İşsizlik boşluk ve stres

huvese

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2017
1.339
347
Merhaba iyi akşamlar herkese kızlar.Daha önce burda işsizlikle ilgili birçok konu açtım.Yaklaşık altı ay oldu işsizim.Son zamanlarda kimseyle konuşasım gelmiyor eski işyerinden arkadaşlarım iş buldun mu görüşmeden sonra geri döndüler mi diye sorunca olumsuz cevap verince kendimi işe yaramaz eksik ve yetersiz hissediyorum.
Bugünlerde olur olmaz en ufak şeye sinirlenmeye başladım normalde böyle biri hiç değilimdir.Özgüvenim azaldı .
İş ilanlarına başvuruyorum geçen bir etiket firmasına görüşmeye gittim.Saatleri iyidi haftasonu yoktu yol olarak da kırk dk bir mesafe vardı oturduğum yere.Neyse görüşmeye gitim.Klasik kendinizden bahsedin dediler eğitim daha önce çalıştığımyerlerde hangi görevleri yaptım işten neden ayrıldım bunları söyledim.Sonra söz onlara geçince biz aslında mutfağa destek olacak birini arıyoruz dediler sekreterlik ve mutfak ikisi bir arada.Normalde bir çaycıları varmış yaşlıymış bazen hızlı olamıyormuş ona destek olacak birini alıyoruz dediler.Firma kurumsal olarak görünüşe önem veriyormuş iyi güzel orda mutfak görevlisi varken ben neden yapayım hastalık izin durumlarında yapılır ama resmen her zaman destek olacaksın demeye getirdiler.Mutfak görevlisi gelip benim işimi yapıyor mu elemandan memnun değilsen işten çıkar.O kadar hevesle gittim ama hayal kırıklığı oldu.
Son zamanlarda birkaç yere başvurdum her gün bakıyorum cvmi incelediler mi diye bir tekstil firmasına başvurdum sekreterlik için ilanda en az lise mezunu yazıyor muhasebe İngilizce ya da yaş kotası da yoktu lisans mezunuyum hatta ilan çıkınca dördüncü kişi olarak başvurdum genelde ilana ilk başvuranlardan olmak çok önemlidir derler ama dört gündür sadece başvuru iletildi diye görünüyor.İki üç yere info email adreslerine cvmi gönderdim ama ordan da bir dönüş olmadı.
Elimden geleni yapıyorum gün içinde telefon sürekli elimde yeni çıkan ilanlara ilk başvuran olayım mail adreslerine cvmi gönderiyorum excelimi daha da geliştirmeye çalışıyorum ama artık tükendiğimi hissediyorum istediğim gibi olmadı maalesef hiçbir şey.Çok istiyorum anneme mutlu bir haber vermek iş buldum diye ama herşey o kadar zor ki ilanlara sürekli bakmak oralara tekrardan emailden cv göndermek ofisi aramak bunlar bile gün içinde yıpratıyor insanı görüşmeye çağrılmak bile zorlaştı.Bu arada dört buçuk beş seneye yakın bir tecrübem var.İlanlara da mugasebe ya da İngilizce kesin kriter olan ilanlara başvurmuyorum çünkü ilanda bunu belirtince başvursanız bile görüntülenme şansı pek yok.
İş arama sürecinideyken bu psikolojiden nasıl çıktınız bunun dışında daha hızlı geri dönüş almak için dikkat ettiğiniz noktalar var mı.Düşüncelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Merhaba. Reklam yapmıyorum kesinlikle bunu belirteyim, eğer aradığınız çok kalifiye bir iş değilse bir uygulama var iş bulmak için. Başvurduğunuz ilana 24 saat içinde olumlu ya da olumsuz geri dönüş yapmak zorundalar çünkü uygulamanın kuralı bu. Genel olarak acil işçi arayan iş yerleri için uygun oluyor. Ben oradan iki kez iş buldum, biri AVM’deydi hatta. Garsonluk, sekreterlik, kuryelik, aşçılık, çağrı merkezi elemanı gibi ilanlar oluyor genelde. Uygulama adı vermek yasak mı bilmiyorum o yüzden özelden yazabilirim.

