Bebek Beslenmesi İştahlı Bebek ?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Alevbuse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2015
1.400
1.257
63
29
Kızlar selamlar

İştahlı Bebek iyi midir ?
Çoğu kişi özenir bebeğim yemek seçiyor iştahsız keşke yese gibi vs..
Bilenler vardır kızım 9 aylık olacak 10 gün sonra çok iştahlı ve zorlanıyorum

Doyduğunu bilmiyor sürekli aç sürekli yemek istiyor
Şuan 12 kilo
Doktor kontrollerine ve sağlık ocağına götürüyorum bir sorun yok diyorlar 10 gün sonra da gideceğiz 9 aylık aşısı var
İyice ağırlaştı tombiş oldu kucağımda taşımakta zorlanıyorum zaten ben 48 kiloyum

Bu arada bebeğim emiyor hala
Bütün günüm mutfakta yemek hazırlamakla geçiyor şuanda bile yemek yapıyorum Nisa'ya

Günlük şunları yiyor;
Sabah kalkıp emiyor
Sonra kızımla birlikte kahvaltı yapıyoruz( ben ne yersem veriyorum yumurtanın akı ve bal hariç)
Sonra ara öğün yoğurt yedirip öğlen uykusuna yatırıyorum emziripp
Öğlen uykusundan kalkınca her gün farklı yemek yapıyorum ya et ya balık ya brokoli, pırasa, karnabahar, kabak, tarhana, mercimek, kereviz gibi vs.. saat 4-5 arası yiyor ve inanır mısınız bir yemek tabağı yiyor
Bir Bebek brokoli sever mi?
Brokoliyi bile iştahla yiyor
Sonra ara öğün meyve püresi yada meyve suyu içiyor 6-7 arası
Gece uyumadan 9 gibi muhallebi yiyip emip uyuyor
Üstüne gece uyanıp emmek istiyor bazen

Kızlar ben kendime vakit ayıramıyorum evimle ilgilenemiyorum 2 saatte bir bebeğimi beslemekten sürekli yiyor

Düşünün akşam eşim eve gelince biz yemek yerkende istiyor onada veriyoruz ne yersek makarna olsa bile veriyoruz yiyor azda olsa

Annemle alışveriş merkezine gidince gündüzleri çok zorlanıyorum 4-5 saat gezelim diyoruz alışveriş merkezinde acıkırsa emziririm diyorum ama yemek istiyor işte kavanoz mamayıda sevmiyor Kafede falan oturup yedirsem mi desem

Bu kadar iştahlı olması doyduğunu bilmemesi kötü değil mi ileride obeziteye sebep olmaz mı?
Hani bende rahat etmek istiyorum biraz ne yapabilirim nasıl azaltabilirim yemekleri kızımı huysuz etmeden ?

Çocuğum yok,anlamam da kaç kilo olmalı vs ama bi sevesim geldi o güzelliği .
Doktorunuz mutlaka yardımcı olacaktır bu konuda size eğer ciddi bir sıkıntı varsa.Farklı doktorlara götürün.
Ben de 3,5 yaşıma kadar koşmuşum annemin arkasından meme diye.
Koşup oynuyor elaleme laf bile sokuyormuşum ama meme diye de söylüyormuşum.
Kilom kaçtı ne idi bilmem ama hiç kilo vs problemi yaşamadım.

Benim ki de öyle ne versen yiyor
2 saate bir yemek artı emiyor
bitik bitik geziyorum bende :)))
Yeni yeni yemek arasını açmaya başladım...

