İşsizlik ve arkadaş ilişkileri

Aycennet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2021
168
229
53
Selam Kızlar,

Çok yakın bir arkadaşım işten çıkarıldı ben de yıllardır çalışıyorum kurumsal bir yerdeyim.Ama şartlarından memnun değilim maaş konusunda özellikle.Şimdi arkadaşım evli ve eşi bugün laf arasında işe sokarsın artık dedi bana hitaben ben de şuan şartlarımdan memnun değilimki daha iyi şartlarda bir şey olursa tabi haber veririm ama şuan ben niye düşük şartları sunayım dedim.İş yerime aldırmamı bekliyorlar galiba.Bu tavır acaba benden cv ni ver ben konuşayım demediğim için bir laf atmamıydı diye düşündürdü.Bir planları var düşündükleri ve para lazım ayrıca benim birikimimi sorguladılar ayrıca benden ne kadar çıkar gibisinden.Benim aile sorunlarım var bekarım şehir dışında yaşıyorum yardıma ihtiyacım olduğunda ufak tefek şeylere yetiştikleri oldu.Minnet duygusu duymak istemiyorum kimseye karşı bugün baya kötü hissettim kendimi ve moralim bozuldu hiç evlenemezsem yedi kat yabancıya muhtacım ve devamlı minnet beklenecek bakış açıları bizim kötü günümüzde yanımızda değil biz hep yardımcı oluyoruz.İnanın kimsenin bir bardak suyunu isteyesim yok hep bir karşılık bekleniyor.İnsan bir ömür yalnız kimseye muhtac olmadan nasıl yaşar diye düşünür oldum.Sadece bir iç döküş bu.Yazınca biraz rahatladım.Siz ne düşünürdünüz bu durumda?

Kimseyi işe aldırmayın böyle bir kefaletin altına girilmez. Birikiminizi de söylemeyin sürekli borçlu olduğunuzu, ailenize para yolladığınızı vs ima edin. İyiliğe nereye gidiyorsun demişler sahibimi bipmeye demiş. Tabi ki hiç iyilik yapılmayacak diye bir şey yok dünyayı iyilik kurtaracak, ama işe aldırmak, borç vermek böyle büyük çaplı şeylere girmeyin.

Benim yakın bir arkadaşım başka bir ortak yakın arkadaşımızı kendi işine aldırdı ve şu an araları korkunç iletişimleri sıfır ve birbirleri hiç sevmiyorlar

Ayrıca halen öğrenemediniz mi her zaman hiç param yok zor geçiniyorum yetemiyorum ekonomi kötü şartlar ağır vs diyeceksiniz

herkesin cekirdek ve genis ailesi var.sizin goreviniz vazifeniz dahilinde degil.onlarin maddiyatini dusunmek aileleri dusunsun.sizi vicdan yapan biri olarak bulmuslar sanslarini deniyorlar.yuz vermeyin bence

Fırsatınız varsa eğer ve o arkadaşınıza uygun bir pozisyon açıktaysa kefil olmadan böyle böyle iş arayan bir tanıdık var cv atsın size bir görüşün aklınıza yatarsa alırsınız şeklinde iş yeriyle konuşabilirsiniz. İnce ayarı tutturmak lazım. Bence yardımcı olun şu dönemde geçinmek çok zor ancak kefil olmayın sadece aracı olun. Zamanında ben bir arkadaşım için yaptım ve kız sonrasında çıkartılsa bile pişman ya da sorumlu olmadım iyilik yaptığımla aldığım dua ile kaldım.

Ben de bir arkadaşımla konuşmuyorum artık. İşsiz ve sürekli şikayet halinde. Ama çaba yok sadece şikayet edip içimi bunaltıyor ve herkese bahane buluyor kıskançlık yaptığını fark ettim. İçim şişti konuşmuyorum

Ama iş konusunda yardımcı olmalısın. Çünkü başım sıkıştığında ilk aklına onlar geliyorsa sende zor anında onlara destek olmalısın.
Yalnız tekrar gelmese de olur dediğin bir paraysa birikimin ver yoksa 1 lira bile verme. O bambaşka konu

