• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik problemi. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Benim derdim işsizlik. Lisans maliye mezunuyum. Özel sektöre sayısız cv bıraktım. Özelde bile torpille alım yapılır olmuş. Bildiğimiz tüm kariyer sitelerine başvuru yaptım. Kendimi geliştirmek, cv mi doldurmak adına sayısız kurslara gidip sertifikalar belgeler aldım. Bırakın işe alınmayı adam yerine koyup geri dönüş yapan bile olmadı. Senelerdir KPSS' ye giriyorum. Mülakatlarda elendim, başvurularımda yerleşemedim.. Senelerdir işsizim. Bir baba çalışıyor 5 kişilik karın doyuruyor. Borç gırtlağa dayandı. Tanıdık deseniz o da yok. Ben istemez miyim hakkımla bir yerleri kazanmayı, kul hakkına girmemeyi. Ama bu işler lanet olsun ki torpille, referansla dönüyor ve yetti canıma. Ne yapayım söyleyin bana? Nereye başvuru yapmalıyım? Nereden iş bulmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Rica ediyorum bir akıl verin...
Canım inşallah en kısa zamanda gönlünce bir işe sahip olursun. ..bu dileklerimi gönülden yazıyorum.
Şimdi yazacaklarıma lütfen kızma bende lisans mezunyum.iki uni hatta.
Mesleğinle ilgili iş bulamıyorsan daha farkli bir sektör denesen? Yaşıni bilmiyorum ama gecici bir sure fastfood tarzi yerlerde yada buyuk avm lerde satış danışmanlığı yapabilir misin?bunu yazaken bile üzülüyorum ama bir sekilde para kazanmak lazim canim.sen yine mesleginle ilgili cv ni gönder arayışını birakma ama bu süre zarfinda ailene destek olmak kendi ihtiyaçlarını karşılayacak parayi kazanmak sana iyi gelebilir.

Ne zaman düzelir acaba nereye kadar böyle gidecek :/ benim esim holdingin birinde çalışırken digerinden teklif aliyordu. Nasil bu hale geldik anlamadim. En son calistigi holding cok buyuk bi projenin ihalesini almisti, esimin elindeki proje bitince maasi da artarak diğer projeye baslayacakti. Sonra dolar yükseldi o ara, projeyi iptal ettiler sonra zaten gelsin issizlik.

Bazen diyorum esimle cok kötü kavgalar ettigimiz bi donem canimi cok yaktigi icin beddua etmistim acaba ondan mi boyle oldu diyorum. Sonra geri diyorum ki ne alakasi var senin bedduan yuzunden mi sektor çöktü :)
Babamın da öyleydi.Her yerden iş alıyorlardı.Yetişemiyorlardı.Bir anda kesildi biz de anlamadık.

Benim derdim işsizlik. Lisans maliye mezunuyum. Özel sektöre sayısız cv bıraktım. Özelde bile torpille alım yapılır olmuş. Bildiğimiz tüm kariyer sitelerine başvuru yaptım. Kendimi geliştirmek, cv mi doldurmak adına sayısız kurslara gidip sertifikalar belgeler aldım. Bırakın işe alınmayı adam yerine koyup geri dönüş yapan bile olmadı. Senelerdir KPSS' ye giriyorum. Mülakatlarda elendim, başvurularımda yerleşemedim.. Senelerdir işsizim. Bir baba çalışıyor 5 kişilik karın doyuruyor. Borç gırtlağa dayandı. Tanıdık deseniz o da yok. Ben istemez miyim hakkımla bir yerleri kazanmayı, kul hakkına girmemeyi. Ama bu işler lanet olsun ki torpille, referansla dönüyor ve yetti canıma. Ne yapayım söyleyin bana? Nereye başvuru yapmalıyım? Nereden iş bulmalıyım? Nasıl bir yol izlemeliyim? Rica ediyorum bir akıl verin...
Çok haklısınız memleketin hali içler acısı. Gençlikler heba oluyor gidiyor. Yüzde beş gibi bir kaymak tabaka hayallerinin işini yapıyor. Bulduğunuz bir işe girin. Markete girin, çocuk bakın evde.. mağazaya girin. Bu süreci böyle atlatmaya çalışın. Şu kriz ortamında kimse hayalindeki işte çalışamıyor. Adaletsizlik torpil almış yürümüş. Adına da akrabanı koru kolla koymuş dindar geçinenler.

Malesef ozel sektor devletten daha kotu. Bizim is yeri 2aydir eleman ariyor. Ama sadece tanıdık vasitasi ile ariyo düşünün durumları. Calisirken iş bulmak kolay ama calismadan biyerde gerçekten cok zor allah kokaylik versin.

Ben grafik tasarim mezunuyum 2 yillik ama sevmedigim icin devam etmedim meslege ve bir suru sektorde calistim otomotiv, saglik.. dr asistanligi yaptim 5 6 sene sonra asgari ucretten oteye gecmeyen bu maasi begenmedim ve baska seyler dusunmeye basladim. Yasim 33 şuan ama hastane isjnde ozelde hep gencleri calistiriyolar ben ileriyi dusunerek yeni fikirler uretip gelecek odakli biseyler yapayim dedim ve işsizken meb in guzellik makyaj bolumu kursuna yazildim 3 ay kavaca bir egitim aldim ve yazin cok yogun calisan bir kuafor salonunda ise basladim ilk aylar ayakcilik yaptim cay kahve getir ortaligi temizle, manikur pedikur suyu getir gotur vs. Sonra yavas yavas isi ogrendim manikurcu oldum bahsisiyle falan asgarinin biraz uzerinde aliyorum. Ama bu seferde yine memnun degilim sabah 8.30 aksam.19.30 bu saatlere kadar kopek gbi calisiyorum 1 gun iznim var. Yanj insan hic bir sekilde memnun olmuyor. Bu sure icinde sizde meb in size hitap eden kurslari acilirsa onlara gidin belki bi kapi acilir ama şuan herkes isci cikariyor bi zamani kurslarla falan degerlendirin derim. Hakkimizda hayirlisi

