İşsizlik:(

yahu ise baslayinca arayacaksın o bos oturdugun gunleri
hergun sabah git aksam gel, monotonluk, cok yorucu zaten
6 ay evde oturmak zorunda da degilsin, yapmak istedigin seyleri yap, biseylerle ugras, kendini gelistir
is hayatina atilinca gorursun hicbirseye vakit kalmiyor

bu sene mezun oldum diyorsun ve iş bulamadım diyorsun vede bunalımdasın :)))
mezun olur olmaz iş bulamayınca bunalıma giriyorsan sen hiç yaşama böylece bunalıma da girmezsin..

canım maalesef benim evde oturup miskinlik yapma gibi bi lüksüm yok.
uzun dönemli stajlarım oldu ve iş hayatını biliyorum ben çalışmaktan sıkılan yorulan bir insan değilim.bişeylerle uğraşamıyorum kurslara vs gitmeye kalksam herşey parayla kaldı ki şuan bulunduğum yerde bu tür imkanlar yok.tek yaptığım şey kitap okumak.

bu sene mezun oldum diyorsun ve iş bulamadım diyorsun vede bunalımdasın :)))
mezun olur olmaz iş bulamayınca bunalıma giriyorsan sen hiç yaşama böylece bunalıma da girmezsin..

liseden arakadaşlarım vs çoğu iş buldu e beni depresyona itiyorlar onları kıskanmıyorum kim ne yaparsa yapsın ama beni ezmeye kalkmaları hiç adil değil canımı sıkan bu.
bir de baştada söylediğim gibi rahat olsam her yönden bu kadar kafaya takmayacağım ama insan çalışmak zorunda olunca strese giriyor.
evet bende yaşamamayı düşünüyorum zaten .

az önce bi holdingten görüşmeye çağırıldım feryadımı duydular galiba:))
ama benim üstümde hep bi umutsuzluk var..herkes buna sinir oluyor erkek arkadaşım ailem durmadan umutsuz umutsuz konuşmamdan nefret ediyorlar..ama bundan da elim boş döneceğime eminim(

Her şey gönlünüze göre olsun inşallah...Güzel şeyler düşünün ve bize işinizin olduğu müjdesini verin

ıçerik nedeniyle daha sonra konunuz" iş ve kariyer bölümüne" taşınacak.
Şimdilik bu bölümden devam edin. Bilginize

ilginiz ve iyi dilekleriniz için teşekkürler..
umarım buraya güzel haberler veririm.

is gorusmesine cagirilinca insanda umut olur
sense elim bos donecegime eminim diyorsun
evet donersin cunku kendine guvenin yok
ne dusunursen o olur

is gorusmesine cagirilinca insanda umut olur
sense elim bos donecegime eminim diyorsun
evet donersin cunku kendine guvenin yok
ne dusunursen o olur

evet çok haklısın
önce seviniyorum sonra boşu boşuna sevinme sanki sana kaldı o iş diyorum
en beceriksizin bile kendine güveni oluyor ama ben bir türlü bu sorunu aşamıyorum.
çevremdeki herkes bıktı benim mızmızlanmamdan ama elimde değil(((

Canım işte böyle düşünerek baştan kaybediyorsun
Olumlu düşün rahat ol görüşmede
Ailen ve erkek arkadaşın haklılar umutsuz olma
Her gecenin sonu sabahtır canım
Seni bunalıma sokan arkadaşlarınada takma kafana hatta görüşme bile

bu olumsuzluğu üstümden nasıl atıcam bilmiyorum.
birden fazla yenilgiye uğrayınca kronik hale geliyor bu umutsuzluk olumsuzluk
üzülüyorum neden böyle diye..
sonuçta ben onları kıskanmıyorum
yani benim erkek arkadaşımda mezun olmadan iş buldu tabiki kıskanmıyorum
ama şu liseden arkadaşlarım durmadan hava atmaya çalışıyorlar kendi işlerini anlatmaya çalışıyorlar.
ben bu yüzden onlarla aram açılsın istemem ama artık msnde vs konuşmamaya çalışıyorum.çok düşüncesizler.
allah kimseye vermesin böyle işsizlik başına gelmeyen bilemez..

canım bu sene mezun olmuşsun üzülüyosun benim tam iki yıl oldu iş bulamıyorum yokta yok

çıldırmak üzereyim benimde paraya ihtiyacım var
hiç bişe alamıyorum sürekli evdeyim para yokki dışarı çıkayım
rüyalarımda bile işe giriyorum çıkıyorum
kafamı toplayamıyorum unutkanlık cabası kafayı yemiş haldeyim
ama Allah tan umut kesmiyorum bu umutta olmasa yaşayamam Allah yardım edecek buna bütün kalbimle inanıyorum sende inan yoksa bu günler geçmez....

