• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İştahlı Bebek ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kesme su an canim cok kucuk karbonhidrata da ihtiyaci var. Diyet uygulancak bi durum degil. Ozelikle ogunlerini sakin azaltma sadece porsiyonlarini biraz kucultebilirsin. Benim oglum 12aylikken 14kiloydu kollari bogum bogum diye severlerdi. Simdi 4yasina giricek 17kilo canim. Yuruyunce hepsi gidicek. Merak etme masallah cok tatli allahim sana bagislasin.
Haklısın canımm Benim kızda öylee bacaklar boğum boğum:)
Öğünlerini azaltmayı düşünmüyorum bende sonuçta her meyvenin yoğurdun vitaminine ihtiyacı var dediğin gibi porsiyonları küçültmeyi deneyeceğim gerçekten fazla yiyor

Hamilelik çook güzel bebeğini karnında hissetmek Harika bir duygu ama ben sevmiyorumm
Benim hamileliğim zor geçiyor 4 buçuk ay bulantıdan başımı kaldıramamıştımm bide hareket kısıtlanıyor oturup kalkman zor oluyor falan doğurduktan sonra dedim hamile olmamak ne güzelmiş diye:)
Bende çalışmak istiyorum güzellik uzmanıyım eski iş yerlerimden çevredeki güzellik salonlarından falan teklifler gelmeye başladı ama kızım 2 yaşına girince düşünüyorum çalışmayı
Gerçi o zaman da hamilelik düşünüyorum benim çalışma işi nasıl olacak bilmiyorum şuan serbest çalışıyorum ara sora müşteri gelirse çağırıyorlar beni ağda yada lazer falan yapıyorum paranın yarısını alıp geliyorum eve
Canım bence karamsar düşünme belki 4-5 sene sonra istemeye başlarsın ikinciyi:)
Benim eşim geç saatlere kadar çalıştığı için çocuğuma tek başıma bakıyorum yardım edemiyor pek anlıyorum seni tek başına çocuk büyütmek zor oluyor
Pazar günü eşim evdeyken çok rahat ve mutlu oluyorum haftada bir günde olsa yük kalkıyor üstümden:)

Canım benim kız emerek uyurdu eskiden şimdi emziriyorum yatırıyorum yatırdığımda uyanık oluyor kendi kendine uyuyor
Bazen memede uyumak istiyor zorlamıyorum istediğinde mememde uyutuyorum
Gerçi benim ki büyüdü artık o yüzden nadir memede uyuyor senin ki ne kadarlık?
11 aylık..ve illa memede uyuyacak :(

11 aylık..ve illa memede uyuyacak :KK43:
Ferber yönetimini duymuştum bebeğin kendi kendine uyuma becerisini geliştirmek
4aylıktan itibaren uygulanabiliyor bebeklere
Araştır derim
Uyumadan önce banyo yaptır
Masaj.. masal gibi sıralama
Sonrada iyi geceler bebeğim diyip odadan çık
Biraz ağlayacak ama birkaç güne alışır kendi kendine uyur:)
Uyku arkadaşını duymuştum birde

canım benegine seker katılmıs seyler verme muhallebiyi bile sekersizde yapsan verme zaten inek sütü 1 yasından önce önerilmiyor bebeklerin böbrek ykünü arttırdıgı için. kilosu normal olsa bile dikkat et
ekmek içi dograyabilirsin yeneklerine tok tutar .

ama istahlı diye cocugu kontrolden cıkarmamak lazım kilo alımı normal sınırlarda olması gerek . boy kilo oranına bakmak lazım.

