ist üniversitesi hakkında

cecece123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2010
115
0
96
Ankara
kızlar ben istanbul üniversitesi işletme veya iktisat istiyorum ancak ingilizce olanlarına puanım tutmıycak gibi türkçe okursam bunun ne gibi bir dezavantajı var bilgilendirirmisiniz lütfen.bi de bilkent yüzde elli burslu iktisat ya da işletme de yazabilirm.bu iki üniden hangisi daha iyi sizce?ikisi hakkında da pek fikrim yok yardmcı olur musunuzz :)

ankarada oturuyorum.bilkent yüzde elli burslu tutcak gibi gözüküyor suanda ama istanbul üniversitesi de iyi diye duydum.bilkent uluslararası ilişkiler olcak galiba iktisattan tam emin değilim.cok kararsızım ne okuyacagım, ilerde ne iş yapacagım konusunda..kafam iyice karıştı

bilkent üniv. ile ist üniversitesini nasıl kıyaslayabiliyosnz kızlar yapmayın... ist. ünv. türkiyenin en iyi ünversitelrnden. ismi bile yetiyor bir çok yerde.
hmm ama dersenizki ünv yıllarını aktivte ile dolu dolu geçirmek bir çok olanaktan yararlanmak istiyorm vs.(yani kısa vadeli) bilkent daha iyi olablr. gerçi iş insanın kendisinde biter. ama iyi bir kariyer için ist. ünv. sinin yeri ayrıdır ve daha köklü daha saygın bir ünv. dir.

Son düzenleme:

istanbul üniversitesinin eskiden kalmış bir adı var, hepsi bu, emin ol.
teknik imkanları vs çok çok kötü, ben gecen sene gezmiştim, bilkentin imkanlarıyla avantajlarıyla karşılaştırılamaz
ayrıca şehir dışında okumak çok pahalıya patlıyor, yurda ver yemeğe ver (malesef devlet yurtları tahammül edilecek gibi değil- 12 kişilik odalar var mesela, ufacık da oda yani) veya eve çık fatura öde kira öde vs vs, aynı parayı bilkente ver
çok daha iyi bir etiketin olur, kariyerin için çok daha fazla avantaj sağlar. iş ilanlarında hiç ''istanbul üniversitesi mezunu'' görmezsin
ama ''odtü boğaziçi koç sabancı bilkent mezunu'' çok karşılaşılan bir ifadedir ilanlarda.

yanılıyosn arkadşm. sen gezdm gördm diyosn.. ben okuyorm henüz.. ing okuyorm. daha 1. sınıftan beri istanbul ünv. adı ile onlarca çeviri onlarca konferansta görev alma fırsatı buldm. iş çevrelernce çok saygı duyulan bir ünv. tbi mesela mühendislk okucksan teknik ünv. daha iyidir. ama bir çok bölmde özllkle eğitim kalitesi türkiyedeki neredeyse hiç bir ünv. ile ölçülemez. yurt imkanlarını bilmiyorm. yemekleri güzl çıkıyor 50 kuruşa 3 öğün tıka basa yiyosnz. genelde diğerine göre ucuz tabii. ama olanakları kısıtlı olblr dediğin gibi.. süper manzaralı bir kafetaryası yok yada içinde bankamatikleri yok vs. ama 4 yıl gibi kısa sürelk düşünmemek lazm. ist ünv. adı sayesnde çok para kazandm ben.. 4 yılını daha güzl geçirmek isterse bilkent bence de iyi bir seçenek.(ki ben şahsen ist ünv. deki yıllarımı hiçbirşeye değişmem. gerektiğinde arkadaşlarla 5 lirayı paylaştığmz içmeye gittiğimz falan bile oldu:) bilkente de bunu pek yaşayamzsn sanrm) kkkonu sahibi arkadşm tabiiki karar sana ait. ben kendi tecrübelerime dayanarak söyledm bunları.

Son düzenleme:

peki arkadaşım iyi güzel hoş da acaba bilkenti gezdin mi? veya bilkent hakkında yeterli bilgin var mı?
biraz kimin mezunları nerede buna da bakmak lazım, ben istanbul üniversitesi mezunları hiç bişey olamıyor işsiz kalıyor sıfır bilgiyle mezun oluyor demiyorum ki, ama arada fark var bunu da kabul etmek lazım.
sözde hukuk çok iyi istanbul üniversitesinde, konuk öğrenci olarak gittiğimde hocanın ne dediğini bile duyamadan çıktım, sonra ordaki arkadaşlarımla konuştum, ee biz niye okula gitmiyoruz sanıyosun dediler
800 kişiyi bir amfiye toplarsan bu olur çünkü :))
senin de kabul ettiğin gibi olanaklar kısıtlıyken malesef eğitim kalitesi tartışılıyor
ayrıca üniversite seçmekle arkadaşlarla içmeye gitmenin ne alakası var ki bunu valla anlamadım :)) olaya biraz akademik bakmak lazım

