İspanyolca mı Almanca mı?

castleinthesnow

Better things are coming
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2014
1.805
1.684
Kızlar merhaba Kardeşim ortaokula geçti bu sene o yüzden koleje yollayacağız. İkinci dil bizim seçimimize bırakılıyormuş. Almanca ya da İspanyolca seçeceğiz. Ben şu an Almanca öğreniyorum ama İngilizcem ileri seviyede o yüzden bana çok zor gelmiyor fiiller falan benzediği için. Ama ilkokulda belirli bir yere kadar gördüler İngilizceyi,ben İspanyolca öğrenmesi taraftarıyım. Türkçe'nin yapısına daha çok benziyormuş sanırım. Sizce hangisini seçmeliyiz tecrübeli arkadaşlardan yorum bekliyorum

Dili "hangisini daha kolay öğrenir" diyerek değil de, seçme ihtimali olan mesleği ve iş bulma kolaylıklarını göz önünde bulundurarak seçin, öğrenme kolaylığı olarak bakarsanız zaten en iyi koleje de gitse herhangi bir yabancı dili belli bir seviyeye kadar öğrenebilecek ülkemizde.

Şu an daha çok küçük oldugu için sürekli fikir değiştiriyor o yüzden kestiremiyoruz kolaylık açısından bakıyorum olaya yoksa ben de kendi mesleğim için Almanca öğreniyorum mesela
Teşekkürler

Ispanyolcam iyidir. Almanca da biraz bilirim. Çocukluğum almanyada gecti. Acikcasi kolaylik olarak bakarsaniz ispanyolca cok rahat ogrenilen bir dil. Almanca ise biraz kafa karıştırıcı. Ancak kardesinizin ileride sececegi meslek bu konuda etkili olacaktir. Kendisi ile konusun. Hangi meslege kendini yakin hissediyorsa ona gore secim yapsin. Oyle tahmin ediyorum ki ha gi dili secerse secsin kolej eğitimi sirasinda en cok orta seviyeye gelecektir.

Çok küçük evet, o konuda haklısınız.
Fakat şöylebir çözüm önerebilirim son olarak, meslekler hakkında fikri değişse de, en azından açık ara farkla başarılı oldugu dersler, veya açık ara farkla daha ilgili oldugu dersleri düşündüğünüzde, genel karakteri sayısala, sözele veya dile yatkın şeklinde bir yorum yapabilirsiniz. Bu durumda sayısala yatkın kanısına varırsanız almanca, sözele yatkın kanısına varırsanız ispanyolca, dile yatkın kanısına varırsanız yine almanca'dan yana tercih kullanmanızı öneririm.

Almancaya nedense hiç ısınamıyorum bana çok kaba bir dil gibi geliyor. Oysa ispanyolca öyle mi :)

Eğer keyfi bir seçim olacaksa bence ispanyolca seçsin hem kolay öğrenir hem de bana göre daha hoş bir dil. Ama şimdi öğreneceği dil ileride de işine yarar ona göre karar vermek istiyoruz diyorsanız almanca seçmesi daha iyi olabilir. Mesela benim mesleğim için de almanca ingilizceden sonra gelen 2. önemli dil. Bu her mesleğe göre değişebilir tabi ama genel olarak gördüğüm kadarıyla almanca iş hayatında ispanyolcaya göre daha daha fazla tercih ediliyor. Üstün alman teknolojisi diye boşuna dememişler, adamlar çalışıp üretiyorlar dolayısıyla iş hayatında da bir çok sektöre ağırlıklarını koymuşlar :)

Almanca için en azından bir temel oluşturulursa okul eğitiminde, gelecekte daha çok işine yarayacağını düşünüyorum.

çok almancı var zaten ya o dili ana dili gibi konuşan çok kişi var tr de. ispanyolca daha iyidir. hem ispanyolca temeli olan fransızcayı italyancayı da rahat öğrenir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisedeyken hem almanca olan hem ispanyolca olan iki okulda bulundum.Yani hem almanca okudum hem ispanyolca.Hem ispanyolca daha çok kullanılıyor hem daha eğlenceli hem çok daha kolay.Almancadan hiçbir şey anlamıyordum ciddiyim ki yabancı dilim çok iyidir.Çok zordu bence gerçekten.İspanyolca çok daha iyi eğlenceli ve kolay severek öğrenir zorlanmaz.Almancadan nefret ediyorum.
İspanyolca

Ingilizce bilmenizin Almanca`ya olan yararina hayretler icinde kaldim. Nasil bir benzerlik buldunuz helal olsun.
Sorunuza gelecek olursak kesinlikle Almanca diyorum.

Ispanyolca ogrenirse, Italyanlarla da anlasabilir. Almanca daha gecerli bir dil. Ileride is basvurusu yaparken Ingilizce Almanca biliyorum derse, daha cok kapi acilir.

Ispanyolca cok konusuluyor ama nerelerde cok konusuluyor
Portekizce de konusuluyor,ta Guney Amerika'da...
İspanyolca hobi için
Almanca mühendislik vs için tavsiye ederim

ispanyolca güzel ve bir o kadarda öğrenilmesi kolaybir dil.bende az çok anlıyorum ve biliyorum ispanyolca ama almancayada merak var tabi bende.baya öğrenmesi zor bir dil.ben seçim karşısında kalsam ve geleceğimi düşünürsem almanca derim.dediğim gibi ispanyolca kolay bir dil ve kardeşiniz büyüyünce kolaylıkla öğrenebilir.şimdi almanca olsun ilerde diğer dilleri öğrenir.

Merhaba.
Almanca, İngilizce'den daha eski ve daha zengin bir dildir. Gelin görün ki, 2. Dünya Savaşı'nda İngilizce kazanmıştır, o yüzden şimdi daha geçerli bir dildir İngilizce.
İngilizce'yi bildiğiniz için Almanca'yı rahat öğrendiğinizi söylemişsiniz. Tersi daha da rahat olacaktır. İngilizce yapı bakımından, Almanca'nın basitleştirilmiş, artikelleri atılmış halidir. Almanca'yı öğrenen biri, pekala İngilizce'yi rahatça öğrenebilir. Daha sonra İngilizce'yi kolaylaştıracağından dolayı, Almanca iyi bir tercih olabilir. -ki İngilizce'yi artık herkes bilmek zorunda.
Mühendisliğe yatkınlık da varsa, Almanca.

Evet elbette belirli bir seviyeye kadar gelecek ileri seviye olması mümkün değil yeterli olmaz diye düşünüyorum ben de. Teşekkürler

İspanyolca secin bence. Siz suan almanca ogreniyosunuz ilerde onada ogretirsiniz böylece cok daha fazla dil ogrenme ihtimali olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…