• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik ne yapsam ?

yukki

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2016
324
350
103
31
Merhabalar. Ben uzun süredir işsizim en sonunda bir mühendislik firmasına stajyer olarak girdim deneyim kazanmak için para almıyorum. Canıma tak etti görünmez gibiyim burada ne kimse sıcakkanlı ne de yardımsever. İş istiyorum vermiyorlar bazen zar zor veriyorlar ufak tefek sonra yine yok ben de utanıyorum artık rahatsız etmekten. Kimse yüzüme bile bakmıyor stresten hasta oldum. Çok sıkıldım bu durumdan da issizlikten de ama en azından evde oturarak başka yönlerde de geliştirebilirim kendimi kurslar vs. Maddi durumum da yok gerçi ama sizce ne yapayım devam edeyim mi çıkıp başka şeylere mi yöneleyim?

madem para vermiyor madem iş öğrenemiyorsun başka firmalara başvur. böyle sadece kullanılırsın. bu senin bir işe sahip olduğunu göstermiyor. adamlar seni alacak olsa bunu belli ederlerdi diye düşünüyorum
Basvuruyorum zaten geri dönüş yok. Ondan boş zamanımı degerlendirmek için geliyorum ama sınır stresten başka şey katmıyor burası. Işe alır umidindeyim tek ama almayacaklar gibi duruyor.

Nasil bir sirketmis o oyle, stajyer bile olsaniz cep harcliginizi vermeleri lazim,
bu hic olmamis.
Bir de para vermiyoruz nasilsa deyip onemsememe durumlari da cok olur boyle yerlerde.

Bir de sorumlunuz gibi birisi varsa gidip konusun bu konulari, para konusu da dahil olmak uzere.
Simdi diger calisanlar sizinle ilgilenmezler eger ki buna ozel ayrilmis vakitleri yoksa,
bir de is onun sorumlulugunda ise size verip risk almak istemeyebilirler.
O kisilere hak veriyorum ama onlara da birinin sizin durumunuzu anlatmasi gerekir.
Bunu yapacak kisi siz degilsiniz ama, ya sorumlunuz ya patronunuz.

Konusmaktan sakin cekinmeyin, hatta daha olumlu bir etki birakacaksiniz emin olun.

Basvuruyorum zaten geri dönüş yok. Ondan boş zamanımı degerlendirmek için geliyorum ama sınır stresten başka şey katmıyor burası. Işe alır umidindeyim tek ama almayacaklar gibi duruyor.
stresten başka bir katkısı yok ise ben o işe ve işyerine gitmezdim. stres,mobbing olan yerde verim olmaz. ha yaptın mı böyle bi şey dersen evet stresin fazla olduğu yerde istifa etmiştim ve toparlanmam 8 ay sürdü. alan dışına çıkın ben sağlıkçıyım diş kliniklerine bile başvurmuştum hiç bilgim olmamasına rağmen. ve kabul edildim

Nasil bir sirketmis o oyle, stajyer bile olsaniz cep harcliginizi vermeleri lazim,
bu hic olmamis.
Bir de para vermiyoruz nasilsa deyip onemsememe durumlari da cok olur boyle yerlerde.

Bir de sorumlunuz gibi birisi varsa gidip konusun bu konulari, para konusu da dahil olmak uzere.
Simdi diger calisanlar sizinle ilgilenmezler eger ki buna ozel ayrilmis vakitleri yoksa,
bir de is onun sorumlulugunda ise size verip risk almak istemeyebilirler.
O kisilere hak veriyorum ama onlara da birinin sizin durumunuzu anlatmasi gerekir.
Bunu yapacak kisi siz degilsiniz ama, ya sorumlunuz ya patronunuz.

Konusmaktan sakin cekinmeyin, hatta daha olumlu bir etki birakacaksiniz emin olun.
Herkes patrondan çekiniyor sorumlu kişi para hakkında konuşamıyor o yüzden arada ış isteyince veriyor bazen ufak işler öğretici olmayan. Patron biraz ters biri beni de zorla almıştı zaten oyle gel bak ortama gibi. para verecek gibi değil.

stresten başka bir katkısı yok ise ben o işe ve işyerine gitmezdim. stres,mobbing olan yerde verim olmaz. ha yaptın mı böyle bi şey dersen evet stresin fazla olduğu yerde istifa etmiştim ve toparlanmam 8 ay sürdü. alan dışına çıkın ben sağlıkçıyım diş kliniklerine bile başvurmuştum hiç bilgim olmamasına rağmen. ve kabul edildim
Ben de basvuruyorum alanıma çok uzak olmamak kaydı ile ama yok dönüş ne yazik ki stresli bir yer zaten üzerine benim de stresim.ekleniyor.

oraya başvururken ne konuştunuz ? stajyer almaya gönüllü bir yer değilmiş zaten anladığım kadarıyla, biraz hatır gönülle mi girdiniz ?
lise stajeri dışında bu tip işlerde para verilmiyor genelde. ve eğer ihtiyaçları olmadığı halde aldılarsa haliyle kimse ilgilenip iş vermez.
bir de öyle bir noktadasınız ki, size iş emanet edebilseler zaten oranın elemanı olmanız lazım. e değilsiniz. iş emanet edilmeyecekse de o kadar yoğunluk içerisinde birine mevzuyu anlatmak gerçekten zaman alan birşey.

sizi çok iyi anlıyorum. deneyim kazanmak için çabalıyorsunuz ama bir de çalışan ve sorumluluğu olan insanlar açısından bakın olaya.

umarım en kısa zamanda bir başvurunuz gerçekleşir.

ne mezunusunuz ?

oraya başvururken ne konuştunuz ? stajyer almaya gönüllü bir yer değilmiş zaten anladığım kadarıyla, biraz hatır gönülle mi girdiniz ?
lise stajeri dışında bu tip işlerde para verilmiyor genelde. ve eğer ihtiyaçları olmadığı halde aldılarsa haliyle kimse ilgilenip iş vermez.
bir de öyle bir noktadasınız ki, size iş emanet edebilseler zaten oranın elemanı olmanız lazım. e değilsiniz. iş emanet edilmeyecekse de o kadar yoğunluk içerisinde birine mevzuyu anlatmak gerçekten zaman alan birşey.

sizi çok iyi anlıyorum. deneyim kazanmak için çabalıyorsunuz ama bir de çalışan ve sorumluluğu olan insanlar açısından bakın olaya.

umarım en kısa zamanda bir başvurunuz gerçekleşir.

ne mezunusunuz ?
biliyorum onları suçlamıyorum sadece fikir soruyorum bıraksam mı acaba diye bu şartlar altında yani benim için iyi olur mu kalmam bilemiyorum. onlar zorunlu değil tabiki

Para verilmeden stajyer almak gönüllülük gibi düşünülüyor iş yerlerinde. Kimse sana güvenip iş vermek istemez çünkü her an çıkıp gidebilirsin. O işyerinde kaydın bile yoktur. Başına bir iş gelsin de istemezler bu yüzden.

Back
X