• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İşletmelerde Klozetten Nefret Ediyorum

Zehrayenihayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2015
1.731
1.728
83
Kendisi veya eşi işletme sahibi/müdürü vs. olan arkadaşlar görürler umarım. Nereye gitsem her yerde klozet var. Çıkıp o işletmelerin ortasında "Burası Türkiyeeee" diye bağırasım geliyor.

Evet klozette gerekli yaşlılar,engelliler ve bazı hastalıklarda. Evimde de klozet kullandığım oluyor açıkçası.

Ama bir sürü insanın girip çıktığı yerlerde ne kadar temiz olursa olsun, otomatik poşetlemesi de olsa, klozet örtü kağıdı da olsa klozet kullanmak gerçekten çok rahatsız edici.
Bakıyorsun 2-3-5 tuvalet var hepsi klozet. Ya hu bari birini alaturka yapın. Çok kişinin kullandığı her yerde ve her tuvalette mikrop kapma riski yüksek ama klozette daha yüksek. Mecbur kalmadıkça dışarda hiç bir tuvaleti kullanmamaya çalışıyorum ama hamilelikten dolayı çok sıkıştığım oluyor ağlayasım geliyor klozetleri gördükçe. :KK61::KK61::KK61:

Arkadaşlar yanlış anlaşıldım sanırım hepsi alaturka olsun demek istemedim seçenek olsun demek istedim. Herkes alıştığını, rahat ettiğini,uygun bulduğunu kendine uygun bir şekilde kullansın diye.
Bu konuyu niye açtın derseniz. Gittiğim yerlerde müşteri dilek/şikayet kutusuna yazıyorum. Çevremde ve ailemde de çok sık duyduğum bir konu. Belki işletme sahibi birileri görür diye yazdım.

Son düzenleme:
Bu kadar dert etmemistim ama bende sevmiyorum klozeti. Pis geliyor.
Disarida t7valet kullanmamaya calisiyorum genelde. Yasadigim seh8rde sadexe belediyeye ait tuvaletlerde cok rahat ediyorum. Surekli temizlendigi icin..

Farklı bir dertmis sizinkide...Allah başka dert vermesin ne diyelim..

:KK70::KK70::KK70: Burasi Turkiye! Yani? Taaaa 10 bin yil onceki yasayis seklini surdurmemiz gerekirdi bu kafayla dusunursek. Ben klozetlerden son derece memnunum, bir tanesi alaturka olabilir tabi. Ama dunya standardi diye birsey var

Sıkıntınızı anlasam da burası Türkiye olayını anlamadım. Kaç yıl önce girdi hayatımızı alafranga tuvaletler neticede, Türkiye'deyiz diye karşı mı çıksaydık ille çömeleceğiz oturamayız diye?

Hamilesiniz sonuçta sıkıntınızı gerçekten anlıyorum, tam oturmadan yapmakta zorlanıyorsunuzdur ama Kadınlar için Hijyenik Ayakta İşeme Aparatı diye bir şey var, onlardan temin edin derim. Tabi tek kullanımlık bunlar, karton gibi olanları özellikle. En azından birkaç tane alıp hamileliğiniz bitene kadar yanınızda taşıyın derim. Nereden bulurum derseniz internette aratın bir kaç farklı marka çıkar...

:KK70::KK70::KK70: Burasi Turkiye! Yani? Taaaa 10 bin yil onceki yasayis seklini surdurmemiz gerekirdi bu kafayla dusunursek. Ben klozetlerden son derece memnunum, bir tanesi alaturka olabilir tabi. Ama dunya standardi diye birsey var
Canım çevremde herkes çok rahatsız bu durumdan ondan öyle dedim. 3-5 tuvalet varken biri alaturka olsun bari diye. Dünya standardı olabilir ama benim standartım değil sanırım:KK48::KK48:

Hiç bi işletme yapılan klozeti kırdırıpta alaturkaya çevirmez hem masraflı bi iş tesisattır şudur budur zor yani...
Bende dışarda çok çok mecbur kalmadıkça kullanmıyorum umumi wc . Kullanırsamda ıslak mendiller kolonyalar bol bol kullanıyorum bukadar dikkatten sonrada ölmem mikroptan sanırım:rolleyes:

Umumi tuvaletlerde bende nefret ederim hatta girmem çok çok sıkışmadıysam alaturka yoksa. O da hijyenik değil gerçi ama temizliğini bilmediğim, tanımadığım insanlarla aynı yere oturmaktan tiksiniyorum.