Adliyeler filan devamli alim yapiyor. Ptt filan hiç başvurdunuz mu? Oralarda da mulakat var torpil dönüyor tabiki. Ama cvniz iyi daha sansiniz var. Yillardir aylak aylak gezen bir tanidiğim vardi, lise mezunu kpss ye girdi 60 larda bir puan aldi yanliş hatirlamiyorsam. Mulakatta torpil buldular deliler gibi buldular ama. Sonuç olarak kendi memleketinde adliyede memur:) ben gurbette ayda 1250 tl kira hersey ateş pahasi devam:)

Adliyeler filan devamli alim yapiyor. Ptt filan hiç başvurdunuz mu? Oralarda da mulakat var torpil dönüyor tabiki. Ama cvniz iyi daha sansiniz var. Yillardir aylak aylak gezen bir tanidiğim vardi, lise mezunu kpss ye girdi 60 larda bir puan aldi yanliş hatirlamiyorsam. Mulakatta torpil buldular deliler gibi buldular ama. Sonuç olarak kendi memleketinde adliyede memur:) ben gurbette ayda 1250 tl kira hersey ateş pahasi devam:)
Ptt isealim icin nerelere basvuru yapmak lazim biz onu bile bilmiyoruz orda sordugumuzda internet uzerinden basvuru yapiliyor diyolar internete baktiginizda da oyle bir muracat yeri bulamiyorsunuz yani bu isler tirpilin bile ustunde dönuyor artik

Başvurular resmi internet sayfasindan duyurulur. Memurlar neti takip edebilirsiniz. Orasi en iyisi bu konuda yillardir. Sene basi alimlar olur bakin derim. Ha torpilsiz şu an biyere girmek gerfekten cok zor. Hakkiyla girenler de var tabiki ama polis askerlik adliye katiplik filan torpil.

Öncelikle herkese güzel dilekleri için ayrı ayrı çok teşekkür ederim. Allah hepimizin yardımcısı olsun bu zor zamanlarda. KK yeni açtım siteyi yeni yeni öğrendiğim için biraz zorlandım. Sorularınızın hepsini cevaplayayım. Bu zamana kadar girdiğim KPSS sınavlarında 78-83 puan arası puanlarım var. Öncelik tercihim devlette kendi bölümümden oldu tabi kendi bölümüm için puanım yetersiz oldu. Daha sonra katiplik, ogm, ptt, düz memurluk hepsini denedim. Katiplikte 180 küsür yazmama rağmen sözlü mülakatlarda kaldım.
Özel sektör deyince hepsini kapsadığı için ayrıntıya girmek istememiştim. Önce kendi mesleğim muhasebe, mali işler, idari birimler vs. başvuru yaptım. Artık herhangi bir dönüş, olumlu bir yanıt olmayınca özel hastanelere başvuru yaptım. Lcw, DeFacto, Koton, Mavi, Colins H&M, A 101, Bim, Şok, Migros, Carrefour, Kitapsan, D&R, Gratis, Watsons, Rossman vs. Bu mağazalara da ısrarla cv bıraktım. Kimi zaman özgeçmişime şöyle bir bakıp burun kıvrıldı yüzüme bakmadılar, kimi zaman da çok hoş karşılandım. Aradığımda bazen olumlu deyip herhangi bir dönüş yapılmadı, direkt olumsuz diyen de oldu. Kurslara katılmayı çok seviyorum yine bakıyorum gidebileceğim kurslar var mı diye. Çevremdeki bazı insanlar ellerinden yardım gelebileceği hâlde yardımcı olmak yerine her kursa başladığımda "yine mi kurs ahaha bundan sonra hangi kursa gideceksin" diye dalga konusu oldum. Tabi bir süre sonra insanı bu sözler etkilemiyor. Zaten kimseden bir beklentiye de girmiyorum en azından elimden geleni yapıyorum demenin rahatlığı oluyor. Geçen hafta her şehirde mutlaka olan bir özel hastaneye cv bıraktık. Öyle bir tavır takındı ki o tavırlarına alışık olmama rağmen işsizlik o an derinden yaraladı. Böyle arkadaşlar çok güzel önerileriniz olmuş tekrardan gözden geçireceğim farklı alanları da araştıracağım. Şimdilik yaptığım şey oturup KPSS çalışmak, internetten başvuru yapmak ve cv bırakmak. Rabbim herkese hayırlı yerlerden güzel işler nasip etsin. Hepinize tekrardan çok teşekkür ederim.

Mülakat puaninizi cok düsürdüyse itiraz etme hakkiniz var. +/-5 puandan fazla oynatamaz. Genelde yuvarlanır hatta puanlar İtiraz edip dava açarsanız kazanırsınız.

Arkadaşım da maliye mezunu. Babası polis. O da polis hem de masa başında. Market tarzı yerelere başvurun diyen var ama oralara ezecekleri insanları alırlar. Coğrafya herkesin kaderi ne yazık ki.

Back