İspanyolca mı Almanca mı?

Ispanyolca bircok ülke biliyor ingilizce gibi almancadan daha avantajlı gibi...ben olsam ispanyolcayi secerdim en azindan ingilizceden sonra kullanacagim dil oldugu icin...

kesinlikle ispanyolca.. dunyada en cok konusulan dillerden.. sanirim BM'in ilk 5 dilinden biri(yaniliyor olabilirim).. ama onemli oldugu kesin..

Kesinlikle almanca. dünyada ne kadar konuşulduğu değil Türkiye'de dilin ne kadar önemli olduğu önemli.

İspanyolca nın ülkemizde pek bir değeri yok. ancak birçok alman firması var.

almanca çok daha geçerli bir dil. ispanyolca ise işe yaramaz.

almanca da öğrenilebilir bir dil zor değil o kadar. ben bir ara baya öğrenmiştim de şimdi unuttum.

Ispanyolca dunyada en gecerli dillerden biri. Hatta Ingilizce'den sonra en gecerlisi diye biliyorum. Dil ogrenirken kolayligini, keyfini degil de, ilerdeki is hayatinda ne kadar ise yarayacagini dusunmek lazim bence. Amiyane tabirle para eden dillerin onceligi var bana gore. Burada biri vardi bir suru ise yaramaz, yanlis anlasilmasin is veya gunluk hayatta kullanilmayan demek istiyorum, dil ogrenmeye calisan. Onlarin hepsini toplasan 1 tane Ispanyolca etmez. Hayatta hic bir isine yaramaz.

Kardesin cok genc, enerjisini kendine yatirim yapmaya harcasin. Yani kendini gelistirmeye demek istiyorum. Bunun icin Ispanyolca secmesi daha yararina.

Bir de Ispanyolca benim kulagima cok hos geliyor. Ben de ogrenmek istiyorum. Gecen sene Meksika'ya gitmistim. Onlarin konusmalarini dinlemek cok ozendiriciydi.

Bence almanca, Türkiye'de birçok alman firmaları var. Büyük Şehirlerde özellikle almanca bilen elemanlar da daha çok aranmakta. Bende Almanyada yaşayıp büyüdüm, Ana dilim seviyesinde Almancam. Bir ara İspanyolcaya merak sardım ama Türkiye'de yaşayacağım için, pek bir işime yaramicakmış gibi geldi :)

Ben fransızca öğretmeniyim almanca iki yıl gördüm ispanyolca hakkında bi bilgim yok ama ortaokul çocuğu olduğu icin almanca da kaba bi dil gırtlak ister ispanyolca daha iyi bence ayrıca almanca bilen insan cok lisede de alır ispanyolca temeli olsun

sanırım ingilizceden sonra şuan dünyada en çok konuşulan dil ispanyolca. hem çok keyifli hem ticari anlamda da kullanım alanı geniş. bende ispanyolcayı seçmiştim.

Ingilizcem de almancam da ispanyolcam da var. Ingilizcem de almancam da baya iyidir. Ama ne alaka canim ingilizceyle almancanin fiileri vesaire ? birbiriyle hic alakasi olmayan diller bana gore...

Ispanyolcam orta duzeyde var diyebilirim. Bu uvu de dunyada en cok konusulan dillerden oldugu icin ucu de onemli ama ulkemiz sanayi ulkesi oldugundan almanca ogrenmesi daha hos olur bence...

Bu arada ispanyolca ogrenmesi cok keyifli ilk basta biraz usuyorsun ama suya girince alisiyorsun :) ben de ogrenmeye devam ediyorum tabi :)

Almanca daha zor bir dildir, bende 5 sene almanca egitimi aldim. Grameri zordur.
Ispanyolcayi bilmiyorum, ama italyanca ders almistim birbirine yakin diller italyanca cok basit. Ispanyolca biraz daha zor diye biliyorum ama almanyaca kiyasla daha kolay bir dil. Siz yinede zorluguna göre degil, ileride is hayatinda hangi dil daha cok lazim olur ona göre karar verin. Daha dogrusu kardesinizi o sekilde yönlendirin, tabi yine kendi istegine birakarak.
Türkiye Almanya ile cok is birligi icinde, eger iyi ögrenirse dilini kesin is bulur. Ispanya ile iliskilerini bilmiyorum tam olarak ama o ülke ilede is birlikleri vardir mutlaka. Youtube'dan almanca ve ispanyolca videolar izlesin, hangisi kulagina ve gönlüne hos geliyorsa o dili ögrensin, ozaman cok basarili olur. Ben italyancayi cok severek ve isteyerek okudum ve cokta basarili oldum sevdigim bir dildi cünkü, 3 sene icinde akici konusuyordum, ama almancayi cok sevmedigimden 5 senede okusam akici bir konusmam yok, kitap acip okumak dahi gelmiyordu icimden. Yasadigim ülkede zorunluydu almanca o yüzden okudum sadece. Sevdigi dil olmasi önemli.

Ben ispanyolca diyorum. Daha geniş bir alanda konuşuluyor ve daha kolay. Kendimi düşünüyorum ve şu an ki işimde de İspanyolca daha gerekli olurdu bana :) Kardeşine de sor bunu, çocuklar sevdikleri şeyi daha çabuk öğrenirler. En önemli şey kardeşinin hangisinde daha hevesli olacağı

ingilizceden sonra öğrenilmesi gereken dil fransızca bence .. ispanyolca ne alaka ?hadi almanca bir derece ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…