eskiden ben de kullanamazdım,
alıştım sanırım,
şimdi de alaturka kullanamıyorum.

hem de hamilesiniz, siz nasıl kullanabiliyorsunuz ki?
Evde bende klozet kullanıyorum hamilelikten dolayı zor oluyor tabi alaturka ama dışarda kullanamıyorum malesef. Hamilelik olmasa çok mevcbur kalmadıkça evde de kullanmıyorum açıkçası. Bağırsaklara zararlı olduğu durumlar var benim de o konuda problemim var :oops:

Ben de sevmiyorum, alaturka da olmalı kesinlikle tek klozet olmamalı. Giriyorum fazla kasamıyorum yoksa tüm gün sıkıntılı dolaşmak daha çok kasıyor beni.
Ayakta yapma aparatını da ilk defa duydum.

Kendisi veya eşi işletme sahibi/müdürü vs. olan arkadaşlar görürler umarım. Nereye gitsem her yerde klozet var. Çıkıp o işletmelerin ortasında "Burası Türkiyeeee" diye bağırasım geliyor.
Evet klozette gerekli yaşlılar,engelliler ve bazı hastalıklarda. Evimde de klozet kullandığım oluyor açıkçası. Ama bir sürü insanın girip çıktığı yerlerde ne kadar temiz olursa olsun, otomatik poşetlemesi de olsa, klozet örtü kağıdı da olsa klozet kullanmak gerçekten çok rahatsız edici.
Bakıyorsun 2-3-5 tuvalet var hepsi klozet. Ya hu bari birini alaturka yapın. Çok kişinin kullandığı her yerde ve her tuvalette mikrop kapma riski yüksek ama klozette daha yüksek. Mecbur kalmadıkça dışarda hiç bir tuvaleti kullanmamaya çalışıyorum ama hamilelikten dolayı çok sıkıştığım oluyor ağlayasım geliyor klozetleri gördükçe. :KK61::KK61::KK61:
5-6 Yıl önce Çin'de yaşasa idin şimdi intihar etmiştin ; neden ? Çünkü orada umumi tuvaletler 10-15 kişilik ve kapısız , herkez birbirini görerek ALATURKA wc'lere ihtiyaçlarını gideriyorlardı. Şimdi Çin mi olalım sence?
Wc'ye girdiğinde klozetin kapağına havlu kağıdı yada tuvalet kağıdıyla kapla yada wc kapak örtüsü marketlerde satılıyor genellikle onlardan al.

"Burası Türkiyeee" feryadımın sebebi toplumumuzda ikisi de kullanılıyor. Bir kaç tuvalet varken iki çeşitten de olsun diye yani yoksa klozete ihtiyacı olan insanlar da var tabi ki hastalarımızdan özellikle evlerine yaptırmalarını rice ettiklerimiz oluyor.

Merak ettim de hamileyken alaturka nasil kullaniyorsunuz?

Bir de alaturka tuvaletlerde farketmediginiz o kadar cok sicrama oluyor ki. Klozetlerde oturacagim yere naylon bile yoksa pecete dosuyorum hic bir yere temas etmeden isim bitmis oluyor. Buyuk yaparken de sicramasin diye bir kac parca pecete atiyorum yine sikinti olmuyor. Alaturkalarda pantolon giymissem pacalarini sivasam da coraplarima falan geliyor hissi beni mahvediyor. Ayrica baskalarinin pisledigi yere ayakkabimin degmesi bile sinir bozucu.

Ben de sevmiyorum, alaturka da olmalı kesinlikle tek klozet olmamalı. Giriyorum fazla kasamıyorum yoksa tüm gün sıkıntılı dolaşmak daha çok kasıyor beni.
Ayakta yapma aparatını da ilk defa duydum.
Son birkaç yıllık bir şey bu aslında, Türkiye'ye anca geldi.. Ben de bu sıra ona taktım, mutlaka alıp atacağım çantama birkaç tane, çünkü ben de dışarıda değmeden oturmadan yapmaya çalışanlardanım ve çok sık tuvaletim gelir. Dışarıda alaturkaya da hiç rahat giremem, bir arkadaş demiş, direk idrarla temas oluyor diye... Sonra o ayakkabıyı eve sokuyoruz, hiç giremem :KK43:

Neyse bu aparat karton gibi bir malzemeden çıktı önce, şimdi plastikleri de var ama sonuçta tekrar kullanılacak bir şey olmadığından kartonu temin etmek daha doğru sanırım.

Back