Almanca daha zor bir dildir, bende 5 sene almanca egitimi aldim. Grameri zordur.
Ispanyolcayi bilmiyorum, ama italyanca ders almistim birbirine yakin diller italyanca cok basit. Ispanyolca biraz daha zor diye biliyorum ama almanyaca kiyasla daha kolay bir dil. Siz yinede zorluguna göre degil, ileride is hayatinda hangi dil daha cok lazim olur ona göre karar verin. Daha dogrusu kardesinizi o sekilde yönlendirin, tabi yine kendi istegine birakarak.
Türkiye Almanya ile cok is birligi icinde, eger iyi ögrenirse dilini kesin is bulur. Ispanya ile iliskilerini bilmiyorum tam olarak ama o ülke ilede is birlikleri vardir mutlaka. Youtube'dan almanca ve ispanyolca videolar izlesin, hangisi kulagina ve gönlüne hos geliyorsa o dili ögrensin, ozaman cok basarili olur. Ben italyancayi cok severek ve isteyerek okudum ve cokta basarili oldum sevdigim bir dildi cünkü, 3 sene icinde akici konusuyordum, ama almancayi cok sevmedigimden 5 senede okusam akici bir konusmam yok, kitap acip okumak dahi gelmiyordu icimden. Yasadigim ülkede zorunluydu almanca o yüzden okudum sadece. Sevdigi dil olmasi önemli.