İşsizlik var diyoruz ya!

arkadaşım 900 ytl ile nemi olur benim eşim 700 ytl alıyor 600 kiraya veriyoruz zaten şöle bi baktığımızda 900 hafife alıncak para değil bence asgari ücretle çalışıp çocuk okutup geçinmeye çalışanlar var tabi burda ayıp bizim değil devletin eğer emeklilere asgari ücretliler yaşam standartlarında ücret ödenseydi herşey daha iyi olurdu adaletsizbi ülkede yaşamak bu olsa gerek

canım ben 900 ytl ile nemi olur derken bazı arkadaşlar bilmem kaç yaşına gelipte ev alamamış insanlara üzülmeyip kızdıklarını söyleyince yazdım kim ne derse desin 900 ytl ye çalışan bir insan biraz zor ev alır çünkü

gercekten ıs yok
burda fabrıkalr sureklı ıscı cıkarmakta ve ocaga kadar ıscıler tedırgın
allah herkeze yardım etsın
kıadakı var cocyuk okutanı var cok uzuluyorum
ınsnlar okuyo ıs yok
ya bende emeklı vaktı gelemlerın emeklı olması dusuncesındeyım ama dusunuyorum benım babamda emeklı maası alıyo bı emeklı maasıyla nasıl gecınıyo bu ınsanlar dıye dusunuyorum
okul okutanı dugun yapanı hasta bakanı var cok zor bı durum ve mecburen ınsanlar emeklı olmuyo tabı bu durumda
allah herkeze ekmek kapısı acar bıyerlerde herkezı beklıyodur

burda uygulamada bi eksiklik var..
öncelikle o kamuda çalışan 45+ insanlar için mutlu olmalısınız, devlet çalışanına ömürboyu istihdam garantisi veriyo.. eğer siz de kpss yi kazanırsanız siz de yararlanabileceksiniz.. çalışanı koruyan, iş güvencesi saplayan bir uygulama; dolayısıyla eleştirilmesini haksız buluyorum..
ama şöle derseniz o ayrı, devlet yeni mezunların istihdamını teşvik etmiyor veya yanlış bi sınav sistemiyle kendisine çalışan seçmeye çalışıyor veya daha farklı bişey; o zaman haklısınız derdim..
son olarak da diyebilirim ki bir ülkede emekli olanların çalışmaya devam etmesi kadar utanç verici ne vardır? 30 sene hizmet veriyo, yaşlılık günlerinde bir ayağını uzatıp rahat edemiyo.. avrupa dakiler ise emekli olduktan sonra dünya turuna çıkıyo..

aldıkları maaşla kira verip ,çocuk okutup,faturalarla uğraşıp yaşamaya çalıştıkları için ev birikimi yapamamış olabilir mi acaba..

yazdıklarına katşıyorum ve şuınları eklemek istiyorum iş verenler(sanyi kuruluşları falan) ara eleman ve deneyimli elaman eksiklğinden yakınır durular ama yeni işe girecek insanı işe almazlar aladıkjları için iş deneyimi tecrübe sahibi olamaz birey ee peki bu kişi nasıl iş sahibi olup deneyimli bir eleamn olacak burda çok büyük tezatlık var.iş yeleri en az 3 yıl deneyimli elaman aralar ama iş tecrübesi olamayanı işe almazlar zaten deneyimli adam nedne i,şinden ayrılsın çok tezatlık varya.bide emekli olupta çalışanları anlamaıyorum hem gençlere şans verinm dertler ama kendileri o koltuğu bırallkmazlar bu her alnada geçerli(siyaset,iş yaşamı v.b) ee peki bu emekliler o koltuğu bırakmazsa işsiz genç bireyler nasıl iş sahibi olacvak çok tezatlık var hala anlamış değilim

bence emekli olmayanları suçlamak yerine onları çalışmak zorunda bırakanlara kızmak gerek kim isterki 5o yaşında halla çalışıyor olmayı başka ülkelerde emekli olanlar dünya turlarına çıkarken bizim ülkemizde emekli yaşı gelmişler hala çalışmak zorunda oluyor üniversiteliler boşta,kpss ye bağlı çalışabilme durumu vs... yani bunun suçlusu bizler değiliz bizi yönetenler ve çarpık sistem bence maddi durumu ii olan hiç kimse istisnalar vardır belki ben hiç karşılaşmadım çalışmak istemezzzzzzz

