benim anlamadığım diğer bişey ise zaten neden herkes ilaki devlet memuru olmaya çalişiyor??
kpss lere 100lerce kişi giriyor herkesin tek derdi memur olmak iyide neden bukadar önemli memur olmak? memur olmak istediğim son şeydir benim, bak burda bile bi arkadaş yazmış yata yata para kazanmak! memurlar için düşünülen hep budur ve çoğu zamanda doğrudur malesef ama aldıkları parada ona göre işte
900 ytl maaş nedir allah aşkına? o parala ne olur? kirami ödiceni evmi geçindircen yoksa kredi çekip evmi alacaksın. Neyse benim burda anlatmak istediğim kimseyi emekli olmuyor diye yargilayamaz, Onun ihtiyaci var bunun yok demeyede hakkımız yok.
İnşallah sizde tez zamanda gönlünüze göre bir iş bulursunuz. Allah yardımcınız olsun
arkadaşım 900 ytl ile nemi olur benim eşim 700 ytl alıyor 600 kiraya veriyoruz zaten şöle bi baktığımızda 900 hafife alıncak para değil bence asgari ücretle çalışıp çocuk okutup geçinmeye çalışanlar var tabi burda ayıp bizim değil devletin eğer emeklilere asgari ücretliler yaşam standartlarında ücret ödenseydi herşey daha iyi olurdu adaletsizbi ülkede yaşamak bu olsa gerek
emekli olan insanlarda istemez sanırım o yaştan sonra çalışmayı.ama mecburlar.aldıkları 600 lira emekli maaşıyla ki bazıları daha az, bu ülkede yaşanmıyor malesef.[/QUOTE
arkadaşım doğru yazmış.malesef gerçek bu 600 ytl emekli maaşı ve geçinmek.belki onlarında okutuuğu evletları var ayrıca....yani o yaşlarına rağmen hala çalışmak zorundalar.emin ol onlar istemiyorşardır.yorgun beden ve beyinleriyle hala mecburi çalışıyo olmayı...ama şartlar bunu gerektiriyo.en basiti dün haberler de adamın biri aldığı emekli maaşın yarısına dğalgaz aldığını söledi zam yüzünden...kalan 300 le nasıl geçinebilecekse ya aç kalacak ya soğukta.gelir az giser çok ne kadar kısarsan kıs...mecburlar çalışmaya....allah hepimizin yardımcısı olsun.evet tabiki sende haklısın.benimde çok bildiklerim var üniversite mezunu olup boşta olan..yazık oluyor genç beyinlerşmşze..uzun mevzu bu hayatım ya ve deriiiinnnn:)keşke çözümü bizim elimizde olsa
bencede onca yil çalışmış insanlarda istemez emekli olduktan sonra çalışmayı ama gel görki şartları başka türlüsüne el vermiyordur
Emekli maaşı nedirki? Emekli insanların çoluk çocuk okutuğunu bazıların kıra ödediklerini vs. düşünürsek hangi birine yetecek o maaş? insanlar mecbur oldukları için çalışıyor bence keyfe yada gençlerin önünü kapatmak için değil
tabiki işsizlik çok kötü bişey ama bunun çözümü insanları mecburi emekli yapmak değil.
düş sana tamamiyle katılıyorum ve bir sey eklemeden de gecemıyecegım
emekli olacak yasa gelıp de ev sahıbı olamayıp veryansın eden ınsanlara hiç uzulmuyorum ben
bır ınsan nasıl 50 yasına gelıp de ev sahıbı olamaz ya!
sen zamanında hiç dusunmemıssın, birikim yapmamıssın
hata kımın burada?
cok goruyorum devlet dairelerinde hep 45 yaş üstü
genclerın devlet memuru olma hakkı yok gibi hala calısıyorlar
böyle insanlar oldukca cok beklerız daha biz iş,kadro
Ne zamandan beri aklıma takılan şeyler var...
Hep deniyor ya bu ülkede iş yok diye...
Bende çalışmayan bir insan olarak görüyorumda gerçekten iş imkanı yok...
