Sivilceli Ciltler isotrexin kullananlar lütfen bakabilir mi??

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri
Çünkü kalıyo canım ciltte o gitmiyo güneş kreminin emilmesini engelliyo

Doktor yıka demedi, prospektüste de yazmıyordu ondan sordum. Ama yıkarsak etkisi geçmez mi ki hayatım?

Bana bi saat kalması da yeter demişti .ama ben sivexi akşamları güneş kremini de sabhları sürüyorm rahat rahat

Anladım canım, doktor dediyse doğrudur herhalde. Teşekkür ederim bilgilerini paylaştığın için.

Kizlae acil size sorum olcak bnm yuzunde lekeler sivilce ve akneler var doktora gittim bana isotrexin ,betnivate , expigment ilaclarini verdi .bunlari karistir lekeleri yerlere sur dedi aksam .isotrex i de sivilceli yerlere sur dedigi gibi yaptim fakat surdugum an yuzumde asiri kizarma oldu hafif de yanma hemen yuzumu yikadim .hala kizariklik var suratimda 10 dk oldu gecmedi ne yapmaliyim birakayim mi kullanmayim mi

Merhaba,
12 Mart 2016'da ilk dermatolog randevuma gittim. Serkis Barış gerçekten alanında çok iyi bir doktor. Eğer düşüneniz olursa, mutlaka bir muayene olun derim. Kendisi Surp Pirgiç Hastahanesi'nde görev yapmaktadır. Aynı zamanda SGK anlaşmalıdır. Yalnız, çok fazla talep olduğundan randevu almak birazcık zor olabiliyor...
Ergenlikte çok sivilce çıkarmamıştım. Ancak geçen yıl olduğum burun ameliyatımdan sonra yağ bezlerim çalışmaya başlamış. Bundan ötürü yanak kısmımda iltihaplı sivilceler çıkmaya ve ciddi bir ağrı ile birlikte leke bırakır olmuştu. Serkis Barış ile ilk randevumuzda bana, doğal olduğunu söylerek gerçekten pozitif bir bakış açısı kazandırmıştı. Ardından; beş gün kullanacağım antibiyotik içerikli bir hap, sivilceli yüzler için kullanılan bir sabun, Imex ve Isotrexin'i verdi. Toplam altı hafta boyunca devamlı olarak kullandım. Jelimi akşamları temiz yüze ince bir tabaka halinde sürüp iki saat bekletiyordum. Ardından sabun ile temizliyor ve yatmadan önce de Imex'i sürüyordum. Sabah uyandığımda da yine sabun ile kremi temizliyordum. Jel, ilk kullanılan haftada birazcık cildi hassaslaştırıp yanma hissi yapıyor, aynı zamanda soyulmalar da olabiliyor. (Zaten jel suratınızda durduğu süre içinde kurudukça soyulan bir yapıya sahip.) Altı hafta sonunda, yanak kısmında cilt altındaki iltihaplar tabii ki tamamen geçmedi; ancak daha az sivilcem çıkmaya başlamıştı. Yüzüm soyulduğundan da lekelerimin ufak da olsa renkleri açılmıştı. Yeniden randevu alıp gittiğimde doktorum da olumlu bir değişimin olduğunu söyledi ve yeni ilaçlarımı alıp tedavide bir adım daha ilerledim. Bu tür tedavisi uzun süreçli olan cilt problemlerinde en önemli nokta, devamlılıktır. Bunu hiç unutmayalım...

Arkadaşlar selam, biraz uzun ama kendi sivilce hikayemi anlattim ve yardimci olabilirseniz cok sevinirim.Bende isotrexin ve benzamycinle ilgili bisi sormak icin yaziyorum. Ergenlik donemimde bile cok fazla sivilcesi olan biri olmama ragmen universite 1. sinifta (sanirim makyaj urunleri dolayisiyla) bir anda cok fazla sivilcem cikmaya basladi. Yuzum tane tane oldu. Bende cilt doktoruna gittim. Bana benzamycin diye bir krem ve nilera diye bir sabun verdi. Bunu kullanmaya basladigimdan itibaren gorunur bir sekilde etki etti. Bir sure kremi kullanamadim ve yuzum bir anda tane tane oldu. Asiri sekilde sivilcem cikti. Sanirim cok fazla gunese maruz kaldim ve ayrica gunes kremi surdum ama eski bu yuzden yuzum cok kotu oldu. Hemen doktora gittim bana isotrexin ve 6 gunluk antibiyotik verdi. Isotrexini kullandim 3 4 gun hic bisi yaomayinca benzamycine dondum.Doktora tekrar gittigimde 1 aksam benzamycin 1 aksam isotrexin kullan dedi. Simdilik yuzum kirmizi kirmizi, ise yaramiyormus gibi geliyor. Sizce ne yapmaliyim? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

