• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi İştahlı Bebek ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sağlıklı şeyler yiyorsa bence sorun yok..
9 ay 12 ay arası yürüme öncesi en tombik halleri oluyor sonra hareketlenince azaliyor ve boya gidiyor..
Brokoliyi pırasa yemegine batırıp yiyen bir Kiz annesi olarak sebze sevmesi çok güzel.. makarna kadar tokluk vermediği için porsiyon büyük oluyor biraz:)

Sağlıklı şeyler yiyorsa bence sorun yok..
9 ay 12 ay arası yürüme öncesi en tombik halleri oluyor sonra hareketlenince azaliyor ve boya gidiyor..
Brokoliyi pırasa yemegine batırıp yiyen bir Kiz annesi olarak sebze sevmesi çok güzel.. makarna kadar tokluk vermediği için porsiyon büyük oluyor biraz:)
Aslında oda olabilir
Ben sürekli sebze gibi sağlıklı şeyler yedirdiğim hamur yediremediğm hamur işi yedirmediğim için hemen acıkıyor fazla yiyor olabilir:)

Oyyy maşallah Barekallah... Anne sütü de alıyormuş obezite olmaz yürüyünce eritir zaten yesin cnm ya benim 5 yaşında bir omlet bir bardak süt işe şu saate kadar yemeyen inan daha kötü

Of kızlar şuan karnabahar yapıyorum daha hazır olmadı bas bas bağırıyor öğlen uykusundan uyandı
Açken çok sinirli işimiz var :halay:

Aslında hep sebze et balık yoğurt meyve türü şeyler yediriyorum sağlıklı kilo yapmayacak şeyler
Hamur falan yedirsem acıkır tamam ama bilemedim..
porsiyonlarını azaltmam lazım
Bebek o kandırılmaya en müsait dönemi ona verdiğin şeyleri çay tabağına koy azalt yavaş yavaş. Yürümeye başlar hem bir iki aya annesi kilolarını atar bi anda sen de anlamazsın.

Haklısınız benim kız 2 saatte bir yemek istiyor
Ara öğünleri o yüzden koydum
En azından 3 saate çıksa o bile iyi

valla ben birinciyi büyüttüm sayılır, 3,5 oldu, ikinci daha 2 aylık, insan unutuyor:)

4. Aydan sonra 4 saatlik yeme düzenine geçin diyor tracy hogg, artık bebeğin midesi o kadar büyümüştür diyor, hem böylece atıştırma yerine daha çok acıkmış olacağı için tam öğün beslenir diyor. 9. Aydan sonra da aile ile birlikte 3 öğün sofraya oturması teşvik edilmeli diye hatırlıyorum yine. Gece beslenmesinin de artık kesilmesi gerekiyor, hem kaliteli uyku için hem de dediğim gibi mide ve diğer iç organların dinlenmesi için.
Doktorunuza bu konuyu danışsanız, yanlış bilgi vermek istemem, çünkü bu dönemde diyet gibi bir şey asla önerilmiyor.

Ben yoğurdunu öğünleri ile birlikte veriyordum, sadece arada meyve veriyordum, o da saatsiz yani. Muhallebici hiç yediremedim, gece yatmadan önce süt içiriyordum o da akşam öğününde tam doymadığını düşündüğüm zamanlar.

valla ben birinciyi büyüttüm sayılır, 3,5 oldu, ikinci daha 2 aylık, insan unutuyor:)

4. Aydan sonra 4 saatlik yeme düzenine geçin diyor tracy hogg, artık bebeğin midesi o kadar büyümüştür diyor, hem böylece atıştırma yerine daha çok acıkmış olacağı için tam öğün beslenir diyor. 9. Aydan sonra da aile ile birlikte 3 öğün sofraya oturması teşvik edilmeli diye hatırlıyorum yine. Gece beslenmesinin de artık kesilmesi gerekiyor, hem kaliteli uyku için hem de dediğim gibi mide ve diğer iç organların dinlenmesi için.
Doktorunuza bu konuyu danışsanız, yanlış bilgi vermek istemem, çünkü bu dönemde diyet gibi bir şey asla önerilmiyor.

Ben yoğurdunu öğünleri ile birlikte veriyordum, sadece arada meyve veriyordum, o da saatsiz yani. Muhallebici hiç yediremedim, gece yatmadan önce süt içiriyordum o da akşam öğününde tam doymadığını düşündüğüm zamanlar.
Doğru söylüyorsunuz teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için miniklerinizi allah bağışlasın :)

Öyle öyle...ona baktıkça doyuyorum ben zaten :KK70:
İkinci mi ? Allah yazdıysa bozsun yahu:)))
Benim için ilk ve son :)))
Ben akıllanmadım hala :KK70:
Ne bileyim çok zor ama insan özeniyor ikinciyee o hamileliği o heyecanı o duyguları yaşamayı özledimm
Ama çok zor tırsıyorum:KK70:
İnsan ilkinde cahil oluyor neler yaşayacağını bilmiyor ama ikincide bütün zorlukları biliyorsun korkuyor insan :mad:

Benim oglumda ayni ogun yiyor . Miktarida senin kizinin yedigi kadar gece biberon mama iciyor. Ama 11 aylikken 10 kiloydu. Ocakta bir yasinda olacak. Uykusu az ve cok hareketli yedigini yakiyor. Bunye meselesi. Bide emziriyorsun sutunde yariyordur. Emzirenlerinki daha kilo aliyor. Uykusu yerinde ve normal hareketli ise. Yedigi ogun ve miktari normal bence. Bir yasindan sonra gezince daha hareketli olacak ve kilo alumi azalacaktir.