Gideriz bi yere deneyimlimisiniz derler hayır deyince geri çeviririler...
Kpssye gireriz yüksek puan alırız yerleşemeyiz çünkü kadroda açık yoktur...
Okul okuruz üniversite mezunları olarak boş gezeriz...Yada okuduğumuz okulla alakası olmayan işlerde çalışırız....
Bende şuan çalışmıyorum...
Ve etrafıma baktığımda genç çalışandan çok orta yaşlı insanların çalıştığını görüyorum yani emekli olduğu halde çalışan insanları....
sonra da bizim gibi gençler iş bulamıyorr ve emekli olmamız bi hayal oluyor belkide emekli olamadan ölüp gidicez.... Bu devletin herşeyi iyiye götürmesi gerekirken herşey daha kötü oluyor... Herşey düzensizz ve karmaşık bize iş yok bize hiçbir şey yok.Sanki yaşama hakkı elimizden alınıyor gibi hissetmeye başladım...
Demek istediğim şu ben düşünüyorumda emekli olan insanlar hala çalışmaya devam ediyor..Ve bu devlet bu insanların çalışmasına izin veriyor..Halbuki emekli olduğu gün o insanların işle alakaları kesilse biz gençlerede iş imkanları sunulcak biz şimdi böyle açıkta gezerken bu haksızlık değilmi? Onlar hem emekli hemde normal maaşını alıcak diye biz niye aylak geziyoruz?
Siz ne düşünüyorsunuz arkdaşlar merak ediyorum...
Bu işsizlik sorunu benim çok canımı sıkmaya başladı sizlerle paylaşmak istedim...
evet işsizlik maalsefe ülkemizde çok büyük bir problem okul bitiren gençler bile dışarlarda boş işsiz kalıyorlar. emeklilerin çalışma olayına gelince ülkemizde alım gücü o kadar yetersiz ki o emekli deiğimiz insanlarında emekli oldular diye açlığa bırakamayız sonuçta onlarında ailesi hatta bazıların okuyan çocukları v.s var. onlarında tercihi değildir tabi ki o kadar seneden sonra biraz rahat etmek dinlenmek varken çalışmak fakat yaşamak için hayatlarını devam ettirebilmeleri için maalesef ki alınana emekli maaşı çok yetersiz. onlarda gençlerde haklı problem ne emek verip çaba sarf edip işsiz kalan gençlerde ne de hayatlarında dinlenmeye çekilmesi gerekirken hala çalışna emeklilerde
düş sana tamamiyle katılıyorum ve bir sey eklemeden de gecemıyecegım
emekli olacak yasa gelıp de ev sahıbı olamayıp veryansın eden ınsanlara hiç uzulmuyorum ben
bır ınsan nasıl 50 yasına gelıp de ev sahıbı olamaz ya!
sen zamanında hiç dusunmemıssın, birikim yapmamıssın
hata kımın burada?
cok goruyorum devlet dairelerinde hep 45 yaş üstü
genclerın devlet memuru olma hakkı yok gibi hala calısıyorlar
böyle insanlar oldukca cok beklerız daha biz iş,kadro
ben en yakınımdakınden ornek verdım
dedemden...
dedem memur emeklısı hem de bazı problemlerden dolayı 45 yasında emeklı olanlardan
yanı su an aldıgı emeklı maası az zaten 3 ayda bır alıyor
neyse
ama kırada oturmanın zorlugundan ve ilerisi için biriktirmış ve ev sahıbı olmus
ha gunumuzde bu olmaz belkı haklısınız
ama benım bahsettıgımm tvlerde dedem yasındakı adamların hala evımız yok 700 lıra maasla 500 lıra kıra ödüyoruz diye konusmaları
belkı tuhaf gelebılır ama cok goruyorum çevrede atılan ekmeklerı, yemekleri
pazar gunlerı dolup tasan mcdonald'sları, burger kingleri...
günden güne kalabalıklaşan ve fakirleşen dünyada böyle hareket edip sonradan ağlayıp sızlamak ne kadar dogru?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?