işletme mezunu ve öğretmenlik

tubistubis

beyazgül
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
172
3
işletme fakültesi mezunuyum.dershanede öğretmenlik yaptım artık dershane istemıyorum.resmen kullanmaya çalışıyorlar fazla çalış az maaş al maaşını gecikmeli al ek ders yap ücret alma filan.devlet lisesinde ücretli öğretmenlik yaptım.maaşı azdı ama çok güzeldi severek eğlenerek çalışıyordum.işletme mezunuyum tabi formasyonum yok atamalar yapıldı kadrolu atamasıoluncada biz ücretli çalışanlar çıkmak zorunda kaldık.internetten o kadar araştırdımki nasıl kadrolu olabilrim ne yapabilirim formasyon alabilmek için bulamadım bilenler bana yardım edebilirmi ?

arkadaşımın kızı özel bir üniversitede ing.işletme okudu...ardından istanbul üniversitesinde formasyon aldı ve aynı sene içinde kpss ye girip çok düşük bir puanla balıkesirin sındırgı ilçesinde bir ilköğretim okulunda ing.öğretmeni olarak çalışmaya başladı....

Formasyonla öğretmenlik artık kaldırıldı. Artık sadece öğretmenlik mezunları öğretmenlik yapacak. Zaten bu işin doğrusu da budur. Kusura bakmayın ama biz eğitim fakültelerinde bunca sene öğretmenliğin en ince detaylarına kadar öğrenirken, gözlem ve staj yapıp ufkumuzu genişletirken başka bölüm mezunlarının hızlandırılmış kursla öğretmen olmaları zaten çok abesti. Her iş erbabının hakkıdır...

Düzeltme : Eğer geçen yıl alınan bu karar yürürlükten kaldırıldıysa da yazık olmuş. Kırk yılın başında adam akıllı bir karar alınmıştı... Gelsin hızlandırılmış kursla öğretmen olanlar, gelsin velilerden "aman bu ne biçim öğretmen, öğretmenler hep böyle, bu ülkede düzgün öğretmen yok mu?" feryatları, gelsin atanmamış binlerce öğretmen... Akıl, fikir..

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla formasyon başvuruları 3 ay kadar önceydi.
Üniversitelerin web sitelerinden takip etmeniz gerekir formasyon için başvuru tarihlerini.
Öncelikle hangi üniversiteler veriyor, kaç puan istiyor, kaç dönem öğretim, ücret gibi konuları araştırın.
Aklınıza yatan üniversiteleri, sene içinde takip edin.
Ağustos ya da eylül gibi ilanlarını vereceklerdir.

Kendi mezun olduğunuz üniversitenin varsa, ona başvurmanız avantajlı olur.
Diğer okullarda en yüksek diploma notuna ihtiyaç duyulurken, mezun olduğunuz üniversite kendi öğrencileri adına 30 kişilik yer ayırmışsa, 30 dolana kadar puana bakmazsızın kabul ediyor.

formasyon kaldırılmadı. eğer üniversiteye girildiği tarihte formasyon veriliyorsa alabilir.

Kesinlikle katılıyorum,eğitim fakültesinde okumayıp da öğretmenlik yapmaya çalışanları o kadar çok gördüm ki çevremde en güzel örneği staj okulumdaki Türkçeci bayandı..Gözlem yapmadan,bu işin 4 sene eğitimini almadan bir kaç aylık bir kursla nasıl öğretmen olunabiliyor??Yazacak çok şey var da aslında...

Bu her meslek için böyledir, ama nedense en çok öğretmenler yakınıyor.
Öğretmen olup da benim mesleğimi yapan hatta hiçbir şey mezunu olmadan da mesleğimi icra eden o kadar çok kişi var ki...

Misal, medya okur yazarlığı dersini kimler veriyor acaba?
Bu konunun uzmanları mı yoksa sırf 'eğitim fakültesi' çıkışlı olduğu için sosyal bilgiler veya bilimum alakasız branş öğretmenleri mi?...

O zaman sizde derdinizi dile getirin 'yakının'..
Medya okur yazarlığı sosyal bilgiler ve Türkçe öğretmenlerine verilen bir eğitimden sonra okullarda veriliyor..
'Sırf' eğitim fakültesi çıkışlı diye değil yani..
Benim üniversitemde bunun dersini alıyorlardı sosyal bilgiler bölümü..

çalıştıgım okulda bir çok öğretmen biz bunlarlamı ugrasıcaz yok maaşı az yok toplantısı var filan filan o kadar çok begenmeyen varki bu mesleği benim düşüncemde severek isteyen eğitimini aldıktan sonra çeşitli testlerden mülakatlardan sonra gerçekten severek bu işi yapan kişiler yetiştirilmesidir.yani begenmeyip sürekli bi şikayetle öğrencileri hep tersleyip küçük görerek kendini bişey sanan kişiler sırf ögretmenlik okudum napim sevmesemde bu işi yapmak zorundayım mantıgındaysa kişiler bu işi yapmamalı madem bu kadar şikayetci öğrencininde psikolojisini bozmamalı.çalıştıgım dönemde öğrencilere resmen acıyodum.hiçbir öğrenciyle yada velisiyle hiçbir sorunum olmadı aksine hala keşke bizim okulda olsanız msjları alıyorum.tamam okudunuz eğitimini aldınız hakkınız ama bende bu işi istiyorum ve yapabilcegim bişey varsa elimde fırsat varsa ve ben bunu arastırmalarım sayesinde bulamadıysam ögrenmek amacıyla bu konuyu açtım.