Muhallebi yerine yemek yada tahilli kasik mamasi verebilirsin. Muhallebi hem sagliksiz hem kilo aldiriyor. Ben arada kasik mamasi veriyordum. Onu da yemek istemiyor ev yemegi istiyor. Aksam ev yemegi ver daha az kalorili

Ben akıllanmadım hala :KK70:
Ne bileyim çok z. ama insan özeniyor ikinciyee o hamileliği o heyecanı o duyguları yaşamayı özledimm
Ama çok zor tırsıyorum:KK70:
İnsan ilkinde cahil oluyor neler yaşayacağını bilmiyor ama ikincide bütün zorlukları biliyorsun korkuyor insan :mad:
Benim hamilelik süperdi ..aslında bakarsan hep hamile olmak isterim...o hormonların yükselişi bana epey yarıyor...ama bakamam artık çocuk falan...çünkü en ufak bir destek yok eşim hariç...ve çalışmak istiyorum...
bişey sorucam...emerek mi uyuyor bebişin?
benimki öyle ve başka bir şekilde uyumak bilmiyor
kara kara ne yapıcam diye düşünüyorum

Kesme su an canim cok kucuk karbonhidrata da ihtiyaci var. Diyet uygulancak bi durum degil. Ozelikle ogunlerini sakin azaltma sadece porsiyonlarini biraz kucultebilirsin. Benim oglum 12aylikken 14kiloydu kollari bogum bogum diye severlerdi. Simdi 4yasina giricek 17kilo canim. Yuruyunce hepsi gidicek. Merak etme masallah cok tatli allahim sana bagislasin.

Benim oglumda ayni ogun yiyor . Miktarida senin kizinin yedigi kadar gece biberon mama iciyor. Ama 11 aylikken 10 kiloydu. Ocakta bir yasinda olacak. Uykusu az ve cok hareketli yedigini yakiyor. Bunye meselesi. Bide emziriyorsun sutunde yariyordur. Emzirenlerinki daha kilo aliyor. Uykusu yerinde ve normal hareketli ise. Yedigi ogun ve miktari normal bence. Bir yasindan sonra gezince daha hareketli olacak ve kilo alumi azalacaktir.
Sanırım benim kızım uykuya düşkün olduğu ve hareketsiz olduğu için kilo alıyor yediğini yakamıyor:)
Erkek çocukları daha hareketli olduğu için tombiş olamıyorlar zaten:)
Dediğin gibi benim kız yürümeye başlayınca bu kilosu normale döner herhalde canım

Muhallebi yerine yemek yada tahilli kasik mamasi verebilirsin. Muhallebi hem sagliksiz hem kilo aldiriyor. Ben arada kasik mamasi veriyordum. Onu da yemek istemiyor ev yemegi istiyor. Aksam ev yemegi ver daha az kalorili
Akşam eşimle yemek yerken biZle yiyor üstüne muhallebi yiyor:)
Kaşık maması nasıl oluyor canım hazır mı marketten falan mı alıyorsun?
Muhallebi yerine ondan verebilirim dediğin gibi

Benim hamilelik süperdi ..aslında bakarsan hep hamile olmak isterim...o hormonların yükselişi bana epey yarıyor...ama bakamam artık çocuk falan...çünkü en ufak bir destek yok eşim hariç...ve çalışmak istiyorum...
bişey sorucam...emerek mi uyuyor bebişin?
benimki öyle ve başka bir şekilde uyumak bilmiyor
kara kara ne yapıcam diye düşünüyorum
Hamilelik çook güzel bebeğini karnında hissetmek Harika bir duygu ama ben sevmiyorumm
Benim hamileliğim zor geçiyor 4 buçuk ay bulantıdan başımı kaldıramamıştımm bide hareket kısıtlanıyor oturup kalkman zor oluyor falan doğurduktan sonra dedim hamile olmamak ne güzelmiş diye:)
Bende çalışmak istiyorum güzellik uzmanıyım eski iş yerlerimden çevredeki güzellik salonlarından falan teklifler gelmeye başladı ama kızım 2 yaşına girince düşünüyorum çalışmayı
Gerçi o zaman da hamilelik düşünüyorum benim çalışma işi nasıl olacak bilmiyorum şuan serbest çalışıyorum ara sora müşteri gelirse çağırıyorlar beni ağda yada lazer falan yapıyorum paranın yarısını alıp geliyorum eve
Canım bence karamsar düşünme belki 4-5 sene sonra istemeye başlarsın ikinciyi:)
Benim eşim geç saatlere kadar çalıştığı için çocuğuma tek başıma bakıyorum yardım edemiyor pek anlıyorum seni tek başına çocuk büyütmek zor oluyor
Pazar günü eşim evdeyken çok rahat ve mutlu oluyorum haftada bir günde olsa yük kalkıyor üstümden:)

Canım benim kız emerek uyurdu eskiden şimdi emziriyorum yatırıyorum yatırdığımda uyanık oluyor kendi kendine uyuyor
Bazen memede uyumak istiyor zorlamıyorum istediğinde mememde uyutuyorum
Gerçi benim ki büyüdü artık o yüzden nadir memede uyuyor senin ki ne kadarlık?

allahım esirgesin

tombiklik genetik olabilir mi , ailede varmı anne baba hala teyze kuzenler babanne anneanne
Dedesine çekmiş herhalde babam 90 kilo:)
Çok tatlı tontiş dede oldu :KK45:
Babam gibi iştahlı :KK51:
Bazen kızımı babama bırakıyorum işim oluyor
Babam Kendine yemek yapıyormuş benim kızada yedirip duruyormuş
Kızımı almaya gidince anlatıyor biliyor musun biz torunumla bunları bunları yedik diye :KK70:

Back