- 31 Aralık 2019
- 394
- 485
- 18
- 44
- Konu Sahibi kitapkolik77
-
Canım inşallah en kısa zamanda gönlünce bir işe sahip olursun. ..bu dileklerimi gönülden yazıyorum.Benim derdim işsizlik. Lisans maliye mezunuyum. Özel sektöre sayısız cv bıraktım. Özelde bile torpille alım yapılır olmuş. Bildiğimiz tüm kariyer sitelerine başvuru yaptım. Kendimi geliştirmek, cv mi doldurmak adına sayısız kurslara gidip sertifikalar belgeler aldım. Bırakın işe alınmayı adam yerine koyup geri dönüş yapan bile olmadı. Senelerdir KPSS' ye giriyorum. Mülakatlarda elendim, başvurularımda yerleşemedim.. Senelerdir işsizim. Bir baba çalışıyor 5 kişilik karın doyuruyor. Borç gırtlağa dayandı. Tanıdık deseniz o da yok. Ben istemez miyim hakkımla bir yerleri kazanmayı, kul hakkına girmemeyi. Ama bu işler lanet olsun ki torpille, referansla dönüyor ve yetti canıma. Ne yapayım söyleyin bana? Nereye başvuru yapmalıyım? Nereden iş bulmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Rica ediyorum bir akıl verin...
Babamın da öyleydi.Her yerden iş alıyorlardı.Yetişemiyorlardı.Bir anda kesildi biz de anlamadık.Ne zaman düzelir acaba nereye kadar böyle gidecek :/ benim esim holdingin birinde çalışırken digerinden teklif aliyordu. Nasil bu hale geldik anlamadim. En son calistigi holding cok buyuk bi projenin ihalesini almisti, esimin elindeki proje bitince maasi da artarak diğer projeye baslayacakti. Sonra dolar yükseldi o ara, projeyi iptal ettiler sonra zaten gelsin issizlik.
Bazen diyorum esimle cok kötü kavgalar ettigimiz bi donem canimi cok yaktigi icin beddua etmistim acaba ondan mi boyle oldu diyorum. Sonra geri diyorum ki ne alakasi var senin bedduan yuzunden mi sektor çöktü :)
Insallah bi an önce düzelir durumlar.Babamın da öyleydi.Her yerden iş alıyorlardı.Yetişemiyorlardı.Bir anda kesildi biz de anlamadık.
Çok haklısınız memleketin hali içler acısı. Gençlikler heba oluyor gidiyor. Yüzde beş gibi bir kaymak tabaka hayallerinin işini yapıyor. Bulduğunuz bir işe girin. Markete girin, çocuk bakın evde.. mağazaya girin. Bu süreci böyle atlatmaya çalışın. Şu kriz ortamında kimse hayalindeki işte çalışamıyor. Adaletsizlik torpil almış yürümüş. Adına da akrabanı koru kolla koymuş dindar geçinenler.Benim derdim işsizlik. Lisans maliye mezunuyum. Özel sektöre sayısız cv bıraktım. Özelde bile torpille alım yapılır olmuş. Bildiğimiz tüm kariyer sitelerine başvuru yaptım. Kendimi geliştirmek, cv mi doldurmak adına sayısız kurslara gidip sertifikalar belgeler aldım. Bırakın işe alınmayı adam yerine koyup geri dönüş yapan bile olmadı. Senelerdir KPSS' ye giriyorum. Mülakatlarda elendim, başvurularımda yerleşemedim.. Senelerdir işsizim. Bir baba çalışıyor 5 kişilik karın doyuruyor. Borç gırtlağa dayandı. Tanıdık deseniz o da yok. Ben istemez miyim hakkımla bir yerleri kazanmayı, kul hakkına girmemeyi. Ama bu işler lanet olsun ki torpille, referansla dönüyor ve yetti canıma. Ne yapayım söyleyin bana? Nereye başvuru yapmalıyım? Nereden iş bulmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Rica ediyorum bir akıl verin...
Malesef ozel sektor devletten daha kotu. Bizim is yeri 2aydir eleman ariyor. Ama sadece tanıdık vasitasi ile ariyo düşünün durumları. Calisirken iş bulmak kolay ama calismadan biyerde gerçekten cok zor allah kokaylik versin.Benim derdim işsizlik. Lisans maliye mezunuyum. Özel sektöre sayısız cv bıraktım. Özelde bile torpille alım yapılır olmuş. Bildiğimiz tüm kariyer sitelerine başvuru yaptım. Kendimi geliştirmek, cv mi doldurmak adına sayısız kurslara gidip sertifikalar belgeler aldım. Bırakın işe alınmayı adam yerine koyup geri dönüş yapan bile olmadı. Senelerdir KPSS' ye giriyorum. Mülakatlarda elendim, başvurularımda yerleşemedim.. Senelerdir işsizim. Bir baba çalışıyor 5 kişilik karın doyuruyor. Borç gırtlağa dayandı. Tanıdık deseniz o da yok. Ben istemez miyim hakkımla bir yerleri kazanmayı, kul hakkına girmemeyi. Ama bu işler lanet olsun ki torpille, referansla dönüyor ve yetti canıma. Ne yapayım söyleyin bana? Nereye başvuru yapmalıyım? Nereden iş bulmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Rica ediyorum bir akıl verin...
Ptt isealim icin nerelere basvuru yapmak lazim biz onu bile bilmiyoruz orda sordugumuzda internet uzerinden basvuru yapiliyor diyolar internete baktiginizda da oyle bir muracat yeri bulamiyorsunuz yani bu isler tirpilin bile ustunde dönuyor artikAdliyeler filan devamli alim yapiyor. Ptt filan hiç başvurdunuz mu? Oralarda da mulakat var torpil dönüyor tabiki. Ama cvniz iyi daha sansiniz var. Yillardir aylak aylak gezen bir tanidiğim vardi, lise mezunu kpss ye girdi 60 larda bir puan aldi yanliş hatirlamiyorsam. Mulakatta torpil buldular deliler gibi buldular ama. Sonuç olarak kendi memleketinde adliyede memur:) ben gurbette ayda 1250 tl kira hersey ateş pahasi devam:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?