ist üniversitesi hakkında

Uluslararası ilişkiler yabancı dil eğitimi sağlam olan bir yer de okunmalı.O yüzden ikisi arasında düşünmemelisin bile :) Puanı hakkında fikrim yok ama ODTÜ uai de iyi diye biliyorum.

Ayrıca dikkatimi çekti ya arkadaşım senin kafan çok karışmış bu tercihler konusunda :/ İşletme,iktisat,uai,hukuk...Çok iyi tartıp öyle karar verirsin umarım.

evet ne yazık ki aynen öyle :/ öbür actıgım konuda da cevap verdim fakat burdan da bir kaç bişey söyliyim.Kafam cok karısık puanım çok çok iyi olmasa da iyi.fakat en kötüsü ne yapacagını bilememek.Türkiye gibi her şeyin altında torpil,haksızlık vs gibi şeylerin döndüğü bir ülkede yasyrz ve işsizlik,işsiz kalma korkusu daha üniversiteye gitmeme ragmen bende cok fazla var.o yüzden her türlü bölümü düşünüp,iş imkanlarını öğrenmem gerektiğini düşünüyorm.cevremdeki herkes bir şey deyince özellikle sınav dönemnde kafam daha da cok karıstı ve ne yapsam karar veremedim.kimisi maliye iyi bi tanıdıgm suraya buraya girdi diyor kimisi orayı bitrdi 3 yıl sonra zar zor işe girdi diyor.bazıları iktisat işletmeye iyi diyor,bazıları herkes orayı btiriyor iş yok.hukuktan memnun olmayan insanlar bile var.uluslarilişkiler de aynı seklde hukuk dısında saydgm diğer bölümleri suan icin bilkent ya da tobb yarı burslu olarak düsünüyorum zaten.ama hala orda da emin değilm off off işim zor valla (

Diğer konuda daha ayrıntılı cevap yazacağım şimdi ama bu dediklerine de birkaç şey demek istedim :) Her bölüm hakkında,hatta kişilerin mezun oldukları yer aynı olsa bile farklı farklı şeyler duyabilirsin,doğaldır.Bütün mesele kendini geliştirmekte ve işine göre de çevre yapmakta.Sen şimdi iktisata gitsen ve kendini geliştirirsen iyi yerlere gelebilirsin mesela.Ama hiçbir şekilde kendini geliştirmeden bitirdiğin takdirde işsiz kalma ihtimalin daima olacaktır.Uluslararası ilişkiler de aynı şekilde.Özele gidip vereceğin paraları,devlet üniversitesinde uluslararası ilişkiler okuyup 4 sene -hazırlık da olursa 5 tabi-boyunca dil kurslarına verebilirsin.Okul sonuna kadar ingilizce dışında 2 dilin olabilir gayet iyi derecede ve bu da uluslararası ilişkiler alanında seni çok ama çok ön plana çıkarır.Yani sana tavsiyem her bölümde olabileceğin meslekleri bir güzel düşün,hangisi sana uyar bir bak.Daha sonra işsizlik ihtimalini düşünme,çünkü geri kalanı tamamen senin elinde

cnmm ya sen sanat mezunumusun ya bısı sormak ıstyrum.bnm puanum sabancı sanata yetıoo mezun olunca ne gıbı ısler yapabılırım.yada ekonomık alanda ıyı olur mu bnm ıcın?bıde sen suan ne ıs yapıosun :)

cnm sen hangı unstye hangı bolume gııtın tavsıye acısından soruorum :)

tatlım bak suan senı en ıyı anlayan bnm
1-suan ankarada bılkenntın ıc mımarlıgı tutuo+yuksekokul olarakbankacılık ve fınans(fransızca).cits gıbı bolumlr tutmakta ama bunlar yuksekokul oldugundan yazmıyım dıorum.ee o zamn bılkent ıc maımalrık okıyım dıorum ama karasızlık var
2-ekonomıyı cok ıstyrum beykent,bılgı,kadır ahs ve ozyegını dusunuorum
3-bu saydıkalrmn dısında psıkoljılerde tutoo ama ısybldakı özeler yıne.
4-toobb ıktısat tutuo hazırlıgı amerıkda okuma hakkı var 6 ay ve bu bnm ıcın cok cazıp ama yazları tatıl yapmıcn vee cumrtsılerı okula gıdıcen demlerı cok koyoo ınsana.
5-bıde ısblda okumak harıkdr hep hayalımdı ama bılkentnde adı gelcegı var o yuzdn suan o kadar karszmkı anlatamam.

sen nedıosun bnm duruma yada tercıh etııgım bolumlere?

ha bn senn yernde olsan hukugu secerdm o ayrı ama puanım yemıoo :) buarda ankara cok sıkıcı mı gercktn?

Geçen sene bende burslu bilkent düsünüyordum ama orda yasayan bır yakınımız soyledıklerıyle vazgecmeme sebep olmustu.Eğer zengınsen ultra zenginsen gidiceksin bilkente.Etrafında okula ferrarisiyle mustangyla porchesiyle gelen öğrenciler olacak.Şahsen arkadaslarım full marka gıyınırken kuaforden guzellık merkeznden cıkmazken sürekli biyerlere takılıp gezerken onlara ayak uyduramamaktan dolayı psikolojim bozulur. Yani burs dısında bir gelir yoksa cok zor olabılcek hadisedir.Ama yok benım psıkolojım bozulmaz, ozenmem, kendım gbı arkadas bulurum dıyorsan baska tabii.

Umarım sağlıklı bir karar verir mantıklı bir tercih yaparsın.Hakkında hayırlısı olsun =)

İstanbul üniversitesi iktisat fakültesinde okuyorum,vakıf üniversitelerini de çok iyi tanıyorum.şu ana kadar hiç keşke vakıf üni yazsaydım demedim.vakıf üniversitelerinde okul öğrenciye muhtaç,devlet üniversitelerinde öğrenci okula.o yüzden siz eğer bir şeyler öğrenmek istiyorsanız istanbul üniversitesinin hocalarından bilgisi deneyimi pek çok üniversitenin öğretim üyelerini katlar.sadece adı kaldığı konusu eskisi kadar olmaması yönüyle haklılık payı içerebilir ama dünyaya yeniden gelsem ve yeniden tercih yapma hakkım olsa yine İstanbul üniversitesini yazarım.işe alım sürecinde bile bilkentten bir adım önde olursunuz.ama tabi herkesin düşüncesi farklı olabiliyor bu yüzden her fikri alıp yine kendi istekleriniz doğrultusunda hareket edin,etki altında kalmanızı tavsiye etmem

herkese kendileri için en hayırlı tercihi yapmasını dilerim:97:

istanbul üniversitesi konusunda bence iyi düşün... hiç prof kalmamış eğitim düştü diyolar zaten bina falan hali harap bi üniversite

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…