açıköğretim okudum ben şehir dışına çıkamamıştım o dönemler aileden dolayı.malesef kendi üniversiteme başvuramam ama diğer universiteler içindede takipteydim işletme bölümünden açan olmadı

bu işin 4 yıllık eğitimini alanlarda kusuru olan yokmu sanki eğitim fakültesi okumadı öğretmen olmak istiyor diye insanları küçük görmeye hakkınız yok önemli olan o eğitimi dogru almak ben eğitim okudum tamam benim hakkım diye cocukların psikolojisini bozanlar nolucak.

kesinlikle katılıyorum :)

böyle düşünüyosan lisede verilen girişimcilik işletme muhasebe ekonomi işletme dersleride işletme bölümünün alan dersleri her sene detayıyla görülen dersler işletme mezunu vb biçok formasyon verilmeyen bölümden mezun olanlar kendi alanlarıyla ücretli öğretmenlik yapınca suç oluyor sizin eğitim fakültesi diplomanız var diye herşeyi siz biliyosunuz dersleri sadece bi sene gördünüz diye uzmanı olup girme hakkınız var öylemi :) komiksin :)

Onlar ne kadar aldıkları birkaç dersle 'medya' konusunda öğretici yetiye sahip oluyorlarsa; eminim ki 1 ila 1.5 yıl arası değişen sürede, en az 5 pedagojik formasyon dersi aldıktan sonra, ben de öğretmenlik mesleğini bileğimin hakkıyla yaparım...

Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olan kişi, matematik dersine mi giriyor?
Yine 4 yıl boyunca, ıncığını cıncığını öğrendiği, hayatını, üzerinde uzmanlaşmaya adadığı konuda ders veriyor.
Sadece 'eğitim fakülteleri' nde verilen dersleri de formasyonla kapattıktan sonra, bunun yanlışı nerdedir?
Kim kime göre eksiktir, ayrımı yapılabilir mi?

'Birkaç aylık kurs' dediğiniz, 'tezsiz yüksek lisans'tır.
Bunun farkında mısınız?
Duyan da; seminerlere katılıyorlar, öğretmenlik sertifikaları havalarda uçuyor zannedecek.:26:

Yani kendi branşları 4 yıl, bir de formasyon 1 ila 1.5 yıllık bir eğitim sonucunda, bu gerçekleşiyor.
Durum, neden öğretmen adaylarını bu kadar rahatsız ediyor, onu anlayamıyorum.
Kadro yok ise, formasyon alanların değil, sistemin suçudur.

Son düzenleme:

yani şimdi ben tezsiz yüksek lisans yapsam kadrolu öğretmenlik için basvuruda bulunabilecek miyim .meb 80 sayılı kanunda işletme fakültesi yoktu bende formasyon alamıyoruz sanıyordum yanlısmı biliyorum diye burda sordum.yüksek lisansla oluyosa ben hemen nasıl basvurcagımı arastırayım mutlu oldum ya :)

Bu nasıl bir mantalite size şöyle anlatayım, 6 senelik tıp bitirip doktor olanlarda hiç kusuru olan yok mu? Benim de verin elime bir bıçak, 6 ay kursa sokun, on numara cerrah olucam belki, sizin beni küçük görmeye hakkınız yok. Hem ben okudum tamam, oldum ben diye, insanları ameliyat masasında bırakanlar nolacak?

...

Bu alanda eğitim almamış bir insan da bu alanda başarılı olabilir evet, ama bu eğitim işi, öyle alaylı türkücü olmak gibi bir şey değil. Eğitimcinin vasıfları şansa bırakılamaz. Ben eğitim fakültesine bile girerken insanların belirli vasıflarının olup olmadığının kontrol edilmesi taraftarıyım ki, bırakın başka alandan gelip hızlandırılmış kursla öğretmen olunmasını..

Son düzenleme:

Uslubun bile bir eğitimciye yakışmayacak bir üslup daha ne diyeyim ki beni o kadar haklı çıkarıyor ki..Seninle yaptığım konuşma kör dövüşünden başka bir şey olmayacaktır..Sen bu kadar öğretmen olmayı istediysen keşke bir eğitim fakültesi okusaydın okulunu bitirip formasyon derdine düşmeden kpss ye girer atanırdın,işletme okudum öğretmenlik yapmak istiyorum diye bir mantık olamaz,kendin söylemişsin muhasebe işletme alan dersleri vs..allahaşkına bunların eğitimcilikle,ölçme değerlendirmeyle,eğitim psikolojisiyle ne alakası var?

Kesinlikle sistemin suçu ben de bunu savunuyorum zaten,eğitim fakültesi dışındakilerin öğretmen olarak atanması büyük yanlış,o 1 ile 1.5 yıllık eğitim dediğiniz olaya çok güzel şahit oldum haberim var etrafımda olup bitenlerden,uygulama yapmadan sıkıştırılmış bir programla(ben 4 sene de eğitim derslerini alırken siz 1 senelik bir zamandan bahsediyorsunuz) ne denli bir eğitimciden bahsedilebilir acaba?Ben de 1 senelik bir eğitimle gidip ebe olayım ya da hemşire ne kadar sağlıklı olur?Tezatlık işin burasında işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…