Normal mama kabıyla doysa tamam dicem ama bildiğin bizim yendiğimiz yemek tabaklarını bitiriyor
Azaltmak istiyorum ara öğünleri mi kessem diyorum bu sefer yoğurdun meyvenin vitaminini alamayacak
canım o ay bir cocuk midesi 200 cc alır oyuzden garipsenecek birseyi yok . o tabak patatesli brokolili kalori dengeli bir tabaksa sorun yok. ama makarna ise sırf sorun var

canım o ay bir cocuk midesi 200 cc alır oyuzden garipsenecek birseyi yok . o tabak patatesli brokolili kalori dengeli bir tabaksa sorun yok. ama makarna ise sırf sorun var
Makarna falan değil canım dediğin gibi bazen brokoli bazen pırasa bazen kereviz, karnabahar, et,balık,kabak,bazen Tarhana mercimek.. hergün farklı birşey yapıyorum
Eşim eve geldiğinde biz eşimle makarna falan yersek nisayada biraz yediriyorum belli olmuyor biz eşimle ne yersek canım

öncelikle cok asiri kilolu degil ama sinirdasin.Seker tuz baharat vermemelisin.Porsiyonlari kucult . Birde ona yemek yapacam diye ona endeksli yasama sonucta senin de hayatin var .Bencil bir cocuk olmasin.surekli de yemek yapma cirba ver

Benım kızımda aynı
Bazıları benı korkuttu yok obez olurda yok cok sık ve fazla beslıyosunda dıye
3 saatde bı 1 tabaga yakın yer herseyı her ayırt etmez
Bence bu bı sans doktorlarda sorun yok dedıkden sonra

Sız gozlemleyın yararlı seyler oldukfan sonra hareketı uykusuda yerındeyse yesın kuzuya afıyet olsun

Benim adımda nisa kızın ınsallah bu ısmın gucunu ve sansını omur boyu tasır saglıkla sıhhatle

1 yaşında bebeğin 10 kilo olması gerekiyormuş bizimdi 8 buçuk aylık 12 kilo
3 kilo Doğdu kızım canım:)
Benim kızımda 3,870 doğdu şuan 6,5 aylık 9,850 ydi en son. yani aslında doğum kilosu fazlaysa fazla kilo aalabilir diye düşündüm ama seninki o kadar yemeye gene kilosu iyi canım üzülme boşver saatli beslemeye çalış sofraya hep beraber oturun kalkın düzeni oluşur

Dedesine çekmiş herhalde babam 90 kilo:)
Çok tatlı tontiş dede oldu :KK45:
Babam gibi iştahlı :KK51:
Bazen kızımı babama bırakıyorum işim oluyor
Babam Kendine yemek yapıyormuş benim kızada yedirip duruyormuş
Kızımı almaya gidince anlatıyor biliyor musun biz torunumla bunları bunları yedik diye :KK70:

bebekken güzel ama bunun ileris var allah korusun obez olur çok üzülürsün ,

onun için lütfen bir uzmandan yardım al

öncelikle cok asiri kilolu degil ama sinirdasin.Seker tuz baharat vermemelisin.Porsiyonlari kucult . Birde ona yemek yapacam diye ona endeksli yasama sonucta senin de hayatin var .Bencil bir cocuk olmasin.surekli de yemek yapma cirba ver
Haklısın canım yemeklerinde hiç yağ tuz kullanmıyorum zaten alıştırmadım yani
Dediğin gibi porsiyonları küçülttüm bu sefer de yemekten bir saat sonra ağlamaya başlıyor nasıl yapıcam bilmiyorum

Benım kızımda aynı
Bazıları benı korkuttu yok obez olurda yok cok sık ve fazla beslıyosunda dıye
3 saatde bı 1 tabaga yakın yer herseyı her ayırt etmez
Bence bu bı sans doktorlarda sorun yok dedıkden sonra

Sız gozlemleyın yararlı seyler oldukfan sonra hareketı uykusuda yerındeyse yesın kuzuya afıyet olsun

Benim adımda nisa kızın ınsallah bu ısmın gucunu ve sansını omur boyu tasır saglıkla sıhhatle
Sanırım şanslıyız bizim bebişler hep aç yemek seçmiyor :KK70:
Gözlemliyorum çok hareketsiz yiyip yiyip yatıyor:)
Amin canım inşallah hayırlı evlat olsunlar

