• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

işsizlik :(

fairytale92

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
18
6
36
33
Kızlar üniversiteden mezun olalı 4 sene oldu, 2 yıllık işletme okudum. Açıktan tamamlıyorum 4'e. 4 sene içerisinde sadece 6 ay iş deneyimim var orda çağrı merkezi. Harıl harıl iş arıyorum, banka sınavlarına giriyorum ve sonuç hep olumsuz. Açık konuşmak gerekirse aslında ne iş yapacağım konusundada pek net fikire sahip değilim. Arkadaşlarımın hepsi bir yerlerde çalışıyor, bir çoğu muhasebe ama ben matematiğin 0'ından anlamam :( muhaı sebeci olmayı hiç düşünmedim. Aranızda benim gibi olanlar varsa nerede çalışıyorlar hangi pozisyon paylaşıp yol gösterebilir mi ?

Ben diplomali ev hanımı yim canim:halay:iki yıl işletme dört yıla tamamladım ama bişey farketmiyo evliyim bi çocuğum var. Kendini geliştir bol bol vaktin varsa iyi kötü deme ne iş olursa yap. Evlenince bide çocuk olunca şartlar zorlaşıyor çünkü. Çağrı merkezlerini bosver. Muhasebe işi çok fazla kendini gelistirebilirsen Şansın fazla derim. Sekreterlik de olabilir düşünürsen.:super:

Kızlar üniversiteden mezun olalı 4 sene oldu, 2 yıllık işletme okudum. Açıktan tamamlıyorum 4'e. 4 sene içerisinde sadece 6 ay iş deneyimim var orda çağrı merkezi. Harıl harıl iş arıyorum, banka sınavlarına giriyorum ve sonuç hep olumsuz. Açık konuşmak gerekirse aslında ne iş yapacağım konusundada pek net fikire sahip değilim. Arkadaşlarımın hepsi bir yerlerde çalışıyor, bir çoğu muhasebe ama ben matematiğin 0'ından anlamam :KK43: muhaı sebeci olmayı hiç düşünmedim. Aranızda benim gibi olanlar varsa nerede çalışıyorlar hangi pozisyon paylaşıp yol gösterebilir mi ?

Amaaan ne ugrasiyosunuz en guzeli benim yaptigim gibi al bavulunu git guzel is imkanlari olan bi ulkeye. Ben Dubai'ye geldim iyiki de gelmisim burda eleman kara borsa. Kapanin elinde kaliyo eleman icin sirketler birbirine giriyo :-)))) Ben bi isten ciktim baska bi sirkete gectim diye eski sirketim yeni sirketime dava acti. Evli ve cocuklu degilsen yasin da 30un altindaysa git yurt disina yeni bi hayat kur kendine. Hemde Turkiyede calissan da vercekleri 2-3 bin lira bi maas. O parayi yurt disindaki kadinlar sadece guzellik ve alisveris harcamasi olarak kullaniyo.

Amaaan ne ugrasiyosunuz en guzeli benim yaptigim gibi al bavulunu git guzel is imkanlari olan bi ulkeye. Ben Dubai'ye geldim iyiki de gelmisim burda eleman kara borsa. Kapanin elinde kaliyo eleman icin sirketler birbirine giriyo :-)))) Ben bi isten ciktim baska bi sirkete gectim diye eski sirketim yeni sirketime dava acti. Evli ve cocuklu degilsen yasin da 30un altindaysa git yurt disina yeni bi hayat kur kendine. Hemde Turkiyede calissan da vercekleri 2-3 bin lira bi maas. O parayi yurt disindaki kadinlar sadece guzellik ve alisveris harcamasi olarak kullaniyo.
Nasıl iş buldunuz ilk olarak? Başvuruyu nasıl yaptınız yani ilk seferde?

2 bayan once geldik Dubaiye is basvurularini burdan yaptik. Turkiyeden yapinca kimse ciddiye almiyo aramiyo da burdan yapilcak yuz yuze gorusmek istiyolar.
Hangi sektördesiniz siz?
Mesela inşaat mühendisi sevgilim biz de düşünüyıruz da bazen böyle bi atraksiyon gitse alırlar mı ki?

Ben emlak sektorundeyim Dubaide. Evet herkesi aliyolar baska bolum mezunu da olur ama ana dil gibi ingilizce ariyolar
Odtü mezunu ingilizcesi iyi zaten
Yani yapması gereken bavulunu alıp yüzyüze görüşmeler yapması öyle mi?

Çok teşekkürler bunu konuşacağım onunla sağolun :)

Guzel bi ulke de secmek lazim. Avrupa Amerika Kanada bitik. Gelismekte olan ulkelere yonein. Dubai Singapur Katar gibi yerler. Ayrica oralarda seriat falan da bence hic takmayin bunlari. Kadinlar istedigi gibi giyiniyo yasiyo hersey serbest buralarda da hatta ben Turkiyeyi daha dinci buluyorum buralar daha modern. Turkiyede insanlar o kadar alismis ki kit kanaat yasamaya fakirlik adeta norm olmus. Turkiyedeki asgari ucreti Dubaidek' bi kadin her ay guzellik salonuna harciyo sadece. Yasamak ay sonuna kaar karin doyurup sadece soguktan kendini koruyacak kadar kazanmak egildir. Bence daha iyi yasam standardi olan ulkelere gitmek sart.

Back
X