• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ispanak ve anne mevzusu :)

İlk başta bütün halde çamurunu akıtırım sirkeli suya koyarım. Sonra iki tur daha yıkar doğrarım. Kökleri genelde o gün yapmayacaksam temiz halde buzluğa atarım.

Kızlar aklınızda bulunsun. Kökleri çok güzel et/tavuk/balık yanına yardımcı oluyor. Tavada tereyağını eritiyorsunuz içine doğranmış sarımsağı atıyorsunuz ve üzerine kökleri atıp bir güzel kavuruyorsunuz. Nefis oluyor deneyin mutlaka:kk77:
Kök derken toprağa giren saçaklı kazık kök mü, yoksa yaprakların birleştigi gövde mi?
Ben o pembe kazık kısmı atıp gövdeyi saplı olarak keserek haşlıyorum, sarımsak limon ve yağ ilavesiyle salata yapıyorum.
Kökleri hiç kullanmadım, kullanan varsa yazsın, 3 yıla kadar cesaretimi toplayıp ıspanak alırsam denerim😂

Benim annemde önce doğruyor sonra suya basıyor ve baya bi yıkıyor 😄
evlenmeden önce yaptım mı hatırlamıyorum 😊

Evlendikten sonra bende önce yaprak yaprak yıkayıp sonra doğradım diğer türlü çok karmaşık geliyor bana heryer çamurr yaprakların ele yapışması baya çileli bir durum 😄😄ve sadece bir kere pişirdim o yıkamadan sonrada bi daha almadım

Evliliğimin 2.yılına girmeme az kalmışken geçen annem fazla almış banada verdi hala dolapta duruyor 😄😄

Bu arada yorumları okurken sütüm taştı teşekkürler 😄😄😄

Anladım ki ben pasaklıyım valla bu konuda ayıklarım doğrarım tuzlu suda bekletir 3 kat yıkarım tuzlu su toprakları suyun dibine çekermiş öyle duydum böyle yapıyorum zaten ince ince uğraşamam 4 e böler gecerim

Benim annemde önce doğruyor sonra suya basıyor ve baya bi yıkıyor 😄
evlenmeden önce yaptım mı hatırlamıyorum 😊

Evlendikten sonra bende önce yaprak yaprak yıkayıp sonra doğradım diğer türlü çok karmaşık geliyor bana heryer çamurr yaprakların ele yapışması baya çileli bir durum 😄😄ve sadece bir kere pişirdim o yıkamadan sonrada bi daha almadım

Evliliğimin 2.yılına girmeme az kalmışken geçen annem fazla almış banada verdi hala dolapta duruyor 😄😄

Bu arada yorumları okurken sütüm taştı teşekkürler 😄😄😄
Kız sütüne baksana kk ya ne bakıyon sen 😆

Anladım ki ben pasaklıyım valla bu konuda ayıklarım doğrarım tuzlu suda bekletir 3 kat yıkarım tuzlu su toprakları suyun dibine çekermiş öyle duydum böyle yapıyorum zaten ince ince uğraşamam 4 e böler gecerim
Kucukleri 2ye bile bolunurde dograyip yikayinca birde yapraklar suyu emiyor sanki, pismeden curumus gibi oluyor.

Kucukleri 2ye bile bolunurde dograyip yikayinca birde yapraklar suyu emiyor sanki, pismeden curumus gibi oluyor.
Evet üşümüş gibi oluyor genellikle acil yapmam gerektiğinde öyle yapıyorum geniş geniş zamanım varsa tek tek yıkıyorum ama haggat tuzlu su çamuru dibe çekiyor bunu keşfettim karbonat denememiştim onu da denicem inşallah

Back
X