• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İştah Azaltma Yöntemlerimiz

juno

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2008
4.301
46
0
Diğer
arkadaşlar iştahı çok açık olan var mı benim gibi?
eskiden de yerdim ama bu kadar değil, canım özellikle tatlıyı filan çok istiyor..
şu anda pek kilo problemim yok ama böyle giderse olacak..
tutamıyorum kendimi..
var mı bana iştah azaltıcı çözüm önerileri olan?

Canım merhaba yeni topiğin hayırlı olsun bende senin gibiyim özellikle tatlıya dayanamıyorum. İştah azaltıcı demiyimde kilo almamak için akşam yemeklerini hafif geçiştirmeni öneririm mesela tatlı yiyeceksen bunu gündüz saatinde tüketip akşam saatlerinde bu gibi şeylerden uzak durmak en mantıklısı ben 2 gündür akşam yemeğini hafif geçiştiriyorum gerçekten faydası oluyor. Yani işin sırrı akşam saatlerinde fazla yemek yememekmiş ben bunu anladım.

benimde öyle bi günlerim oluyorki istahim baya bi aciliyor tatlii istiyorum ve bazen kendimi tutamayip tikiniyorum acikcasi :1:
ama sonra biyerde okumustum kuru kayisi aldim simdi canim tatli falan isteyince
kuru kayisi yiyorum 2-3 tane. ve yesilcay iciyorum

ya aslında tek olsam dikkat edecem de akşam yememeye tek olmayınca olmuyo yaa..
bi de bazen irademe hakim olamıyorum tatlıları götürüyorum çikolata filan yani..
eskiden bu kadar değildim ben yaa:5:

ya aslında tek olsam dikkat edecem de akşam yememeye tek olmayınca olmuyo yaa..
bi de bazen irademe hakim olamıyorum tatlıları götürüyorum çikolata filan yani..
eskiden bu kadar değildim ben yaa:5:

Canım kendini şartlarsan dikkat edersin henüz bende ailemle yaşıyorum eve geldiğimde annemin güzel yemeklerini iştahla yemeyi çok istiyorum ama tabağına az miktarda alırsan problem yok daha çok salataya falan ağırlık vermek lazım. Çikolataya gelince en sevdiğim şeydirama dediğim gibi çikolatanı ye ama gündüz saatinde ye akşamları yeme akşam canın çok tatlı isterse arkadaşın dediği gibi kuru kayısı tatlı ihtiyacına iyi geliyor bende aldım çantamda bulunduruyorum kuru kayısı işe yarıyor gerçekten

benimde öyle bi günlerim oluyorki istahim baya bi aciliyor tatlii istiyorum ve bazen kendimi tutamayip tikiniyorum acikcasi :1:
ama sonra biyerde okumustum kuru kayisi aldim simdi canim tatli falan isteyince
kuru kayisi yiyorum 2-3 tane. ve yesilcay iciyorum

evet canım aynen bende kurukayısı aldım çantamda bulunduruyorum birde benim kan şekerim düşer acıktıgımda 2 kayısı yiyorum iyi oluyor. Ama tamamen vazgeçemesekte tatlıdan en azından günün erken saatlerinde tüketelim bence ben bundan sonra öyle yapıcam.

Yaaa bende iştahı açık bir insanım. Hiç birşey yemesem sorun yok günlerce aç kalabilirim ama bir kere ağzıma bir şey koydum mu gerisi geliyor .Kendimi kay bediyorum.Karnımı öyle dolduruyorum ki karnım midem ağrımaya başlayınca bırakabiliyorum.:56::56::25::25:

özellikle adet öncesi iştahınız açılıyorsa ADAÇAYI içmenizi öneririm günde bir fincan yetebiliyor..
Genellikle iştahınız hep açıksada IHLAMUR içmenizi öneririm birde bol su..insan susayıncada acıktığını zannedermiş..:((

şu anda da canım acayip çikolata istiyor ama bu sefer tutacam kendimi :)

valla ben de kahveyi hiç sevmiyorum, reflü yapıyo bende zaten..
merhaba

canınızın çok tatlı çekmesi kan şekerinizin düşmesiyle alakalı bunun önlemide kan şekerinizi dengede tutmakdır ....
yediklerinizin GL. endeksine dikkat edin ... şekerli ve gl endeksi yüksek gıdalar önce şekerinizi yükseltir sonrada tekrar düşürür ve bu sizi hem acıktırır hemde tatlı istegi uyandırır ...
canınız tatlı istediginde kuru kayısı deneyin ... günde 1.2 .kerde 1 kş. yogurda 1 çy.kş tarçın katıp yiyin (tadı güzel) bu kan şekrinizi dengede tutar ve tatlı istegi hisetmesizniz.

hiç şekerinizi ölçtürdünüzmü????

şekerim normal değerlerde..
ya biliyorum aslında ama bende irade problemi var
mesela bi tane bisküvi yiyeyim sadece diyorum, sonra bütün paket bitiyo :)
yemeklerime genelde dikkat etmeye çalışıyorum zaten öğlen yemekhaneden yediğim için aslında pek problem olmuyo..
yoğurt olayını deniycem teşekkür ederim :29:

şekerim normal değerlerde..
ya biliyorum aslında ama bende irade problemi var
mesela bi tane bisküvi yiyeyim sadece diyorum, sonra bütün paket bitiyo :)
yemeklerime genelde dikkat etmeye çalışıyorum zaten öğlen yemekhaneden yediğim için aslında pek problem olmuyo..
yoğurt olayını deniycem teşekkür ederim :29:
iradenize gelince şu an normal kilonuzda olmanız iradenizi ters yönde etkiyordur ..
ama saglık açısından tek gösterge kilo deyildir ...
şekerinizin normal oldugunu yazmışınız ölçtürdünüzmü açlık ve tokluk olarak .?..

aynen hiçbişe olmasın tek çikolata tatlı olsn da bana öyle bi kriz geliyo bana gözüm dönüyo resmen..

hiç bi yemek için böyle ağzım sulanmıyo ama çikolata tatlı diyince...fenaa

teşekkür ederim ilginize..
evet açlık ve tokluk olarak normal değerlerde.. zaten bana göre öyle zapzayıf görünmüyorum kemik torbası gibi :)
dediğiniz gibi kilom fazla değil o yüzden irademe hakim olamamak sorun gibi gelmiyor olabilir bilinç dışı :)
ama 1.5-2 kilo filan aldım yani bu iştah artışından beri, daha da artmasından korkuyorum sadece..

benim çok yememin sebebi belli oldu
zaman zaman şekerime baktığımda normal çıkıyordu ama ben çok yemekten ve de kilo almaktan rahatsız olup dr.a gittim, ogtt (şeker yükleme) testi yapıldı, sonucunda hipoglisemiye girdiğim ortaya çıktı.. yani şekerim yükseleceği yerde düşüyo..
diyet düzenlediler şimdilik ara öğün mutlaka yapılıyo, ekmek yememi vs. tavsiye ettiler..
düzelmezse ilaç başlanabilir..

arkadaşlar hala deli gibi yiyorum bundan sonra kendimi frenlemek için burdan yediklerimi paylaşmak istiyorum.
siz de benle paylaşın belki ne kadar anormal olduğumu görürüm :)
bir nevi beslenme düzeni günlüğüm olsun burası

Back
X