MissCherryBlossom canim olmadi maalesef sence bu etiket firmasina girseydim iyi olur muydu yoksa girmemem mi iyi oldu ama direk nerdeyse iki gorev yapacaksin ilanlar da az olan da aramiyor

Bizim meslek guruplarımızın ne yazık ki kaderi bu. Tanıdığın yoksa iş yok. Herkes referansla işe alıyor.
Size bir öneri. Mali Müşavir bir tanıdığınız varsa ona söyleyin. Eskiden çalıştığınız iş yerinin filan muhasebecisi olabilir. Onlar genelde firmalarında işçi açığı olduğu zaman birbirlerine söylerler ve böyle paslaşırlar.
İnşallah en kısa zamanda hayırlı bir iş bulursunuz.

Mi-Ok Yun aklıma gelmedi canım hiç onların numarası da yok bende zaten aslında görüşmeye çağıran oldu ama Esenyurt Beylikdüzü tarafında bana iki iki buçuk saat uzaklıkta ya da mutfak görevlisi çay kahve temizlik isteyen oldu normalde sekreterim ama maalesef istediğim gibi olmadı

MissCherryBlossom canim olmadi maalesef sence bu etiket firmasina girseydim iyi olur muydu yoksa girmemem mi iyi oldu ama direk nerdeyse iki gorev yapacaksin ilanlar da az olan da aramiyor

şimdi mutfağa yardımı biraz açar mısınız diyecektiniz

misafir geldi

telefon ile aradınız çay istediniz çaycı cevap vermedi benden mi isteyeceksiniz

bu anlama gelirse olmaz

ama patrona misafir gelir, işletme büyüktür çaycı öbür taraftadır o gelecek de vs vs diye kapar götürürsün iki çay

işletmenin büyüklüğü, çalışan v e misafir sayısı vs önemli

bu anlatılandan çıkan sonuç çaycı çayı yapsın sen de götür ise olmaz

bir ofiste çalışıyordum 4 katlı idi

çaycı teyze önce çalışanlara da çay getirirdi ama çalışan sayısı arttıkça çalışanlar kendi alsın dendi

yine acelen olduğunda ya da misafirin olduğunda getirirdi ama herkese çay servisi yapmazdı

yeri geldiğinde herkes başkasına da çay getirir götürürdü bir tek sekreter getirmezdi

neden mi üstüne kalmasın diye

bir de iş yoğunluğu da önemli

benim iş yerimde örneğin telefon bile çalmaz, artık herkes cepten arıyor, burada sekreter olsan gün boyu oturursun, iki fotokopi işi çıkar bir iki de listemele vs

bu durumda da çay istemek olağan olur

Beni çağıran birkaç yerde çaycı yoktu yani ikram servis mutfak düzeni bana ait iki iş yani gecen gittiğim konuda bahsettiğim etiket firmasında da çay servisi yapan kişi yasliymis hızlı hareket edemiyormus ben yardım edecekmisim bir de o gelip benim işimi yapıyor mu onun görevi zaten mutfak düzeni servis ikram eski çalıştığım yerlerde çaycı izindeyken ya da hasta iken o zaman ben yapıyordum bu normal ama sürekli onun işini benim yapmam hiç hoş değil D damdan

İyi yapmış sekreter çünkü bir kere yapınca maalesef üstüne kalıyor insanın bir şeyi yapmazsan en kötüsü sen olursun ben eski yerlerde hepsinde her şeye koşturduğum için hata ettim ama geç de olsa anladım sekreter neden çay kahve işlerine girmek zorunda ki hani izin hastalık durumu olur yapılır tabi ama işte gel gör ki bunu isteyen çok

ben buna katılıyorum ama işletmenin büyüklüğü önemli

50 kişinin çalıştığı yerde bu iş için özel görevli varsa sekreter tabii çay işine girmez (konundaki yeri ben böyle anlıyorum)