evet işsizlik maalsefe ülkemizde çok büyük bir problem okul bitiren gençler bile dışarlarda boş işsiz kalıyorlar. emeklilerin çalışma olayına gelince ülkemizde alım gücü o kadar yetersiz ki o emekli deiğimiz insanlarında emekli oldular diye açlığa bırakamayız sonuçta onlarında ailesi hatta bazıların okuyan çocukları v.s var. onlarında tercihi değildir tabi ki o kadar seneden sonra biraz rahat etmek dinlenmek varken çalışmak fakat yaşamak için hayatlarını devam ettirebilmeleri için maalesef ki alınana emekli maaşı çok yetersiz. onlarda gençlerde haklı problem ne emek verip çaba sarf edip işsiz kalan gençlerde ne de hayatlarında dinlenmeye çekilmesi gerekirken hala çalışna emeklilerde

dediğinz gibi emekliler konusuında çok önemli durumlar var az maaş alıyolar emekli iken ve kinmlerinin bakacak ailesi var ve o yüzden çalışmak zpruındlşar bide bazı iş verenler emeklileri çalıştıyolar ki, vergi, vermemek için adaha çok olumsuızklar var bu türkiyede

25 sene memur ol 25 yıl içinde 9 şehirde yaşa ve 20 tane kiralık evde yaşa gurbet ellerde ev kirası ödemekten hangi şehirde nerde yaşayacağın belli olmadan ordan oraya tain gör seninde evin olmaz.herkes birikim yapmak ister...
evet işsilik sorun benim babam astsubay emeklisi ve aylık 900 ytl maaş alıyor bu adam çocuk mu okutsun bizim karnımızımı doyursun elektirk doğal gaz mı ödesin ek iş yapıyordu emekli olduktan sonra ama kriz nedeniyle babam işten çıktı her şeyden kısıyoruz....kimse memnun değil halinden...bende üni mezunuyum ve hayla okuyorum 2.üniversitemi bende iş bulamıyorum yok yok...

evet kesin orayı dolduranlarda ev alamayan insanlardır demi?
eviniz olduğu için böyle rahat konuşuyorsunuz...
herkes kendine ait bir evi olsun ister...
senin deden zamanında ev 1 lirayken şimdi 150.000ytl
bunu unutma...

arkadasım ben gunumuzdekı sartlardan mı bahsettım sana
eskıden yasam cok daha rahatken sımdı 65 ve yas uzerındekı ınsanların zamanında bırıkım yapamamasından söz ettım
cunku o zamanlar ayagını yorganına gore uzatmak cok daha kolaymıs ve bu kadar luks tuketım yokmus
sadece turkıye sartları değil dunya sartları degısıyor artık
her zaman sunu soylerım "iyi olan kazanıyor"
5 tane de unıversıte bıtırsek donanımımız sıfırsa bes para etmıyor malesef

evimiz kira, üzerimize tapulu bir tek çöpümüz yok, annem de babam da banka emeklisi, ben radyo-tv okudum şimdi ingilteredeyim çünkü malesef bu dili bilmeyene artık hiç bir yerde iş yok, annem 57 yasında babam 73 ve 15 senedir annemin işlettiği bir dükkanımız var. 57 yasındaki annem ilk önce benim ayaklarımın üzerinde dimdik durabileceğim günleri görebilmek için, daha sonra da evimizin ve dükkanın kiralarını, faturalarını ödeyebilmek, buz dolabımızı boş bırakmamak için hala çalışıyor. çünkü sadece bir tanesinin emekli maaşı ancak ev kirasını ve su faturasını kapatmaya yetiyor. diğerininki de elektriği, telefonu ve aidati kapatsaa aç kaldık demektir. ama ne olacak size söyliyim mi? ben şimdi burdaa ailemden alıştıklarımdan herşeyden uzakta tek başıma dil öğrenmeye çalışıyorum ya belki daha rahat iş bulurum diye, türkiyeye döndüğümde 23 yasımda olucam ve bir radyo-tv mezunu olarak mecburen özel sektörden iş umucam. çaldığım her kapıda bana "dil" diyecekler, "var" diycem. "tecrübe" diycekler, "yok" diycem ve kapı yüzüme kapanıcak. peki tecrübe neden yok? çünkü tecrübe olsaydı dil olmıycaktı yine kapıyı yüzüme kapatıcaklardı. en acı olansa şu ki eminim benim hakettiğim yerde "dayısı" olan ama hiç bir vasfı olmayan biri 2000 ytl maaşla çalışıyor olucak.

burada bir sürü türk var, neden yurtlarından uzakta onca özleme çileye dayanıp buradalar sanıyorsunuz? çünkü yazık kii ülkemiz insanlarına değer veren bir ülke değil ama burda insanın yaşama hakkına saygı var. sokakta yaşayan adamın bile devlet tarafından bankaya yatırılan en azından karnını doyurmasına yetecek bir miktar parası var.

umutla bekliyorum, güzel günler gelsin, emeklerimin karşılığını alıyım da annemi hakettiği rahata ve huzura kavusturayım. keşke...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…