amfiler 800 kişilik değil öncelkle. ayrıca derste otorite kuramayan bir hocaya denk gelmşn sanırm. bizm sınf 200 küsür kişilk çıt çıkmaz çünkü dinmelek istemeyen derse girmek zornda değildir. eğitim kalitesini tartışmak yernde olmaz.. eğer örnek verecek olursam benmle aynı bölmde farklı ünvlerde okuyan arkadaşlarm var. kendilerine bir iki kere ders çalştırmaya kalktığımda bu kadar ayrıntılımı işliyosn ne diyosn yok biz öyle değil şöyle böyle diyorlar. bu sadece bir örnek.
arkadaşlarla içmeye gitme meselesini sosyal olanaklara örnek olrk verdm. eğitimle ilgili olmadığı çok açık değilmi.. bilkentin sosyal ortamları çok daha iyi olablr. bunun hemen arkasndan verilmiş örnek. sanrm göznden kaçmş. ayrıca ben istanbul ünv savunucu değilm çok ta seviyor falan da değilm sadece avantajlarını görüyorm ve bunu belirtmek istedm. dışardan 1 günlk gezmeye gitmişin ve direk notunu verebiliyorsn ama ben içinde olan biri olarak bunları belirtiyorm. elbet bilkent ünv de kötü değildir. güzl bir ünv olabilr ama ist. ünv. ile kıyaslamaya girdiğinizde benm tercihim tekrar ist üniveristesnden yana olurdu. iki ünv. ilgili bildiklerinde çok sınırlı. benmde bilkent hakkında aynı şeklde ama ist. ünv ni biliyorm ve hakknda bildiklerimi belirtmek istedm. kulaktan dolma bilgiler yada 1 günlk deneyimimle konuştuğum şeyler değil bunlar.bilkenti gezerek ancak sosyal ortamları hakkında bilgi edinebilirsn. ünv. yi gezerek eğitim kalitesini çok yüzeysel görebilirsn ancak. amacm kimseyle tartışmak vs. de değil. konu sahibi arkadaşa fikr vermek amacm. umamrm bilkenti kazanrsn :)

Son düzenleme:

çok araştırdım ben de.. şuan üni. adayıyım. cemreeylul çok haklısın kelimesi kelimesine katılıyorum .

iktisat istiyorsan istanbul'da oku, işletme istiyorsan bilkent'te. ama üniversiteden önce okumak istediğin bölümü seçersen daha iyi olur. mezun olduğunda iş ararken neredeyse hepsi çok iyi seviye ingilizce isteyecek. bölümü ingilizce okursan da mezun olduğunda yabancı dilin daha iyi olur. onun dışında fark etmez ingilizce türkçe...

istanbul Üniversitesi ile Bilkent karşılaştırılamayacak kadar farklı okullar.. Ankarada olsam kesinlikle Bilkentte idim. İstanbul Üniversitesi kendini geliştirmen için uygun değil görüşündeym olanakları çok kıt.

seninki de iyiymiş güzelim, tartış tartış sonra amacım tartışmak değil de.
istanbulu öv öv sonra umarım bilkenti kazanırsın de
beddua falan mıydı acaba bu sana göre??
ama neyse, bence de umarım konu sahibi bilkente gider

senin bölümüne senede 800 kişi alınmıyorsa amfinin o kadar olmaması çok normal değil mi bu arada :))

ben mimar sinan resim mezunuyum, bu bölüm için en iyisi en prestijlisi, resim okumak isteyen herkesin hayali, ama ben onu bile bu kadar öve öve anlatmam, eksik varsa vardır, ben onu kazandım diye yere göğe sığdıramamanın anlamı yok. sorsak amacın iyi yön göstermektir... ama böyle olsaydı tavrın üslubun bu olmazdı, çünkü kendi bölümünü övüyorsun, farkında mısın bilmem konu sahibi ingilizcelerine giremem puanım yetmez diyor, bu devirde yabancı dil bilmeyene iş yok gibi bir şey. herşeyden önce bu durum bilkenti öne gecirir. sen de bilkente kötü demiyorsun ama bi kraldan çok kralcılık var sende, madem istanbulu savunmak değil amacın, konu sahibine yardımcı olmak, konu sahibini ilgilendiren şeylere yorum yapmak lazım
bu arada istanbul üniversitesinde bi dönem boyunca derse girdim şekerim, babam istanbul ünide prof, eşim de cerrahpaşadan mezun ama sonuçta yine istanbul üniversitesi=) sen rahat ol havadan atıp tutmuyoruz, erasmusa gittiğim üniversiteyle beraber 4 üniversitede ders aldım şuana kadar, ama acaba sen başka nereyi gördün bu kadar yakından? ömründe sadece ekmek yiyip ekmeğin tadını öve öve bitirememeye benziyor seninki kusura bakma ama :))
sanmam ki ders çalıştırdığın arkadaşların da boğaziçinden odtüden sabancıdan olsun da sizin öğrendikleriniz çok daha fazla olsun