Benim kızımda 3,870 doğdu şuan 6,5 aylık 9,850 ydi en son. yani aslında doğum kilosu fazlaysa fazla kilo aalabilir diye düşündüm ama seninki o kadar yemeye gene kilosu iyi canım üzülme boşver saatli beslemeye çalış sofraya hep beraber oturun kalkın düzeni oluşur
Zayıf doğan bebişler sonraları tombik oluyormuş:)
Bizim kızın bacakları inceydi zayıfçacıktı şimdi büklüm büklüm :KK70:

Akşam eşimle yemek yerken biZle yiyor üstüne muhallebi yiyor:)
Kaşık maması nasıl oluyor canım hazır mı marketten falan mı alıyorsun?
Muhallebi yerine ondan verebilirim dediğin gibi
Evet tahilli mamalar var. İyi geceler yaziyor gecekinin uzerinde. Muhallebi hem kalorili hem de cidden sagliksiz yemek veye meyve ver. Kilosu cok olmadigi halde muhallebi vermedim hiç. Zayif bebeklere yapiyorlar muhallebi . Bence muhallebi yerine baska birsey vermeye caliş

Kızlar selamlar

İştahlı Bebek iyi midir ?
Çoğu kişi özenir bebeğim yemek seçiyor iştahsız keşke yese gibi vs..
Bilenler vardır kızım 9 aylık olacak 10 gün sonra çok iştahlı ve zorlanıyorum

Doyduğunu bilmiyor sürekli aç sürekli yemek istiyor :KK70:
Şuan 12 kilo
Doktor kontrollerine ve sağlık ocağına götürüyorum bir sorun yok diyorlar 10 gün sonra da gideceğiz 9 aylık aşısı var
İyice ağırlaştı tombiş oldu kucağımda taşımakta zorlanıyorum zaten ben 48 kiloyum

Bu arada bebeğim emiyor hala
Bütün günüm mutfakta yemek hazırlamakla geçiyor şuanda bile yemek yapıyorum Nisa'ya

Günlük şunları yiyor;
Sabah kalkıp emiyor
Sonra kızımla birlikte kahvaltı yapıyoruz( ben ne yersem veriyorum yumurtanın akı ve bal hariç)
Sonra ara öğün yoğurt yedirip öğlen uykusuna yatırıyorum emziripp
Öğlen uykusundan kalkınca her gün farklı yemek yapıyorum ya et ya balık ya brokoli, pırasa, karnabahar, kabak, tarhana, mercimek, kereviz gibi vs.. saat 4-5 arası yiyor ve inanır mısınız bir yemek tabağı yiyor
Bir Bebek brokoli sever mi?
Brokoliyi bile iştahla yiyor
Sonra ara öğün meyve püresi yada meyve suyu içiyor 6-7 arası
Gece uyumadan 9 gibi muhallebi yiyip emip uyuyor
Üstüne gece uyanıp emmek istiyor bazen

Kızlar ben kendime vakit ayıramıyorum evimle ilgilenemiyorum 2 saatte bir bebeğimi beslemekten sürekli yiyor

Düşünün akşam eşim eve gelince biz yemek yerkende istiyor onada veriyoruz ne yersek makarna olsa bile veriyoruz yiyor azda olsa

Annemle alışveriş merkezine gidince gündüzleri çok zorlanıyorum 4-5 saat gezelim diyoruz alışveriş merkezinde acıkırsa emziririm diyorum ama yemek istiyor işte kavanoz mamayıda sevmiyor Kafede falan oturup yedirsem mi desem

Bu kadar iştahlı olması doyduğunu bilmemesi kötü değil mi ileride obeziteye sebep olmaz mı?
Hani bende rahat etmek istiyorum biraz ne yapabilirim nasıl azaltabilirim yemekleri kızımı huysuz etmeden ?
bence abartı bır ıstahı yok benım kızımda hemen hemen bu dedıklerınızı yıyor ama oturup bır yemek tabagı degılde bır kase kadar yıyor en fazla....

Back