• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik var diyoruz ya!

Feronia

İyi ki varsın :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
6.289
43
78
Diğer
Ne zamandan beri aklıma takılan şeyler var...
Hep deniyor ya bu ülkede iş yok diye...
Bende çalışmayan bir insan olarak görüyorumda gerçekten iş imkanı yok...
Gideriz bi yere deneyimlimisiniz derler hayır deyince geri çeviririler...
Kpssye gireriz yüksek puan alırız yerleşemeyiz çünkü kadroda açık yoktur...
Okul okuruz üniversite mezunları olarak boş gezeriz...Yada okuduğumuz okulla alakası olmayan işlerde çalışırız....
Bende şuan çalışmıyorum...
Ve etrafıma baktığımda genç çalışandan çok orta yaşlı insanların çalıştığını görüyorum yani emekli olduğu halde çalışan insanları....
sonra da bizim gibi gençler iş bulamıyorr ve emekli olmamız bi hayal oluyor belkide emekli olamadan ölüp gidicez.... Bu devletin herşeyi iyiye götürmesi gerekirken herşey daha kötü oluyor... Herşey düzensizz ve karmaşık bize iş yok bize hiçbir şey yok.Sanki yaşama hakkı elimizden alınıyor gibi hissetmeye başladım...
Demek istediğim şu ben düşünüyorumda emekli olan insanlar hala çalışmaya devam ediyor..Ve bu devlet bu insanların çalışmasına izin veriyor..Halbuki emekli olduğu gün o insanların işle alakaları kesilse biz gençlerede iş imkanları sunulcak biz şimdi böyle açıkta gezerken bu haksızlık değilmi? Onlar hem emekli hemde normal maaşını alıcak diye biz niye aylak geziyoruz?
Siz ne düşünüyorsunuz arkdaşlar merak ediyorum...
Bu işsizlik sorunu benim çok canımı sıkmaya başladı sizlerle paylaşmak istedim...

emekli olan insanlarda istemez sanırım o yaştan sonra çalışmayı.ama mecburlar.aldıkları 600 lira emekli maaşıyla ki bazıları daha az, bu ülkede yaşanmıyor malesef.

emekli olan insanlarda istemez sanırım o yaştan sonra çalışmayı.ama mecburlar.aldıkları 600 lira emekli maaşıyla ki bazıları daha az, bu ülkede yaşanmıyor malesef.

Devlet dairesinde çalışan insanlar bilir görür... Gençler azdır...Emekli olmuş insanlarda çalışır hala devam eder çalışmaya... demek istediğim şu bizler kpssye giriyoruz ve çoğu kişide yerleşemiyor çünkü açık kadro yok... Sebepte emekli olmuş insanların hala çalışmaları... Bi devlet memurunun aldığı maaş az değil bana göre...Senin dediğin maaşı alanlar memurlar değil... bi memur emekli olduğunda alıcağı emekli maaşı şuan aldığı maaştan biraz daha düşük... Evet dediğin gibi bu ilkede yaşanmıyor çünkü yasalar kötü.

bencede onca yil çalışmış insanlarda istemez emekli olduktan sonra çalışmayı ama gel görki şartları başka türlüsüne el vermiyordur
Emekli maaşı nedirki? Emekli insanların çoluk çocuk okutuğunu bazıların kıra ödediklerini vs. düşünürsek hangi birine yetecek o maaş? insanlar mecbur oldukları için çalışıyor bence keyfe yada gençlerin önünü kapatmak için değil
tabiki işsizlik çok kötü bişey ama bunun çözümü insanları mecburi emekli yapmak değil.

Anlatamıyorum galiba... Neyse...Fikrinizi yazın ben okuyorum...