Emin ol iştahsız olsa da yine aynen bu kadar uğraşıyorsun yemek için. Bir evde bebek varsa yemek işi baya vakit alıyor en azından çocuk yiyormuş bu iyi.. Birde uğraşıp didinip yapıyorsun ve çocuk 1 kaşık dahi almıyor onu düşün. Bazen sinirden kafayı duvara vurasım geliyor.
Obezite konusunda ise bence bir diyetisyenle görüşebilirsin. bana sadece yatmadan önce yediği muhallebi abartı geldi. onu sade süt yap ya da kaldır bence.

haahah tıpkı yeğenim gibi nisa hanım :) beyfendi bizimle oturup çökelekli yumurta yiyordu 9 aylıkken falan düşün canım şimdi de ortalarda geziyor mamma mamma diye :) bırak yesin şimdi yiyeceği kadr zaten yürümeye başladı mı o yediklerini fazlasıyla yakacak cimcime :)

Dışarıdayken utanıyorum insanlardan kucağımdayken meme diye bağırıp saldırıyor benim kızz :)

Eklentiler

• IMG_8479.JPG
    48,1 KB · Görüntüleme: 472
Benim ki de öyle ne versen yiyor
2 saate bir yemek artı emiyor
bitik bitik geziyorum bende :)))
Yeni yeni yemek arasını açmaya başladım...
Normal mama kabıyla doysa tamam dicem ama bildiğin bizim yendiğimiz yemek tabaklarını bitiriyor
Azaltmak istiyorum ara öğünleri mi kessem diyorum bu sefer yoğurdun meyvenin vitaminini alamayacak

Haklısın canım diş çıkarırken iştahsızdı çok üzülmüştüm
İştahlı olmasında sorun yok ama korkuyorum karnı tok olsada yiyor doyduğunu bilmiyorr

Benim kardeşim de böyleydi. Ne versek yerdi. Zeytinyağlı kabak, enginar vs asla seçmezdi. Ama annesi abartıp yiyor diye 2. Tabağı da verirdi. Sağlıklı beslenmesi güzel bir şey ama porsiyonlarının ölçüsü olsun.

Kardeşim şu an 12 yaşında ve 95 kg lütfen dikkat edin. Şimdi sevimli geliyorlar ama ipin ucu bir kaçarsa toparlamak çok zor.

Masallah ya ne guzel doktorlarda normal diyormus.Benim bir arkadasima ekmegi kestirmisti doktoru.Yuruyunce gidiyor o kilolar.

Maşallah ne guzel

Benim oğlum 2.5 yaşına gelecek nerdeyse 12.4 kilo ve yemek yedirmek işkence akilki kuzu üzmüyor seni tekrardan maşallah
Allah bağışlasın

Okudukça kıkır kıkır güldüm ne sevimlidir şimdi.
Biraz fazla yiyomuş gerçekten, madem çok yiyo diabeti olabilir yavrucağın bi baktır istersen. Karbonhidrat şekeri hızla yükseltip düşürdüğünden şekeri düştüğünden acıkıyo olabilir protein ağırlıklı yedir hatta karbonhidratı yok denecek az yedir bence biraz normale döner. Un ve sudan yapılan hamurdan yapılan pişi hemen acıktırır ama içime yoğurt ve yumurta koyarsan hemen acıkılmaz mesela.

Emin ol istahsiz olmasindan iyi. Kafan rahat bi kere. Benimki de ne bulsa yer. Bebege brokoli alistirirsan yer tabiki. Ne guzel, hem faydali da.
Evet hep sağlıklı şeyler yediriyorum hiç hazır yapmıyorum hep kendim..
Tuz falan hiç kullanmam zaten dikkat ediyorum

ne güzel kıymetini bil. iştahlı bebek iyidir. benim büyük kızımda öyleydi herşeyi yerdi çok güzel beslendi bebekken şimdi 9 yaşında hiç hastalanmaz hastalansada ayakta 1 günde atlatır. ama ikinci kızım beni mahvetti hiç birşey yemez beğenmez. emmedi bile 4. ayda sütten kesildi. şimdi 4 yaşında ama çok hastalanıyor. ve hastalandığında ağır geçiriyor. halende yemez bende ona yiyecek beğendirememekten bıktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…