• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik maaşı konusunda tecrübesi olanlar bakabilir mi

Childgirlss

Sadece oğlunun vazgeçilmezi
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
1.528
689
43
günaydın arkadaşlar, gününüz rast gitsin öncelikle.
Malum iş sorunları ve araya giren 4 ay işsizlik sürecim var eski konularımdan bilen bilir. Sizlerin tavsiyeleriyle oturup sözleşmemin başlayacağı günü beklemeye aldım kendimi. Lakin banka borçları da tepemde tabi içim sıkkın. İşsizlik başvurusu yaptım . 300 günde sıkıntı yok. Fakat son 120 günde şöyle bir durum var. Ekim,kasım, aralık,ocak,şubat ayları 30 gün dolu dolu tamam. Mart ayında iş giriş çıkışım oldu arada 2 gün var diğer işte hemen başlamış diğer iş yerinde . Yani mart 1 yatmış ve çıkış olmuş, mart 3 diğer iş yerinden giriş olmuş, Nisan 20 de malum iş yerinden çıkış olmuş, online başvuru yaptım 170 de aradım başvurum alınmış, sizce işsizlik alabilir miyim ? Tecrübesi olanlar yazabilir mi ?

günaydın,

son 120 günde kesinti olmaması önemli,

sadece şu hallerdeki kesintiler nedeni ile halen işsizlik maaş alabilirsin,

İşçinin ücretsiz izin almış olması.
Hastalık / rapor nedeniyle
İşçi disiplin cezası almışsa
İşçi göz altına alınmış ya da tutuklanmışsa (Tutukluluk hükümle sonuçlanmamış olmalıdır)
Grev ve lokavt kaynaklıysa
Genel hayatı etkileyen olaylar nedeniyleyse (Örneğin 15 temmuz darbe günü işçinin işe gidememiş olması ve bu nedenle eksik sigortasının bulunması)
Ekonomik kriz nedeniyle
Doğal afet nedeniyle
Kısmi istihdamdan dolayı

sonuç olarak işe giriş çıkışlarından kaynaklanan eksik günün son 120 gün içerisinde ise üzülerek söylerim ki alamazsın.

günaydın,

son 120 günde kesinti olmaması önemli,

sadece şu hallerdeki kesintiler nedeni ile halen işsizlik maaş alabilirsin,

İşçinin ücretsiz izin almış olması.
Hastalık / rapor nedeniyle
İşçi disiplin cezası almışsa
İşçi göz altına alınmış ya da tutuklanmışsa (Tutukluluk hükümle sonuçlanmamış olmalıdır)
Grev ve lokavt kaynaklıysa
Genel hayatı etkileyen olaylar nedeniyleyse (Örneğin 15 temmuz darbe günü işçinin işe gidememiş olması ve bu nedenle eksik sigortasının bulunması)
Ekonomik kriz nedeniyle
Doğal afet nedeniyle
Kısmi istihdamdan dolayı

sonuç olarak işe giriş çıkışlarından kaynaklanan eksik günün son 120 gün içerisinde ise üzülerek söylerim ki alamazsın.

Cevabınız için teşekkürler fakat geçmişte hiç boşluk yok , İŞKUR bunu göremiyor mu saçma değiş mi bu

Son 120 gunde kesinti olmamasi gerekiyor diye biliyorum ama iskur sayfasinda ayrintili bilgi de vardir mutlaka. Ya da iskura gittiginizde size bilgi verebilirler

Back
X