Yanlış olmuş başlık düzeltiyorum"İŞSİZLİK VAR DİYORUZ YA! "olucaktı

çok çalışan her halükarda kazanır...:delphin:
ben buna inanıyorum..
benimde öss için yakarmam gerek derslerim süper olmasına ragmen 3 soruyla kacırdım istedigim bölümü..
demekki yeterli çalışmamışım..mirmirmirmir
onca yılın hesabı 3 saatten soruluyor..
bu ülkedeysek bunlara ayak uydurmak zorundayız ..:kahve:

Son düzenleyen: Moderatör:
düş sana tamamiyle katılıyorum ve bir sey eklemeden de gecemıyecegım
emekli olacak yasa gelıp de ev sahıbı olamayıp veryansın eden ınsanlara hiç uzulmuyorum ben
bır ınsan nasıl 50 yasına gelıp de ev sahıbı olamaz ya!
sen zamanında hiç dusunmemıssın, birikim yapmamıssın
hata kımın burada?
cok goruyorum devlet dairelerinde hep 45 yaş üstü
genclerın devlet memuru olma hakkı yok gibi hala calısıyorlar
böyle insanlar oldukca cok beklerız daha biz iş,kadro

düş sana tamamiyle katılıyorum ve bir sey eklemeden de gecemıyecegım
emekli olacak yasa gelıp de ev sahıbı olamayıp veryansın eden ınsanlara hiç uzulmuyorum ben
bır ınsan nasıl 50 yasına gelıp de ev sahıbı olamaz ya!
sen zamanında hiç dusunmemıssın, birikim yapmamıssın
hata kımın burada?
cok goruyorum devlet dairelerinde hep 45 yaş üstü
genclerın devlet memuru olma hakkı yok gibi hala calısıyorlar
böyle insanlar oldukca cok beklerız daha biz iş,kadro

ev sahibi olmak okadar kolay bişeymi?
helede memur maaşi ile
ailede tek kişi çalişiyor ve de çocuklari var diyelim
memur maaşı hangi birine yetecek? kira verecek ev geçinderecek çocuk okuatacak çocukların ve evin diğger tüm ihtiyaçlarını karşılayıp birde kenara para atıp ev alacak??
madem memurlar bukadar işi yapacak kadar çok maaş alıyorlar neden hala ayaklanıyorlar?
düşünmeden yazmayalım lütfen
herkesin halı vakti bir değildir
inşallah siz 45-50 yaşına gelmeden ev alabilirsiniz ama aynı şeyi yapamayan insanları küçük düşürmeye gerek yok
ben çıkıpta 25-30 yaşına gelmiş üniversiteyei bitimiş birisi halen iş bulamıyan bir insana hiç üzülmüyorum dersem nekadar doğru olur??

helede memur maaşi ile
memur maaşı hangi birine yetecek? kira verecek ev geçinderecek çocuk okuatacak çocukların ve evin diğger tüm ihtiyaçlarını karşılayıp birde kenara para atıp ev alacak??
madem memurlar bukadar işi yapacak kadar çok maaş alıyorlar neden hala ayaklanıyorlar?
inşallah siz 45-50 yaşına gelmeden ev alabilirsiniz ama aynı şeyi yapamayan insanları küçük düşürmeye gerek yok
ben çıkıpta 25-30 yaşına gelmiş üniversiteyei bitimiş birisi halen iş bulamıyan bir insana hiç üzülmüyorum dersem nekadar doğru olur??

bende bu konuda sana katılıyorum gerçekten olaya cok güzel bakmışsın ..

Özellikle devlet kurumlarında emekliliği gelmiş ama emekli olmayan nice insanlar var. Bazıları gerçekten ihtiyaç duyduğundan, bazıları ise "amaaan emekli olup da 3 kuruş alacağıma çalışıp 5 kuruş alayım" diye düşünüyorlar. Hem çalışmakta öyle eften püften, zaten çoğu devlet kurumu çalışma şartları çok rahat. tabirimi mazur görün ama yata yata para kazanmak diye düşünülüyor. E şimdi böyle bir durumda kim emekli olmak isterki. Dolayısıyla ne gençlere iş imkanı doğar nede başka birşey.