Arkadaşlar selam, biraz uzun ama kendi sivilce hikayemi anlattim ve yardimci olabilirseniz cok sevinirim.Bende isotrexin ve benzamycinle ilgili bisi sormak icin yaziyorum. Ergenlik donemimde bile cok fazla sivilcesi olan biri olmama ragmen universite 1. sinifta (sanirim makyaj urunleri dolayisiyla) bir anda cok fazla sivilcem cikmaya basladi. Yuzum tane tane oldu. Bende cilt doktoruna gittim. Bana benzamycin diye bir krem ve nilera diye bir sabun verdi. Bunu kullanmaya basladigimdan itibaren gorunur bir sekilde etki etti. Bir sure kremi kullanamadim ve yuzum bir anda tane tane oldu. Asiri sekilde sivilcem cikti. Sanirim cok fazla gunese maruz kaldim ve ayrica gunes kremi surdum ama eski bu yuzden yuzum cok kotu oldu. Hemen doktora gittim bana isotrexin ve 6 gunluk antibiyotik verdi. Isotrexini kullandim 3 4 gun hic bisi yaomayinca benzamycine dondum.Doktora tekrar gittigimde 1 aksam benzamycin 1 aksam isotrexin kullan dedi. Simdilik yuzum kirmizi kirmizi, ise yaramiyormus gibi geliyor. Sizce ne yapmaliyim? Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.

canım kullanıdıgın ilaçlar kıl köklerine yerleşen bakterileri öldürerek sivilceler yok ediyo bu yüzden kurutması zaman alır tahriş etmedikçe bi kremin işe yarayıp yaramadığını iki haftadan önce anlamak mümkün değil bu yüzden düzenli kullanmaya devam etmelisin ve ara verme çünkü bakterilerin direnç kazanması için fırsat tanımış olursun.gunes konusuna gelince malesef krem sursen bıle gunesten kacmalısın özellikle saat 10;00 ve 16:00 arasında sapka kullanabiliyosan kullan .yüzünüzün kırmızılığı tahriş kaynaklı mı sivilce kaynak lı mı? bu da önemli . umarım yardmcı olabilmişimdir

Bana da doktor bu jelden bide benzalin ile monodox verdi fakat benzalin yüzümü yaktı gözümün altı şişti çok etkili bi ilaçmış ben hapı içmeye devam ediyorum hergün fakat isotrexin ile benzalini gün aşırı kullanmam gerekiyor ben de yüzüm yandı diye kullanamıyorum ara verdim ama sadece hapı içiyorum bu durumda tedavim etkisini göstermez mi?

Merhabalar,
kıştan bu yana yüzüme yaptırdığım iğneli epilasyondan ötürü ufak çukurluklar var sağ yanağımda. Ayrıca cildimde yağlanma olduğundan sivilcelenme oluyor 1-2 hafta boyunca. dr gittim, akne üzerine aknefloks, gece yatmadan önce de çukurluklara isotrexin sürmemi söyledi. 1.5 haftadır kullanıyorum, artık sürdüğümde hafif yanma oluyor ancak soyulma-tahriş vs olmadı. yani iyileşme farkedemedim henüz. kuruluk var sadece.

bende 3 gündür isotrexin jel kullanıyorum sadece ilk gün biraz kızarıklık oldu şimdi hiçbir etkisi yok öylesine sürüyormuşum gibi geliyor ve sürdükten sonra biraz kaşısam hemen soyulmaya baslıyor size oluyormu ? ve cildimi soymuyor
Merhaba bende yeni başladım ve yüzüm çok fazla yandı ve kızardı ne yapmalıyım

Merhabalar,
kıştan bu yana yüzüme yaptırdığım iğneli epilasyondan ötürü ufak çukurluklar var sağ yanağımda. Ayrıca cildimde yağlanma olduğundan sivilcelenme oluyor 1-2 hafta boyunca. dr gittim, akne üzerine aknefloks, gece yatmadan önce de çukurluklara isotrexin sürmemi söyledi. 1.5 haftadır kullanıyorum, artık sürdüğümde hafif yanma oluyor ancak soyulma-tahriş vs olmadı. yani iyileşme farkedemedim henüz. kuruluk var sadece.
Merhaba ben de yeni kullanmaya başladım ama yüzümü çok kötü yaptı kıpkırmızı oldu sürdüğümün dördüncü günü böyle oldu ve iki gündür de böyle ne zaman geçecek bilmiyorum sizde Nasıl etki yaptı acaba

Merhaba ben de yeni kullanmaya başladım ama yüzümü çok kötü yaptı kıpkırmızı oldu sürdüğümün dördüncü günü böyle oldu ve iki gündür de böyle ne zaman geçecek bilmiyorum sizde Nasıl etki yaptı acaba
Yorumlarda ben de böyle etkilere maruz kalınabileceğini okudum ama ben de herhangi tahriş, kızarıklık vs olmadı. Her akşam yoğun bi katman olarak sürüyorum, soyuyor sadece. tahriş oluşmadı.

