- 17 Aralık 2012
- 172
- 3
-
- Konu Sahibi tubistubis
Formasyonla öğretmenlik artık kaldırıldı. Artık sadece öğretmenlik mezunları öğretmenlik yapacak. Zaten bu işin doğrusu da budur. Kusura bakmayın ama biz eğitim fakültelerinde bunca sene öğretmenliğin en ince detaylarına kadar öğrenirken, gözlem ve staj yapıp ufkumuzu genişletirken başka bölüm mezunlarının hızlandırılmış kursla öğretmen olmaları zaten çok abesti. Her iş erbabının hakkıdır...
Formasyonla öğretmenlik artık kaldırıldı. Artık sadece öğretmenlik mezunları öğretmenlik yapacak. Zaten bu işin doğrusu da budur. Kusura bakmayın ama biz eğitim fakültelerinde bunca sene öğretmenliğin en ince detaylarına kadar öğrenirken, gözlem ve staj yapıp ufkumuzu genişletirken başka bölüm mezunlarının hızlandırılmış kursla öğretmen olmaları zaten çok abesti. Her iş erbabının hakkıdır...
Düzeltme : Eğer geçen yıl alınan bu karar yürürlükten kaldırıldıysa da yazık olmuş. Kırk yılın başında adam akıllı bir karar alınmıştı... Gelsin hızlandırılmış kursla öğretmen olanlar, gelsin velilerden "aman bu ne biçim öğretmen, öğretmenler hep böyle, bu ülkede düzgün öğretmen yok mu?" feryatları, gelsin atanmamış binlerce öğretmen... Akıl, fikir..
Kesinlikle katılıyorum,eğitim fakültesinde okumayıp da öğretmenlik yapmaya çalışanları o kadar çok gördüm ki çevremde en güzel örneği staj okulumdaki Türkçeci bayandı..Gözlem yapmadan,bu işin 4 sene eğitimini almadan bir kaç aylık bir kursla nasıl öğretmen olunabiliyor??Yazacak çok şey var da aslında...
Bu her meslek için böyledir, ama nedense en çok öğretmenler yakınıyor.
Öğretmen olup da benim mesleğimi yapan hatta hiçbir şey mezunu olmadan da mesleğimi icra eden o kadar çok kişi var ki...
Misal, medya okur yazarlığı dersini kimler veriyor acaba?
Bu konunun uzmanları mı yoksa sırf 'eğitim fakültesi' çıkışlı olduğu için sosyal bilgiler veya bilimum alakasız branş öğretmenleri mi?...
Düzeltme : Eğer geçen yıl alınan bu karar yürürlükten kaldırıldıysa da yazık olmuş. Kırk yılın başında adam akıllı bir karar alınmıştı... Gelsin hızlandırılmış kursla öğretmen olanlar, gelsin velilerden "aman bu ne biçim öğretmen, öğretmenler hep böyle, bu ülkede düzgün öğretmen yok mu?" feryatları, gelsin atanmamış binlerce öğretmen... Akıl, fikir..
Bildiğim kadarıyla formasyon başvuruları 3 ay kadar önceydi.
Üniversitelerin web sitelerinden takip etmeniz gerekir formasyon için başvuru tarihlerini.
Öncelikle hangi üniversiteler veriyor, kaç puan istiyor, kaç dönem öğretim, ücret gibi konuları araştırın.
Aklınıza yatan üniversiteleri, sene içinde takip edin.
Ağustos ya da eylül gibi ilanlarını vereceklerdir.
Kendi mezun olduğunuz üniversitenin varsa, ona başvurmanız avantajlı olur.
Diğer okullarda en yüksek diploma notuna ihtiyaç duyulurken, mezun olduğunuz üniversite kendi öğrencileri adına 30 kişilik yer ayırmışsa, 30 dolana kadar puana bakmazsızın kabul ediyor.
Kesinlikle katılıyorum,eğitim fakültesinde okumayıp da öğretmenlik yapmaya çalışanları o kadar çok gördüm ki çevremde en güzel örneği staj okulumdaki Türkçeci bayandı..Gözlem yapmadan,bu işin 4 sene eğitimini almadan bir kaç aylık bir kursla nasıl öğretmen olunabiliyor??Yazacak çok şey var da aslında...
Bu her meslek için böyledir, ama nedense en çok öğretmenler yakınıyor.
Öğretmen olup da benim mesleğimi yapan hatta hiçbir şey mezunu olmadan da mesleğimi icra eden o kadar çok kişi var ki...
Misal, medya okur yazarlığı dersini kimler veriyor acaba?
Bu konunun uzmanları mı yoksa sırf 'eğitim fakültesi' çıkışlı olduğu için sosyal bilgiler veya bilimum alakasız branş öğretmenleri mi?...
O zaman sizde derdinizi dile getirin 'yakının'..
Medya okur yazarlığı sosyal bilgiler ve Türkçe öğretmenlerine verilen bir eğitimden sonra okullarda veriliyor..
'Sırf' eğitim fakültesi çıkışlı diye değil yani..
Benim üniversitemde bunun dersini alıyorlardı sosyal bilgiler bölümü..
O zaman sizde derdinizi dile getirin 'yakının'..
Medya okur yazarlığı sosyal bilgiler ve Türkçe öğretmenlerine verilen bir eğitimden sonra okullarda veriliyor..
'Sırf' eğitim fakültesi çıkışlı diye değil yani..
Benim üniversitemde bunun dersini alıyorlardı sosyal bilgiler bölümü..
'Birkaç aylık kurs' dediğiniz, 'tezsiz yüksek lisans'tır.
Bunun farkında mısınız?
Duyan da; seminerlere katılıyorlar, öğretmenlik sertifikaları havalarda uçuyor zannedecek.:26:
Yani kendi branşları 4 yıl, bir de formasyon 1 ila 1.5 yıllık bir eğitim sonucunda, bu gerçekleşiyor.
Durum, neden öğretmen adaylarını bu kadar rahatsız ediyor, onu anlayamıyorum.
Kadro yok ise, formasyon alanların değil, sistemin suçudur.
bu işin 4 yıllık eğitimini alanlarda kusuru olan yokmu sanki eğitim fakültesi okumadı öğretmen olmak istiyor diye insanları küçük görmeye hakkınız yok önemli olan o eğitimi dogru almak ben eğitim okudum tamam benim hakkım diye cocukların psikolojisini bozanlar nolucak.
böyle düşünüyosan lisede verilen girişimcilik işletme muhasebe ekonomi işletme dersleride işletme bölümünün alan dersleri her sene detayıyla görülen dersler işletme mezunu vb biçok formasyon verilmeyen bölümden mezun olanlar kendi alanlarıyla ücretli öğretmenlik yapınca suç oluyor sizin eğitim fakültesi diplomanız var diye herşeyi siz biliyosunuz dersleri sadece bi sene gördünüz diye uzmanı olup girme hakkınız var öylemi :) komiksin :)
'Birkaç aylık kurs' dediğiniz, 'tezsiz yüksek lisans'tır.
Bunun farkında mısınız?
Duyan da; seminerlere katılıyorlar, öğretmenlik sertifikaları havalarda uçuyor zannedecek.:26:
Yani kendi branşları 4 yıl, bir de formasyon 1 ila 1.5 yıllık bir eğitim sonucunda, bu gerçekleşiyor.
Durum, neden öğretmen adaylarını bu kadar rahatsız ediyor, onu anlayamıyorum.
Kadro yok ise, formasyon alanların değil, sistemin suçudur.