Tecrübesizsindir işe alınmazsın.
Bekarsındır evlenip işten ayrılırsın diye işe alınmazsın.
E evlisindir bu sefer çocuk doğurup işten ayrılırsın diye işe alınmazsın
Hamilesindir "şimdi sen işe adapte olamazsın, sürekli izin istersin" diye işe alınmazsın

E ne halt yiycez pardonbenneyaptımki:delphin:(hayır yani çok yaşadım bu durumları da ondan diyorum. Şükür şu an çalışıyorum)

helede memur maaşi ile

Bakın anlatmak istediğimiz ne biliyormusunuz..
Kavrayamadınız.Yakın bi tanıdığımızdan örnek vereyim...
Yakınımız devlet dairesinde çalışıyor... Emekliliğine çok az kaldı...
Ve emekli olduktan sonra ayrılmayı düşünüyor...
Çünkü onların orda okadar emekli olan insan var ki hala çalışıyorlar...
Maddi durumu yerinde kılığı kıyafeti yerinde...Çocuklarını evlendirmiş... Rahatlar işten ayrılmayı düşünmüyorlar çünkü ağır bi işleri yok..Telefona bakıyorlar bi kaç evrak imzalatıyorlar vs....
Ve bu rahatlıktan dolayı hala çalışma isteğindeler...
Her kpss sınavından sonra kaç bin kişi açıkta kalıyor farkındamısınız?
Peki neden açıkta kalıyor?
Çünkü personel eksikliği yok...
Yok çünkü emekliler hala çalışmaya devam ediyor...

Neden hala ayaklanıyorlar sorusuna gelince bende onu anlamış değilim en az memur maaşı 900ytl...Farkında değiller ama bi fabrika işçisi yada ne bileyim tezgahtar kasiyer ne kadar maaş alıyor bunu unutuyorlar sanırım...
Neyse konu o değil...

ben en yakınımdakınden ornek verdım
dedemden...
dedem memur emeklısı hem de bazı problemlerden dolayı 45 yasında emeklı olanlardan
yanı su an aldıgı emeklı maası az zaten 3 ayda bır alıyor
neyse
ama kırada oturmanın zorlugundan ve ilerisi için biriktirmış ve ev sahıbı olmus
ha gunumuzde bu olmaz belkı haklısınız
ama benım bahsettıgımm tvlerde dedem yasındakı adamların hala evımız yok 700 lıra maasla 500 lıra kıra ödüyoruz diye konusmaları
belkı tuhaf gelebılır ama cok goruyorum çevrede atılan ekmeklerı, yemekleri
pazar gunlerı dolup tasan mcdonald'sları, burger kingleri...
günden güne kalabalıklaşan ve fakirleşen dünyada böyle hareket edip sonradan ağlayıp sızlamak ne kadar dogru?

düş okonuda zaten haklısın burda fiki ayrılıgı şurdan cıkmış sen hali vakti yerinde olannlar önümüzü kısıtlıyor diyorsun ki bu dediğin tipte okadar cok insan varki cok haklısın...
princessinlove arkadaşımız yanlış anlamadıysam herkes aynı değildir kimisinin durumu yetmiyor onun için calışıyor diyor ikiniz farklı yerlerden bakıyorsunuz sebep bu aslında ikinizde haklısınız..
benim ablam üniversite okuyor ben tekrar hazırlanıyorum ve babam Polis yani memur.. emekli yaşı geldi ama bizim için olmuyor..bi iki sene sonra nasipse olur inşallah başına kötü bişey gelmesi cok korkutuyor beni hep..:çok üzgünüm:

Geçim şarları hayat o kadar zor ki canım çalışmadan yaşamlarını sürdürmeleri çok zor olabiliyor bazen özelliklede büyük şehirde yaşıyorsa..
50 yaşına gelmiş ev sahibi olmamış anlamıyorum diyen arkadaşlar da var bilemeyiz ki evi varmıydı yokmuydu sattı mı borç yüzünden yoksa evlat derdinden (okutucam,evlendiricem) evladım rahat etsin diye mi ev sahibi olamadı kimsenin cebindeki parayı ve yaptığı hesabı bilemeyiz...
Ama var zamanında yatırım yapamayıp harvurup harman savuranlara da karşıyım ve kızgınım o ayrı mesele..