ama toplam 3 kişi çalışıyorsa sekreterin görev tanımında yani işe alınırken belirtilen bir şekilde çay kahve işi bulunabilir

küçük ofis tarzı yerlerde sekreterler yemek çay üstüne temizlik de yapıyor ama ona göre evrak telefon işleri az

hatta bazı yerlerde dışarı işleri de sekreterdedir yani şimdi ödemeler vs otomatik de eskiden sekreter bankaya vs de giderdi

tabii ki fabrika için değil bu dediğim daha mini ofis tarzı işler

mesela etiket firması demişsin ya kaç kişi çalışıyor, ne tarz bir yer

üretimin ayrı bir kargo vs departmanı var mı kargolar da senden mi bence bu çok önemli

Telefon kargo email iletimi iş görüşmesine çağırmak ilan koymak vize otel uçak işlemleri personel giriş çıkışlarının takipi de vardi en son gittiğim yerde artı bir de cayciya her zaman destek görevini yapmak D damdan

Sekreterin en büyük dezavantajı bu maalesef altı ay oldu işsizim geri dönen de olmadu son bir haftadır kariyer Yenibiriş başvuruyorum ama bir sonuç yok şimdilik sanki hep evde duracağım iş bulamayacagim gibi geliyor D damdan

ama işte yerin büyüklüğü önemli

yani şimdi bir sekreter var mıydı, mesela o ne iş yapıyordu

kargo derken üretilen malın kargosunu sordum yoksa evrak kargosu tabii ki yapılacak

mesela "iş görüşmesine çağırmak, iş ilanı koymak " diye bir iş tanımı olur mu, bence olmaz

kaç kişi iş görüşmesine çağırılır, ne sıklıkla olur ki bu

eğer her gün iş görüşmesine birileri çağırılıyorsa çok istikrarsız bir yerdir orası çalışılmaz zaten

vize otel uçak işlemleri evet yönetici asistanın en belirgin görevidir de sıklığı ve kişi sayısı önemlidir

yani yılda 2 fuar var bunun için denirse çerezdir ama her hafta ofisten 3-5 kişi için denirse ciddi iş yoğunluğudur

personel giriş çıkışı takibi dediğin de föy olur imza olur ya kart olur onu işlersin

onun takibi başka nasıl olur

çaycıya yardım dedikleri sen getir boyutunda bence, yani o hiç ortada dolanmasın o pişirsin yıkasın sen getir diyorlar gibi geldi

kişi sayısı gelen giden az ise ve senin kadar bunalmış olsaydım ben kabul ederdim ama bu senin hayatın

sen tecrübeliyim bankomda oturur telefon çalarsa bakarım dersen onu da anlarım

Yok canım ben eski çalıştigim yerlerde trafik kasko sigorta fiyat teklifi kart giriş çıkışı telefon kargo babs mutabakatı e fatura e arşiv fatura mı onları sorardım uçak otel rezervasyonu iptali mailleri iletmek gelen müşterileri ilgili kişilere yönlendirmek çay kahve işleri çaycı olmasına rağmen hep ben devredeydim@damdan yerimde oturup hiçbir iş yapmamak değil ama görüşmede ki kişi hani o sadece demler geri kalan şeyleri sen yaparsın demek istedi yasliysa bu benim sorunum değil yetisemiyorsa ise zaten gittiğimde sekreter işten ayrılmıştı danışma masası boştu o gelip benim işlerime yardım edecek mi uyanık davranıyorlar işte

işte sadece o pişirip sen dağıtacaksan olmaz diye ilk yorumumda da yazdım zaten

Sekreterlik tanımı böyle bir şey mi, hiç doğrudan tanıdığım bir sekreter yok. Ama dört yıl üniversitede muhasebe eğitimi alıp gidip ofiste yemek yapmak hiç hoş gelmedi bana.
Tamam belki patrona çay kahve servisi yapılabilir ama daha fazlası çirkin bence.
Kolaylıklar dilerim inşallah gönlünüze göre bir iş bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…