tatlım seni çok ii anlıyorum,bende aynı durumdayım,1 temmuzdan beri ewdeyim,bende işletme okudum,üstüne üstlük hoca benle zıtlaşıp beni tek dersten bıraktı,yani diplomam ocak daki tek-çift sınawlarına bağlı,evet o diploma ocakta benım olucak ama amaç benı oyalamaktıı...

arkadaşlar eminim işe gitmek sıkıcı monoton olabilir ama,okulda bu kadar aktiflikten sonra ewde oturmak zorunda olmak..!insanın zoruna gidiyo,evet mezun olalı bir ay çok kısa,oturupp dinlenelim ama yapcak bişi de yok.süslenip dışarı çıkmayı özledim resmen ya...:)
bi yıl önce,işim olcak arabam olcak master yapcamm evlilik anca 3 yıl sonra derken sıkıntıdan ewlenmeyi bile düşünüyorum sevgilimle,ama biliyorum çözüm değil...
bunların geçiceğini,eğer sebebi krizse bunun toparlanma kısmı olduğunu da biliyorum ama birilerinin sürekli "e işi naptın,yokmu hala?"demesi acayip can sıkıcı,annem bile ewde canımın sıkıldıgını görünce markete felan başwur diyeküçümsemıyorum asla,zamanında oralarda çalıştım ama öğrenciykendi,sonuçta en alttan bişilere başlıcam evet ama cv mde niteliği olan biş istiyorum...!

çok zor,çokkkkkkkkkkkkkkkkk..!

offf kızlar inanın çok zor...
aynen ne planlar vardı..iş bulucaktım akşamları mastera gidicektim 3 yıl sonrada evlilik erkek arkadaşımla..
ama parada bitti iş de yok ne master ne bişi evde oturmaktan başka yapacak bişey yok..
istanbulda okurken bir anda bu küçücük kasabada evde tıkılı kaldım..derdim gezmek vs değil
ama kendimi geliştirme imkanım yok burada...
insanların okul bitti iş noldu diye sormalarından bıkkınlık geldi..sanki kolaydı ha deyince bulunuyordu...
tamam amaç para kazanmaksa bir markette ya da call centerdada çalışırım asla gocunmam eve temizliğe bile giderim ama mesela o değil..cvme hiçbişey katmazlar..

Bu kurduğunuz cümle hiç hoş değil...
Yani işe alınanlar şu an çalışmakta bulunanlar sizin söylediğiniz şeyleri yapanlarmı???
İş bulamamanıza çok üzüldüm, ama başvurulan bir işe 10 hatta 100 kişi başvurur bir kişi alınır, o alınan da genelde işe en uygun kalifikasyonları en iyi olandır...
Çağrı merkezine laubali olarak nitlendirilmese de çok konuşan ve rahat tavırlı insanlar alınır ki müşteri ile iletişimde çekinme tutukluk yaşanmasın....

Türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinden mezun oldum, aynı üniv.de yüksek lisans yaptım.
Yüksek lisansta bir dış ticaret firmasında çaışmaya başladım, ve buradaki otomotiv tecrübem sayesinde Türkiyenin en büyük holdinglerinden birinde çalışmaya başladım... Uzun süre çalıştıktan sonra kriz vurdu ve ayrılmak durumunda kaldım. Tam 6 ay iş aradım....
Çok iyi ingilizce biliyorum. İşim sayesinde 8 ay ingilterede ve amerikada çeşitli eyaletlerde yaşadım.
Upper intermediate İtalyanca biliyorum, orta derecede Almanca...
6 ay iş aradım.. iş yoktu yoktu yoktu...
Şimdi ise orta büyüklükte bir firmada 2 aydır ihracat yöneticisi olarak çalışıyorum, başvuran 20küsür aday arasından seçildim.ne oramı buramı açtım ne de laubalilik nankörlük yaptım..
Kendi üzüntünüzü dile getirirken lütfen başkalarını incitmeyecek kelimeler kullanın...

niye bazı şeylere takılıyorsunuz?
üzgünüm ama diğer konularda çıkartılan saygısız tartışmaları kendi konumda çıkartılmasını istemiyorum.
ben şuan çalışanlara öyle bişey demedim kaldı ki benim annem de çalışan bir insandı iş bulduğumda ben de o saydığım insanlar gibi olmayacağıma göre ben burada çalışn insanlara bahsettiğiniz şekilde ithamda bulunmadım.o tür insanlar alındıysa o tür insanları arıyorlarmış dedim.
bende birçok holdingte uzun dönemli staj yaptım ve kimlerin çalışıp kimlerin çalışmadığını gayet iyi biliyorum.reklam yapmaya gerek yok asıl siz saygılı olun lütfen konuma. asıl konu o değil tartışılan burada ama her zaman olduğu gibi aradan cımbızla bir kaç kelime seçiliyor üstüne kavga çıkartılıyor.lütfen zaten cnm burnumda bir de bu konu için tartışmaya hiç niyetim yok hele hele kimsenin birbirini göremediği herşeyi rahatça atıp tuttuğu rahatça saygısızlık yapıldığı bir ortamda asla tartışmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…