıyor

aslında böyle anlatıorum ama evladım çok seviyorum kabulleniyorum şükürler olsun bugünümüze diyorum da çok zor bununda farkındayım elden en gelir arkadaşlar yapcak keşkee birşeylerimiz olsa evlatlarımız saglıklı olsunda buna katlanalım dua edelim sabrımız çogalsın biliyorum sizleri en iyi ben anlıyorum..

benim bebeğimde iştahsız ve aşırı yemek seçiyor. en az 9 kilo olması gerekirken bebeğim 8 kilo bile zor geliyor. doktor kilosu düşük dedi ama sağlığında bir sıkıntı yok diye balık yağı vermedi.
yakınlarımda balık yağı kullanıp bunun faydasını görenler var. bebeklerin iştahını açıyormuş. sizce balık yağı almalımıyız. bir zararı olmaz değil mi?

bebeğin kaç aylık ki ?

benim bebeğimde 10 aylık şuanda 9 aylıkken 9 kiloydu söyledim doktorumuza balık yağı versin die vermedi balık yiyosa gerek yok dedi.eltimin oğlu balık yağı içiyor hergün ama çok iştahsız bir çocuk 3 yaşında hiçbişey yemezzz yani balık yağı iştah falan açmıo canlarım

sizin bebekleriniz en azından emiyormuş,ya da devam sütü ...
kızım 3 aylıkken emmeyi bıraktı,sağdığım sütü çmedi,devam sütlerini kabul etmedi.o uyudu,ben başında bieronla oturdum.öyle öyle büyüttüm,15 aylık hala gece saat kurup süt veriyorum o uyanmadan,başka türlü içmiyor.
ek gıda da tam bir kabustu,reflümüz de vardı.ben uyurken binbe emek içirirdim,o uyanınca böğğğğ hepsini dışarı.
zaman geçti,ben süt de içmediği için çok ısrcı oldum,sürekli kandırarak ,oynatarak,tv izleterek yemek yedirdim.sizinkinden şu farkla,kusma sorunumuz bitti gibi,zorla da olsa yedirdim ve kilo konusu hiç sıkıntı olmadı.şu an bütün yaşıtlarına tepeden bakıyor maşallah.
anladım ki kızımın sorunu psikolojik,yani benim iğrenç ısrarımdan kaynaklnıyor her şey.ama artık düzeltemiyorum.yemeğini hazırlıyorum,oyuncaklarını önüne koyuyorum,ilk kaşığı vermek için oldukça uzun bir süre uğraşıyorum,bazen almamak için ağlıyor.ilkinden sonrasını yiyor.tabiki sadece yiyeceği türde şeyler yapıyorum,her şeyi yemez.
yemek onun için bir işkence,ben şu an buna taktım kafayı.ama daha küçük olduğu zamanlara bakıp şükrediyordum.saatlerce aç duruyordu,şu an en azından yediği belli şeyler var ve onlardan az da olsa yiyeceğini biliyorum artık.
yani <zamanla tamamen düzelmese de siz alışıyorsunuz,bbek alışıyor.bir şekile yediriyorsunuz.hsosyal hayatınız falan btiyor onlar ayrı

bende bebeklerın yememesını ıstaha degıl psıkolojıye baglıyorum..
kızım 4 5 saate yakın ac kalıyor..elımde tabak ve kasıgı gordugu anda öksürmeye baslıyor..derket agzına kasıkla yemegını verırsem daha yutmadan kendını öğürtüyor..emzıgının ucunu yemegıne batırıyorum ne yiyecegını anlaması acısından bır ıkı seferden sonra kasıkla verıyorum ..
daha 6 aylık bebek sankı koca kızz... Allah sonumuzu hayretsın..

birbirimizi yine en iyi bizler anlarız maşallahları olupta yiyen bebişlerin annleri bizlerin abarttıgını düşünüyorlar öylemi

ah ahh çeken bilir....benim kızım 7 buçuk aylık ve hala 6 küsürlerde kilosu...4ayı bitene kadar 6 kiloya ulaştı ama 4.ayndan beri hiç kilo alamadı.iştah sıfır...benim kızımda her yedirdiğimi kusuyordu ben yatırırak yediriyordum şimdi oturarak yiyor oyüzden kusmalarımız azaldı...sizin bebişler iştahsız ama kiloları iyi olanlar var içimizde benimki hem çok zayıf hem kilosu en alt sınırda...eğer kilo alsaydı iştahszlığı umrumda olmazdı öle böyle yedirmeye uğraşıyorum ama karşlığı sıfır....biz 2 aydır balık yağı kullanıyoruz hiçbirşey farketmedii hala iştahsız ve kilosu düşük...balık yağı kilo aldırmıyo sadece vitamin takviyesi ama çocuk biraz yerse kilo almasına yardımcı ama bizde işe yaramadı...ne kullansam ne versem bilemiyorum..ama çok yıpandım...4 aylıktan beridir hergün ağlıyorum çok zor çok yaşamayan bilemez....

6 ayını bitirmek üzere ve 7 kg iyi. benim kızım 8 aylık ve halen 7 kg ne doğru dürüst emiyor ne de yiyor. ne yapacağımı ne yedireceğimi şaşırdım. depresyondayım resmen (

aynı sorunlarla ugrasıyoruz iştahsız bi bebek benimkide bir yasında ve sekiz kilo cok yorucu ve stresli beslemek.. sevdigi seyleri keşfetmek lazım sanırım makarnamsı eline alıp yiyebilicegi seylere izin vermek lazım belki bi iki tanede olsa .. bide bi arkadasımız dısarı cıkamıyorum o yüzden demiş bende dısarı cıkarken minik bi kavanoza hazırlıyorum yiyeceğini ve parkda dikkati sağa sola dagıldıgı için birazcıkda olsa yedirebiliyorum belki çözüm olur arkadasımıza bide zorlarsam asla yemiyor sıkıca tutup kucaga alırsamda yemiyor yani naparsam yapayım ısrar etmek sadece sinir bozucu oluyor acıkmasını bekliyorum bende ..

benim kızım 15 aylık. biz doğduğumuzdan bu yana yaşıyoruz bu sorunu. hiç iyi emen bir bebek olmadı. 7.5 ay zor emzirdim. yemek yemiyor 2 kaşık alıyor 3. cüyü tükürüyor. her yemekte kıyafet değiştiriyoruz hem o hem biz. halının kanepelerin halini siz düşünün. biraz kilo alabilsin diye geceleri kalkıp mama veriyorum hala. 4 aydır. 9 kilodayız. bu arada balık yağı karaciğer yağlanması yapıyormuş. ne vereceğimi şaşırdım bende.

benimde ikizlerim var oğlumun maşşallahı var ne versem yer bide yerken hımmm hıımm yapar ama kızım sadece devam sütü kabul ediyor zorlada olsa çorba püre veriyorum 4 veya 5 kaşık benimkiler erken doğdular kızım en son 7200 kg di ayrıca yer yemezde kusmuyo ama kakasını yapıyo sanki bağırsakları kısada eskiyi atıp yeniye yer açıyo....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…