• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik maaşı nasıl alınır

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar 2015 Ocak'a kadarsigrtalıydım asgari ücret üzerinden 2016 Ağustos'tan itibaren tekrar asgari ücret üzerinden çalıştım ve iş yerimizbattı maalesef ve bugün işten çıkarıldım size sorum işsizlik maaşı alabilir miyim ben

Issizlik maasinin belirli sartlari vardir.
Birincisi isten istifa etmemis olmak.
Ikincisi son 3 yilda 600 gun issizlik sigortasi primlerinizin yatmis olmasi.
Ucuncusu ise son calistiginiz is yerinde 120 gun sigortali calisiyor olmak.
Bu sartlari karsiliyorsaniz 30 gun icinde issizlik maasi icin iskura basvurabilirsiniz. 30 gunu gectigi taktirde bu hakdan yararlanamazsiniz.

E devlet uzerinden iskura kaydini yaptir. 1 haftaya kadar onaylaniyor. Asgari ucretli isen 650tl civari alirsin maasini.

E devlet uygulaması, sigorta hizmet dökümü diye aratıp karşınıza çıkan 4a prim gününüze göre alabilirsiniz. Benim haziran 2015de basladi, aralik2017de bitti. Yaklasik 6 ay eksigim vardi. Sizinki sinirdan oluyor galiba. Yukarida arkadaslarin dedigi sartlari sagliyorsaniz hemen basvurun, ihmal etmeyin.

Eşim muhasebeci 3 yilda en az 600 gün son calıştığin yerde 120 gün sigortalı olman gerekiyormuş canım ve sen uyuyorsun yazdığına göre alırsın ;)

İskurun sitesine girip uyelik acip basvurun ,telefonunuza mesaj gelir ,oiradanda kontrol edebilirsiniz onaylanip onaylanmadigini

Issizlik maasinin belirli sartlari vardir.
Birincisi isten istifa etmemis olmak.
Ikincisi son 3 yilda 600 gun issizlik sigortasi primlerinizin yatmis olmasi.
Ucuncusu ise son calistiginiz is yerinde 120 gun sigortali calisiyor olmak.
Bu sartlari karsiliyorsaniz 30 gun icinde issizlik maasi icin iskura basvurabilirsiniz. 30 gunu gectigi taktirde bu hakdan yararlanamazsiniz.
Eşim şimdi dedi ki işkurun insiyatifinde oluyormuş bazen 4 ay geç başvuran birine 6 ay değilde 3 ayını kesip öyle vermişler ama zaten konu sahini bugün çıkarılmış hemen başvursun tabi

E devlet uzerinden iskura kaydini yaptir. 1 haftaya kadar onaylaniyor. Asgari ucretli isen 650tl civari alirsin maasini.
Bende online başvuru yapmak istiyorum edevketten ama dönüş nasıl oluyor birde iskura gidip evrak vermeye gerek olmuyor mu yardımcı olursanız memnu olurum

Back
X