neyse, kal sağlıcakla

öncelikle tavrın hiç hoşuma gitmedi fazla laubali geldi güzelim(!) ben ist ünv. ni kazandığm için övmüyorm. bilkente de gideblcekken ist. ünv. ni seçtim başka herhangi bi ünv. yede yüzdeyüz burslu girebilirdim ama ist. ünv i seçtim ve yararlarını gördüm ve bunu belirttim. konu sahibi ikisi arasnda sizce hangisini seçeyim demiş.hangisinin sosyal olanakları fazladır dememiş. ben kendi fikirlerimi söyledim. sanırsam belirtmeme gerek yoktu ama bu benm görüşlerim başkasının görüşlerini buraya yazamam dimi ayrıca ikimiznde bilkentte okumşluğu görümşlüğü yok ben sadece ist. ünv hakknda yorm yaptm bilkentle ilgili pek birşey bilmediğimide önceden belirttim yani istanbul ünv. ve diğer gittiğiniz 4 ünv. hakkında yorum yapılmıyor. ayrıca odtü lü 2 öğrencm vardı eğer merak ettiysen. ist. ünv savunucu değilm ama yararlarını gördm tek demek istediğim bu. senin karşt fikrini belirttiğim için neden bu kadar püskürdün anlamadm. herkes bildiği gibi yapsın. daha muhattap olmak istemiyorm konu sahibi arkadaşa başarılar diliyorm.

canım tabii ki bilkent yani sen bir de uluslrarası ilişkiler istiyorum diyorsun..ben de özel ünide tam bursluyum uluslrarası ilişkiler okuyorum.. benim puanım istanbul üniye kat kat yetiyordu ama gitmedim.. hiç de pişman değilim.. çünkü şu an bulunduğum okılda hocalarımın hepsi yabanvı amerikalı ingiliz vs. ve ben hiç ingilizce bilmezken şimdi bunların yararını görüyorum sonnuçta türk hocadan ingilizce öğrenmek çok farklı.. ama diğer durumda aksanlarını duyuyorsun... ki uluslararası okuyacaksan devlet ünilerinde çok çok iyi bir eğitim alamasın fikrimce... he iktisat okuyacağım diyorsan istanul üni olabiilir ama uluslararası ilişkilerde tabii ki bilkent... istanbul üninin son zamanlarda daha çok adı var diyebiliriz...

Tabiki Bilkent.
En başta bir özel ünv ile devlet ünv arasında dağlar kadar fark var.
Eskiden bu sadece sosyal olanaklar açısındandı ama şimdi eğitim açısından da öyle inan.
Durumun el veriyorsa kesinlikle Bilkent'e git.
İkinci bir husu da İstanbul'un sadece adı kaldı.
Hiçbir artısı yok o okulun inan bana.
Böyle bir tercih yapacak olsam ki (ailem de Ankara'da) olsa kesinlikle Bilkent'i seçerdim.
Özel üniversitenin avantajları saymakla bitmez.

ben ist.üni.de okumuyorum ama diğerlerinin aksine ben de elif arkadaşımız gibi düşünüyorum.şu an özel üni.mezunu bi arkadaşımla onun iş problemini konuşuyoruz msnde.çok fazla sıkıntısı var iş bulma konusunda.bilkentle karşılaştırdığınız yer daha yeni açılmış ya da küçük bi şehirdeki devlet üniversitesi değil,istanbul üniversitesi.daha iyi bir bölümü özelde ya da büyük şehirlerin dışındaki bi devlet üni.de okumaktansa daha kötü bi bölümü ist.üni.de okumayı tercih ederdim.belki eğitim hayatında özel okul daha avantajlı ama sonuçta üni.4 yıl sürüyor,okul bitince iş hayatın ömür boyu...

Canım ben özel ünv mezunuyum. Burslu okudum ve iyi ki de özel ünv.ye gitmişim. İstanbul ünv dediğim gibi sadece ismi var. 4 yıl bomboş okula gitmektense özel ünv.de okuyup hem eğitim hem de sosyal imkanlardan faydalanmayı yeğlerim. İş bulma konusuna gelince, bu zaten ülkemizde kanayan bir yara. Boğaziçi mezunlarının bile zar zor iş bulduğu günümüzde iyi bir işe girebilmenin tek dayanağı okul değil maalesef.

bence de devlet üniversitesi zaman kaybı istanbul üniversitesi okuyan bir dünya arkadaşım var ekonomi işletme iktisat hukuk siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler gibi bir çok alanda ve hepsi de özel üniversite yazmadıklarına eşek gibi pişmanlar... eğitimi iyi değil.. özeldeki arkadaşlarının olanaklarını duyunca gerek dil gerek sertifika programları olsun eşekliklerini anladılar..sosyallik zaten yok her bölümüne puanım yetecek gibi duruyor hukuğunu yazcaktım ama vezgeçtim onu bile yazmıcam hukukta okuyan arkadaşımla konuştuktan sonra... boş boş 4 senemi geçiremem o ortamda.. herkes ne seçerse kendine tartışmanın alemi yok ama arkadaş bilkentle de istanbul karşılaştırılmaz ki

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…