Yorumlarda ben de böyle etkilere maruz kalınabileceğini okudum ama ben de herhangi tahriş, kızarıklık vs olmadı. Her akşam yoğun bi katman olarak sürüyorum, soyuyor sadece. tahriş oluşmadı.
Doktora gittim ve ilacımı değiştirdi geceleri aknefloks sür bütün gece yüzünde kalsın dedi gündüzleri ise sivex sür dedi ama açıkçası korkuyorum sürmeye cildimin kızarıklığı bile tam geçmedi ve soyuluyo okula gittiğim için de kötü bi görüntü oluyo pudra kullanayam diyorum üstünde emanet gibi duruyo be soyultular daha çok çıkıyor acaba bu yeni ilaçları kulllanayım mı kararsızım yüzüm hep böyle soyulacak mı ve kullanan arkadaşlar varsa bu kremleri yüzlerinde kaç dakika bekletiyolar acaba . Birini bi gün diğerini ertesi gün sürsem olmaz mı

arkadaşlar benden tavsiye o ısotreksin kremini kullanmayın benim çok aşırı sivilcem yoktu çene kısmımda bi kaç tane vardı cildiyeye gittim bana ısotreksin yazdı gece yatmadan sürüyordum her neyse ilk 3 gün bişey yoktu bir hafta sonra yüzüm sivilceden geçilmiyordu. dışa atıyordur diyee düşündüm devam ettim iki ay kadar kullandım ve sonuç çok kötü oldu sivilcelerimden kurtulamadım dahada önemlisi lekeler kaldı çene bölgemde gören soruyor noldu cildine diye. şimdi kullandığım bi ürün sayesinde yüzümü 15 günde toplayabildim.:nazar:
Mutlaka sabah kalkınca yüzünü yıkayıp sonra da gündüzleri iz kalmaması için güneş koruyucu sürmelisin. ve her gün değil bir gün arayla sürmelisin

güneş koruyucu her sivilce kremi kullanildiğinda gündüzleri yaş kış sürülmeli. sonucta tedavi görüyorsun yüzünü soyuyorrsun aama korumuyorsun. iz kalmasi çok normal.
ayrica sivex kullanan arkadas a bi tavsiyem kesinlikle gündüz kullanmasin.. iz yapar leke yapar. içindeki asitler yüzüne alerji yapar. hiç bir bu tarz krem gündüz kullanılmaz.

Doktora gittim ve ilacımı değiştirdi geceleri aknefloks sür bütün gece yüzünde kalsın dedi gündüzleri ise sivex sür dedi ama açıkçası korkuyorum sürmeye cildimin kızarıklığı bile tam geçmedi ve soyuluyo okula gittiğim için de kötü bi görüntü oluyo pudra kullanayam diyorum üstünde emanet gibi duruyo be soyultular daha çok çıkıyor acaba bu yeni ilaçları kulllanayım mı kararsızım yüzüm hep böyle soyulacak mı ve kullanan arkadaşlar varsa bu kremleri yüzlerinde kaç dakika bekletiyolar acaba . Birini bi gün diğerini ertesi gün sürsem olmaz mı
Aknefloks bana da verilmişti, yalnızca akne üstüne sürülüyor. tüm cilde değil.

arkadaşlar benden tavsiye o ısotreksin kremini kullanmayın benim çok aşırı sivilcem yoktu çene kısmımda bi kaç tane vardı cildiyeye gittim bana ısotreksin yazdı gece yatmadan sürüyordum her neyse ilk 3 gün bişey yoktu bir hafta sonra yüzüm sivilceden geçilmiyordu. dışa atıyordur diyee düşündüm devam ettim iki ay kadar kullandım ve sonuç çok kötü oldu sivilcelerimden kurtulamadım dahada önemlisi lekeler kaldı çene bölgemde gören soruyor noldu cildine diye. şimdi kullandığım bi ürün sayesinde yüzümü 15 günde toplayabildim.:nazar:

Back
X