Işsizlik maaşı?

tiyatral_34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2016
1.649
788
123
Hanımlar merhaba.Ben 5.5 ay çalıştığım bir firmadan 03 ağustosta performans yetersizliği ve eleman fazlalığı yüzünden çıkarıldim .(bi ay öncesinde benimle ilgili bir sıkıntı olmadığını söylemelerine ragmen).Issizlik maaşını kulak duyma olarak 6 aydan sonra alabildiğimi duymuştum bu yüzden başvuruda bulunmadım. Fakat bugün bir araştırma yaptığımda 4 ay çalışmış olmak ve son üç yıl içerisinde 600 gün sigorta priminin yeterli olabileceğini öğrendim
Eşinin iş yerindeki muhasebe müdürü çalışma bakanlığı çağrı merkezi de bu şekilde bilgi verdi .Açıkçası hiç beklemiyordum. Yarın iskura g8decegim .Fakat emin olmak için size de sormak istedim. Bu şekilde alaniniz var mı?Sigorta primi 745 gün. Işten çıkarıldim ce 5.5 ay çalıştım .Başka birşey gerekiyor mı? Ya da bir sorunla karşılaşan oldu mu ?

Ben işsizlik maaşı alıyorum şuan da , işkura başvuru yapıyorsunuz sonucu mesaj olarak geliyor benim ki kabul edildi , aranan şartlar : son 3 yılda 600 gün prim olması
Son çalıştığınız iş yerin de 4 ay çalışmış olmak
Ve işverenin sizi çıkarması (yani istifa etmemiş olmak gerekiyor )
Bu şartları sağlıyorsanız eğer kabul ediliyor ve aldığınız maaşa göre işsizlik maaşı bağlanıyor siz başvurunuzu yapın 2 gün içinde bana sonucu gelmişti

Ben işsizlik maaşı alıyorum şuan da , işkura başvuru yapıyorsunuz sonucu mesaj olarak geliyor benim ki kabul edildi , aranan şartlar : son 3 yılda 600 gün prim olması
Son çalıştığınız iş yerin de 4 ay çalışmış olmak
Ve işverenin sizi çıkarması (yani istifa etmemiş olmak gerekiyor )
Bu şartları sağlıyorsanız eğer kabul ediliyor ve aldığınız maaşa göre işsizlik maaşı bağlanıyor siz başvurunuzu yapın 2 gün içinde bana sonucu gelmişti
He direk orda söylemiyorlar yani. Peki eski çalıştığınız yerden bi kağıt istiyorlar mı? Bi de ben geç başvurmuş olucam kesinti olur mu bilgin var mı acaba?

He direk orda söylemiyorlar yani. Peki eski çalıştığınız yerden bi kağıt istiyorlar mı? Bi de ben geç başvurmuş olucam kesinti olur mu bilgin var mı acaba?
Yok orda söylemiyorlar onlar başvuru yapıyor sonuç telefonunuza mesajla geliyor ben işten çıkarıldığımın 4. Günü gitmiştim

gecikme olunca ne olur bilmiyorum siz gidip bilgi alın , herhangi bir kağıt istemiyorlar SGK sistemine bağlı çalıştıkları İçin hepsi görünüyor zaten

Yok orda söylemiyorlar onlar başvuru yapıyor sonuç telefonunuza mesajla geliyor ben işten çıkarıldığımın 4. Günü gitmiştim

gecikme olunca ne olur bilmiyorum siz gidip bilgi alın , herhangi bir kağıt istemiyorlar SGK sistemine bağlı çalıştıkları İçin hepsi görünüyor zaten
Çok teşekkür ederim gerçekten çok sağol.

Teşekküler arkadaşlar gittim iskura bir saat için de onaylandı gecikme kesilecek maalesef olsun yine de farkettim beş ay da geç kalabilirdim

Back
X