Bakın anlatmak istediğimiz ne biliyormusunuz..
Kavrayamadınız.Yakın bi tanıdığımızdan örnek vereyim...
Yakınımız devlet dairesinde çalışıyor... Emekliliğine çok az kaldı...
Ve emekli olduktan sonra ayrılmayı düşünüyor...
Çünkü onların orda okadar emekli olan insan var ki hala çalışıyorlar...
Maddi durumu yerinde kılığı kıyafeti yerinde...Çocuklarını evlendirmiş... Rahatlar işten ayrılmayı düşünmüyorlar çünkü ağır bi işleri yok..Telefona bakıyorlar bi kaç evrak imzalatıyorlar vs....
Ve bu rahatlıktan dolayı hala çalışma isteğindeler...
Her kpss sınavından sonra kaç bin kişi açıkta kalıyor farkındamısınız?
Peki neden açıkta kalıyor?
Çünkü personel eksikliği yok...
Yok çünkü emekliler hala çalışmaya devam ediyor...

Neden hala ayaklanıyorlar sorusuna gelince bende onu anlamış değilim en az memur maaşı 900ytl...Farkında değiller ama bi fabrika işçisi yada ne bileyim tezgahtar kasiyer ne kadar maaş alıyor bunu unutuyorlar sanırım...
Neyse konu o değil...

benim anlamadığım diğer bişey ise zaten neden herkes ilaki devlet memuru olmaya çalişiyor??
kpss lere 100lerce kişi giriyor herkesin tek derdi memur olmak iyide neden bukadar önemli memur olmak? memur olmak istediğim son şeydir benim, bak burda bile bi arkadaş yazmış yata yata para kazanmak! memurlar için düşünülen hep budur ve çoğu zamanda doğrudur malesef ama aldıkları parada ona göre işte
900 ytl maaş nedir allah aşkına? o parala ne olur? kirami ödiceni evmi geçindircen yoksa kredi çekip evmi alacaksın. Neyse benim burda anlatmak istediğim kimseyi emekli olmuyor diye yargilayamaz, Onun ihtiyaci var bunun yok demeyede hakkımız yok.
İnşallah sizde tez zamanda gönlünüze göre bir iş bulursunuz. Allah yardımcınız olsun

helede memur maaşi ile

canım hislerime düşüncelerime çok güzel tercüman olmuşsun ağzına sağlık diyoruma.s.

benim anlamadığım diğer bişey ise zaten neden herkes ilaki devlet memuru olmaya çalişiyor??
kpss lere 100lerce kişi giriyor herkesin tek derdi memur olmak iyide neden bukadar önemli memur olmak? memur olmak istediğim son şeydir benim, bak burda bile bi arkadaş yazmış yata yata para kazanmak! memurlar için düşünülen hep budur ve çoğu zamanda doğrudur malesef ama aldıkları parada ona göre işte
900 ytl maaş nedir allah aşkına? o parala ne olur? kirami ödiceni evmi geçindircen yoksa kredi çekip evmi alacaksın. Neyse benim burda anlatmak istediğim kimseyi emekli olmuyor diye yargilayamaz, Onun ihtiyaci var bunun yok demeyede hakkımız yok.
İnşallah sizde tez zamanda gönlünüze göre bir iş bulursunuz. Allah yardımcınız olsun

En az o kadar maaş...
Konu bu değil... Sadece memurlukta olan bir şey de değil bu...

Back