• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşsizlik 7 ayın zirvesinde

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
Ekim'de işsizlik yüzde 10,5 ile 7 ayın zirvesinde çıktı.
Sitene Ekle
issizlik-7-ayin-zirvesinde-6510526.Jpeg

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı ekim ayına ilişkin işgücü istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, geçen yılın ekim ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre 104 bin kişi arttı ve 3 milyon 147 bin kişi oldu.

İşsizlik oranı ise 0,1 puanlık artışla yüzde 10,5 seviyesine çıktı. İşsizlik oranı, ekim ayında eylüle göre ise 0,2 puan arttı. Geçen yıl eylülde işsizlik oranı 10,3 olarak gerçekleşmişti.

Aynı dönemde tarım dışı işsizlik 0,1 puanlık artışla yüzde 12,6 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı 0,4 puanlık azalışla yüzde 19,3 oldu, bu oran 15-64 yaş grubunda 0,1 puanlık artışla yüzde 10,7 olarak gerçekleşti.
http://www.milliyet.com.tr/issizlik-7-ayin-zirvesinde/ekonomi/detay/2179273/default.htm

olur tabi yakında daha da artar

suriyelilere çalışma izni verildikten sonra daha da beterleşir

zaten verilmeden önce onlar bu ülkeye girdiklerinden beri kaçak olarak yarı yarıya paraya çalıştıkları için

fırsatçı iş yeri sahiplerine daha cazip geliyor

herkes aynı üni. mezunu, herkes aynı fakültelerden mezun, kimse belli bir konuda uzmanlaşayım demiyor, insanların kişisel özelliklerininde etkisi var bence, işverenlerde belli bir konuda uzman personel bulamamaktan şikayetçi

herkes aynı üni. mezunu, herkes aynı fakültelerden mezun, kimse belli bir konuda uzmanlaşayım demiyor, insanların kişisel özelliklerininde etkisi var bence, işverenlerde belli bir konuda uzman personel bulamamaktan şikayetçi
chess tam bir özel sektör patronu gibi konuştun yeminle:KK48:
Ama cidden öyle tonla mezun veriyor artık okullar. Artı hiç bir şey bilmeden mezun oluyorlar, sınav geçme sistemli..
Ben ki mezun olunca kendimi bir halt zannederdim de şimdi yeni mezunlarda kendimi görüyorum. Az dalga malzemesi olmamışımdır sanırım.
Adam sıfır elamanı işe alması için çok ciddi gerekçeleri olması lazım. Patronlara da hak vermek lazım cidden. Her şeye zam geliyor ama işler sabit kalıyor. Üretim sektörü dışında olanların bilmediği gerçek bir kriz var dünyada.

eee öyle canım, mesela binlece işletme mezunu var, diğerlerinden bi farkı olcakki iş bulsun

Back