Tamam işte sorun orda ben neden minnet duyayım ki talep etmeden yardımcı oldular çok kötü zamanlarım oldu ben istemedim mecbur değillerdi zaten yapmasalarda bir şey demezdim ailem bile destek olmamışken arkadaşım diye olmak zorunda değiller. Ben neden bir sorumluluk minnet duygusu duymak zorundayım yalnızım bu hayatta tekim diye elimden geleni yaparım ama mecbur değilim

Böyle diyenlerin hepsi mal mülk sahibi olurlar. Sen de yabancı gibi en son öğrenirken bulursun kendıni

Ay bence sizinle arkadaşlığı kessinler bu ne bencillik ya bu zihniyet ve kişilikle siz cooook yalnız kalırsınız

Yarim soz gönül alma sen cv ver ben konuşurum demek çok mu zor ne biçim arkadaşlar var ya yazık

Bu yorumunuz çok duygusuz. Siz zordayken iyi hoş karşınızda sizin için çabalayan insanlar zordayken 'yapmasaydı' :) olduuu.

Bu yorumunuz çok duygusuz. Siz zordayken iyi hoş karşınızda sizin için çabalayan insanlar zordayken 'yapmasaydı' :) olduuu.
Herkes arkadaşınız diye maddiyat talep etsin ozaman bu kadar bol gönüllüyseniz siz para ne kadar zor kazanılıyor biliyor musunuz. Ayrıca ben çok fazla talepte bulunsam istesem bakın bakalım etrafımda olurlar mı? Denemesi bedava. İnsanlıktan yaptık demek için bir iki bir şey yapılmış geçilmiş için de maddiyat olmayan manevi olarak bir şey içermeyen şeyler bahse konu şeyler.Kimseye minnet duymam ben

Maddiyattan bahsetmedim ben hanımefendi ben zor gününde yanında olmaktan o kişiye destek olmaktan bahsettim. Ayrıca merak etmeyin kendi parasını kendi kazanan birisi olarak gaaayet güzel biliyorum ne kadar zor kazanıldığını. Ben kefil olmadan iş için arkadaşınızı seçenek haline getirin diyorum. Önceki mesajımı okursanız anlarsınız. Siz ise yapmasalardı diyip çıkıyorsunuz. Aynı cümleyi size kullansalar burda vefasızlar pislikler kötü kalpliler diye yeni bir konu daha açardınız.

Ayrıca kendiniz dile getirmişsiniz çok kötü zamanlarım oldu ben talep etmeden beni düşündüler yardım ettiler diye yoksa emin olun ben müneccim değilim. Sizin çok kötü zamanınızda yanınızda olan insanlara en azından iş konusunda destek olmaya 'çalışmazsanız' sonrasında yüzlerine nasıl bakarsınız bilemiyorum.

Ne bencil, kötü kalpli insanlar var. Ben geçende toplu taşımada muhabbet ederken konuştuğum kişi bile sana yardımcı olayım demişti laf arasında. Yani cv'ni bırakayım demek çok mu zor?

Ne bencil, kötü kalpli insanlar var. Ben geçende toplu taşımada muhabbet ederken konuştuğum kişi bile sana yardımcı olayım demişti laf arasında. Yani cv'ni bırakayım demek çok mu zor?
Allah aşkına ben iş bulsam buradan çıkacam.Şartları kötü diyorum aldığım maaş düşük ı. Daha kolay şartlarda benden iyi para alıyorlardı. Vardiyalı çalışamaz mobbinge gelemez 2 hafta çalışıp ağlayacağını bildiğim halde ben niye lades yapayım bile bile. Bu devirde kimseye kefil olamam yalancıktan iyilik yapıyor ayağına da yatamam.Herkes lafta der gerçekçi olmak insanı kötü yapıyorsa ne ala ya

Birikiminizi sorgulayamazlar ama iş için yardım bekleyebilirler. İnsan tanımadığına bile yardımcı olmak ister söz konusu ekmek parasıysa geçimse. Hayat zor. İş bulmasında yapabileceğiniz yardımı yapın bir ''insan'' olarak, bakın arkadaşı minneti geçtim yani.

Aa siz istemeden zor zamanınızda yardımcı mı oldular? Büyük halt etmişler. Kesin arkadaşlığınızı da arkadaşım var sanmasınlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…